ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Πόσο πιθανός είναι ένας "Μεγάλος Πόλεμος";- ΝΑΤΟ-Ρωσία-Κίνα προειδοποιούν και προετοιμάζονται....

  


Μετά την Γερμανία και Πολωνία τώρα και οι Α/ΓΕΕΘΑ ΗΒ - Ρουμανίας αλλά και ο Ρώσος Αντιπρόεδρος Μεντβέντεφ, μιλούν πλέον ανοιχτά για πιθανότητα πολέμου Ρωσίας-ΝΑΤΟ

Εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, oι ήδη υψηλές εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της στρατιωτικής συμμαχίας για την έναρξη της μεγαλύτερης στρατιωτικής άσκησης των τελευταίων 35 ετών.

Η άσκηση «Steadfast Defender 2024» του ΝΑΤΟ

Η άσκηση με την ονομασία «Steadfast Defender 2024» που ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου, θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαΐου και σε αυτήν θα συμμετάσχουν 90.000 στρατιώτες από 31 συμμάχους του ΝΑΤΟ και τη Σουηδία.


Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι η άσκηση θα δοκιμάσει την ικανότητα της συμμαχίας να αναπτύξει γρήγορα τις δυνάμεις της και να δοκιμάσει νέα αμυντικά σχέδια. Εξωτερικοί αναλυτές πιστεύουν ότι στόχος της άσκησης είναι να προετοιμαστούν τα μέλη της Συμμαχίας για μια πιθανή ρωσική εισβολή στο έδαφος του ΝΑΤΟ.

Τα παραπάνω επισημαίνει Διεθνές ΜΜΕ το οποίο στη συνέχεια αναφέρει:

"Η Ρωσία δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της στρατιωτικής συμμαχίας για την άσκηση, αν και σύμφωνα με έγγραφα που είδε το Reuters, θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των χωρών μελών.

Ένας από τους κύριους στόχους της άσκησης θα είναι «να επιδείξει την ικανότητα του ΝΑΤΟ να αναπτύξει γρήγορα τις δυνάμεις του από τη Βόρεια Αμερική και άλλα μέρη της Συμμαχίας για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Ευρώπης».

Κινεζικές επισημάνσεις για Παγκόσμιο Πόλεμο

Τρεις χώρες προετοιμάζονται, ενώ το χειρότερο σενάριο είναι δυνατό.

Η κινεζική εθνικιστική αγγλόφωνη  Global Times, η οποία συχνά δημοσιεύει την προπαγάνδα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, δημοσίευσε ένα άρθρο την Κυριακή με τίτλο "Το ΝΑΤΟ ωθεί τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας προς τον Παγκόσμιο Πόλεμο" και ανέφερε την πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την οποία μίλησε για την ετοιμότητα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και τις επενδύσεις στην άμυνα.

"Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται μόνο για αναζήτηση χρηματοδότησης. Πρόκειται σαφώς για δημόσια προετοιμασία για την επέκταση της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης σε παγκόσμιο πόλεμο", αναφέρει το άρθρο των Global Times.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, σε ομιλία του την Πέμπτη στην Τάμπα της Φλόριντα, προειδοποίησε για τις δυσκολίες του πολέμου στην Ουκρανία και είπε ότι το ΝΑΤΟ έκανε τη μεγαλύτερη προσαρμογή της Συμμαχίας από την τέλος του Ψυχρού Πολέμου και τώρα έχει περισσότερες δυνάμεις σε υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, έχουμε πολεμικά στρατεύματα στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας και οι Σύμμαχοι επενδύουν τώρα σημαντικά περισσότερα στην άμυνα.

Το άρθρο των Global Times προειδοποιεί επίσης για την επιρροή που θα μπορούσε να έχει το ΝΑΤΟ επειδή θα μπορούσε να οδηγήσει σε «διαίρεση και σύγκρουση» σε παγκόσμιο επίπεδο.

"Αυτή η στρατηγική προσαρμογή του ΝΑΤΟ μπορεί να βελτιώσει την εσωτερική του συνοχή βραχυπρόθεσμα και να εξασφαλίσει τη θέση της Συμμαχίας ως της πιο ισχυρής στρατιωτικής δύναμης στον κόσμο που κατέχουν οι ΗΠΑ και η Δύση. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, μπορεί να οδηγήσει σε νέες διαιρέσεις και παγκόσμια αντιπαράθεση, επηρεάζοντας βαθιά τις διεθνείς σχέσεις και το περιβάλλον ασφάλειας της Κίνας», αναφέρει το άρθρο.

«Ο κίνδυνος πολέμου σε κάθε περίπτωση θα αυξηθεί καθώς το ΝΑΤΟ προχωρά και επεκτείνεται παγκοσμίως και η επιρροή του δεν θα περιοριστεί στην Ασία», προσθέτει η Global Times, οι απόψεις των οποίων δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την επίσημη πολιτική στην Κίνα.

Ο Μεντβέντεβ προειδοποιεί για τον "Μεγάλο Πόλεμο"

Η προειδοποίηση έρχεται αφότου ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και στενός συνεργάτης του σημερινού προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποίησε την Παρασκευή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πιθανότητα ενός «μεγάλου πολέμου» με το ΝΑΤΟ.

"Οι δυτικοί πολιτικοί που και οι μέτριοι Στρατηγοί τους στο ΝΑΤΟ αποφάσισαν για άλλη μια φορά να μας τρομάξουν. Ξεκίνησαν τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις από τον Ψυχρό Πόλεμο."

Είπε επίσης ότι η Ρωσία δεν θα είναι ποτέ η πρώτη που θα επιτεθεί σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά ότι σίγουρα θα απαντήσει σε οποιαδήποτε πιθανή επίθεση στρέφεται κατά της ακεραιότητας της Ρωσίας ή στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα μεγάλο πόλεμο».

"Δεν πρόκειται να επιτεθούμε σε καμία χώρα σε αυτό το μπλοκ. Όλοι οι λογικοί άνθρωποι στη Δύση το καταλαβαίνουν αυτό. Αλλά αν παίξουν πολύ σκληρά και καταπατήσουν την ακεραιότητα της χώρας μας, θα λάβουν αμέσως μια επαρκή απάντηση. Αυτό θα σημαίνει μόνο μία πράγμα - ένας μεγάλος πόλεμος, από τον οποίο το ΝΑΤΟ δεν θα απομακρύνεται πλέον», επεσήμανε ο Μεντβέντεφ.

ΗΒ και Ρουμανία μιλούν ανοιχτά για πιθανότητα πολέμου Ρωσίας-ΝΑΤΟ

Την Πέμπτη, η Ρουμανία εντάχθηκε σε έναν αυξανόμενο κατάλογο μελών του ΝΑΤΟ, εξέχοντες αξιωματούχοι των οποίων έχουν προειδοποιήσει για την πιθανότητα πολέμου με τη Ρωσία.

Ο Στρατηγός Gheorghiță Vlad, Αρχηγός Άμυνας της Ρουμανίας, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Europa Libera Romania - τη ρουμανική έκδοση του Radio Free Europe - ότι η χώρα του δεν είναι επί του παρόντος έτοιμη για σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά ότι τέτοιες απειλές πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Η προειδοποίηση του Στρατηγού Βλαντ ακολούθησε παρόμοια προειδοποίηση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ο αρχηγός του βρετανικού στρατού, Στρατηγός Πάτρικ Σάντερς, ο οποίος κάλεσε τις αρχές της χώρας του να προετοιμαστούν για μαζική κινητοποίηση, λόγω της πιθανότητας η τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να επεκταθεί σε άλλες χώρες.

https://www.pentapostagma.gr/       


 από EFENPRESS

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γ'ΠΠ ΈΧΕΙ
ΓΊΝΕΙ ΜΕΣ!ΤΑ
ΚΕΦΑΛΆΚΙΑ ΣΑΣ.

ΚΙΟ Δ'ΠΠ ΜΕ ΡΌΠΑΛΑ
ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΆΤΕ
ΟΝΑΣ ΤΟΝ ΆΛΛΟΝ
ΓΙΑ ΝΑ
ΞΥΠΝΉΣΤΕ!

🤷