ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Η ΕΠΙΚΕΊΜΕΝΗ ΚΑΤΆΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΊΑΣ!!!!

 2D7GBJX Νάσβιλ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. 22 Οκτωβρίου 2020. Ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά κατά τη διάρκεια του τελικού προεδρικού ντιμπέιτ με τον Δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Belmont, στο Νάσβιλ του Τενεσί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020. Πίστωση: Kevin Dietsch/Pool μέσω CNP | χρήση παγκοσμίως Πίστωση: dpa/Alamy Live News

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζο Μπάιντεν σε προεδρικό ντιμπέιτ των ΗΠΑ το 2020. (Φωτογραφία: Kevin Dietsch μέσω Alamy)

Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε διοικείται από μια αποκλειστική κατηγορία Αμερικανών εκβιαστών που λειτουργούν με σχεδόν απεριόριστα όπλα και χρήματα, αποκαλύπτει το βιβλίο του Matt Kennard.

Η δημόσια αντίληψη για την αμερικανική αυτοκρατορία, τουλάχιστον σε εκείνους εντός των Ηνωμένων Πολιτειών που δεν έχουν δει ποτέ την αυτοκρατορία να κυριαρχεί και να εκμεταλλεύεται τους «άθλιους της γης», είναι ριζικά διαφορετική από την πραγματικότητα.

Αυτές οι κατασκευασμένες ψευδαισθήσεις, για τις οποίες ο Joseph Conrad έγραψε τόσο προφητικά, υποθέτουν ότι η αυτοκρατορία είναι μια δύναμη για το καλό. Η αυτοκρατορία, μας λένε, προάγει τη δημοκρατία και την ελευθερία. Διαδίδει τα οφέλη του «δυτικού πολιτισμού».

Πρόκειται για απάτες που επαναλαμβάνονται ad nauseam από τα πειθήνια μέσα ενημέρωσης και εκστομίζονται από πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και ισχυρούς. Αλλά είναι ψέματα, όπως καταλαβαίνουμε όλοι εμείς που έχουμε περάσει χρόνια κάνοντας ρεπορτάζ στο εξωτερικό.

Ο Matt Kennard στο βιβλίο του The Racket – όπου κάνει ρεπορτάζ από την Αϊτή, τη Βολιβία, την Τουρκία, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο, την Τυνησία, το Μεξικό, την Κολομβία και πολλές άλλες χώρες – σκίζει το πέπλο. Εκθέτει τον κρυμμένο μηχανισμό της αυτοκρατορίας. Περιγράφει λεπτομερώς τη βιαιότητα, την ψευδολογία, τη σκληρότητα και τις επικίνδυνες αυταπάτες της.

Στο τελευταίο στάδιο της αυτοκρατορίας, η εικόνα που πωλείται σε ένα εύπιστο κοινό αρχίζει να εισέρχεται στα μανταρίνια της αυτοκρατορίας. Παίρνουν αποφάσεις βασιζόμενοι όχι στην πραγματικότητα, αλλά στα διαστρεβλωμένα οράματά τους για την πραγματικότητα, τα οποία χρωματίζονται από τη δική τους προπαγάνδα.

Ο Matt αναφέρεται σε αυτό ως «η ρακέτα». Τυφλωμένοι από την ύβρη και την εξουσία, καταλήγουν να πιστεύουν τις απάτες τους, ωθώντας την αυτοκρατορία προς τη συλλογική αυτοκτονία. Υποχωρούν σε μια φαντασίωση όπου σκληρά και δυσάρεστα γεγονότα δεν εισβάλλουν πλέον.

Αντικαθιστούν τη διπλωματία, την πολυμέρεια και την πολιτική με μονομερείς απειλές και το αμβλύ μέσο του πολέμου. Γίνονται οι τυφλοί αρχιτέκτονες της δικής τους καταστροφής.

«Στο τελευταίο στάδιο της αυτοκρατορίας, η εικόνα που πωλείται σε ένα εύπιστο κοινό αρχίζει να εισέρχεται στους μανδαρίνους της αυτοκρατορίας».

Ο Matt γράφει: «Μερικά χρόνια μετά τη μύησή μου στους Financial Times, μερικά πράγματα άρχισαν να γίνονται πιο ξεκάθαρα. Συνειδητοποίησα μια διαφορά μεταξύ εμού και των υπόλοιπων ανθρώπων που στελεχώνουν την κομπίνα – των εργαζομένων της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (USAID), των οικονομολόγων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και ούτω καθεξής».

Και συνεχίζει: «Ενώ άρχισα να καταλαβαίνω πώς λειτουργούσε πραγματικά η ρακέτα, άρχισα να τους βλέπω ως πρόθυμα κορόιδα. Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι φαινόταν να πιστεύουν στην αρετή της αποστολής. Απορρόφησαν όλες τις θεωρίες που προορίζονταν να ντύσουν την παγκόσμια εκμετάλλευση με τη γλώσσα της «ανάπτυξης» και της «προόδου». Το είδα αυτό με Αμερικανούς πρεσβευτές στη Βολιβία και την Αϊτή και με αμέτρητους άλλους αξιωματούχους από τους οποίους πήρα συνέντευξη».

«Πιστεύουν πραγματικά τους μύθους», καταλήγει, «και φυσικά πληρώνονται αδρά για να το κάνουν. Για να βοηθήσει αυτούς τους πράκτορες της κομπίνας να σηκωθούν το πρωί, υπάρχει επίσης, σε όλη τη Δύση, ένας καλά εξοπλισμένος στρατός διανοουμένων, των οποίων ο μοναδικός σκοπός είναι να κάνουν την κλοπή και τη βαρβαρότητα αποδεκτές από τον γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ και τους εκβιαστές συμμάχους τους.

«Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μία από τις μεγαλύτερες στρατηγικές γκάφες στην ιστορία τους, μια γκάφα που σήμανε το τέλος της αυτοκρατορίας, όταν εισέβαλαν στο Αφγανιστάν και το Ιράκ».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν μια από τις μεγαλύτερες στρατηγικές γκάφες στην ιστορία τους, που σήμανε το τέλος της αυτοκρατορίας, όταν εισέβαλαν και κατέλαβαν για δύο δεκαετίες το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Οι αρχιτέκτονες του πολέμου στον Λευκό Οίκο του Τζορτζ Μπους και η σειρά των χρήσιμων ηλιθίων στον Τύπο και την ακαδημαϊκή κοινότητα που ήταν μαζορέτες γι' αυτόν, γνώριζαν πολύ λίγα για τις χώρες που εισέβαλαν. Πίστευαν ότι η τεχνολογική τους υπεροχή τους έκανε ανίκητους.

Τυφλώθηκαν από την άγρια αντεπίθεση και την ένοπλη αντίσταση που οδήγησε στην ήττα τους. Αυτό ήταν κάτι που όσοι από εμάς γνωρίζαμε τη Μέση Ανατολή – ήμουν επικεφαλής του γραφείου Μέσης Ανατολής για τους New York Times, μιλούσα αραβικά και έκανα ρεπορτάζ από την περιοχή για επτά χρόνια – προβλέψαμε.

Αλλά εκείνοι που σκόπευαν στον πόλεμο προτιμούσαν μια παρηγορητική φαντασίωση. Δήλωσαν, και πιθανώς πίστευαν, ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε όπλα μαζικής καταστροφής, αν και δεν είχαν έγκυρα στοιχεία για να υποστηρίξουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Επέμεναν ότι η δημοκρατία θα εμφυτεύονταν στη Βαγδάτη και θα εξαπλώνονταν σε όλη τη Μέση Ανατολή. Διαβεβαίωσαν το κοινό ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ θα γίνουν δεκτά από ευγνώμονες Ιρακινούς και Αφγανούς ως απελευθερωτές. Υποσχέθηκαν ότι τα έσοδα από το πετρέλαιο θα κάλυπταν το κόστος της ανοικοδόμησης.

Επέμεναν ότι η τολμηρή και γρήγορη στρατιωτική επίθεση – «σοκ και δέος» – θα αποκαθιστούσε την αμερικανική ηγεμονία στην περιοχή και την κυριαρχία στον κόσμο. Έκανε το αντίθετο. Όπως σημείωσε ο Zbigniew Brzeziński, αυτός ο «μονομερής πόλεμος επιλογής εναντίον του Ιράκ επιτάχυνε μια ευρεία απονομιμοποίηση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ».

Το πολεμικό κράτος

Η Αμερική από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου έχει γίνει μια στρατοκρατία - κυβέρνηση που κυριαρχείται από τον στρατό. Υπάρχει μια συνεχής προετοιμασία για πόλεμο. Οι τεράστιοι προϋπολογισμοί της πολεμικής μηχανής είναι ιεροί. Τα δισεκατομμύρια δολάρια της σε σπατάλη και απάτη αγνοούνται.

Τα στρατιωτικά φιάσκο της στη Νοτιοανατολική Ασία, την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή εξαφανίζονται μέσα στην τεράστια μαύρη τρύπα της ιστορικής αμνησίας. Αυτή η αμνησία, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ποτέ λογοδοσία, επιτρέπει στην πολεμική μηχανή να πηδά από στρατιωτική πανωλεθρία σε πανωλεθρία, ενώ απογυμνώνει οικονομικά τη χώρα.

Οι μιλιταριστές κερδίζουν κάθε εκλογική αναμέτρηση. Δεν μπορούν να χάσουν. Είναι αδύνατο να τις καταψηφίσουμε. Το πολεμικό κράτος είναι ένα Götterdämmerung, όπως γράφει ο Dwight Macdonald, «χωρίς τους θεούς».

Από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δαπανήσει περισσότερα από τα μισά δολάρια των φορολογουμένων της σε παρελθούσες, τρέχουσες και μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Είναι η μεγαλύτερη ενιαία δραστηριότητα διατήρησης της κυβέρνησης.

Τα στρατιωτικά συστήματα πωλούνται πριν παραχθούν με εγγυήσεις ότι θα καλυφθούν τεράστιες υπερβάσεις κόστους.

«Το δημόσιο ταμείο των ΗΠΑ χρηματοδοτεί την έρευνα, την ανάπτυξη και την κατασκευή οπλικών συστημάτων και στη συνέχεια αγοράζει αυτά τα ίδια οπλικά συστήματα για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων».

Η εξωτερική βοήθεια εξαρτάται από την αγορά αμερικανικών όπλων. Αίγυπτος. η οποία λαμβάνει περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένη στρατιωτική χρηματοδότηση, απαιτείται να τα αφιερώσει στην αγορά και συντήρηση οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ.

Το Ισραήλ, εν τω μεταξύ, έχει λάβει 158 δισεκατομμύρια δολάρια σε διμερή βοήθεια από τις ΗΠΑ από το 1949, σχεδόν όλο από το 1971 με τη μορφή στρατιωτικής βοήθειας, με το μεγαλύτερο μέρος να πηγαίνει σε αγορές όπλων από Αμερικανούς κατασκευαστές όπλων.

Το δημόσιο ταμείο των "ΠΑ χρηματοδοτεί την έρευνα, την ανάπτυξη και την κατασκευή οπλικών συστημάτων και στη συνέχεια αγοράζει αυτά τα ίδια οπλικά συστήματα για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων. Είναι ένα κυκλικό σύστημα εταιρικής ευημερίας.

Το έτος έως τον Σεπτέμβριο του 2022, οι ΗΠΑ δαπάνησαν 877 δισεκατομμύρια δολάρια για τον στρατό. Αυτό ήταν περισσότερο από τις επόμενες 10 χώρες - συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου - μαζί.

Αυτές οι τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες, μαζί με το αυξανόμενο κόστος ενός κερδοσκοπικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, έχουν οδηγήσει το εθνικό χρέος των ΗΠΑ σε πάνω από 31 τρισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν 5 τρισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ολόκληρο το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) των ΗΠΑ.

Αυτή η ανισορροπία δεν είναι βιώσιμη, ειδικά όταν το δολάριο δεν είναι πλέον το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Από τον Ιανουάριο του 2023, οι ΗΠΑ δαπάνησαν ρεκόρ 213 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξυπηρέτηση των τόκων του εθνικού χρέους τους.

Η αυτοκρατορία στο σπίτι

Η στρατιωτική μηχανή, εκτρέποντας κεφάλαια και πόρους σε ατελείωτους πολέμους, ξεκοιλιάζει και φτωχαίνει το έθνος στο εσωτερικό, όπως δείχνει το ρεπορτάζ του Matt από την Ουάσιγκτον, τη Βαλτιμόρη και τη Νέα Υόρκη.

Το κόστος για τους πολίτες – κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά – είναι καταστροφικό. Οι εργαζόμενοι υποβαθμίζονται σε επίπεδο επιβίωσης και γίνονται θύματα εταιρειών που έχουν ιδιωτικοποιήσει κάθε πτυχή της κοινωνίας, από την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση μέχρι το σωφρονιστικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα.

Οι μιλιταριστές εκτρέπουν κεφάλαια από κοινωνικά προγράμματα και προγράμματα υποδομών. Ρίχνουν χρήματα στην έρευνα και την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων και παραμελούν τις τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Γέφυρες, δρόμοι, ηλεκτρικά δίκτυα και αναχώματα καταρρέουν. Τα σχολεία παρακμάζουν. Η εγχώρια μεταποίηση μειώνεται. Το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών μας είναι ένα χάος.

Η στρατιωτικοποιημένη αστυνομία πυροβολεί κυρίως άοπλους, φτωχούς έγχρωμους ανθρώπους και γεμίζει ένα σύστημα σωφρονιστικών ιδρυμάτων και φυλακών που κρατούν το εντυπωσιακό 25% των κρατουμένων στον κόσμο, αν και οι Αμερικανοί αντιπροσωπεύουν μόνο το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Οι πόλεις, αποβιομηχανοποιημένες, είναι κατεστραμμένες. Ο εθισμός στα οπιοειδή, οι αυτοκτονίες, οι μαζικοί πυροβολισμοί, η κατάθλιψη και η νοσογόνος παχυσαρκία μαστίζουν έναν πληθυσμό που έχει πέσει σε βαθιά απελπισία.

Οι στρατιωτικοποιημένες κοινωνίες αποτελούν γόνιμο έδαφος για δημαγωγούς. Οι μιλιταριστές, όπως και οι δημαγωγοί, βλέπουν άλλα έθνη και πολιτισμούς σύμφωνα με τη δική τους εικόνα – απειλητικά και επιθετικά. Επιδιώκουν μόνο κυριαρχία. Πλασάρουν αυταπάτες επιστροφής σε μια μυθική χρυσή εποχή απόλυτης εξουσίας και απεριόριστης ευημερίας.

Η βαθιά απογοήτευση και ο θυμός που οδήγησαν στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ -μια αντίδραση στο εταιρικό πραξικόπημα και τη φτώχεια που πλήττει τουλάχιστον τη μισή χώρα- έχουν καταστρέψει τον μύθο μιας λειτουργικής δημοκρατίας.

«Η στρατιωτική μηχανή, εκτρέποντας κεφάλαια και πόρους σε ατελείωτους πολέμους, ξεκοιλιάζει και εξαθλιώνει το έθνος στο εσωτερικό».

Όπως σημειώνει ο Matt: «Η αμερικανική ελίτ που έχει παχύνει από τις λεηλασίες στο εξωτερικό διεξάγει επίσης έναν πόλεμο στο εσωτερικό. Από τη δεκαετία του 1970 και μετά, οι ίδιοι μαφιόζοι έχουν κερδίσει έναν πόλεμο εναντίον του λαού των ΗΠΑ, με τη μορφή μιας μαζικής, ύπουλης απάτης. Αργά αλλά σταθερά κατάφεραν να ξεπουλήσουν πολλά από αυτά που κατείχε ο αμερικανικός λαός υπό το πρόσχημα διαφόρων δόλιων ιδεολογιών όπως η «ελεύθερη αγορά». Αυτός είναι ο «αμερικανικός τρόπος», μια γιγαντιαία απάτη, μια μεγάλη φασαρία».

Και συνεχίζει: «Με αυτή την έννοια, τα θύματα της κομπίνας δεν είναι μόνο στο Πορτ-ο-Πρενς και τη Βαγδάτη. βρίσκονται επίσης στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη. Οι ίδιοι άνθρωποι που επινοούν τους μύθους για το τι κάνουμε στο εξωτερικό έχουν επίσης δημιουργήσει ένα παρόμοιο ιδεολογικό σύστημα που νομιμοποιεί την κλοπή στο εσωτερικό· κλοπή από τους φτωχότερους, από τους πλουσιότερους. Οι φτωχοί και οι εργαζόμενοι του Χάρλεμ έχουν περισσότερα κοινά με τους φτωχούς και τους εργαζόμενους της Αϊτής παρά με τις ελίτ τους, αλλά αυτό πρέπει να συσκοτιστεί για να λειτουργήσει η κομπίνα».

«Πολλές ενέργειες που λαμβάνονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, στην πραγματικότητα, συνήθως βλάπτουν τους φτωχότερους και πιο άπορους πολίτες της», καταλήγει. «Η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής (NAFTA) είναι ένα καλό παράδειγμα. Τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 1994 και ήταν μια φανταστική ευκαιρία για τα επιχειρηματικά συμφέροντα των ΗΠΑ, επειδή οι αγορές άνοιξαν για μια επενδυτική και εξαγωγική άνοδο. Ταυτόχρονα, χιλιάδες Αμερικανοί εργάτες έχασαν τη δουλειά τους από εργάτες στο Μεξικό, όπου οι μισθοί τους θα μπορούσαν να χτυπηθούν από ακόμη φτωχότερους ανθρώπους.

Αυτοπυρπόληση

Το κοινό, βομβαρδισμένο με πολεμική προπαγάνδα, ζητωκραυγάζει για την αυτοπυρπόλησή του. Απολαμβάνει την ποταπή ομορφιά της στρατιωτικής ανδρείας των ΗΠΑ. Μιλάει με τα κλισέ που τερματίζουν τη σκέψη και εκτοξεύονται από τη μαζική κουλτούρα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Απορροφά την ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας και βυθίζεται στην αυτοκολακεία.

Το μάντρα του στρατιωτικοποιημένου κράτους είναι η εθνική ασφάλεια. Αν κάθε συζήτηση ξεκινά με ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας, κάθε απάντηση περιλαμβάνει τη βία ή την απειλή βίας. Η ενασχόληση με τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές χωρίζει τον κόσμο σε φίλους και εχθρούς, καλούς και κακούς.

Εκείνοι όπως ο Τζούλιαν Ασάνζ που αποκαλύπτουν τα εγκλήματα και την αυτοκτονική τρέλα της αυτοκρατορίας διώκονται ανελέητα. Η αλήθεια, μια αλήθεια που αποκαλύπτει ο Ματ, είναι πικρή και σκληρή.

«Εκείνοι όπως ο Τζούλιαν Ασάνζ που εκθέτουν τα εγκλήματα και την αυτοκτονική τρέλα της αυτοκρατορίας διώκονται ανελέητα».

«Ενώ οι ανερχόμενες αυτοκρατορίες είναι συχνά συνετές, ακόμη και ορθολογικές στην εφαρμογή ένοπλης δύναμης για την κατάκτηση και τον έλεγχο των υπερπόντιων κυριαρχιών, οι αυτοκρατορίες που ξεθωριάζουν τείνουν σε απερίσκεπτες επιδείξεις δύναμης, ονειρευόμενες τολμηρές στρατιωτικές δεξιοτεχνίες που θα ανακτούσαν με κάποιο τρόπο το χαμένο κύρος και δύναμη», γράφει ο ιστορικός Alfred McCoy. «Συχνά παράλογες ακόμη και από αυτοκρατορική άποψη, αυτές οι μικροστρατιωτικές επιχειρήσεις μπορούν να αποφέρουν αιμορραγικές δαπάνες ή ταπεινωτικές ήττες που επιταχύνουν μόνο τη διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη».

Είναι ζωτικής σημασίας να δούμε τι βρίσκεται μπροστά μας. Αν συνεχίσουμε να μαγευόμαστε από τις εικόνες στους τοίχους της σπηλιάς του Πλάτωνα, εικόνες που μας βομβαρδίζουν στις οθόνες μέρα και νύχτα, αν δεν καταφέρουμε να καταλάβουμε πώς λειτουργεί η αυτοκρατορία και την αυτοκαταστροφικότητά της, θα βυθιστούμε όλοι, ειδικά με την επικείμενη κλιματική κρίση, σε έναν χομπσιανό εφιάλτη όπου τα εργαλεία καταστολής, τόσο οικεία στα πέρατα της αυτοκρατορίας, Παγιώστε τα τρομακτικά εταιρικά ολοκληρωτικά κράτη.


Το The Racket: A Rogue Reporter vs The American Empire κυκλοφορεί τώρα και είναι διαθέσιμο από το Bloomsbury εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: