ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

O μιθριδατισμός του Έλληνα και η του Ενός Ανδρός Ανεξέλεγκτη Αρχή!!!

 


Του Παύλου Παπαδάτου

Ο βασιλιάς του Πόντου, Μιθριδάτης, φοβόταν τόσο πολύ ότι θα τον δηλητηριάσουν, ώστε αποφάσισε να παίρνει μικρές δόσεις δηλητηρίου ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να πάθει ανοσία στο δηλητήριο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι απέτυχε να αυτοκτονήσει με δηλητήριο όταν ηττήθηκε από τον Πομπήιο.

Μήπως λοιπόν έχουμε πάθει και εμείς κάποια μορφή ανοσίας και παραμένουμε απλοί θεατές σε όσα μας “σερβίρουν” και σε όσα συμβαίνουν γύρω μας;

Όταν ένας καλός manager πληροφορείται ότι -δικαίως ή αδίκως- υπάρχουν  παράπονα για την εταιρία του, προβαίνει άμεσα στις δέουσες ενέργειες ώστε να προφυλάξει την εικόνα της.

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 330 ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ -ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ- ΩΣ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Αντί λοιπόν ο κύριος Βορίδης να κοιτάξει πώς θα βελτιώσει την εικόνα της χώρας μας, έσπευσε να καταδικάσει ως προδότες τους έξι Έλληνες ευρωβουλευτές που συμφώνησαν με το ψήφισμα! Εμείς δεν οφείλαμε να είχαμε κάνει κάποιου είδους Lobbying ώστε να προλαβαίναμε αυτό το καταδικαστικό ψήφισμα από το οποίο απείχε ακόμη και ο επικεφαλής των νεοδημοκρατών ευρωβουλευτών, κύριος Μεϊμαράκης; (Ας προσέχουν τα κόμματα ποιους μας “επιβάλουν” να στέλνουμε στην Ευρωβουλή).

Τη σπαρακτική ομιλία της κυρίας Καρυστιανού στο ευρωκοινοβούλιο, η οποία απέδειξε την αθλιότητα του εντελώς διεφθαρμένου “κράτους δικαίου” που έχουμε, την άκουσε άραγε ο κύριος Βορίδης; Ή μήπως και αυτή είναι προδότρια επειδή αναγκάστηκε να καταφύγει στην Ευρωβουλή μήπως και βρει δικαιοσύνη και όχι να πάει να παρηγορηθεί στην εκκλησία που της πρότεινε, αν είναι ποτέ δυνατό,  η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου; 

Μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κανείς γιατί, από όλα τα καλά του δυτικού κόσμου όπως είναι η υγεία, η παιδεία, οι κοινωνικές παροχές, το οικονομικό επίπεδο, η ασφάλεια, το κράτος δικαίου κλπ., οι 176 βουλευτές μας υιοθέτησαν μόνο ό,τι πιο πολιτισμικά ξεπεσμένο υπάρχει, όπως είναι ο γάμος των ομοφυλοφίλων, αλλά και γιατί να είναι η χώρα μας το μοναδικό ορθόδοξο κράτος που υιοθέτησε αυτόν τον εξαμβλωματικό γάμο;

Βλέποντας τούτες τις ημέρες τους αγρότες με τα τρακτέρ στους δρόμους διερωτήθηκα για ποιο λόγο, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης θα έπρεπε να θεωρείται ως ένα από τα αξιολογότερα υπουργεία της χώρας, η κυβέρνηση το αξιολογεί ως 16ο; Δηλαδή το θεωρεί εντελώς παρακατιανό και φυσικά το επανδρώνει και αντιστοίχως!

Δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ανύπαρκτος αγροτικός αναπτυξιακός σχεδιασμός είναι η βασική αιτία της ακρίβειας των τροφίμων στη χώρα και ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η χώρα μας έχει τη χαμηλότερη στρεμματική απόδοση μεταξύ των χωρών της ΕΕ, και οκτώ φορές χαμηλότερη από την αντίστοιχη ολλανδική;

Αυτό δεν τη συγκινεί; Ο πόλεμος της Ουκρανίας φταίει για την ακρίβεια ή η άγνοιά της, που αντί να τους μάθει πώς να “ψαρεύουν”, τους δίνει απλώς πού και πού κανένα ψάρι;

Δυστυχώς, όπου και να κοιτάξεις θα δεις να συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα που μας αφήνουν εντελώς αδιάφορους.

650.000 νεολαίοι, κυρίως επιστήμονες, έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, και ενώ ο πληθυσμός της χώρας μας μειώνεται κατά 50.000 ετησίως και η χώρα μας συρρικνώνεται λίαν επικίνδυνα, κυβέρνηση και ΜΜΕ ασχολούνται με τα καπρίτσια των Πατέληδων.

Για να μην αδικούμε όμως και τα ΜΜΕ, τις τελευταίες εβδομάδες  τα MME μάς ενημερώνουν συνεχώς ότι ο μεγαλύτερος πλιατσικολόγος της χώρας είναι ο “άλλος άνθρωπος”, γιατί έπαιζε λέει και “φρουτάκια”, και έπεσαν πάνω του ανακριτές και εισαγγελείς!

Ακούσατε ποτέ να σας πουν κάτι για τη σπατάλη των δισεκατομμυρίων του δημοσίου, για τα έξι δισ. που σπαταλήσαμε διότι ανοήτως και οικειοθελώς σταματήσαμε την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη;

Σας εξήγησαν ποτέ πώς το κόστος ενέργειας που πληρώνουμε εμείς οι καταναλωτές έφθασε να είναι 4 φορές υψηλότερο από όσο ήταν πριν τρία χρόνια, τη στιγμή που το 50% της ενέργειας που χρειαζόμαστε παράγεται εντός χώρας από δικές μας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Κοιτάξτε τη διεθνή διακύμανση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και τους ισολογισμούς των εταιρειών ενέργειας και θα δείτε γιατί πληρώνουμε αυτές τις τιμές.

Δυστυχώς, ανεχόμαστε τα πάντα, όπως ανεχθήκαμε τον διεθνή διασυρμό της χώρας μας με τις παρακολουθήσεις των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης και το χειρότερο… Δεν αντιδρούν ούτε καν οι βουλευτές μας που ως απλοί θεατές συμφωνούν a priori σε όλα τα προς ψήφιση νομοσχέδια.

ΑΣ ΜΗΝ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΡΧΗ.

Σημείωση

Απορώ πώς η Θεσσαλονίκη με 1.500.000 κατοίκους δεν εκπροσωπείται στην κυβέρνηση ούτε από έναν υπουργό και κανείς τους δεν διαμαρτύρεται. Ως φαίνεται και οι Θεσσαλονικείς ή έχουν αποδεχθεί το γεγονός ότι μόνο η λεβεντογέννα Κρήτη βγάζει αξιόλογους πολιτικούς, ή διακατέχονται από το σύνδρομο του μιθριδατισμού. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

* Ο  Παύλος Παπαδάτος είναι Επικοινωνιολόγος – Οικονομολόγος

capital.gr  https://www.anixneuseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: