ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

"ΒΕΡΓΟΝΑ,ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Η ΓΟΡΓΟΝΑ"---ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ!!

 
     Μόλις κυκλοφόρησε!από τίς εκδόσεις
  Παρέμβαση

"Βεργόνα, της Βέροιας η γοργόνα"
της Βούλας Κοτσάλου
Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους αφιερωμένο στην πόλη της Βέροιας. Ένας νυχτερινός περίπατος στους μαγευτικούς δρόμους της Βέροιας θα καταλήξει σε περιπλάνηση στα μονοπάτια της ιστορίας, όταν ο αφηγητής θα φτάσει στο Μουσείο της Βέροιας και της Βεργίνας και θα οδηγηθεί σε μια σουρεαλιστική συνάντηση με ένα άγαλμα που μιλάει. Πρωταγωνιστική φωνή του βιβλίου είναι αυτή της Βεργόνας, της Μέδουσας της Βέροιας, η οποία μας αφηγείται την ιστορία της, τις ετυμολογικές συγγένειες του ονόματός της και άλλες ιστορικές πληροφορίες που συνδέονται με την παρουσία της. Η εξιστόρηση παρουσιάζεται εν είδει διαλόγου ονειρικών διαστάσεων, με συνειρμούς, εικόνες αλλά και πάντα νηφάλιες ιστορικές πληροφορίες. Με βάση την ηλικία του ο αναγνώστης ξεκλειδώνει κατά την ανάγνωση διαφορετικές πηγές εντυπωσιασμού και τρόπους πρόσληψης της αφήγησης. Οι ζωγραφιές που κοσμούν τις σελίδες του βιβλίου αποτελούν έργα της συγγραφέως και δίνουν χρώμα και ζωντάνια στη διαδικασία της ανάγνωσης.
***
«Μια ξενάγηση στο Μουσείο της Βέροιας και της Βεργίνας αλλά και σε άλλους τόπους μακρινούς και παράξενους μέσα από τους μύθους.
Ένα μυθολογικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που βασίζεται σε αληθινά όμως
αρχαιολογικά ευρήματα και αναφορές ιστορικών κείμενων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.
Η ιστορία της Μέδουσας-Γοργόνας με την δική της οπτική και αφήγηση
Ένα γαϊτανάκι από ιστορίες, που συνδυάζουν τους μύθους και τις παραδόσεις του τόπου, με την πορεία και τα ταξίδια του μεγάλου στρατηλάτη καθώς και τις σύγχρονες αρχαιολογικές ανασκαφές.
Οι ήρωες και οι μύθοι τους όπως έφτασαν στις μέρες μας με παραλλαγές και η πραγματική ιστορία της πρώτης γοργόνας…»
***
Η Βούλα Κοτσάλου ζει μόνιμα στη Βέροια. Έχει τελειώσει τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στη Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στο τριμηνιαίο περιοδικό της ΚΕΠΑ τα «Πολιτιστικά δρώμενα» όπως και σε τοπικές εφημερίδες («Λαός» και «Ημερήσια»), ενώ μέχρι σήμερα αρθρογραφεί για θέματα αποσυμβολισμού Ελληνικής μυθολογίας σε περιοδικό ιστορικών και αρχαιοελληνικών θεμάτων («Ιχώρ»). Εδώ και αρκετά χρόνια διατηρεί blog που ασχολείται με θέματα αποσυμβολισμού της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και συγκριτικής θρησκειολογίας. Ασχολείται με τη ζωγραφική, με διάφορα υλικά. Υπήρξε μαθήτρια του αείμνηστου ζωγράφου της Βέροιας Θωμά Βαφείδη, ενώ έχει τελειώσει και την σχολή ζωγραφικής της ΑΒC. Εκτός από τη ζωγραφική, έχει ασχοληθεί με την τέχνη του vitraux -τεχνική Tiffany, καθώς και την τέχνη του ψηφιδωτού. Έχει εκθέσει έργα της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις της Νομαρχιακής Aυτοδιοίκησης N. Ημαθίας, πραγματοποιώντας την πρώτη της ατομική έκθεση το 2004.
=====

Δεν υπάρχουν σχόλια: