ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!![Γιορτη φωτιάς-μετάνθρωπος]


Ένας ηθικός κώδικας δημιουργείται ήδη για τον οικοδόμο του μετανθρωπισμού, μέλος της μετα-ανθρώπινης κοινωνίας σμήνους


Γιορτή Φωτιάς

Κάθε χρόνο τον Αύγουστο, μια προσωρινή πόλη εμφανίζεται στη μέση της ερήμου Black Rock (Νεβάδα), όπου συγκεντρώνονται δεκάδες χιλιάδες εξαιρετικά υψηλά αμειβόμενοι νέοι επαγγελματίες: ειδικοί πληροφορικής, ειδικοί κρυπτογράφησης, μεσίτες, καλλιτέχνες και bloggers από όλο τον κόσμο. Θα πρέπει να λάβουν μέρος στο τελετουργικό της καύσης ενός ατόμου - όχι ακόμα πραγματικό, αλλά το μοντέλο του, ένα σκιάχτρο.

Οι τελετουργικοί συμμετέχοντες κάθονται σε αυτοκίνητα, φορτηγά και ρυμουλκούμενα γύρω από την κεντρική πλατεία Infinity, που βρίσκεται στην κοίτη ενός αποξηραμένου ποταμού. (Εδώ ήταν το κέντρο του εξαφανισμένου ινδικού πολιτισμού.)

Εκεί, στο κέντρο της κυκλικής πλατείας, ανάμεσα στις τεράστιες σκηνές, υπάρχει μια γιγαντιαία φιγούρα ενός άνδρα, η οποία στο τέλος θα καταστραφεί πανηγυρικά. Αυτή η τελετή δείχνει συμβολικά τις «ανατρεπτικές τεχνολογίες» που έχουν σχεδιαστεί για να αλλάξουν ριζικά τον κόσμο και τον άνθρωπο.

Οι σχεδιαστές της τελετής πρέπει να έχουν λάβει υπόψη τα τελετουργικά των μάγων βουντού της Αϊτής, με τις πεποιθήσεις τους ότι η κατάρα ενός ατόμου και ακόμη και ο θάνατος μπορούν να μεταφερθούν από το ομοίωμα του στον ίδιο τον άνθρωπο. Ίσως το τελετουργικό του "Burning Man" δείχνει την επιθυμία να απαλλαγούμε τελικά από ένα τόσο απρόβλεπτο και επαναστατικό πλάσμα όπως ο Homo sapiens, αντικαθιστώντας το με ένα πιο προβλέψιμο "μοντέλο".

Αν παρακολουθήσετε το βίντεο του MC, φαίνεται ότι οι συμμετέχοντες στην τελετή παρωδούν τα πάντα, από γνωστές θρησκείες έως ελάχιστα γνωστές αιρέσεις και από ασιατικές λατρείες έως αμερικανικές μυστικές κοινωνίες που ενώνουν τους ισχυρούς αυτού του κόσμου.

Για παράδειγμα, το GC είναι μια σαφής παρωδία του Bohemian Club, στο οποίο οι βασικές προσωπικότητες της αμερικανικής ελίτ ήταν και, προφανώς, είναι. Ο σύλλογος δημιουργήθηκε στην Καλιφόρνια (Σαν Φρανσίσκο) πριν από ενάμιση αιώνα και αρχικά προσέλκυσε καλλιτέχνες, μουσικούς, συγγραφείς - φιγούρες δημιουργικής βοημίας, εξ ου και το όνομά του. Είναι πιθανό ότι τους ένωνε όχι μόνο η αγάπη να μιλούν για τη φιλοσοφία και την πολιτική. Μην ξεχνάτε ότι το Σαν Φρανσίσκο είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της ομοφυλοφιλίας και εκπρόσωποι σεξουαλικών μειονοτήτων βρίσκονται στο τιμόνι της βιομηχανίας ψυχαγωγίας. Δεδομένων των τότε νομοθετικών και ηθικών απαγορεύσεων για την ομοφυλοφιλία στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί κανείς να καταλάβει την παρουσία ενός πέπλου μυστικότητας που εξακολουθεί να περιβάλλει τις δραστηριότητες αυτού του συλλόγου.

Με την πάροδο του χρόνου, οι συναντήσεις των μελών του συλλόγου μεταφέρθηκαν σε ένα πιο απομονωμένο μέρος από το Σαν Φρανσίσκο - στα βόρεια της Καλιφόρνιας. Εκεί, σε ένα άλσος από αιωνόβιες σεκόγιες, συγκεντρώνονται τώρα τα μέλη του συλλόγου. Ο Ronald Reagan και ο Henry Kissinger, ο George H.W. Bush και ο Richard Nixon, ο Theodore Roosevelt, ο Herbert Hoover και πολλοί άλλοι πολιτικοί εθεάθησαν στο Bohemian Grove σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Βιομηχανικοί και οικονομικοί μεγιστάνες, καθώς και προσωπικότητες της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, έρχονται εδώ.

Πολλοί άνθρωποι έμαθαν για την ύπαρξη του Bohemian Club μετά τη σειρά "House of Cards". Στο όγδοο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν, ο κύριος χαρακτήρας Frank Underwood, ο οποίος ήταν ήδη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εκείνη την εποχή, συμμετέχει στην τελετή μιας συγκεκριμένης κοινωνίας "Champs-Elysees". Το πρωτότυπο αυτής της κοινωνίας, όπως έγραψαν οι κριτικοί, ήταν το Bohemian Club.

Ο Άντεργουντ γίνεται μάρτυρας μιας συμβολικής θυσίας που εκτελείται υπό το φως των πυρσών με κουκούλες τραβηγμένες στα πρόσωπά τους, όπως συμβαίνει στο Bohemian Club. Αυτό τεκμηριώθηκε: υπάρχει μια παλιά ασπρόμαυρη ερασιτεχνική ταινία που δείχνει αυτό το τελετουργικό - χρησίμευσε ως πηγή δημιουργικής έμπνευσης για τους συγγραφείς της σειράς. Η ίδια η τελετή λαμβάνει χώρα σε πλήρη σιωπή, μόνο ο άνεμος σκουριάζει στα στέφανα των sequoias. Στην αρχή, τα φώτα τρεμοπαίζουν ανάμεσα στους κορμούς, στη συνέχεια μια ομάδα ανθρώπων με πολύχρωμα ρούχα με κουκούλες α λα Κου Κλουξ Κλαν εμφανίζεται στην όχθη της λίμνης. Κάποιοι μεταφέρουν το φέρετρο στο οποίο βρίσκεται το θύμα, άλλοι φωτίζουν το δρόμο με πυρσούς. Μέσα σε σύννεφα καπνού, μια μαύρη γόνδολα με έναν μαύρο άνδρα γλιστράει στη λίμνη. Το φέρετρο τοποθετείται σε μια βάρκα και αποστέλλεται στην άλλη πλευρά σε έναν γιγαντιαίο ναό. Είναι επίσης ένα κοίλο άγαλμα μιας κουκουβάγιας από μέσα. Οι άδειες κόγχες των ματιών του λάμπουν δυσοίωνα - η κουκουβάγια περιμένει ένα αιματηρό δώρο. Μαζί της, οι φρουροί του ναού με περίεργα ρούχα και ο αρχιερέας περιμένουν. Η γόνδολα προσγειώνεται στην ακτή, το ανοιχτό φέρετρο μεταφέρεται στην ξηρά, τοποθετείται στο βωμό και πυρπολείται υπό τις φωνές του κοινού "Ελευθερώστε μας!". (Ας θυμηθούμε αυτό: «Ελευθερώστε μας!») Στο "House of Cards" ένα ανθρώπινο ομοίωμα καίγεται με τα πόδια λυγισμένα στα γόνατα.

Μετά την κυκλοφορία της σειράς, άρχισαν να μιλούν για περίεργες πρακτικές στο Bohemian Grove, όπου μπορείτε να πάρετε μόνο με προσωπική πρόσκληση. Έγινε επίσης λόγος για ισχυρούς Αμερικανούς ολιγάρχες που συγκεντρώνονταν εκεί, επιδίδονταν σε ομοφυλόφιλους και λάτρευαν τον διάβολο.

Πώς συσχετίζονται το GC και το συγκεκριμένο κλαμπ; Έχουν μια κοινή «ιδεολογία» – τον μετανθρωπισμό. Σήμερα ενώνει μέρος των παλαιών ελίτ και μια νέα, αναδυόμενη πολιτική τάξη τεχνοκρατικών «νεότουρκων». Οι πρώτοι - είναι οι κορυφαίοι τους που συγκεντρώνονται στο Bohemian Club - είναι κυνικοί που πιστεύουν μόνο στην εξουσία με κάθε κόστος. Η εικόνα τους αποκαλύπτεται στο "House of Cards". Οι δεύτεροι, οι «Νεότουρκοι», ή «ψηφιακοί λύκοι», είναι ένα σχετικά νέο μέρος της πολιτικής τάξης, το οποίο εμφανίστηκε πολύ πρόσφατα, το τελευταίο τέταρτο του αιώνα, και δεν έχει ακόμη δηλωθεί πραγματικά. Οι πρώτοι έχουν τις ρίζες τους στις δυναστείες των "παλαιών χρημάτων" και των μεγιστάνων του XIX αιώνα. Το δεύτερο είναι οι νεοσύστατες, raznochintsy. Αλλά είναι αυτοί που έχουν τα κλειδιά για το μέλλον, ή, μάλλον, θα ήθελαν να τα κρατήσουν για πάντα αφού λάβουν αυτά τα κλειδιά.

Απόκρυφη «υπέρβαση»

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι συμβαίνει τον Αύγουστο σε μια απομακρυσμένη, καλά φυλασσόμενη γωνιά της ερήμου Black Rock. Ό,τι γίνεται εκεί πολύ καλά χαρακτηρίζει την ηθική των «Νεότουρκων» – τεχνοκρατών. Θα δούμε τις ομοιότητες και τις διαφορές τους από την «παλιά ελίτ», η οποία, κατά τη γνώμη μου, έχει εξαντληθεί, αποδυναμωθεί και σταδιακά αρχίζει να τους παραδίδει τα ηνία της εξουσίας.

Το Burning Man ορίζεται στα υλικά αναφοράς ως «ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην κοινότητα, τις τέχνες, την αυτοέκφραση και την αυτάρκεια». Διαρκεί εννέα ημέρες. Το αποκορύφωμα του φεστιβάλ, το κάψιμο του ανθρώπου, πραγματοποιείται το βράδυ του Σαββάτου πριν από την Εργατική Πρωτομαγιά, η οποία γιορτάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου.

Οι αποκρυφιστές, όπως γνωρίζετε, αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στις ημερομηνίες. Είναι ενδιαφέρον ότι ο πρώτος άνθρωπος κάηκε από τους διοργανωτές στις 22 Ιουνίου 1986. Ο Χίτλερ επέλεξε την ίδια μέρα - το Ηλιακό Ηλιοστάσιο - να επιτεθεί στην ΕΣΣΔ. Ίσως, φυσικά, αυτό είναι καθαρή σύμπτωση

Σύμφωνα με το μύθο, το φεστιβάλ εφευρέθηκε από τον «εναλλακτικό» καλλιτέχνη, ποιητή και ακτιβιστή Larry Harvey (πέθανε το 2018). Σε μία από τις συνεντεύξεις του, ο Harvey εξήγησε την εμφάνιση του GC ως εξής: «Σε αυτή την κοινωνία, δεν έχουμε πραγματικά τελετουργίες. Σε γενικές γραμμές, είναι: ποδοσφαιρικά παιχνίδια, Super Bowl. Αλλά όταν περάσει το Super Bowl, όταν τελειώσει το ποδόσφαιρο, ο ενθουσιασμός σας υποχωρεί και αρχίζετε να καταλαβαίνετε ότι στην ουσία όλα αυτά δεν έχουν νόημα. Δεν υπάρχει υπέρβαση εδώ... Ζούμε ζωές που είναι θανάσιμα παθητικές. Υπάρχει ένας προσωπικός πάγκος για όλους, όπως για τα βοοειδή».

Ένα περίεργο παράδοξο. Ο Harvey και οι φίλοι του έχουν ικανοποιήσει το αίτημα για υπέρβαση από εκείνους που υποκρίνονται οτιδήποτε σχετίζεται με την πίστη και τη θρησκεία: εξάλλου, οι «εμπρηστές» τείνουν να είναι δημιουργοί νεοσύστατων επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, ερευνητών και προγραμματιστών σε τομείς όπως η νευροεπιστήμη, τα κρυπτονομίσματα, το blockchain, η γνωστική επιστήμη και ούτω καθεξής.

Το National Public Radio NPR περιγράφει το φεστιβάλ που ίδρυσε ο Harvey ως εξής: «Κάποτε θεωρούνταν μια υπόγεια συγκέντρωση μποέμ, το Burning Man έχει γίνει τόπος συγκέντρωσης για τις πιο σημαντικές προσωπικότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διασημότητες και την ελίτ της Silicon Valley». Τα ονόματα των διοργανωτριών εταιρειών προδίδουν την μετανθρωπιστική ατζέντα: μεταξύ αυτών είναι οι "Black Stone", "Burning Man" και "Man of the Future".

Πώς μπορείτε να καταλάβετε ένα "φλεγόμενο άτομο"; Πρώτα απ 'όλα, ως αποχωρισμός με τον «ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο», ως το τέλος της ύπαρξης του είδους Homo sapiens, ως επίσημη τελετουργία που δοξάζει τον θάνατο του ανθρώπου, του σώματος και της ψυχής του. Για εννέα ημέρες, το σώμα και η ψυχή ενός ανθρώπου ή του μοντέλου του (όπως μια κούκλα βουντού) προετοιμάζονται για θάνατο στα τραγούδια, τους χορούς και τη διασκέδαση του κοινού, τότε όλα αυτά καίγονται δραματικά. Ο θάνατος ενός γέρου, του Homo sapiens, είναι ταυτόχρονα η γέννηση του Σούπερμαν από ανθρώπινες στάχτες, μέχρι στιγμής με τη μορφή ενός πνεύματος που κατοικεί στους συγκεντρωμένους και τους ενθαρρύνει να κάνουν τις πράξεις του στο όνομα του θριάμβου εκείνου που το ξεκίνησε.

Εδώ έχουμε τον μετανθρωπισμό, την πιο επιτυχημένη οιονεί θρησκεία των τελευταίων δεκαετιών, η οποία έχει κερδίσει τις καρδιές και τις ψυχές της επιστημονικής και τεχνικής διανόησης, πολλών μηχανικών και προγραμματιστών. Είναι αυτοί οι άνθρωποι, η διανόηση "Bazarov" του XXI αιώνα, που πηγαίνουν να δουν "The Burning Man".

Οι δημιουργοί του Λεβιάθαν

Είναι ενδιαφέρον ότι το όνομα Black Rock φέρει επίσης η μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοοικονομικών αναλύσεων στον κόσμο ή, ακριβέστερα, προβλέψεις χρηματοοικονομικού κινδύνου, η οποία είχε 8.67 τρισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση τον Ιανουάριο του 2021. Η αυτοκρατορία Black Rock, η οποία πωλεί «εκτίμηση και διαχείριση κινδύνου», περιλαμβάνει εκατοντάδες κορυφαία συνταξιοδοτικά και φιλανθρωπικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες, μεγάλες εταιρείες και άλλα ιδρύματα. Αυτή η αυτοκρατορία τους πουλάει το μέλλον. Το ότι το μέλλον μπορεί να αγοραστεί στον «γενναίο νέο κόσμο» της εταιρείας δεν είναι καινούργιο: οι τραπεζίτες το κάνουν από την εποχή του Σάιλοκ του Σαίξπηρ.

Αυτό που είναι νέο, ωστόσο, είναι η κλίμακα της αγοράς και της πώλησης. Φαίνεται ότι αυτοί οι τύποι έχουν όλο το μέλλον όλων των μελλοντικών γενεών πριν από την Τελική Κρίση. Ήταν αυτοί που ανέθρεψαν τον Ψηφιακό Λεβιάθαν για να οικοδομήσουν το μέλλον - για χώρες, βιομηχανίες, επιχειρήσεις, ιδιώτες - «σύμφωνα με τα εισιτήρια που αγοράζουν». Και τότε το όνειρο των μεγιστάνων όπως οι Rothschilds - να μοιάζουν με αριστοκρατικές δυναστείες - θα υποστηρίζεται όχι μόνο από μεγάλα χρήματα - αλλά και από ψυχές που θα αποκτήσουν σε λογική τιμή. Τότε, και μόνο τότε, η αυτοκρατορία τους θα υπερβεί τον υλικό κόσμο και θα γίνει μέρος του πνευματικού κόσμου, κάνοντας τη μετάβαση στο επίπεδο όπου λάμπει ο κρυστάλλινος ουρανός της αιωνιότητας.

Οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης του έργου της Μαύρης Πέτρας, φυσικά, είναι εξαιρετικά σπάνιες - αλλά, πιθανότατα, είναι το καθήκον της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων των Rothschilds που είναι ο κύριος στόχος της εταιρείας. Η Black Stone διευθύνεται από τον ιδρυτή της Larry Fink, γνωστό οικονομικό τυχοδιώκτη και ένθερμο υποστηρικτή της «Μεγάλης Επαναφοράς» - σύμφωνα με τον Klaus Schwab.

Πριν από είκοσι χρόνια, έχοντας σπαταλήσει τα χρήματα των επενδυτών σε ένα από τα επικίνδυνα έργα του, ο Φινκ δεν είχε τίποτα άλλο παρά χρέη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά το αόρατο χέρι κάποιου, προφανώς από κάποια ειδική αγορά, τον έβαλε στην καρέκλα του επικεφαλής του Black Rock. Από εκείνη τη στιγμή, διαχειρίζεται τις ταμειακές ροές ολόκληρων χωρών, των πρωθυπουργών, των προέδρων και των βουλευτών τους. Έχει στην τσέπη του κόμματα και ενώσεις, ιδιωτικά και δημόσια ιδρύματα, επιστημονικά και πολιτιστικά ιδρύματα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σμήνη «influencers» ή «influencers» που θα επηρεάσουν όποιον χρειάζονται και θα μεταφέρουν τις κατάλληλες οδηγίες.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2010, η Black Rock δημιούργησε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Aladdin, το οποίο αναλύει τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και διαχειρίζεται όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, κατευθύνοντάς τα στις σωστές βιομηχανίες. Έτσι, άλλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις, αντίθετα, αιμορραγούν, στερούνται χρηματοδότησης και εγκαταλείπουν το παιχνίδι.

Ο Αλαντίν υπολογίζει συνεχώς τι και ποιος στον κόσμο αξίζει πόσο. Αυτή η δομή προσαρμόζει συνεχώς τα δεδομένα τιμών σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με οποιαδήποτε είδηση. Το βρετανικό περιοδικό "New Statesman" έγραψε ότι ο "Αλαντίν" είναι ένας υπολογιστής που είναι ισχυρότερος από όλους τους παραδοσιακούς πολιτικούς - επειδή είναι κατά κάποιο τρόπο υπό τον έλεγχό του ή υπό τον έλεγχό του. Ο "Αλαντίν" γνωρίζει εκ των προτέρων τι θα κάνει αυτός ή αυτός ο πολιτικός, όλοι τους είναι ήδη μέρος του σχεδίου, του αλγορίθμου του έργου του. Δεν υπάρχει τίποτα που ο Αλαντίν μισεί περισσότερο από την απρόβλεπτη συμπεριφορά, γι 'αυτό η διαχείριση του μέλλοντος είναι το πιο σημαντικό μέρος αυτού που κάνει.

Ασκήσεις "σμήνους"

Στο "Burning Man", ένα είδος συλλογικού καταιγισμού ιδεών λαμβάνει χώρα μέσω διαγωνισμών, μέσω της ανάπτυξης και της προετοιμασίας για την εκδήλωση, μέσω της αντίδρασης των συμμετεχόντων στα έργα και τις ομιλίες του άλλου. Κατά τη διάρκεια αυτής, επιλύονται ορισμένα προβλήματα που είναι πολύ σημαντικά για τη βελτίωση του Ψηφιακού Λεβιάθαν, για τη βαθιά εφαρμογή του σε όλους τους τομείς της ζωής - προκειμένου να εξαλειφθεί ένα άτομο από το κύκλωμα λήψης αποφάσεων.

Ίσως ο στόχος της κεφαλής είναι να σκοντάψει στην ιδέα ενός τέτοιου συνδυασμού ζωντανών και νεκρών, ενός τέτοιου κράματος από αυτούς που θα επιβιώσει από οποιεσδήποτε δοκιμασίες, ακόμη και τη δοκιμασία του θανάτου.

Οι περισσότεροι από τους «εμπρηστές», ή καυστήρες, όπως αποκαλούν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ο ένας τον άλλον, φυσικά, δεν σκέφτονται τη «φιλοσοφία της καύσης» και τον τελικό σκοπό του τελετουργικού. Η ίδια η ατμόσφαιρα παιχνιδιού του φεστιβάλ είναι πολύ σημαντική, η εστίασή του στο κοινό της «αιώνιας νεότητας», όταν ακόμη και στην ηλικία των 70 ετών προσπαθούν να μοιάζουν με 20χρονους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω εξωτερικής αντιγραφής, οπότε εδώ ακολουθούν μοντέρνα "αστεία", φαινόμενα, λέξεις, έννοιες. Από την άλλη, οι "παραγωγοί νέων μιμιδίων" μπορούν να τα φέρουν και να τα δοκιμάσουν στη Νεβάδα. Στο Burning Man, γεννιούνται, δοκιμάζονται σε "influencers" για να εφαρμοστούν στη συνέχεια σε παγκόσμια κλίμακα.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές εκπαιδευτικές μέθοδοι βασίζονται πλέον στις αρχές του παιχνιδιού. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αλλά, για παράδειγμα, για τα επιχειρηματικά και οργανωτικά παιχνίδια, τα οποία διεξάγονται από πολύ σοβαρές οργανώσεις με τη συμμετοχή διαφόρων ειδών μεθοδολόγων. Μην ξεχάσετε τις στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες στα αγγλικά ονομάζονται "πολεμικά παιχνίδια". Μέσα από το παιχνίδι, το υλικό «πηγαίνει» καλύτερα, οι παίκτες αναπτύσσουν μια «αίσθηση αγκώνα» και συχνά οι αρχές που αναπτύσσονται στα παιχνίδια μεταφέρονται στη ζωή, όπως συμβαίνει στην αγγλική ή αμερικανική πολιτική. Η Βουλή των Κοινοτήτων, για παράδειγμα, αποτελείται από δύο «ομάδες» με ομιλητή-διαιτητή.

Εδώ, στην έρημο της Νεβάδα, από αυτές τις δεκάδες χιλιάδες νέους από όλο τον κόσμο (περισσότεροι από 78 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στο τελευταίο GC), σχηματίζονται στελέχη, τα οποία αργότερα θα ριχτούν στα «εργοτάξια σοκ λεβιάθαν».

Έτσι σχηματίζεται το ίδιο το σμήνος των ακτιβιστών της Νέας Παγκόσμιας Τάξης (ΝΔΤ), όπου ο καθένας έχει τη θέση του. Και η δομή δικτύου της διαχείρισης σμήνους συνεπάγεται μια ορισμένη ισότητα όλων πριν από όλα. Η καταπίεση που γεννιέται από το ίδιο το γεγονός της απουσίας ενός μέλλοντος κατανέμεται από τον Ψηφιακό Λεβιάθαν αρκετά ομοιόμορφα μεταξύ όλων. Επιπλέον, οι υψηλότεροι μπορεί να έχουν πιο σημαντική επιβάρυνση, απλώς και μόνο επειδή γνωρίζουν λίγο περισσότερο από τον μέσο όρο. Και ορισμένοι από αυτούς θα έχουν επίσης την ευθύνη να αποφασίσουν ποιος θα ξέρει τι.

Το φορτίο στο νου και το βάρος της συνείδησης που θα αφαιρεθεί από τα κατώτερα θα ανακουφιστεί με κάθε δυνατό τρόπο από τις δυνατότητες απόσπασης της προσοχής. Και ένα ορισμένο σμήνος "ηθικής και ηθικής", το οποίο θα συζητηθεί παρακάτω, θα αντισταθμιστεί για το υψηλότερο από τις δυνατότητες των πιο βάναυσων φεουδαρχικών παιχνιδιών. Θα είναι ένα είδος μεσαιωνικού ανθρωποκυνηγητού ή διασκέδασης σε στυλ βασανιστηρίου στο στυλ του στρατάρχη Gilles de Rais ή του Pizzagate.

«Ας χτίσουμε ξανά καλύτερα»

Μέσα από το φεστιβάλ-παιχνίδι, οι «εμπρηστές», οι οποίοι είναι και οι προγραμματιστές και πολλά υποσχόμενοι ιδιοκτήτες «ανατρεπτικών τεχνολογιών», μαθαίνουν τους ρόλους τους στη μελλοντική κοινωνία σμήνους. Ανάμεσά τους υπάρχουν εθελοντές, υπάρχουν φύλακες που φρουρούν τον Ναό. Υπάρχουν επίσης ιερείς-διοργανωτές που θέτουν το θέμα για κάθε έτος. Και σύμφωνα με αυτό το θέμα, ο ναός ονομάζεται ότι πρέπει να καεί με τον Άνθρωπο στο κέντρο του. Το 2000, ήταν ο Ναός της Λογικής, το 2001 – ο Ναός των Δακρύων, το 2010 – ο Ναός του Ρέματος, τον επόμενο χρόνο – ο Ναός της Μετάβασης, το 2012 – ο Ναός της Juno. Το 2019, το όνομα ήταν ο Ναός της Κατεύθυνσης και χτίστηκε στο στυλ ενός ιαπωνικού τάφου.

Στους πρόποδες του ναού, οι «εμπρηστές» μεταφέρουν διάφορα αντικείμενα και κοσμήματα στη μνήμη ανθρώπων ή γεγονότων που έφυγαν. Κάθε χρόνο, ο ναός χτίζεται εκ νέου και καίγεται μαζί με όλο το περιεχόμενο που μεταφέρεται στον χώρο υγειονομικής ταφής, σύμφωνα με την αρχή του "να μην αφήνει ίχνη" (περισσότερα για αυτό παρακάτω).

Η έρημος για την παρουσίαση των σχεδίων των ψηφιακών λύκων και των ίδιων επιλέχθηκε για κάποιο λόγο. Ο φυσικός μινιμαλισμός τονίζει εδώ τη στάση τους απέναντι στη φύση – και στον άνθρωπο – όπως σε ένα λευκό φύλλο χαρτιού, στο οποίο, όπως έλεγε ο πρόεδρος Μάο, μπορείς να γράψεις οποιοδήποτε είδος γραφής. Καθαρίστε το, κάψτε το και χτίστε τα όλα από την αρχή. Γι' αυτό μιλάω, αυτό είναι όλο το σχέδιο με λίγα λόγια.

Η έρημος εδώ αντιπροσωπεύει τον άνθρωπο, την ψυχή του, αποξηραμένη από δεκαετίες απερίσκεπτου καταναλωτισμού, η οποία, κατά την άποψη των ψηφιακών λύκων, είναι έτοιμη να κάνει χώρο για να γεμίσει με αλγόριθμους. Μέσω της φωτιάς, η φύση, κατανοητή ως ψηφιακή, επιστρέφει στον εαυτό της, οι στάχτες πηγαίνουν στις στάχτες. Και με τον ίδιο τρόπο, ο καμένος άνθρωπος μπαίνει στην ψηφιακή νιρβάνα και εκεί, έχοντας χάσει τον εαυτό του, αποκτά αθανασία. Ό,τι έχει να κάνει με τη φύση ή με ό,τι έχουμε συνηθίσει να κατανοούμε από τη φύση, σύμφωνα με το σχέδιο των «εμπρηστών», πρέπει να φύγει, πρέπει να καθαριστεί – και στη θέση αυτού να καθαριστεί πρέπει να εμφανιστεί ένα νέο εσωτερικό – το εσωτερικό της τέχνης.

Είναι αυτή η τέχνη, που δημιουργήθηκε στο στείρο κενό της ερήμου που αυτοκαταστρέφεται κάθε χρόνο, που πρέπει να εισέλθει στη σάρκα και το αίμα του όχι ακόμη πλήρως ψηφιακού κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το έργο ανακοινώθηκε με το όνομα των τριών Β: Build Back Better. Κάποιος θα μπορούσε να προτείνει τη μετάφραση "θα αποκαταστήσουμε καλύτερα", αλλά νομίζω ότι δεν μιλάμε για αποκατάσταση, αν και κάποιοι θα ήθελαν. Και ένα διφορούμενο ή πολυσημασιολογικό σύνθημα φαίνεται να υποδηλώνει μια τέτοια πιθανότητα.

Αλλά όλη η λογική του Ψηφιακού Λεβιάθαν, και το τελετουργικό που έχω περιγράψει εδώ, λέει ότι αυτό είναι ακριβώς ένα κτίριο από το μηδέν: «Ας χτίσουμε εκ νέου καλύτερα».

Ωστόσο, από ό, τι ήταν, τα ονόματα θα παραμείνουν - και η ίδια η μήτρα. Δεν ξεχνάμε την πιστότητα αυτού που απομένει από την "ελίτ" στην αρχή του "αλλάξτε τα πάντα έτσι ώστε τίποτα να μην αλλάξει". Οι ελπίδες τους είναι μάταιες – οι παλιές «ελίτ» θα καούν μεταξύ των πρώτων.

Η φράση «Build Back Better» ήταν ο πρώτος πολιτικός που εκφράστηκε δημόσια από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον την 1η Ιουλίου 2020. Και ήδη στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, ο Τζόζεφ Μπάιντεν, τότε προεδρικός υποψήφιος των ΗΠΑ, χρησιμοποίησε την ίδια έκφραση στη βασική ομιλία της εκστρατείας του. Στη συνέχεια, το σύνθημα υιοθετήθηκε από άλλες προσωπικότητες, από τον Μπιλ Κλίντον μέχρι τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, και έγινε σαφές ότι το σύνθημα είχε συμφωνηθεί στο «ιδεολογικό τμήμα». Αλλά τι εννοούν; Το Build Back Better αφορά, φυσικά, πρωτίστως τους ανθρώπους.

Κυρώσεις σμήνους

Το "Burning Man" δεν είναι μόνο ψυχαγωγία για τους υπερ-πλούσιους και ένα φεστιβάλ εκκεντρικών, είναι το έμβρυο μιας νέας θρησκείας, ενός νέου κόσμου και ενός νέου "ανθρώπου". Στόχος του είναι να δημιουργήσει έναν «νεο-άνθρωπο», έναν ψηφιακό άνθρωπο, έναν ανθρωποδεδομένο, Homo datum. Οι προπαγανδιστές της Νέας Παγκόσμιας Τάξης δεν θεωρούν ότι αυτό είναι μια κάθοδος, αλλά μια άνοδος, γιατί κατά την άποψή τους ο Σούπερμαν θα γεννηθεί μετά την απόλυτη απώλεια συνείδησης ή συνείδησης.

Είναι ο Υπεράνθρωπος, ο «νεο-θεός», ο Homo deus, σύμφωνα με έναν από τους ιδεολόγους της παγκόσμιας τεχνοαίρεσης Yuval Noah Harari, που πρέπει να προκύψει από τη μεταμόρφωση του Homo sapiens ως αποτέλεσμα της επίδρασης των νέων τεχνολογιών, κυρίως γνωστικών και βιολογικών. Το τελετουργικό της καύσης του Homo sapiens συμβολίζει τον αντίκτυπο αυτών των τεχνολογιών, που εφαρμόζονται, πρώτα απ 'όλα, στη συνείδηση και τη συνείδηση ενός ατόμου.

Η συνείδηση επιβραδύνει την κίνηση αυτού του πλάσματος στο δρόμο προς την καθαρή, αμιγή κυριαρχία, δημιουργεί γνωστικές στρεβλώσεις που το ξανθό θηρίο σίγουρα θα ξεπεράσει. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να απαλλαγεί από εκείνους που διαταράσσουν την τρύπα που άφησε μετά την εξαγωγή της συνείδησης.

Αλλά αυτή η τρύπα από το φάντασμα, όπου ήταν η συνείδηση, και μαζί της η συνείδηση, θα βιώσει σαφώς φανταστικούς πόνους. Ως εκ τούτου, οι ιερείς θα «εισάγουν» σε αυτή την τρύπα μια νέα συνείδηση-φάντασμα, μια νέα ηθική, νέους κανόνες συμπεριφοράς.

Αυτοί οι νέοι κανόνες υπάρχουν ήδη. Η νέα συμπεριφορά θα είναι σμήνος στη βάση της, η ανθρωποδεδομένη μπορεί να υπάρξει μόνο ως μέρος ενός σμήνους, μιας σειράς άλλων ανθρώπινων δεδομένων. Η συμπεριφορά σμήνους θα βασίζεται σε κυρώσεις σμήνους. Η επιχείρηση αποπροσωποποίησης του πληθυσμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η επιτυχία αυτής της επιχείρησης είναι τεράστια – οι άνθρωποι σε πολλές χώρες είναι ήδη έτοιμοι να εγκαταλείψουν το πρόσωπό τους δημόσια, την κυρίαρχη προσωπικότητά τους στην κοινωνία. Είναι ακόμη πρόθυμοι να δανείσουν το σώμα τους στην Technomother για πειράματα σμήνους.

Η ίδια η δύναμη του Λεβιάθαν κάτω από τη ΝΔΤ δεν θα γίνει άμεσα αισθητή. Δεν θα υπάρξουν "ατυχή θύματα", επειδή η ανάπτυξη ενός ορισμένου επιπέδου ευτυχίας θα συμπεριληφθεί στη λειτουργικότητα του συστήματος. Ίσως να θέσουν εκτός νόμου την ίδια την έννοια της «ατυχίας». Όλοι θα καθίσουν σε μια μικρή αλυσίδα, αλλά ταυτόχρονα θα είναι ευχαριστημένοι. Όλες οι ανησυχίες σχετικά με τη νομική και ηθική αιτιολόγηση οποιασδήποτε ενέργειας ενός ψηφιακού ατόμου θα αναληφθούν από τη συνείδηση του σμήνους, η οποία θα του χορηγήσει αυτόματα την κύρωση του σμήνους.

Η κύρωση σμήνους είναι μια πολύ σημαντική, βασική στιγμή στην ύπαρξη ενός ατόμου δεδομένων και ταυτόχρονα ένα βασικό στοιχείο του ελέγχου του. Ο Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, στο μυθιστόρημά του Πρόσκληση σε εκτέλεση, σκιαγραφεί την εικόνα του Cincinnatus C, ενός αδιαφανούς ανθρώπου που έχει διαπράξει μια «επιστημολογική αποστροφή». Τόλμησε να δείξει την υποκειμενικότητά του με κάποια μορφή που δεν ήταν αποδεκτή, δεν εγκρίθηκε από την κοινωνία. Κάτι σαν τώρα μερικοί άνθρωποι δεν τολμούν να φορέσουν μάσκα - τουλάχιστον για εμφανίσεις, για απλή επιβεβαίωση της απροσωπίας τους. Δεν προσπαθούν τουλάχιστον να προσποιούνται ότι είναι απρόσωποι, τουλάχιστον να δώσουν ένα σημάδι με τη μορφή μάσκας χαμηλωμένης στο πηγούνι. Αυτό θα ήταν ένα σημάδι ότι η παρουσία ενός ορατού προσώπου δεν δείχνει την ατομικότητά τους, είναι απλώς κάποιο είδος σωματικής αναπηρίας ή, ίσως, μια ασθένεια.

Η φανταστική κοινωνία που περιέγραψε ο Ναμπόκοφ χρονολογείται από την πρώτη σύγχρονη περίοδο, την περίοδο της ιστορίας μετά από αυτό που ορισμένοι αποκαλούν «Βιομηχανική Επανάσταση». Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχαν εξελιγμένες τεχνολογίες ελέγχου και διαχείρισης, οπότε ο ήρωας του Nabokov έχει πολλές ευκαιρίες να κρύψει τα "εγκλήματα σκέψης" του.

Η δεύτερη Νέα Εποχή μας ξεκίνησε όχι με την εισαγωγή κάποιων νέων τεχνολογιών στην παραγωγή, αλλά με τη μετατροπή του κόσμου σε παγκόσμιο στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια μιας ψεύτικης «πανδημίας». Στη δεύτερη σύγχρονη περίοδο, καθίσταται δυνατός ο εντοπισμός, τουλάχιστον με έμμεσες ενδείξεις, εγκλημάτων σκέψης και η τιμωρία των ενόχων αυτών.

Ο Λεβιάθαν εδώ θα πρέπει να λύσει ένα μάλλον δύσκολο έργο προσαρμογής της συνείδησης του σμήνους έτσι ώστε, σε μια στιγμιαία λειτουργία, να "οδηγεί" κάθε άτομο και να αναπτύσσει κυρώσεις για τη συμπεριφορά του. Ταυτόχρονα, το σύστημα θα πρέπει όχι μόνο να κατευθύνει τους ανθρώπους και να τους διαχειρίζεται, αλλά και να εκτελεί όλα τα άλλα καθήκοντά του. Η δημιουργία δισεκατομμυρίων κυρώσεων ταυτόχρονα είναι ένα πολύπλοκο μαθηματικό πρόβλημα που αποτελεί πρόκληση για το σύστημα, αλλά χωρίς τη λύση του, είναι αδύνατο να λειτουργήσει. Στην αρχή, οι ανθρώπινες ομάδες θα συμμετάσχουν στην επίλυση του προβλήματος, διδάσκοντας κυρίως τον Λεβιάθαν, αλλά μερικές φορές και λαμβάνοντας αποφάσεις γι 'αυτόν. Στη συνέχεια, οι αποφάσεις θα τροφοδοτούν τα συστήματα πληροφορικής, και θα φαίνεται από έξω ότι η απόφαση ελήφθη από μια αδίστακτη μηχανή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν θα συμβεί. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, ο Λεβιάθαν θα αναπτύξει στους δούλους του όχι μόνο εξουσία, αλλά μια αίσθηση τυφλής υπακοής, ένα συναίσθημα που δεν επιδέχεται καμία αμφιβολία.

Αλλά πώς μπορεί μια κύρωση να συνδυαστεί με τα απομεινάρια της ηθικής και του νόμου; Ίσως σε καμία περίπτωση, και τα δύο τελικά θα εξαφανιστούν ως παρωχημένη έννοια.

Το γεγονός είναι ότι η ηθική και ο νόμος, στους οποίους κατέληξε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός στη σύγχρονη και σύγχρονη εποχή, συνεπάγονται τη δράση ελεύθερων παραγόντων, είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε για οργανώσεις, πίσω από τις οποίες υπάρχουν άνθρωποι ούτως ή άλλως. Ο καπιταλισμός βασίζεται επίσης στην ελεύθερη επιλογή των ελεύθερων παραγόντων. Μπορεί να υπάρχουν γνωστικές στρεβλώσεις, χειρισμοί, ακόμη και εξαναγκασμός. Αλλά ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες στην αγορά επιλέγουν τη θέση τους σε αυτό και ενεργούν σύμφωνα με τις εσωτερικές τους στάσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το χρήμα παίζει τέτοιο ρόλο στις διαδικασίες της αγοράς, οι οποίες αγοράζουν πραγματικά τη συναίνεση και τη συμμετοχή. Οι άνθρωποι επιλέγουν τη συμπεριφορά τους με βάση ορθολογικά ή παράλογα κίνητρα, αλλά σε κάθε περίπτωση, βασίζεται στην ελευθερία της ατομικής προσωπικότητας. Η ελευθερία μπορεί να μείνει αζήτητη ή καταπιεσμένη. Ωστόσο, δυνητικά υπάρχει και εμμέσως περιλαμβάνεται σε όλες τις εξισώσεις της αγοράς.

Ο Homo datum χάνει ήδη αυτή την ελευθερία, αφού η συμπεριφορά του προβλέπεται πλήρως από τον Λεβιάθαν, και αν βγει από το τέλμα που έχει σχεδιαστεί γι 'αυτό, το σύστημα έχει μηχανισμούς για να τον επαναφέρει στο «αληθινό μονοπάτι».

Αυτοί είναι, πρώτα απ 'όλα, μηχανισμοί σμήνους. Και ο «ηθικός κώδικας του οικοδόμου της ΝΔΤ» που αναπτύσσεται σήμερα στο Black Rock City δημιουργεί μια μήτρα ενός τέτοιου μηχανισμού. Αυτή η μήτρα σχηματίζεται με βάση την αφομοίωση - εδώ δεν είναι πλέον δυνατό να πούμε "συνειδητοποίηση" ενός συγκεκριμένου συστήματος αξιών. Αυτό το σύστημα εξακολουθεί να είναι εξωτερικά αρκετά κοντά στις ανθρώπινες νόρμες, σε κάθε περίπτωση, είναι κατανοητό στους ανθρώπους και μπορεί ακόμη και να ερμηνευτεί – λανθασμένα, φυσικά – από ανθρώπινη άποψη.

Το εσωτερικό κενό που μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου οδηγεί στο γεγονός ότι είναι ευκολότερο και ευκολότερο να μετατραπεί ένα άτομο σε "δεδομένα", χωρίς τα οποία δεν μπορεί να υπάρξει το σμήνος. Αυτό συμβαίνει ήδη στη διαδικασία της «ψηφιοποίησης» και της στοιχειοποίησης ενός ατόμου, της δημιουργίας του ψηφιακού του αντιγράφου. Παραδόξως, χακαρισμένο και ακόμη και ψηφιοποιημένο, ένα άτομο που δεν ανήκει πλέον στον εαυτό του, θα αισθανθεί ότι είναι κάτι ενωμένο, κάποιο είδος ηθικού παράγοντα μέχρι την τελευταία γραμμή. Αν και η ελεύθερη βούλησή του συνεχώς διαβρώνεται, αποπροσωποποιείται, η προσωπικότητά του κοινωνικοποιείται. Και ακόμη και οι εσωτερικές του καταστάσεις πρέπει τώρα να προσαρμοστούν στην κύρωση του σμήνους. Στην πραγματικότητα, δεν θα έχει πλέον αυτονομία ούτε στα μάτια της κοινωνίας του σμήνους, ούτε καν στη δική του φαντασία.

Ταυτόχρονα, αυτό που σε ένα μέρος – ο Ψηφιακός Λεβιάθαν – έχει κερδίσει, σε ένα άλλο μέρος – στους ανθρώπους – έχει μειωθεί. Ως εκ τούτου, μια εξαιρετικά σημαντική ποιότητα θα είναι η ικανότητα να σκοτώνετε ανεξάρτητα τα πάντα στον εαυτό σας που μπορούν να σας υπενθυμίσουν την ελευθερία. Είναι σημαντικό να είστε σε θέση να φτιάξετε τον μηχανισμό Λεβιάθαν από τον εαυτό σας.

Η ίδια η κύρωση του σμήνους φαίνεται να είναι μόνο συλλογική. Αν και σε αυτό το στάδιο θα αναπτυχθεί σαν συλλογικά, στην πραγματικότητα προορίζεται να είναι μια εντολή Λεβιάθαν που μεταδίδεται μέσω νευρωνικών δικτύων που ελέγχουν τον «συλλογικό» μηχανισμό λήψης αποφάσεων.

Οι παραγγελίες θα είναι εξατομικευμένες, δηλαδή οι δικές τους κυρώσεις θα αναπτυχθούν για όλους. Ταυτόχρονα, η πηγή τους θα διατηρήσει την ανωνυμία της, ψεκάζοντας την εξουσία της σε όλα τα δίκτυα που επιτρέπονται στο σμήνος. Και καμία ομάδα δεν σχηματίζεται στις συνθήκες ενός ψηφιακού σμήνους. Το μόνο πράγμα που πέφτει στην παρτίδα των πρώην προσωπικοτήτων είναι να εξασφαλίσει την εφαρμογή των οδηγιών, να βοηθήσει στην πειρατεία των αποστατών και να ωθήσει τους ήδη χακαρισμένους προς τη σωστή κατεύθυνση.

Είναι ενδιαφέρον ότι το εργαλείο και το άτομο στη Σύγχρονη Εποχή 2 αλλάζουν θέσεις σε σύγκριση με τη Σύγχρονη Εποχή 1. Εάν νωρίτερα ένα όργανο ήταν μια επέκταση ενός ατόμου, ένα από τα όργανα ή τις ιδιότητές του, τώρα ένα άτομο είναι μια επέκταση ενός οργάνου. Θα υπάρχει μια ολόκληρη λειτουργικότητα για διάφορα είδη ανθρώπων δεδομένων που θα ενσωματωθούν σε ορισμένες αλυσίδες. Είναι στο ρόλο τους ως εργαλεία του Λεβιάθαν που οι νεοάνθρωποι θα πρέπει να δουν την αιτιολόγηση της ύπαρξής τους.

Τεχνολογία δημιουργίας σμήνους

Πώς μπορεί ο Ψηφιακός Λεβιάθαν να προχωρήσει γρήγορα στη δημιουργία ενός σμήνους ανθρώπινων δεδομένων;

Πρώτα απ 'όλα, μέσω της περαιτέρω καταστροφής των υπολειμμάτων της υποκειμενικότητας, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος σε διαδικασία αποσύνθεσης. Το κύριο ισχυρό ερέθισμα για αυτή τη διαδικασία είναι η σουλντάνια των μέσων ενημέρωσης, η εξαιρετική επιτάχυνση των ανθρώπινων επικοινωνιών και η απλοποίηση των μορφών επικοινωνίας και πληροφόρησης. Η μετάβαση από την εφημερίδα στην ειδησεογραφική τηλεόραση χρειάστηκε αρκετές δεκαετίες, από τα τηλεοπτικά προγράμματα στους ειδησεογραφικούς ιστότοπους - δέκα χρόνια, από τα βίντεο στα tweets και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - αρκετά χρόνια και από τα tweets και τις αναρτήσεις κυριολεκτικά τον τελευταίο χρόνο υπήρξε μια μετάβαση στα πιο σύντομα κλιπ Tik-Tok.

Η νέα γενιά θα αντιλαμβάνεται τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα μόνο ως τίτλους και ήδη μαθαίνει να μαθαίνει και να αντιλαμβάνεται τον αλγόριθμο των εντομοειδών κινήσεων μέσω μιας ακολουθίας. Φυσικά, η ευκολία αποδοχής του Tik-Tok και άλλων αλγορίθμων συνδέεται επίσης με την αλλαγή ενός ατόμου, τον αποκλεισμό όλων των διαστάσεων από το χώρο του - εκτός από τον καθαρά καταναλωτή. Εξασφαλίζεται επίσης μέσω της απαγόρευσης της μεταφυσικής, της γελοιοποίησης και της απόρριψής της από τις «λογικές τάξεις» που βλέπουν τους εαυτούς τους ως μελλοντικούς θεούς. Οποιαδήποτε έξοδος πέρα από το υλικό γίνεται δυνατή μόνο με τη μεσολάβηση του Λεβιάθαν, ο οποίος έτσι τρέφεται, μεταξύ άλλων, με την ενέργεια της διαμαρτυρίας, αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες της και μαθαίνοντας να αντιμετωπίζει αυτή τη διαμαρτυρία.

Ο Λεβιάθαν επιταχύνει τη μετάδοση οποιωνδήποτε συνειδητών πράξεων από το άτομο στο σμήνος. Αυτό οφείλεται επίσης στην ανεπαρκή ικανότητα του Λεβιάθαν να ελέγχει τους πάντες και τους πάντες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειαζόμαστε μια εθελοντική παραίτηση από τα δικαιώματα των ανθρώπων, τη μετάβαση όσο το δυνατόν περισσότερων από αυτούς στην κατάσταση των ανθρώπινων δεδομένων, οι οποίοι είναι ήδη έτοιμοι να λύσουν όλα τα προβλήματά τους μέσω των μηχανισμών του σμήνους. Ταυτόχρονα, το παγκόσμιο σμήνος βρίσκεται ακόμα στο αρχικό στάδιο σχηματισμού και έχει μεγάλη ανάγκη από παγκόσμιες μαζικές εκστρατείες και αλγόριθμους για την πρόοδό του. Και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο έλεγχος των σμηνών είναι ευκολότερος από τον έλεγχο των ατόμων, ειδικά όταν συμπεριφέρονται ως άτομα με συνείδηση και ελεύθερη βούληση.

Σήμερα, υπάρχει μια απότομη αύξηση των επενδύσεων στη δημιουργία αλγορίθμων για τον έλεγχο εξαιρετικά γνωστικών συστημάτων. Οι τεχνοκράτες ελπίζουν ότι προς το παρόν, πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί η κατάσταση του ψηφιακού Λεβιάθαν, η οποία είναι το πιο περίπλοκο από αυτά τα συστήματα απόλυτης ηγεμονίας. Και οι εργασίες για τη δημιουργία πιο επιδέξιων ρομπότ από ό, τι σήμερα θα καλύψουν τη διαφορά.

Ένα πολύ σημαντικό σημείο στη δημιουργία ενός σμήνους ανθρώπινων δεδομένων είναι ο αποκλεισμός των ίδιων των ανθρώπων από την επικοινωνιακή κοινότητα. Μιλάμε για ανθρώπους με συνείδηση. Ο στόχος είναι να κάνουμε αποστάτες από όλους εκείνους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δείχνουν την ατομικότητά τους, προκειμένου να τους εκδιώξουν βήμα προς βήμα από το επικοινωνιακό περιβάλλον και, ίσως, κάποια στιγμή, να τους πετάξουν έξω.

Είναι σημαντικό για τη δημιουργία ενός σμήνους να μειωθεί η ποσότητα των πληροφοριών που συναντά ένα άτομο. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να αποκοπούν εντελώς τα κανάλια πληροφοριών που δεν μπορούν να ψηφιοποιηθούν πλήρως και να μετατραπούν σε συστήματα παρατήρησης, δηλαδή εκείνα τα κανάλια που λειτουργούν προς μία κατεύθυνση. Τα κανάλια με δυνατότητα μη γραμμικής ή μη στιγμιαίας ερμηνείας θα κλείσουν. Για παράδειγμα, τα τυπωμένα βιβλία θα καταργηθούν σταδιακά, πιθανότατα όπως στο μυθιστόρημα του Bradbury Fahrenheit 451.

Θα δημιουργηθεί μέγιστη άνεση για τα ανθρώπινα δεδομένα - μέσω εικονικών κόσμων, για παράδειγμα, ή ναρκωτικών.

Το "ανθρώπινο" διακρίνεται από το σύνολο των δεδομένων του, από τα οποία είναι ένα σύνολο. Πρόκειται για ένα σύνολο σημείων, σημείων παρατήρησης και ελέγχου, καθένα από τα οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο αισθητήρων. Αλλά αυτό το σύνολο αποτελείται από άλλα σύνολα, όπως ένα σύνολο δεδομένων καρδιακής δραστηριότητας ή σκέψεις που εκφράζονται στον εαυτό σας ή την ημερομηνία ώρας των χειρονομιών του προσώπου. Αυτές οι συστάδες δεδομένων που ξεδιπλώνονται στο χρόνο είναι επίσης σύνολα που αποτελούν το σύνολο του ανθρωπογενούς. Αυτό είναι ένα είδος φιλοσοφικού ζόμπι, ένα πλάσμα από το οποίο έχει αφαιρεθεί η συνείδηση, έχει υποβληθεί σε λοβοτομή χωρίς ακατέργαστη χειρουργική ή χημική παρέμβαση. Ένα σμήνος είναι ένα σύνολο ανθρώπινων δεδομένων, όπου τα όρια θα είναι θολά όλη την ώρα. Αρκετά ανθρώπινα δεδομένα θα μπορούν, για παράδειγμα, να χρησιμοποιούν ένα όργανο προσωρινά ή μόνιμα. Το σμήνος θα χυτευθεί από σετ και υπερσύνολα, θα μοιάζει με μυώλιο. Και ακόμη περισσότερο, κάθε μυρμήγκι σε αυτόν τον μυρμήγκι θα είναι μέρος ενός άλλου μυρμηγκιού.

Ένα νέο είδος ανθρώπου θα πρέπει να ξεκινήσει με μια καθαρή πλάκα, γιατί είναι αδύνατο να αφήσουμε μια κατηγορία χωρίς να επηρεάσουμε όλες τις άλλες.

Πιθανότατα, οι κατασκευαστές του Λεβιάθαν πιστεύουν ότι μια εμπειρική επίθεση, ας πούμε, ενός τεράστιου αριθμού ανθρώπινων δεδομένων, θα οδηγήσει στην αυθόρμητη παραγωγή οντολογίας και των κόσμων που συνδέονται με αυτήν. Δεν χρειάζεστε κατηγορίες, επειδή δεν υπάρχουν στη φύση, λέει αυτή η γραμμή σκέψης, απλά πρέπει να φορτώσετε πολλά δεδομένα σε ένα μηχάνημα και να πατήσετε ένα κουμπί.

Επιπλέον, το παλιό καλό σύστημα παραγωγής και διατήρησης της γνώσης βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κατασκευαστών λεβιάθαν, είναι απαραίτητο μόνο να αναμορφωθεί για την παραγωγή νεο-ανθρώπων και νεο-θεών. Αρχικά, απλά πρέπει να μεταφέρετε τους ανθρώπους σε ανθρώπινα δεδομένα και στη συνέχεια να πειραματιστείτε με συμπεριφορές με πειράματα - μέχρι να εμφανιστεί ο πρώτος νεο-θεός σε όλη την ξανθιά κτηνώδη δόξα του.

Γι 'αυτό, οι άνθρωποι πρέπει να συντονιστούν υπομονετικά και να μεταφερθούν στο σημείο υποδοχής για τη συλλογή ανθρώπινων πρώτων υλών. Η αγάπη, η πειθώ και το δωρεάν Instagram μπορούν να τους πείσουν να δώσουν τον «ψηφιακό εαυτό τους» πλήρως και πλήρως. Και όταν ολοκληρωθεί η δουλειά και η πρώτη πλήρης ροή ανθρώπινων δεδομένων μέσω των κατηγορικών σωλήνων του ψηφιακού Λεβιάθαν, θα είναι δυνατό να αρχίσετε να αλλάζετε τις ρυθμίσεις σε αυτά. Ταυτόχρονα, μία από τις πιθανές κινήσεις των κατασκευαστών λεβιάθαν θα είναι μια κίνηση από τους ελεγκτές των ανθρώπων στους ελεγκτές των κατηγοριών, γεγονός που θα καταστήσει δυνατή την πλήρη διεξαγωγή ελέγχου χωρίς υπερβολικό "θόρυβο και σκόνη". Η αορατότητα των ενεργειών των ελεγκτών θα εξακολουθεί να είναι σημαντική στην αρχή.

Ορισμένα ανθρώπινα δεδομένα θα πιστέψουν ότι εξακολουθούν να έχουν «ελεύθερη βούληση». Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, θα είναι δυνατή η ακύρωσή του με δηλωτικό τρόπο, επίσημα, οργανώνοντας μια τελετουργική γιορτή άρνησης. Έτσι, η Εποχή της Υποκειμενικότητας θα ολοκληρωθεί πανηγυρικά. Θα είναι δυνατό να καλέσετε αυτές τις διακοπές Donna Haraway Day. Ήταν αυτή η γυναίκα, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Santa Cruz, μια μεταμοντέρνα φιλόσοφος και φεμινίστρια, που έθεσε σε μεγάλο βαθμό τα θεμέλια για την κατανόηση της συνείδησης σμήνους.

Το 1985, ο Haraway δημοσίευσε το Μανιφέστο του Cyborg στο περιοδικό Socialist Review. Πρότεινε τρόπους επίλυσης των πιο έντονων αντιφάσεων της σύγχρονης κοινωνίας μέσω της καθολικής cyborgization, της απόρριψης του φύλου και της φυλής και της σύνδεσης των ανθρώπων με έναν υπολογιστή.

Το πρώιμο έργο της επικεντρώθηκε στον ανδρικό σοβινισμό στην επιστήμη. Στη συνέχεια στράφηκε στην ερμηνεία του τι είναι «γυναίκα». Ο Haraway σημείωσε ότι αυτή η έννοια είναι πολύ σχετική και είναι αδύνατο να πούμε με την αυστηρή έννοια ότι κάποιος είναι στην πραγματικότητα «γυναίκα». Κάποιος μπορεί μόνο να προσπαθήσει να κατασκευάσει αυτόν τον όρο με βάση ορισμένες σεξουαλικές, κοινωνικές και επιστημονικές πρακτικές. Το cyborg, έγραψε ο Haraway, αφαιρεί αμέσως το πρόβλημα: δεν έχει συγκεκριμένη ταυτότητα φύλου που θα εξέφραζε την ουσία του.

Ένας καθηγητής στην Καλιφόρνια περιέγραψε ένα cyborg – ένα ιδανικό πλάσμα χωρίς φύλο, χωρίς φυλή και, στην πραγματικότητα, χωρίς μόνιμο σώμα που θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση του επόμενου πολιτισμού. Ο Homo sapiens τελικά καταργήθηκε.

Σε ένα σμήνος όντων με κοινή πρόσβαση στην κατανεμημένη μνήμη και κοινή συνείδηση, ο Haraway είδε μια ισχυρή πολιτική δύναμη. Η συνείδηση του σμήνους συνεπαγόταν μεγαλειώδεις κοινωνικοοικονομικές αλλαγές. Ταυτόχρονα, μαγικά, η εξουσία και τα μέσα παραγωγής παρέμειναν στα χέρια της ισχυρής τάξης. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν συλλογικά να επιτύχουν το αδύνατο: την ικανότητα ελέγχου μιας μαύρης τρύπας, η οποία είναι αναπόφευκτη σε οποιαδήποτε κοινωνική μοναδικότητα.

Πώς θα μοιάζει το τέλος της υποκειμενικότητας; Drones που πασπαλίζουν ανταμοιβές σε μερικούς και κοχύλια σε άλλους για σωστές ή λάθος σκέψεις και ενέργειες; Εγκέφαλοι για νέους ανθρώπους με την προσθήκη οργανοειδών - νευρώνων δέρματος; Ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων χρησιμοποιώντας τις προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή οργανοειδών;

Στο πρώτο, ίσως το πιο σημαντικό στάδιο, η διαδικασία θα προχωρήσει –ήδη συνεχίζεται– εθελοντικά. Σε αντάλλαγμα για την πλήρη «ψηφιοποίηση», προσφέρεται σε ένα άτομο μια απότομη αύξηση του προσδόκιμου ζωής, απελευθέρωση από ασθένειες και, μακροπρόθεσμα, αθανασία.

Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης υπόσχονται, υποστηριζόμενα από αναφορές στις αρχές, ότι το ανθρώπινο σώμα θα παρακολουθείται συνεχώς, θα αντιμετωπίζεται με νανο- και νευροϊατρική, θα ανανεώνεται και τα αποτυχημένα όργανα θα αντικαθίστανται με νέα. Ο εγκέφαλος δεν θα ξεφύγει από την αναβάθμιση, ενώ είναι πιθανό κάποιος να «υποβαθμιστεί», για παράδειγμα, εγκληματίες, αντιφρονούντες κ.ο.κ. Στους απλούς ανθρώπους προσφέρονται λύσεις σε μακροχρόνια προβλήματα: φτώχεια, εγκληματικότητα κ.λπ. Στην ελίτ προσφέρονται νέες ευκαιρίες: πρώτα απ 'όλα, μια μαζική αύξηση του πλούτου. Δεν υπονοείται πλέον, αλλά δηλώνεται ανοιχτά, ότι η ελίτ θα δημιουργηθεί από neobygogi. Ο αριθμός των υποψηφίων περιλαμβάνει τόσο τις στρατιωτικές όσο και τις ειδικές υπηρεσίες.

Στους υπαλλήλους προσφέρεται εξωτερική ανάθεση ευθυνών που σχετίζονται με την εκτέλεση των άμεσων καθηκόντων τους. Είναι υπέροχο να έχεις ελεύθερο χέρι χωρίς να είσαι υπεύθυνος για τίποτα. Επιπλέον, έχουν στη διάθεσή τους τα εργαλεία του απόλυτου ελέγχου και του άμεσου νευροχειρισμού.

Φανταστικός αλτρουισμός

Ο ιδεολόγος του Battle Chamber, Larry Harvey, διατύπωσε δέκα αρχές στις οποίες βασίζεται το διάσημο φεστιβάλ του. Ο κώδικας τους μπορεί δικαίως να ονομαστεί ο ηθικός κώδικας της σουηβικής "Komsomol". Η πρώτη αρχή είναι η «ριζοσπαστική ένταξη», η οποία είναι επίσης η συμμετοχικότητα. Ο Klaus Schwab, ο ιδεολόγος της παγκόσμιας επαναστατικής Μεγάλης Επαναφοράς, μιλά επίσης για αυτό σε συνέντευξή του στο Euronews στις 19 Νοεμβρίου 2020: «Πρέπει να κάνουμε τον κόσμο πιο περιεκτικό, πιο δίκαιο, επειδή έχουμε δει ότι έχουμε επιτύχει μη βιωσιμότητα».

Την ίδια χρονιά, παρουσιάζοντας το magnus opus του "Covid-19: The Great Reset", ο Schwab κάλεσε όλους τους επικριτές του έργου να έρθουν σε αυτό. Παρωδεί το Ευαγγέλιο του Ματθαίου (11:28): «Ελάτε σε μένα, όλοι εσείς που κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω». «Έχουμε κάτι να κάνουμε για τον καθένα από εσάς», είπε τότε ο Schwab.

" αρχή της ένταξης δεν σημαίνει μόνο ότι πρέπει να εκπροσωπείται κάθε πιθανή μειονότητα. Η «ριζοσπαστική ένταξη» δεν είναι μόνο υπερανοχή, είναι επίσης μια διαδικασία εργασίας στον εαυτό του, μια διαδικασία αυτοελέγχου και αυτοεκπαίδευσης, όταν ένα άτομο απαλλαγεί από τους δικούς του «εθισμούς», «προκαταλήψεις» και «στερεότυπα».

Και σίγουρα θα υπάρξουν «προκαταλήψεις» και «στερεότυπα» αν έχετε τις δικές σας ισχυρές απόψεις. Για παράδειγμα, δεν είναι προκατειλημμένο να πούμε: «Δεν ξέρω άλλη χώρα σαν αυτή, όπου ένα άτομο αναπνέει τόσο ελεύθερα»; Δεν είναι αυτό μια γνωστική αυταπάτη;

Είναι ευκολότερο να επιτύχετε τη «ριζοσπαστική ένταξη» εάν δεν έχετε πεποιθήσεις, επειδή οποιεσδήποτε πεποιθήσεις θα σας τραβήξουν πίσω, θα παρεμβαίνουν στο «άνοιγμα» και το «ανοιχτό μυαλό». Επιφανειακά, πρόκειται για την κατανόηση των άλλων, των σκέψεων και των συναισθημάτων τους, αλλά κατά βάθος, πρόκειται για τον συντονισμό ενός ατόμου ώστε απλά να συντονίζεται με αυτό που ακούει ή βλέπει. Ό, τι κι αν είναι και όποιος κι αν είναι, ένα άτομο πρέπει να αποδεχτεί και να καλωσορίσει.

Η «ριζοσπαστική ένταξη» συνεπάγεται επίσης «έξοδο από τη ζώνη άνεσης». Για παράδειγμα, ένας από τους συμμετέχοντες στο φόρουμ GC γράφει ότι άρχισε να βοηθά στη διατροφή των φτωχών στην εκκλησία μία φορά την εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είναι άθεος. Το να είσαι ανάμεσα στους πιστούς γι' αυτόν σήμαινε να βγεις από τη ζώνη άνεσής του. Στο τέλος, δεν έγινε πιστός, αλλά άρχισε να συμπεριφέρεται καλύτερα στους άλλους.

«Για τη μικρή καθημερινή μου δράση, αποφάσισα να χαιρετώ δύο ξένους στο δρόμο κάθε μέρα», γράφει ένα άλλο μέλος του φόρουμ. «Αποφάσισα επίσης να χαμογελάσω σε όλους στη γειτονιά μου. Κάλεσα τον άστεγο σε δείπνο. Ο στόχος είναι να απολαύσουμε το γεύμα μαζί του».

Η εμπειρία του να βγει κανείς από τη ζώνη άνεσής του για να βοηθήσει τους φτωχούς είναι άνευ όρων συμπονετική – αλλά μια τέτοια πρακτική δεν προετοιμάζει ένα άτομο που είναι εντελώς υπάκουο στις επιταγές των δικών του οιονεί θρησκευτικών αρχών;

Ωστόσο, όπως είναι ήδη σαφές, η πλήρης συμμόρφωση με την πρώτη εντολή του Larry Harvey επιτυγχάνεται αν δεν έχετε καθόλου απόψεις. Όχι.

Η δεύτερη αρχή είναι η δωρεά, δηλαδή η συνειδητή παραχώρηση ενός πράγματος ή περιουσιακού στοιχείου σε τιμή χαμηλότερη από την τιμή της αγοράς. Οι ιδέες της δωρεάς προωθούνται σήμερα από πολλούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που συνδέονται, για παράδειγμα, με την Παγκόσμια Τράπεζα. Αλλά όλα ξεκινούν με ένα απλό πράγμα. Προτείνεται να αφαιρεθούν τα δέκατα - το ένα δέκατο του εισοδήματος κάποιου - σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ακόμα κι αν δεν έχετε τίποτα να δώσετε, μπορείτε να δώσετε το χρόνο σας, για παράδειγμα, εθελοντικά για μια φιλανθρωπική οργάνωση. Μπορείτε να δώσετε προσοχή στους ανθρώπους. Για παράδειγμα - και αυτή είναι μια πραγματική σύσταση των διοργανωτών του GC - μπορείτε να ακούσετε προσεκτικά ένα άτομο την ημέρα.

Έτσι, ένα άτομο συνηθίζει να σκέφτεται ότι οποιαδήποτε ενέργεια που εκτελεί προς την κατεύθυνση των άλλων αξίζει κάτι και δεν αξίζει να διασκορπιστεί. Τα δώρα, πρέπει επίσης να έχουν όρια. Και έχοντας εκτελέσει την πράξη της δωρεάς μέσω προσεκτικής ακρόασης, μπορείτε να κοιμηθείτε ειρηνικά: η ποσόστωση δώρων για την ημέρα έχει εκπληρωθεί.

Η τρίτη αρχή του σχεδίου PP είναι η αποεμπορευματοποίηση ή η απώλεια ενός ατόμου από την οικονομία της αγοράς. Εδώ μιλάμε για την έννοια των "εμπορευμάτων", δηλαδή των πόρων: πρόκειται για πετρέλαιο, φυσικό αέριο, μέταλλα, σιτηρά. Και πιο πρόσφατα, ένας άνθρωπος που οι εταιρείες θεωρούν ως το «νέο πετρέλαιο». Φαίνεται ότι η συνειδητή απόσυρση ενός ατόμου από την αγορά, όπου το παρελθόν, το παρόν και, πιο πρόσφατα, το μέλλον του πωλούνται και αγοράζονται, μπορεί να είναι ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, δεν πιστεύουν όλα τα μέλη της Σουηβικής Κομσομόλ ότι οποιαδήποτε αποεμπορευματοποίηση είναι καλή. Πολλές φεμινίστριες είναι σίγουρες ότι, αντίθετα, μια γυναίκα πρέπει να εισέλθει στην αγορά πιο ενεργά και επομένως να τροποποιηθεί, να πωληθεί, το μόνο ερώτημα είναι οι ευνοϊκότερες συνθήκες. Η αποεμπορευματοποίηση έρχεται επίσης σε αντίθεση με τις σοσιαλδημοκρατικές ιδέες. Φυσικά, οι έμποροι αντιτίθενται επίσης σε αυτό.

Η αποεμπορευματοποίηση μπορεί να σημαίνει ότι δεν πραγματοποιείται μία συναλλαγή την ημέρα - για παράδειγμα, δεν παίρνετε έναν καφέ από τα Starbucks μία φορά. Μπορείτε να αγοράσετε τίποτα για ολόκληρο το μήνα, εκτός από μια κάρτα μεταφοράς και μια συνδρομή σε ένα γυμναστήριο: ο γείτονάς σας θα σας αγοράσει φαγητό - σύμφωνα με την προηγούμενη αρχή της δωρεάς. Συνιστάται να αποφεύγετε να φοράτε μπλουζάκια ή ρούχα με λογότυπα γενικά: έτσι προωθείτε ορισμένα προϊόντα.

Συνιστάται επίσης να αναβάλλετε τους διαφημιστικούς καταλόγους που λάβατε μέσω ταχυδρομείου. Συνιστάται να κάνετε ρούχα μόνοι σας, χωρίς να τα αγοράσετε στο κατάστημα, καθώς και να χρησιμοποιήσετε παράδοση από καταστήματα και εστιατόρια: εάν καταναλώνετε προϊόντα χωρίς να μπείτε μέσα, μπορείτε να ξεφύγετε από τη θέα της ίδιας διαβολικής διαφήμισης.

Ένα άτομο, σύμφωνα με τα μέλη της Σουηβικής Κομσομόλ, είναι μια πρωτεϊνική μηχανή που αποτελείται από ερεθίσματα και αντιδράσεις, οπότε είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, για ένα άτομο να κάνει κάτι που δεν είναι για τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις αρχές μόνο όταν βλέπετε έναν υψηλότερο στόχο μπροστά σας, ο οποίος δεν είναι καθόλου αυτό που νομίζατε: όχι στο καλό του ανθρώπου, όχι στο καλό ως τέτοιο. Ο στόχος δεν είναι να πέσουμε έξω από την κοινότητα, από την οργάνωση Κομσομόλ της Σουηβίας, από το σμήνος. Για αυτούς, ένα άτομο είναι ένας κώδικας, ένας κώδικας και ελέγχεται.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, υπάρχει η μεγαλύτερη υποκρισία στο γεγονός ότι οι «εμπρηστές» στο φεστιβάλ τους διακηρύσσουν την προσωπική τους ελευθερία από την αγορά και πώληση του εαυτού τους και όταν επιστρέφουν στην εργασία, συχνά στις δικές τους νεοσύστατες επιχειρήσεις ή προηγμένες ψηφιακές πλατφόρμες, ασχολούνται με την αγορά και πώληση άλλων ανθρώπων στην αγορά εργασίας. Ασχολούνται επίσης με την αγορά και πώληση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σχετικά με την ανθρώπινη συμπεριφορά, δηλαδή την εμπορία στο ανθρώπινο μέλλον. Δεν υπήρξε ποτέ ένα τέτοιο «εμπόρευμα» στην ιστορία της ανθρωπότητας, και είναι ακριβώς οι «εμπρηστές» που έχουν μάθει να το αγοράζουν και να το πωλούν.

Η επόμενη αρχή του The Burning Man είναι η ριζοσπαστική αυτάρκεια. Εδώ τα μέλη της Κομσομόλ καλούνται να μαγειρέψουν τη δική τους σούπα, να ψήσουν ψωμί και να πιάσουν στρείδια, να πραγματοποιήσουν μικρές επισκευές γύρω από το σπίτι χωρίς να καλέσουν έναν πολωνό υδραυλικό, να συλλέξουν ένα πακέτο για τον εαυτό τους σε περίπτωση που δεν παραιτηθούν. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι, για παράδειγμα, αποταμιεύοντας για πρόωρη συνταξιοδότηση. Μην χρησιμοποιείτε μεταφορικά μέσα, αλλά περπατήστε ή οδηγήστε ποδήλατο.

Η σύσταση να συμπληρώσετε μόνοι σας τα φορολογικά σας έγγραφα, χωρίς τη βοήθεια δικηγόρου, είναι συγκινητική. Αυτό είναι ριζική αυτάρκεια! Συνιστάται επίσης να απαλλαγείτε από ρούχα που δεν μπορούν να φορεθούν χωρίς βοήθεια (κρινολίνη; πανοπλία;).

Σημειώθηκε ξεχωριστά ότι πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για τις δικές σας ενέργειες και να μην το μετατοπίσετε σε άλλους! Και αν παρατηρήσετε αυτό στον εαυτό σας, προσπαθήστε να "σβήσετε" αυτές τις σκέψεις. Ακόμη και για την πράξη στην οποία σας έσπρωξε το σμήνος, είστε υπεύθυνοι μόνοι σας: το να σκέφτεστε διαφορετικά είναι μια θεωρία συνωμοσίας.

Η ριζοσπαστική αυτοέκφραση είναι η επόμενη αρχή του GC. Η ίδια η έννοια του "ριζοσπαστικού" στις συστάσεις είναι ενδιαφέρουσα εδώ, οι κυριότερες από τις οποίες είναι οι εξής:

"Εργαστείτε στον πίνακα όλο το μήνα και τεκμηριώστε την πρόοδό σας στο διαδίκτυο.

Φορέστε ρούχα που συνήθως δεν φοράτε κάθε μέρα.

Πείτε μας κάτι αυθεντικό για τον εαυτό σας που κανονικά δεν θα κάνατε. (Συνήθως λέτε ψέματα, έτσι δεν είναι;)

Μιλήστε με την ομάδα για κάτι προσωπικό (εδώ το επίπεδο ριζοσπαστισμού της αυτοέκφρασης φτάνει ήδη στη λέσχη των Ανώνυμων Αλκοολικών).

Γίνετε ένας ριζοσπαστικός διάδοχος της αυτοέκφρασης των άλλων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κρίνετε κανέναν.

– Το πρωί, εξασκηθείτε συμπληρώνοντας ένα ημερολόγιο 15 λεπτών.

Δημιουργήστε έργα τέχνης (π.χ. χάρτινα λουλούδια, πίνακες ζωγραφικής, σχέδια, ποιήματα) και διανείμετε τα σε αγνώστους χωρίς εξήγηση.

Φυσικά, οι κανονικοί hipsters έχουν ακολουθήσει όλες αυτές τις συστάσεις πριν. Ως εκ τούτου, πολλοί από αυτούς μπορεί να προσελκύονται από αυτό, καθώς προσελκύονται από νέες λέξεις και τάσεις που δεν αλλάζουν τίποτα - στην πραγματικότητα. Η «ριζοσπαστική αυτοέκφραση» στο αστικό περιβάλλον θεωρούνταν πάντα ως αποκοπή χάρτινων λουλουδιών προς πώληση σε φιλανθρωπική δημοπρασία. Ο σκοπός αυτής της «αυτοέκφρασης» είναι να βρει τη θέση της σε έναν ήδη οργανωμένο κόσμο, σε ένα σύστημα που έχει πλέον συσταθεί για την επίτευξη μετανθρωπιστικών στόχων.

Ένας καλλιτέχνης του οποίου οι ιδέες είναι σε θέση να επηρεάσουν και να μεταμορφώσουν τη συνείδηση εκτιμήθηκε πάντα ιδιαίτερα από τους «εμπρηστές» – τους «φύλακες του Ναού», παρά το γεγονός ότι θεωρούν την αυτοσυνειδησία ως ψευδαίσθηση. Επιπλέον, ένας αληθινός καλλιτέχνης, ένας δημιουργός προσπαθεί πάντα να υπερβεί τα όρια, να εκφράσει το ανέκφραστο, να επιτύχει το ανέφικτο, και εξαιτίας αυτού μπορεί εύκολα να παγιδευτεί στο δίκτυο του μετανθρωπισμού.

Οι καλλιτέχνες συνήθως δεν καταλαβαίνουν τη φιλοσοφία και είναι απίθανο να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν μια παρωδία, μια παρωδία πραγματικά βαθιών ιδεών, για παράδειγμα, του Ρώσου φιλόσοφου Νικολάι Φεντόροφ. Όλο και πιο συχνά, οι μετανθρωπιστές καταφεύγουν σε αναφορές στον ρωσικό κοσμισμό στην ιδεολογική αιτιολόγηση και προπαγάνδα τους και είναι απίθανο οι άνθρωποι με μια άκριτη, παθητική-στοχαστική άποψη του κόσμου να είναι σε θέση να βάλουν τα πάντα στα ράφια και να παρατηρήσουν την αντικατάσταση.

Ιεραρχία και αντίκτυπος

Η έκτη αρχή του Larry Harvey είναι η κοινοτική προσπάθεια. Αυτά είναι τα χειριστήρια του επόμενου επιπέδου του παιχνιδιού. Αυτό είναι το επίπεδο των "μυημένων" κατά κάποιο τρόπο, δηλαδή των συμμετεχόντων σε πολλά "μαθήματα προσοχής". Ένας προπονητής το έθεσε ως εξής: «Για να αρχίσεις να έχεις επίγνωση και να βλέπεις, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να αρχίσεις να δημιουργείς κώδικα ελέγχου και να προσπαθείς να ελέγξεις τους άλλους». Εάν οι άνθρωποι στο χαμηλότερο επίπεδο, στο παράδειγμα των "εμπρηστών", κατ 'αρχήν, δεν αναγνωρίζουν τίποτα πέρα από τον υλικό κόσμο, τότε μιλούν στους "μυημένους" για το πώς να κυβερνήσουν, ζόμπι τους χαμηλότερους. Για να γίνει αυτό, φυσικά, πρέπει να εμπιστευτείτε πλήρως τον γκουρού ή τον προπονητή.

Ως εκ τούτου, οι τρόποι δημιουργίας και διατήρησης του «κοινοτικού πνεύματος», των «προσπαθειών οικοδόμησης κοινότητας», της «πολιτικής ευθύνης» θα πρέπει να κατανοηθούν σε δύο πτυχές: 1) λαμβάνοντας τοις μετρητοίς (αυτό είναι για τους «κατώτερους»), 2) ως εργαλείο κωδικοποίησης του «χαμηλότερου» (μέσω των προσπαθειών των «μυημένων»).

Ακολουθούν οι συστάσεις αυτής της παραγράφου του "κώδικα":

– Οργανώστε μια εθελοντική εκδήλωση στην κοινότητα.

– Δωρεά στην τέχνη (μουσείο τέχνης, τοπικό έργο τέχνης).

– Δημιουργήστε και οργανώστε ένα έργο τέχνης (πάνελ) για την τοπική κοινότητα.

Μάθετε ποιοι είναι οι τοπικοί ακτιβιστές και μάθετε τι αντιπροσωπεύουν.

Σχετικό με αυτές τις πτυχές είναι το έβδομο σημείο των θέσεων του Larry Harvey, σχετικά με την «αστική ευθύνη».

Εδώ, οι συστάσεις των "εμπρηστών" για τη δημιουργία εργαλείων για τον επηρεασμό των ανθρώπων είναι οι εξής:

Γίνετε εθελοντής σε μια οργάνωση που υποστηρίζει τα δικαιώματα των μεταναστών, εργαστείτε σε ένα τηλεφωνικό κέντρο για να βοηθήσετε τους ανθρώπους να μάθουν για αυτά τα δικαιώματα.

- Προωθήστε την υπόθεση της προστασίας των δικαιωμάτων των «εμπρηστών» (δηλαδή, «των δικών σας»).

– Να παρίστανται σε συνεδρίαση της τοπικής αυτοδιοίκησης, του δημοτικού συμβουλίου κ.λπ., ή σε ακροαματική διαδικασία.

Μάθετε τι μπορείτε για τους τοπικούς πολιτικούς.

- Υποστηρίξτε τους πολιτικούς στους οποίους πιστεύετε (ο κατάλογος εκείνων στους οποίους μπορείτε και δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε θα καθοριστεί από τους «εμπρηστές» του υψηλότερου επιπέδου με βάση τις κυρώσεις σμήνους).

- Αναφέρετε παράνομες χωματερές, σπασμένη λάμπα δρόμου, σπασμένους σωλήνες νερού κ.λπ.

Οι συστάσεις που στοχεύουν στο «δημόσιο καλό» και τις «κοινοτικές αξίες» μπορεί κάλλιστα να «κανονικοποιήσουν» τη σουηβική Κομσομόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα όχι μόνο μεταξύ των νέων, αλλά και μεταξύ των ακτιβιστών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό θα βοηθήσει τους μετανθρωπιστές να δημιουργήσουν ένα υπεραγώγιμο περιβάλλον. Αρχικά, αυτό είναι ευκολότερο να γίνει στις συνθήκες μιας δικτατορίας covid, όταν είναι δυνατόν να ελεγχθεί η διέλευση των σημάτων από ένα νέο είδος εργαλείων, για τα οποία η κοινωνία δεν έχει αναπτύξει κανένα αντίδοτο.

Η ενίσχυση της ηγεμονίας της Νέας Παγκόσμιας Τάξης θα διευκολυνθεί επίσης από το γεγονός ότι «από πάνω» σε όλες σχεδόν τις χώρες της «αμερικανικής σφαίρας επιρροής» υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στην καθιέρωση του μετανθρωπισμού. Αλλά εδώ το προσωπικό των πρακτόρων δεν είναι καθόλου απαραίτητο, η επιρροή σήμερα πραγματοποιείται μέσω του υπάρχοντος δικτύου μυστικών και ανοιχτών συλλόγων, κοινωνιών και δικτύων.

Το επόμενο σημείο του "ηθικού κώδικα" - "δεν αφήνει ίχνη" - στο ίδιο το φεστιβάλ σημαίνει απλώς τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των σκουπιδιών.

Οι συστάσεις της Κομσομόλ σχετικά με αυτή την αρχή ακούγονται αρκετά αθώες, αν και μερικές φορές παράλογες. Μεταξύ αυτών:

- Παρακολούθηση και τεκμηρίωση της μηνιαίας κατανάλωσης απορριμμάτων.

- Όταν αγοράζετε καφέ, φέρτε το δικό σας θερμός στην καφετέρια.

«Αγοράστε όλα τα προϊόντα στις λαϊκές αγορές, πάρτε τα προϊόντα χύμα.

- Οργανώστε μια εκδήλωση καθαρισμού γειτονιάς με τους φίλους σας.

- Αγοράστε την ποσόστωση άνθρακα στην αγορά πληρώνοντας ειλικρινά για το αποτύπωμα άνθρακα.

Μειώστε τα απόβλητα και καλλιεργήστε μερικά από τα τρόφιμά σας, ακόμα κι αν είναι μόνο ζιζάνιο για τσάι ή καρυκεύματα όπως θυμάρι, δεντρολίβανο ή ρίγανη.

Σε γενικές γραμμές, το «να μην αφήνεις ίχνη» είναι μια ωραία συνήθεια, αλλά τι γίνεται αν κάποιος το ερμηνεύσει με τρόπο που είναι ακατάλληλος για μια ΝΔΤ; Για παράδειγμα, θα επεκτείνει την κατανόηση αυτού του σημείου ώστε να «μην αφήνει ψηφιακά ίχνη»; Για να μην αναφέρουμε το ανθρώπινο δικαίωμα να έχουμε διαδικτυακές πλατφόρμες, τόσο ιδιωτικές όσο και δημόσιες, απλά να αφήνουν ένα άτομο μόνο του.

Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τη δημιουργία ειδικών ζωνών μέσα σε σπίτια και διαμερίσματα, ζώνες που δεν είναι προσβάσιμες στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτύου των πραγμάτων. Αυτό θα μπορούσε να ισχύει τόσο για δημόσιους όσο και για ιδιωτικούς χώρους. Και αυτό θα οδηγήσει επίσης σε πολλές αποτυχίες στην κοινωνία της συνολικής επιτήρησης, κάτι που σαφώς δεν είναι ευπρόσδεκτο.

Μια «κυκλική» ή «κυκλική» οικονομία βασίζεται στο να «μην αφήνει ίχνη». Καθώς ο καταδικασμένος από τους Σουηβούς έρημος, ψηφιοποιημένος Homo sapiens πεθαίνει, η κυκλική οικονομία θα αναπτυχθεί και θα ευημερήσει. Όσο λιγότερο ένα άτομο παρεμβαίνει στην κυκλοφορία μηχανών και μηχανισμών του πολιτισμού Λεβιάθαν, τόσο λιγότερα ίχνη του θα παραμείνουν, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών. Και όσο πιο γρήγορα μπορεί να λειτουργήσει η μετανθρωπιστική Νέα Παγκόσμια Τάξη. Είναι η αρχή του «να μην αφήνεις ίχνη» που οδηγεί στην πλήρη διαγραφή του ανθρώπου.

Η επόμενη αρχή, η «συμμετοχή», ακούγεται αρκετά αθώα αν δεν αναρωτηθείτε «συμμετοχή σε τι;». Ένας από τους συμμετέχοντες παρατήρησε: "Burning man" είναι για "γιατί όχι;", και όχι για "γιατί;". Γιατί όχι;» αναφέρεται σε όλα όσα μπορούν να ονομαστούν «αδιανόητη επιχείρηση» - από τη μαζική αποκοπή του πληθυσμού μέχρι τη μεταφορά ανθρώπινων λειτουργιών σε υποκατάστατα. Ως εκ τούτου, η "συμμετοχή" θα πρέπει να νοείται ως "συμμετοχή σε όλα για τα οποία έχει επιτευχθεί κύρωση σμήνους".

Και, τέλος, η τελευταία αρχή του "Burning Man" είναι η αμεσότητα της δράσης. Εδώ επεξεργάζεται η σύνδεση του "εμπρηστή" με την υβριδική συνείδηση σμήνους. Ένας νεοάνθρωπος πρέπει να αισθάνεται στο έντερό του, που είναι η κύρωση του σμήνους, προκειμένου να εργαστεί γρήγορα. Μια ενδιαφέρουσα άσκηση που προτείνεται για αυτό είναι να λαμβάνετε μια απόφαση κάθε μέρα σε όχι περισσότερο από ένα ή δύο λεπτά.

Οι εμπρηστές καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να κατανοήσουν τα όρια του τι επιτρέπεται. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εξασκηθείτε όπου θα ασκούσαν ενέργειες ακολουθώντας τις αρχές που περιγράφονται εδώ. Αν κάποιος κάνει λάθος, ο Λεβιάθαν, ενεργώντας μέσω καλών συντρόφων, θα τον διορθώσει.

Όπως μπορούμε να δούμε, αυτές οι αρχές είναι πλήρως συνεπείς με τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της Νέας Παγκόσμιας Τάξης και προσαρμοσμένες για την εποχή μετά τον COVID.

Ταυτόχρονα, οι «μαύροι τέκτονες», οι οποίοι πατρονάρουν προσεκτικά την εκδήλωση, κατάφεραν να ενσωματώσουν στον «κώδικα» αριστερές, αντικαπιταλιστικές, ακόμη και αντιπαγκοσμιοποιητικές ιδέες και προσεγγίσεις του παρελθόντος, όπως η αποεμπορευματοποίηση, η ριζοσπαστική ένταξη και η ριζοσπαστική αυτάρκεια.

https://zavtra.ru/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΤΗΝ ΤΣΑΡΚΑ...
ΠΟΥΧΑΝ ΚΆΝΕΙ
ΜΕ ΤΟ ΞΌΑΝΟ
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΊΟ
ΚΟΝΤΆ ΣΤΑ ΚΛΣΠΙΤΑ
ΤΗΣ ΚΟΝΔΙΣ!!!
ΚΑΤΙΝΓΚΟΣ...
ΕΝΑ ΠΡΆΜΑ.

ΝΕΒ...ΑΔΑ
ΆΔΗ?

ΧΣΤΚΜΕ!!!
ΤΙ ΚΆΝΟΥΝ ΟΙ
ΧΑΖΑΡΟΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ

ΣΗΜΑΣΊΑ ΈΧΕΙ
ΤΙ ΚΆΝΕΙΣ
ΕΣΎ!!!
ΑΝΘΡΏΠΙΝΟ ΓΈΝΟΣ!!!