ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

«Η Ελλάδα η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο ομοφύλων»!!Τι αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την ψήφιση του νομοσχεδίου!!

 


Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αποτέλεσε βασικό θέμα σε αρκετά διεθνή μέσα.

Πρώτο θέμα έκανε την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Guardian στην ιστοσελίδα του. Με τίτλο: « Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου».

Το BBC στην ιστοσελίδα του αναφέρεται στην ψήφιση του νόμου, ενώ στο δημοσίευμα κάνει λόγο και για δεκάδες κυβερνητικούς βουλευτές που είναι αντίθετοι.

«Τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν πλέον να υιοθετούν παιδιά μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ο νέος νόμος “θα καταργήσει με τόλμη μια σοβαρή ανισότητα”», τονίζει το CNN. «Όμως η νομοθεσία έχει διχάσει τη χώρα, με τη σφοδρή αντίσταση να ηγείται της πανίσχυρης Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», προσθέτει.

Η Le Monde, η Deutsche Welle το CNN και πολλά ακόμα ξένα μέσα μιλούν για την νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων στην Ελλάδα, τονίζοντας πως πρόκειται «για μια σημαντική κοινωνική μεταρρύθμιση ενόψει της σφοδρής αντίθεσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Οι New York Times με ανάρτησή τους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφουν ότι η Ελλάδα γίνεται με την ψήφιση του νομοσχεδίου «η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που επιτρέπει τον γάμο ομοφύλων».

Το σχέδιο για την ισότητα στον γάμο είναι από το βράδυ της Πέμπτης νόμος του κράτους, έχοντας λάβει ψήφους από 5 κόμματα της Βουλής, αλλά και με ηχηρές απουσίες.Η Ελλάδα ήταν ένα από τα 12 κράτη – μέλη της Ε.Ε., στα οποία δεν υπήρχε η δυνατότητα για πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Σε μία θυελλώδη συνεδρίαση, με πολλές εσωκομματικές εντάσεις, το νομοσχέδιο απέσπασε 176 «ναι» και 76 «οχι». 46 ήταν οι αποχές.  Έτσι μετά την ψηφοφορία η χώρα μας έγινε το 16ο μέλος της Ε.Ε. με νομοθετημένη ισότητα στον γάμο. 

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο  Guardian 

“Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που νομιμοποίησε τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, παρά την αντίθεση των εκκλησιαστικών αξιωματούχων.

Ο νέος νόμος αναγνωρίζει τα γονικά δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά δεν θα επιτρέπει ι στους ομοφυλόφιλους να αποκτήσουν βιολογικά παιδιά μέσω παρένθετων μητέρων στην Ελλάδα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι ενώ οι περισσότεροι Έλληνες συμφωνούν με τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, απορρίπτουν την επέκταση της γονικής μέριμνας μέσω παρένθετης μητρότητας σε ζευγάρια ανδρών.

Το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου επιτρέπεται στην Ελλάδα από το 2015. Αλλά αυτό παρείχε νόμιμη κηδεμονία μόνο στους βιολογικούς γονείς των παιδιών στις εν λόγω σχέσεις, με αποτέλσσμα να υπάρχει νομικό κενό για τα δικαιώματα των συντρόφων τους.

Η κύρια αντίθεση στο νέο νομοσχέδιο προέρχεται από την παραδοσιακή Εκκλησία της Ελλάδος – η οποία επίσης αποδοκιμάζει πολιτικό γάμο και στους ετερόφυλους”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: