ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ CIA ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ

 
Πόσοι Έλληνες πράκτορες πήραν γραμμή από τα κόμματα και τις Στοές να εξεγερθούν κατά του ΙΡΑΝ (με τα κρατικά πετρέλαια και την κρατική Κεντρική Τράπεζα) ... για να παρασύρουν χιλιάδες άλλους άσχετους ηλίθιους να γεμίσουν το διαδίκτυο γλαφυρές μπούρδες για την «καταπίεση» της μαντήλας ... κι όλα αυτά πάνω σε fake news περί δήθεν κακοποίησης μίας κοπέλας; Ακρίβώς η ίδια συνταγή με τον τυχαίο θάνατο από εξοστρακισμό σφαίρας του Γρηγορόπουλου ... όπου και πάλι οι πράκτορες των ΜΜΕ και μαζί τους χιλιάδες ηλίθιοι «έκλαιγαν» για την γενιά των 800 ευρώ ... για να έρθει ο Στρος-Καν και να την κάνει γενιά των 398 ευρώ και της 4ωρης απασχόλησης. Και με τη Γαλλική Επανάσταση τα ίδια , και με τη «Ρωσική»επανάσταση επίσης. Fake News, πληρωμένοι επαγγελματίες πράκτορες που παρίσταναν τους διαδηλωτές ανατρέπουν τον έναν ηγέτη μετά τον άλλο.
Μετά από 60 χρόνια η CIA παραδέχεται ότι ... η Γη γυρίζει. Μόνο οι ηλίθιοι δεν κατάλαβαν ότι το πραξικόπημα και οι διαδηλωσεις στο ΙΡΑΝ για την ανατροπή του Mossaddegh ήταν έργο της CIA με εντολή των τοκογλύφων επειδή ο Mossaddegh ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ τη βιομηχανία πετρελαίων. Μόνο οι ηλίθιοι δεν κατάλαβαν τι έγινε στην πλατεία Εξαρχείων, στην πλατεία Ταξίμ, στην πλατεία Ταχρίρ, στην πλατεία Μειντάν ... στη Χιλή, στη Βενεζουέλα, στη Συρία, στα Σκόπια κοκ.
Κι όμως όπως βλέπετε το Σύστημα είναι τρομερά έξυπνο στο να χρησιμοποιεί τους ηλίθιους για τον πολλαπλασιασμό της πιο γελοίας προπαγάνδας. Είτε είναι Έγχρωμη Επανάσταση , είτε Αραβική Άνοιξη σε κάποια φιλορωσική χώρα με πολλά πετρέλαια οι ηλίθιοι είναι πάντα έτοιμοι να αναπαράγουν άκριτα ότι τους σερβίρει το Σύστημα με δακρύβρεχτα κείμενα και θλιβερές μουσικούλες.
ΟΙ ηλίθιοι καταφέρνουν να θάβουν πάντα τις χρήσιμες πληροφορίες και μόλις το Σύστημα τους σερβίρει μία καραμπινάτη ψευδή είδηση ... παθαίνουν παράκρουση και την αναμεταδίδουν σαν να μην υπάρχει αύριο.
Ο όχλος του διαδικτύου δεν κατάφερε ούτε μία φορά να εξεγερθεί προς τη σωστή κατεύθυνση.
Πάντα λάθος ... όλα λάθος ...
>>>CNN
Εξήντα χρόνια μετά την ανατροπή του Ιρανού πρωθυπουργού Μοχάμεντ Μοσαντέκ, ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της CIA αναγνωρίζει ότι η υπηρεσία συμμετείχε στο πραξικόπημα του 1953.
Το ανεξάρτητο ερευνητικό ινστιτούτο National Security Archive , το οποίο δημοσίευσε το έγγραφο τη Δευτέρα, λέει ότι ο αποχαρακτηρισμός πιστεύεται ότι σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη αναγνώριση της CIA για τη συμμετοχή της.
Τα έγγραφα, που αποχαρακτηρίστηκαν το 2011 και δόθηκαν στην ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον βάσει του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας, προέρχονται από την εσωτερική ιστορία της CIA στο Ιράν από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 και δίνουν μια λεπτομερή εικόνα του τρόπου με τον οποίο η CIA εργάστηκε για να εκδιώξει τον Μοσαντέκ.
Σε μια βασική γραμμή που επεσήμανε ο Malcom Byrne, ο συντάκτης που εργάστηκε στα έγγραφα, η CIA εξηγεί τη συμμετοχή της στο πραξικόπημα. «Το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Μοσαντέκ και το υπουργικό συμβούλιο του Εθνικού Μετώπου πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της CIA ως πράξη της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, που σχεδιάστηκε και εγκρίθηκε στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης», αναφέρει το έγγραφο, χρησιμοποιώντας μια παραλλαγή της ορθογραφίας του ονόματος του Μοσαντέκ. .
Αν και αυτό μπορεί να είναι το πρώτο επίσημο νεύμα της CIA, ο ρόλος των ΗΠΑ ήταν εδώ και καιρό γνωστός.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναγνώρισε τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στο πραξικόπημα κατά τη διάρκεια ομιλίας του το 2009 στο Κάιρο.
Σχόλια διαφημίσεων
«Στη μέση του Ψυχρού Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έπαιξαν ρόλο στην ανατροπή μιας δημοκρατικά εκλεγμένης ιρανικής κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος.
Το 2000, η ​​τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Madeleine Albright, μίλησε για την παρέμβαση, και την ίδια χρονιά, οι New York Times δημοσίευσαν αυτό που είπαν ότι ήταν μια διαρροή που είχε γράψει η CIA το 1954 για την ανατροπή.
Οι Ιρανοί εξέλεξαν τον Μοσαντέκ πρωθυπουργό το 1951. Γρήγορα, ο ηγέτης προχώρησε στην εθνικοποίηση της παραγωγής πετρελαίου στη χώρα – μια κίνηση που θα ήταν ένα σοβαρό πλήγμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία και μια νίκη για την ΕΣΣΔ.
Λόγω της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για το πετρέλαιο με το Ιράν, μαζί με μια σειρά άλλων ζητημάτων, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούσαν «ότι το Ιράν διέτρεχε πραγματικό κίνδυνο να πέσει πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα».
«Αν αυτό συνέβαινε, θα σήμαινε μια νίκη για τους Σοβιετικούς στον Ψυχρό Πόλεμο και μια σημαντική οπισθοδρόμηση για τη Δύση στη Μέση Ανατολή», έγραψε ο Ντόναλντ Ν. Γουίλμπερ, κύριος σχεδιαστής της αποστολής, μέσα σε μήνες από την ανατροπή. «Ήταν ο στόχος του έργου TPAJAX» – αυτό ήταν το κωδικό όνομα της αποστολής – «να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης Μοσαντέκ. για να αποκαταστήσει το κύρος και τη δύναμη του Σάχη».
Λίγο μετά την εκλογή του Μοσαντέκ, η CIA άρχισε να σχεδιάζει την ανατροπή του. Ο στόχος του πραξικοπήματος ήταν να ανυψωθεί η δύναμη του Σάχη Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί και να διοριστεί νέος πρωθυπουργός – ο στρατηγός Φαζλολάχ Ζαχεντί.
Πριν από το πραξικόπημα, η υπηρεσία – μαζί με τη Βρετανική Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών – βοήθησε να υποδαυλίσει τη ζέση κατά του Μοσαντέκ χρησιμοποιώντας προπαγάνδα, σύμφωνα με έγγραφα της CIA. «Στο Ιράν, οι προπαγανδιστικοί πόροι της CIA και του SIS επρόκειτο να πραγματοποιήσουν μια όλο και πιο εντατική προσπάθεια μέσω του Τύπου, των εγχειριδίων και του κλήρου της Τεχεράνης σε μια εκστρατεία που αποσκοπούσε στην αποδυνάμωση της κυβέρνησης Μοσαντέκ με κάθε δυνατό τρόπο», έγραψε ο Γουίλμπερ.
Στις 19 Αυγούστου 1953, το πραξικόπημα τέθηκε σε πλήρη ισχύ καθώς η CIA και η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών βοήθησαν να συσπειρωθούν οι δυνάμεις υπέρ του Σάχη και οργάνωσαν μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Μοσαντέκ.
«Ο στρατός πολύ σύντομα εντάχθηκε στο κίνημα υπέρ του Σάχ και μέχρι το μεσημέρι εκείνης της ημέρας ήταν ξεκάθαρο ότι η Τεχεράνη, καθώς και ορισμένες επαρχιακές περιοχές, ελέγχονταν από ομάδες δρόμου υπέρ του Σάχ και μονάδες του στρατού», έγραψε ο Γουίλμπερ. «Μέχρι τα τέλη της 19ης Αυγούστου… μέλη της κυβέρνησης Μοσαντέκ είτε κρύβονταν είτε ήταν φυλακισμένα».
Προκειμένου να παράσχει στον Zahedi, τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, κάποια σταθερότητα, «η CIA διέθεσε κρυφά 5.000.000 δολάρια εντός δύο ημερών από την ανάληψη της εξουσίας από τον Zahedi».
Μετά το πραξικόπημα, ο Μοσαντέκ καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά η ποινή δεν εκτελέστηκε ποτέ. Ο πρώην ηγέτης πέθανε στην Τεχεράνη το 1967.
Ακόμη και 60 χρόνια μετά, το πραξικόπημα του 1953 εξακολουθεί να κρέμεται πάνω από τις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν.
Ιρανοί πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το πραξικόπημα ως τρόπο να υποδαυλίσουν το αντιαμερικανικό αίσθημα. Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, Ιρανός πρόεδρος από το 2005 έως τις αρχές του έτους, ζήτησε συγγνώμη από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα «εγκλήματα» που διέπραξε η CIA στο Ιράν κατά το πραξικόπημα του 1953.
«Το ζήτημα είναι κάτι περισσότερο από ακαδημαϊκό», έγραψε ο Byrne του Πανεπιστημίου George Washington. «Οι πολιτικοί αντάρτες σε όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της ιρανικής κυβέρνησης, επικαλούνται τακτικά το πραξικόπημα για να υποστηρίξουν εάν το Ιράν ή οι ξένες δυνάμεις ευθύνονται πρωτίστως για την ιστορική πορεία της χώρας, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να εμπιστευτούν τον σεβασμό της κυριαρχίας του Ιράν ή εάν η Ουάσιγκτον πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. για την προηγούμενη παρέμβασή του πριν προκύψουν καλύτερες σχέσεις». <<<
====Όταν η CIA δούλευε για την ανατροπή του Nasser στην Αίγυπτο , ο οποίος είχε τη στήριξη της Σοβιετικής Ένωσης ... προχώρησε στην έκδοση βιβλίων που θα ξεσήκωναν τους Μουσουλμάνους εναντίον των Σοβιετικών. Μεταξύ των τίτλων που εξέδωσε η CIA και προσπάθησε να αποδώσει στους Σοβιετικούς ήταν:
«Ο Μωάμεθ δεν υπήρξε ποτέ.»
«Οι βλαβερές συνέπειες της νηστείας κατά το Ραμαζάνι»
«Κάτω ο φερετζές» ... Σας θυμίζει κάτι πρόσφατο;
Αυτά αναφέρονται σε βιβλίο του Miles Copeland , υψηλόβαθμου πράκτορα της CIA που ήταν ο μόνος συνδετικός κρίκος των ΗΠΑ με τον Νάσσερ.
Αυτό για να καταλάβουμε μέχρι ποιο σημείο φτάνει η παρέμβαση στην κουλτούρα μίας χώρας μέχρι να ανεβεί στην εξουσία ένας πράκτορας των τοκογλύφων για να ξεπουλήσει τα πάντα στα αφεντικά του.
Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να γίνει μεγάλη προσπάθεια. Οι μισοί Έλληνες είναι συνειδητοί ρουφιάνοι ξένων συμφερόντων και οι υπόλοιποι είναι ασυνείδητα ηλίθιοι ... οπότε ...όλο δουλεύουν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι.
Η CIA είναι ανακατεμένη σε όλα τα φοιτητικά κινήματα... γιατί η άγνοια των νεαρών , η ηλιθιότητα ενός εικοσάχρονου , η υπερβολή μέσα στην οποία αναζητούν έντονα συναισθήματα οι νέοι αυτής της ηλικίας , είναι ιδανικό όπλο στα χέρια των πρακτόρων.
Μάης του '68 για παράδειγμα για την ανατροπή του Ντε Γκωλ και πολλές άλλες παρόμοιες στημένες εξεγέρσεις ... πάντα προς το συμφέρον των τοκογλύφων και ποτέ ενάντια.
Και εννοείται ...ότι αν δεν περάσουν 60-70 χρόνια ... δεν θα βουν οι ξένες υπηρεσίες να παραδεχτούν τον ρόλο τους στο Πολυτεχνείο , στο δήθεν Σκισμένο Κοράνι και σε άλλες δράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να ασκήσουν πίεση ή για να συσπειρώσουν ηλίθιους γύρω από κάποιους καθοδηγητές που δουλεύουν για τα ξένα συμφέροντα.
Η υπόθεση αυτή αναφέρεται και στο βιβλίο του Αλέξανδρου Ρολίδη του 1971 «Οι αφανείς ρίζες του κακού».


Δεν υπάρχουν σχόλια: