ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Ένας πόλεμος αξιών: Πώς η δυτική ατζέντα woke ωθεί τα έθνη προς την πολυπολικότητα

  Λούκας Λεϊρόζ


Με την προώθηση ζητημάτων όπως η LGBT και η queer ιδεολογία, οι συντηρητικοί, οι παραδοσιακοί και όλες οι ομάδες που αντιτίθενται στη δυτική τρέλα ενώνονται για γεωπολιτική αναδιαμόρφωση.

Ολόκληρος ο δυτικός κόσμος φαίνεται να έχει ενταχθεί σε μια συλλογική τρέλα. Η λεγόμενη «ατζέντα αφύπνισης» έχει γίνει ένα είδος βασικής αρχής για όλη την ανθρωπότητα. Η ατζέντα των τρανς και των ΛΟΑΤ, ο φιλελεύθερος φεμινισμός και κάθε είδους αντι-παραδοσιακή ιδεολογία φαίνεται να είναι πιο σημαντικά από οποιοδήποτε άλλο ζήτημα για τους πολιτικούς και τους κρατικούς αξιωματούχους στη Δύση.

Επιπλέον, αυτές οι ατζέντες στρατιωτικοποιούνται. Πρόσφατα, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε ότι η ατλαντική στρατιωτική συμμαχία είναι πρόθυμη να καταπολεμήσει την ομοφοβία και την τρανσφοβία. Στην πράξη, απλώς προωθεί μια ατζέντα που έχει σχεδιαστεί εδώ και καιρό από Αμερικανούς και Ευρωπαίους «woke» στρατηγικούς, η οποία είναι να δημιουργήσει συνθήκες για τη χρήση βίας εναντίον συντηρητικών και παραδοσιακών εθνών.

Οι συντηρητικοί αρχηγοί κρατών έχουν γίνει κεντρικοί εχθροί της Δύσης τα τελευταία χρόνια. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, ο πραγματισμός εξακολουθούσε να κυριαρχεί στις διεθνείς σχέσεις, με τα εσωτερικά ηθικά ζητήματα να αγνοούνται στις δυτικές συμμαχικές χώρες. Η Σαουδική Αραβία, για παράδειγμα, είναι μια χώρα διεθνώς αναγνωρισμένη για την επιβολή εξαιρετικά αυστηρών ηθικών και θρησκευτικών κανόνων, και όμως ήταν πάντα ένας μεγάλος σύμμαχος των ΗΠΑ. Ωστόσο, η κατάσταση αλλάζει ραγδαία.

Η ίδια η Σαουδική Αραβία ήταν ένα από τα πρώτα θύματα της οργής της κυβέρνησης Μπάιντεν. Ο δημοκρατικός ηγέτης δημιούργησε μια σειρά εντάσεων με τη μοναρχία του Κόλπου λόγω του ότι δεν συμφωνούσε με τις εσωτερικές παραδόσεις της χώρας και προσπαθούσε να την προσαρμόσει στο παγκοσμιοποιημένο μοντέλο της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Αυτός ήταν ακόμη ένας ζωτικός παράγοντας για τους Σαουδάραβες να ξεκινήσουν μια διαδικασία ευρύτερης συνεργασίας με τις πολυπολικές δυνάμεις - η οποία οδήγησε στην ειρηνευτική συμφωνία με το Ιράν με τη μεσολάβηση της Κίνας.

Σαφώς, οι δυτικές χώρες θέλουν να οικοδομήσουν μια παγκόσμια τάξη καθολικών αξιών αφύπνισης. Οι «κανόνες» της παγκόσμιας τάξης θα περιλαμβάνουν επίσης την ατζέντα των ΛΟΑΤ και των τρανς. Ο στόχος είναι να οδηγηθεί η φιλελεύθερη ιδεολογία στις έσχατες συνέπειές της σε όλες τις χώρες, εξαλείφοντας κάθε παράδοση, θρησκεία ή ηθική αξία. Αυτή φαίνεται να είναι η νέα φάση της αιώνιας φιλελεύθερης ουτοπίας.

Επιπλέον, σε εγχώριο επίπεδο, οι δυτικές χώρες επιδεινώνουν σταδιακά τις διώξεις τους εναντίον συντηρητικών απλών ανθρώπων. Στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπάρχει μια συνεχής και αυξανόμενη άφιξη Αμερικανών και Ευρωπαίων προσφύγων που θέλουν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους απλώς και μόνο επειδή δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους χωρίς την επιβολή μιας βάναυσης ιδεολογικής ατζέντας. Η δικτατορία των φύλων και ο φασισμός των ΛΟΑΤ δημιουργούν ένα κύμα μετανάστευσης, έχοντας ήδη επιπτώσεις παρόμοιες με εκείνες των μεγάλων πολέμων και καταστροφών.

Όλα αυτά έχουν μεγάλη γεωπολιτική σημασία. Όταν αναλύουμε τις BRICS, βλέπουμε την ομάδα ως έναν πραγματικό συνασπισμό περιφερειακών δυνάμεων των οποίων το κεντρικό κοινό χαρακτηριστικό είναι η ύπαρξη μιας πολιτιστικής αξίας. Με την Ορθόδοξη Ρωσία, την κομφουκιανική Κίνα, την ινδουιστική Ινδία, το σιιτικό Ιράν, την πολυχιλιετή Αίγυπτο και άλλες, οι BRICS αποδεικνύονται ένα μπλοκ ικανό να φέρει κοντά πολιτισμούς, θρησκείες και ηθικές αξίες, οι οποίες δεν θα υπόκεινται ποτέ στις γκροτέσκες «καινοτομίες» της Δύσης.

Οι BRICS, προτείνοντας μια γεωπολιτική διαμόρφωση βασισμένη σε πραγματιστικές και αποπολιτικοποιημένες διεθνείς σχέσεις, χωρίς παρεμβατισμό στις εσωτερικές υποθέσεις διαφορετικών πολιτισμών, δημιουργούν απλώς μια παγκόσμια εναλλακτική λύση στην woke παγκόσμια δικτατορία. Μόνο ενεργώντας μαζί, σε συνασπισμό, οι λαοί του κόσμου θα είναι σε θέση να εξουδετερώσουν τη συνεχή και επιθετική πρόοδο των υπερφιλελεύθερων ιδεολογιών στη Δύση.

Επομένως, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα: στις επόμενες συνεδριάσεις τους, είναι σκόπιμο τα μέλη των BRICS να καθιερώσουν μια για πάντα την προστασία των παραδοσιακών αξιών, εις βάρος του woke φασισμού, ως κοινή πολιτική ατζέντα. Είναι επειγόντως απαραίτητο να φέρουμε το ηθικό ζήτημα σε γεωπολιτικό καθεστώς. Εάν το ΝΑΤΟ είναι πρόθυμο να χρησιμοποιήσει βία εναντίον συντηρητικών και παραδοσιακών σε όλο τον κόσμο, τότε οι πολυπολικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν για να σταματήσουν την εξάπλωση της δυτικής επιθετικότητας.

Οι ηθικές αξίες είναι επίσης όπλα αυτοάμυνας για κυρίαρχα έθνη. Η Δύση θέλει να καταστρέψει όλες τις παραδοσιακές αξίες, επειδή αυτό διευκολύνει το έργο του ψυχολογικού πολέμου και της κατάκτησης μυαλών. Ο αναδυόμενος κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος να το καταπολεμήσει αυτό.

Ίδρυμα Στρατηγικού Πολιτισμού (strategic-culture.su)

Δεν υπάρχουν σχόλια: