ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ,ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ........

 

Ο βουλευτής των ΗΠΑ Ilhan Omar (D-MN) (L) συνομιλεί με την Πρόεδρο της Βουλής Nancy Pelosi (D-CA) κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης με τους συναδέλφους του Δημοκρατικούς πριν ψηφίσει για το HR 1, ή το People Act, για τα ανατολικά σκαλιά των ΗΠΑ Καπιτώλιο στις 8 Μαρτίου 2019 στην Ουάσιγκτον, DC.  (φωτογραφία AFP)


Έχουν περάσει μόνο τρεις εβδομάδες από την άνοδο στον βρετανικό θρόνο του Καρόλου του τρίτου, ωστόσο κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης περιόδου υπήρξαν πολλά άρθρα που ισχυρίζονται ότι ο Κάρολος είναι φίλος των Μουσουλμάνων και, κατ' επέκταση, των Παλαιστινίων.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β', ένας νέος κληρονομικός μονάρχης ανέλαβε την εξουσία στη Βρετανία. Ο Κάρολος Γ΄ έχει λάβει την πλήρη ώθηση του βρετανικού κατεστημένου, με πολυάριθμα εξέχοντα πλεονεκτήματα που κινητοποιήθηκαν για να ομορφύνουν την εικόνα του στα μάτια των υπηκόων του.

Υπηρέτησε ως λομπίστες όπλων για δεκαετίες, εξομαλύνοντας τις πωλήσεις όπλων για την BAE Systems στη Μέση Ανατολή. Βρέθηκε επίσης να δέχεται δώρα σε μετρητά και πλαστικές σακούλες από Άραβες Μονάρχες, υποτίθεται ότι σε αντάλλαγμα για κρατικές τιμές.

Πολλοί πιστεύουν επίσης ότι είχε ρόλο στη δολοφονία της πρώην συζύγου του, πριγκίπισσας Νταϊάνα Σπένσερ, και του μουσουλμάνου αρραβωνιαστικού της, Ντόντι Αλ Φαγιέντ . Τόσο ο πατέρας του Ντόντι όσο και η ίδια η Νταϊάνα έδειξαν το δάχτυλο προς την κατεύθυνση του. Η Νταϊάνα είχε στείλει ένα γράμμα στον δικηγόρο της έξι μήνες πριν πεθάνει, προβλέποντας τον ακριβή τρόπο που θα τη σκότωναν, υποστηρίζοντας ότι ο Κάρολος βρισκόταν πίσω από το σχέδιο.

Είναι σαφές ότι ο Charles είναι, αναμφίβολα, αμφισβητήσιμου χαρακτήρα, αλλά αυτό που δεν έχει εξεταστεί είναι η σχέση του με το λόμπι του Ισραήλ.

Ο μονάρχης υπήρξε βασικός προστάτης της Παγκόσμιας Εβραϊκής Ανακουφιστικής Οργάνωσης για πολλά χρόνια. Η οργάνωση μοιράζεται εράνους με σιωνιστικούς οικισμούς και χρηματοδοτείται από τον βασικό ισραηλινό λόμπι και καταδικασμένο απατεώνα Τζέραλντ Ρόνσον .

Ο Κάρολος περιέγραψε τους Ισραηλινούς λομπίστες Jonathan Sacks ως έναν αξιόπιστο οδηγό, έναν εμπνευσμένο δάσκαλο και έναν αληθινό και σταθερό φίλο.

Τζόναθαν Σακς

Ο πρώην αρχιραβίνος της Βρετανίας ήταν ο Πρόεδρος του Ενωμένου Εβραϊκού Ισραήλ Appeal , το οποίο είναι ένα από τα τρία εθνικά ιδρύματα της Σιωνιστικής οντότητας. Ο Baron Sacks ήταν επίσης στο διοικητικό συμβούλιο μιας ισραηλινής ομάδας λόμπι κατά του BDS που στόχευε παιδιά σχολικής ηλικίας που ονομαζόταν « One Voice ». Ο Τζόναθαν Σακς περιέγραψε επίσης τον αντισιωνισμό ως τον νέο αντισημιτισμό, βασικό θέμα της ομάδας λόμπι του Ισραήλ στη Βρετανία.

Περιέγραψε τον ισραηλινό στρατό ότι ενσταλάζει μια αίσθηση γνήσιου αλτρουισμού. Ο ραβίνος επαίνεσε επίσης το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα για τα δικαιώματα του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι ήταν "ίσως η μεγαλύτερη καινοτομία στην εβραϊκή ζωή τον περασμένο τέταρτο αιώνα".

Τον θάνατό του θρήνησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Yair Lapid ισχυριζόμενος ότι του λείπουν οι συζητήσεις μαζί του και ότι η παρουσία του στον κόσμο τον έκανε καλύτερο άνθρωπο. Ο Ισραηλινός Πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ , περιέγραψε τον Σακς ως «γίγαντα ενός ανθρώπου».

Το ισραηλινό λόμπι στην Αγγλία φαίνεται να έχει κινητοποιηθεί αθόρυβα γύρω από την εκστρατεία για τη βελτίωση της εικόνας του Καρόλου στη μουσουλμανική κοινότητα.

Ένας ανώτερος συνεργάτης στη δεξαμενή σκέψης του ΝΑΤΟ, το Atlantic Council, ο Ben Judah , υπήρξε βασικός υποστηρικτής της ιδέας ότι ο Κάρολος τρέφει κάποια βαθιά στοργή για τη μουσουλμανική πίστη. Γράφει αλαζονικά στην Washington Post ότι «ο νέος αρχηγός κράτους της Βρετανίας είναι θαυμαστής του Ισλάμ, επικριτής του δυτικού παρεμβατισμού και υπέρμαχος της πολυπολιτισμικότητας».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Ben Judah ενηλικιώθηκε γράφοντας για ένα βασικό κουρέλι του Ισραήλ, το Jewish Chronicle, στο οποίο περιγράφει περήφανα τον Jacob Farge Raphael , έναν συνομήλικο του παππού του Ιούδα και σύμβουλο του Narendra Modi, ως ήρωα και ένα άτομο AIPAC . στην Καλκούτα.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας δυσφήμισης κατά του Τζέρεμι Κόρμπιν, ο Ιούδας αποκαλύφθηκε επίσης ως ένθερμος υποστηρικτής βασικών ομάδων λόμπι του Ισραήλ, γράφοντας: "Μόνο φέτος άρχισα να νιώθω αληθινά περήφανος για τους Βρετανούς Εβραίους. Είμαστε περήφανοι για την επίμονη έκθεση που έκαναν Εβραίοι ακτιβιστές όπως Η εκστρατεία κατά του αντισημιτισμού. Είμαστε περήφανοι για το Jewish Chronicle που αποκάλυψε μια ακμάζουσα κουλτούρα θεωριών συνωμοσίας μέσα στο Εργατικό Κόμμα, γιατί ποιος άλλος θα το κάνει για εσάς;».

Είναι σαφές ότι μια κινητοποίηση για την απόκτηση υποστήριξης για τον Κάρολο λαμβάνει χώρα στη μουσουλμανική κοινότητα. Ποιος ακριβώς βρίσκεται πίσω από αυτό, μόνο ο χρόνος θα δείξει;

Ο καθηγητής Ντέιβιντ Μίλερ είναι ακαδημαϊκός και πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και κορυφαίος Βρετανός ακαδημαϊκός κριτικός του Ισραήλ, συνιδρυτής και συνδιευθυντής της πρωτοβουλίας του λόμπι φύλαξης Spin Watch .

Ο Roshan Salih είναι συντάκτης του Five Pillars , ενός μουσουλμανικού ειδησεογραφικού ιστότοπου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι δημοσιογράφος για περισσότερα από 25 χρόνια, ξεκινώντας την καριέρα του σε τοπικές εφημερίδες πριν προχωρήσει στην τηλεοπτική δημοσιογραφία με το "London Weekend Television". Εργάστηκε επίσης για το Al-Jazeera, το Islam Channel και το Press TV, όπου ήταν επικεφαλής των ειδήσεων στο Λονδίνο για πέντε χρόνια. Έχει αναφερθεί από περισσότερες από 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής και της κατοχής του Ιράκ, της ισραηλινής εισβολής στον Λίβανο, της αιγυπτιακής επανάστασης, είναι επίσης συγγραφέας ενός πολύ προτεινόμενου βιβλίου « Ομολογίες ενός μουσουλμάνου δημοσιογράφου ».

Αυτή τη στιγμή γίνεται κάποια συζήτηση για τη σχέση που υποτίθεται ότι έχει ο βασιλιάς Κάρολος με το Ισλάμ, υπάρχει κάποια αξία σε αυτό;

Λοιπόν, σίγουρα ενδιαφέρεται για το Ισλάμ, ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε μονάρχη στη βρετανική ιστορία, και έχει βγει με δηλώσεις που επαινούν το Ισλάμ κατά καιρούς.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια επιφανειακή σχέση. Σκέφτομαι πώς θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τον Τσαρλς, είναι αιώνιος , άρα είναι κάποιος που πιστεύει ότι όλες οι θρησκείες περιέχουν ένα στοιχείο αλήθειας και μπορούν να είναι μονοπάτια προς τον Θεό.

Αλλά νομίζω ότι πρέπει να το εξισορροπήσουμε αυτό με το γεγονός ότι πούλησε πολλά όπλα σε δικτατορίες της Μέσης Ανατολής, είναι πολύ συνδεδεμένος με το ισραηλινό κατεστημένο, οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει να πάμε, ξέρετε, κραυγαλέος για τους δεσμούς του στο Ισλάμ.

Νομίζω ότι είναι ένα ακαδημαϊκό ενδιαφέρον που δεν προχωρά πολύ περισσότερο από αυτό.

Roshan Salih, Δημοσιογράφος

Το 2017 ο Ραβίνος Λόρδος Τζόναθαν Σακς επισκέφτηκε την κατεχόμενη Παλαιστίνη και σε εκείνη την ετήσια Πορεία των Σημαιών για την Ημέρα της Ιερουσαλήμ , είπε σε ένα προωθητικό βίντεο: «Η συμμετοχή στον εορτασμό θα είναι μια από τις μεγάλες στιγμές της ζωής σου και της δικής μου».

Θα μπορούσατε να εξηγήσετε το πλαίσιο και τι σημαίνει η Ημέρα της Ιερουσαλήμ;

Η Ημέρα της Ιερουσαλήμ είναι κάτι που κάνουν κάθε χρόνο, πήγε στην 50ή επέτειο από την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ, όπως θα έλεγαν, που φυσικά ήταν η 50ή επέτειος από την εισβολή και την κατάληψη της Ιερουσαλήμ.

Και η Ημέρα της Ιερουσαλήμ είναι μια στιγμή όπου οι Παλαιστίνιοι μένουν στα σπίτια τους ή φεύγουν, και έποικοι και Σιωνιστές παρελαύνουν γύρω από το κέντρο της παλιάς πόλης, κυματίζοντας ισραηλινές σημαίες και φωνάζοντας σαν θάνατος στους Άραβες, και μια δεύτερη Νάκμπα θα έρθει σύντομα, και τέτοια ρατσιστικά άσματα.

Αυτός λοιπόν ήταν ο ηγέτης του βρετανικού Ιουδαϊσμού, που ενέκρινε μια ρατσιστική μανία στους δρόμους της Ιερουσαλήμ.

Τώρα το ενδιαφέρον είναι ότι ακόμη και ορισμένοι Σιωνιστές πιστεύουν ότι αυτό είναι λίγο άστοχο, ακόμη και οι Times of Israel, καθώς και η Haaretz, η κατ' όνομα αριστερός ισραηλινή εφημερίδα, δημοσίευσαν μια στήλη που κατήγγειλε αυτό και λέγοντας ότι πραγματικά δεν έπρεπε να το κάνει .

Υπάρχει λοιπόν μια πραγματική ένδειξη εδώ για την προσκόλληση του ηγέτη του Ιουδαϊσμού στο ακραίο κίνημα των εποίκων, κάτι που νομίζω ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πραγματικά.

Καθηγητής David Miller, Ακαδημ

Λέτε λοιπόν ότι ίσως αυτός δεν θα ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο θα έπρεπε να ευθυγραμμιστεί ο διάδοχος του θρόνου, όπως ήταν τότε;

Σωστά, ο Κάρολος έχει κάνει κάθε λογής θετικά σχόλια για τους Σακς, όπως μπορείτε να δείτε στην ιστορική καταγραφή, και υπάρχει ένας βασικός διαχωρισμός εδώ, δεν υπάρχει, μεταξύ του Καρόλου ως αιώνιου που βλέπει κάποια αξία σε όλες τις θρησκείες, Η πορεία είναι μια λογική θέση, στο πραγματικό γεγονός των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτά τα γραφεία σε αυτήν την περίπτωση, ο Σακς που ήταν υποστηρικτής των ακραίων κινημάτων εποικισμού.

Καθηγητής David Miller, Ακαδημ

Συμφωνείτε ότι σε αυτό το σημείο θα πρέπει να εστιάσουμε στο ποιος υποστηρίζει τη θέση του Καρόλου ως φίλου των Μουσουλμάνων και κατ' επέκταση ως φίλου των Παλαιστινίων;

Πρέπει να το δούμε, οπωσδήποτε. Νομίζω ότι υπάρχει μια μικρή μειοψηφία Μουσουλμάνων που προσπαθεί να προωθήσει αυτή την ιδέα ότι ο Κάρολος είναι υπέρ του Ισλάμ μονάρχης και ήταν εδώ και πολύ καιρό. Συχνά έχουν πρόσβαση σε ελίτ σε αυτή τη χώρα που έχουν πρόσβαση στον ίδιο τον Πρίγκιπα Κάρολο.

Αλλά νομίζω ότι, ως εκδότης του βρετανικού μουσουλμανικού περιοδικού 5 Pillars, λαμβάνουμε πολλά σχόλια σχετικά με αυτό. Και νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων είναι σθεναρά κατά της μοναρχίας, και ειδικά οι νεότεροι μουσουλμάνοι.

Έχετε κάποιους μεγαλύτερους μουσουλμάνους που μπορεί να είναι πραγματικά ευγνώμονες στη Βρετανία που τους έδωσε την πράσινη κάρτα για να έρθουν σε αυτή τη χώρα τη δεκαετία του 1960. Θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τη φτώχεια. εξακολουθούν να έχουν κάποια νοσταλγία για τη βασίλισσα και τη μοναρχία.

Αλλά νομίζω ότι οι Βρετανοί μουσουλμάνοι που γεννήθηκαν και εκτράφηκαν εδώ, ειδικά, και αυτή είναι η πλειοψηφία τώρα, μπορούν να δουν τη μοναρχία όπως είναι, έναν ελιτίστικο θεσμό, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα ενάντια στις ισλαμικές αξίες επειδή το Ισλάμ είναι μια πολύ αξιοκρατική θρησκεία και η μοναρχία πάει εντελώς ενάντια σε αυτό.

Roshan Salih, Δημοσιογράφος

Και από προεπιλογή, εδώ, Ντέιβιντ, πρόκειται για το ποιος βοηθά επίσης στην προώθηση αυτού του μηνύματος, από την ισραηλινή πλευρά, ίσως, ότι ο Κάρολος είναι φίλος όλων, ειδικά όσον αφορά την Παλαιστίνη.

Ναι, λοιπόν, εννοώ, αν ο κόσμος μπορεί να είχε δει μερικά από αυτά, εννοώ, υπήρξε ένα θετικό εξάνθημα σχολίων από Σιωνιστές, και συμπεριλαμβανομένης της ακροδεξιάς του Σιωνισμού, των ισλαμοφοβικών, ανοιχτά ισλαμοφοβικών τμημάτων του Σιωνισμού, λέγοντας ότι ο Κάρολος είναι φίλος του οι Εβραίοι, σίγουρα δεν είναι κάποιος που πρέπει να επικριθεί, και το είδος των δηλώσεων που έχει κάνει ο Κάρολος για την Παλαιστίνη, υποστηρίζοντας την ιδέα των παλαιστινιακών δικαιωμάτων ή του κράτους για την Παλαιστίνη, είναι το είδος των απόψεων που θα σε ακυρώσουν ως αντισημίτη συνήθως , οπότε κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει εκεί.

Θα μπορούσαν να είχαν την άποψη ότι είναι αντισημίτης, πρέπει να τους επικρίνουμε, αλλά όχι, ολόκληρη η οργανωμένη εβραϊκή κοινότητα, ολόκληρος ο σιωνιστικός κόσμος στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει βγει με ολοσέλιδες διαφημίσεις στο Jewish Chronicle υποστηρίζοντας τον Κάρολο και λέγοντας πώς είναι φανταστικός για τους Εβραίους. Αυτό λοιπόν είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ένδειξη για το τι συμβαίνει.

Καθηγητής David Miller, Ακαδημ

Και τι γίνεται με τους μουσουλμάνους εδώ, σίγουρα θα έπρεπε να γίνει συζήτηση για το ποιους υποστηρίζουμε και γιατί;

Νομίζω ότι αν οι Βρετανοί μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι, ξέρετε, η άνοδος του Καρόλου στο θρόνο θα προαναγγέλλει μια νέα, φανταστική αυγή για τους Βρετανούς μουσουλμάνους σε αυτή τη χώρα, νομίζω ότι θα πρέπει να τους αποχαιρετήσουν αμέσως.

 Νομίζω ότι τελικά είναι εκπρόσωπος του κράτους, το κράτος βαδίζει σε μια γραμμή προς, δρακόντειες συμπεριφορές απέναντι στον μουσουλμανικό ακτιβισμό, ακολουθεί τη Γαλλία όπου, κυριολεκτικά, κλείνουν μουσουλμανικές οργανώσεις χωρίς κανέναν λόγο.

Νομίζω ότι αυτή είναι η τροχιά του βρετανικού Ισλάμ σε αυτή τη χώρα. Και δεν νομίζω ότι ο Κάρολος θα αντιταχθεί σε αυτό με κανέναν τρόπο. Τελικά, θα κάνει την προσφορά του κράτους επειδή εκπροσωπεί το κράτος.

Roshan Salih, Δημοσιογράφος

Θα μπορούσατε να μας πείτε λίγα περισσότερα για αυτές τις ομάδες που υποστηρίζει ο Κάρολος, όπως το The World Jewish relief και το JLGB , τα Εβραϊκά παλικάρια και τα Girls Brigade;

Είναι η Jewish Lads and Girls brigade , η οποία είναι ένα είδος Εβραίων ανιχνευτών ή οδηγών κοριτσιών, και φυσικά ακούγεται σαν μια αθώα οργάνωση νεολαίας που θα μπορούσε να θεωρηθεί κατάλληλη για βασιλική χορηγία, ακριβώς όπως οι Πρόσκοποι έχουν βασιλική χορηγία.

Αλλά φυσικά είναι μια σιωνιστική οργάνωση, έχει εγγραφεί επίσημα ως μέλος της Σιωνιστικής Ομοσπονδίας, λαμβάνει χρηματοδότηση, όπως και σχεδόν όλες οι σιωνιστικές ομάδες νεολαίας, από την έκκληση του Ενωμένου Εβραϊκού Ισραήλ, που είναι το κλειδί και ο μεγαλύτερος έρανος για το Ισραήλ στο αυτή η χώρα, η οποία χρηματοδοτεί σχεδόν όλες τις σιωνιστικές ομάδες τόσο για νέους, νέους όσο και για νέους ενήλικες, που είναι ένας τεράστιος αριθμός οργανώσεων, που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πραγματικά.

Υπάρχει λοιπόν εδώ μια αίσθηση μιας προσπάθειας να απομονωθεί το Στέμμα από αυτό, από το είδος της σκληρής σιωνιστικής θέσης, αλλά αυτές δεν είναι σιωνιστικές οργανώσεις, χρηματοδοτούνται από βασικούς σιωνιστές εράνους, και έτσι πρέπει να θέσετε το ερώτημα σχετικά με αυτό, τι είναι η σύνδεση ενός βασιλιά με σιωνιστικές οργανώσεις;

Καθηγητής David Miller, Ακαδημ

Οι Βρετανοί μουσουλμάνοι καλούνται, ή όπως θα έλεγαν κάποιοι, εκφοβίζονται να υποστηρίξουν τη μοναρχία

Το αμφιλεγόμενο τραγούδι του εθνικού ύμνου σε τζαμί του Λονδίνου δέχτηκε έντονη κριτική από τη μουσουλμανική κοινότητα. Η απόφαση να σηματοδοτηθεί ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ και να ορκιστεί πίστη στον Κάρολο στο τζαμί έχει προκαλέσει την ταχεία ανταπόκριση πολλών.

Στην τελετή παρευρέθηκαν μερικές εξέχουσες προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένου του υποτιθέμενου παλαιστίνιου πρεσβευτή στο Λονδίνο, που διορίστηκε από την κομπραδόρη Παλαιστινιακή Αρχή, Husam Zomlot . Το διοικητικό συμβούλιο του τζαμιού πίσω από την πρωτοβουλία αποκαλύπτει ότι διοικείται από μια κοινοπραξία αραβικών κυβερνήσεων, με επικεφαλής το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας.

Το Τζαμί προσπάθησε στο παρελθόν αλλά απέτυχε να φιλοξενήσει την ομάδα λόμπι του Ισραήλ , το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων. Υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι το Τζαμί έχει συνεργαστεί μαζί τους στο παρελθόν. Ίσως το πιο συγκλονιστικό είναι ότι το ίδιο το τζαμί αναφέρθηκε ότι είχε πάνω από 5000 μετοχές στον κολοσσό των όπλων BAE Systems .

Αυτή η εταιρεία όπλων έχει κατασκευάσει δισεκατομμύρια λίρες για την κατασκευή όπλων που χρησιμοποιούνται κυρίως σε μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο. Ένας από τους βασικούς προωθητές του υλικού αυτής της εταιρείας στις κυβερνήσεις στη Μέση Ανατολή ήταν ο Κάρολος πριν από την άνοδό του στον θρόνο.

Η οργάνωση που ανέλαβε τα εύσημα για αυτό το πατριωτικό ραντεβού ήταν μια μυστηριώδης στολή με το όνομα Naz Legacy Foundation που συνεργάζεται στενά με το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων και ιδρύθηκε από τον Harris Bokhari, OBE .

Καλλιεργήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Διεθνές Πρόγραμμα Ηγεσίας Επισκεπτών το 2017. Στη συνέχεια, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα καθοδήγησης νέων σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο το 2019. Αναφέρεται επίσης ότι συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρεσβευτή στο το Ηνωμένο Βασίλειο σε δεξίωση που παρέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν.

Το Naz Legacy διαθέτει επίσης μερικούς άλλους αμφισβητούμενους χαρακτήρες, όπως τον Tim Carlton Jones, ο οποίος επίσης εργάζεται για την ομάδα δημοσίων σχέσεων Edelman , την οποία διευθύνει ο Richard Edelman, διευθυντής του οικισμού Jerusalem Foundation και του Atlantic Council.

Πριν δουλέψει για την κληρονομιά της Ναζ, ο Tim Carlton Jones εργάστηκε για την εταιρεία λόμπι Bell Pottinger , η οποία εργαζόταν για την BAE Systems, τον Χιλιανό δικτάτορα Augusto Pinochet και την Κοινή Ομάδα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων του Πενταγώνου στο κατεχόμενο Ιράκ.

Ένας άλλος χαρακτήρας ενδιαφέροντος στο Naz Legacy είναι η Hannah Kaufman, η οποία επίσης καλλιεργήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Πρόγραμμα Ηγεσίας Διεθνών Επισκεπτών. Ήταν επίσης στο συμβουλευτικό συμβούλιο για την ομάδα λόμπι του Ισραήλ, The Union of Jewish Students.

Εδώ λοιπόν έχουμε μια εικόνα του ποιος ακριβώς προσπαθεί να παρουσιάσει τον Κάρολο ως φίλο στη μουσουλμανική κοινότητα και να επιβάλει την πίστη.

Πώς νιώθει η μουσουλμανική κοινότητα για το τραγούδι του εθνικού ύμνου σε ένα τζαμί;

Ναι, συντριπτικά αρνητικό. Νομίζω ότι. Εννοώ, το Regent's Park Mosque, London Central Mosque είναι ένα τζαμί που βασικά διοικείται από τους Σαουδάραβες και την Αίγυπτο, δύο αντιδραστικά καθεστώτα που εξομαλύνουν [τις σχέσεις] και με το Ισραήλ. Λοιπόν, ξέρετε, τι, οι Βρετανοί μουσουλμάνοι, δεν περιμένουν πραγματικά πολλά από το κεντρικό τζαμί του Λονδίνου, αλλά ακόμα και αυτό ήταν λίγο σοκαριστικό, γιατί τελικά, είναι ένας τόπος προσευχής.

Και ξέρετε, ο Βρετανικός Εθνικός Ύμνος μοιάζει με χριστιανική προσευχή. Δεν ενδείκνυται λοιπόν να συμβαίνει αυτό σε ένα τζαμί. Κάποιοι θα έλεγαν ότι είναι Χαράμ. Δεν επιτρέπεται. Δεν επιτρέπεται από ισλαμική άποψη. Αλλά είναι συντριπτικά αρνητικό.

Νομίζω ότι οι Βρετανοί μουσουλμάνοι είναι διχασμένοι για τον ίδιο τον εθνικό ύμνο. Μερικοί πιστεύουν ότι δεν πρέπει να τραγουδηθεί από Βρετανούς μουσουλμάνους πουθενά επειδή είναι σύμβολο του καταπιεστικού αποικιοκρατικού βρετανικού κράτους, και άλλοι λένε όχι, ξέρετε, τελικά είμαστε Βρετανοί πολίτες, οπότε δεν είναι κακό σε αυτό.

Σίγουρα όμως το ότι τραγουδήθηκε σε τζαμί ήταν ιεροσυλία ως ένα βαθμό.

Roshan Salih, Δημοσιογράφος

Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι ο ύμνος είναι ένα πολιτικά ουδέτερο πράγμα που δεν έχει πολιτικές αποσκευές, ποια είναι η αντιπολιτευτική σας απάντηση σε αυτό;

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είχα μια αντιθετική απάντηση, αλλά περισσότερο μια ανάλυση του τι ακριβώς είναι οι λέξεις στον ύμνο και φυσικά μιλάει για τεχνάσματα και ... πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε λέξεις και αυτός ο δεύτερος στίχος πολύ συχνά δεν τραγουδιέται.

Και κάποιοι δεν το γνωρίζουν. Αλλά φυσικά, υπάρχει και ο ανεπίσημος στίχος για τη Σκωτία, για τον οποίο φυσικά γνωρίζω, που μιλάει και σαν ορμητικός χείμαρρος, επαναστάτες Σκωτσέζοι να συντρίψουν, Θεός σώσε τον βασιλιά, που δεν τραγουδιέται και δεν έχει τραγουδηθεί για κάποιο σημαντικό χρόνο.

Αλλά υπάρχει μια ιστορία εδώ για τον εθνικό ύμνο, που αφορά την πολιτική της δημιουργίας του κράτους. Θυμηθείτε το όνομά του, το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας, που είναι η Αγγλία, η Ουαλία και η Σκωτία, και η Βόρεια Ιρλανδία. Υπάρχουν λοιπόν τέσσερα διαφορετικά μέρη σε αυτό το υποτιθέμενο έθνος, το οποίο γεννήθηκε στο αίμα ... ας μην το ξεχνάμε αυτό, γιατί αυτό είναι σχετικό με το σήμερα.

Και φυσικά, άνθρωποι, μερικοί μουσουλμάνοι, άλλοι στα αριστερά αναφέρονται, όχι στον εθνικό ύμνο, αλλά στον Τζακ της Ένωσης, ως την ποδιά του χασάπη. η σημαία που τοποθετείται γύρω από τη Βρετανική Αυτοκρατορία καθώς άνοιξε τον δρόμο της σε όλο τον κόσμο.

Πόσες χώρες στον κόσμο υπάρχουν που δεν έχει εισβάλει η Βρετανία; Είναι πολύ μικρός αριθμός. Άρα αυτό είναι πραγματικό πράγμα. Δεν έχει σταματήσει. Δεν έχει σταματήσει να εισβάλλει σε άλλες χώρες.

Εισβάλαμε στο Ιράκ. Έχουμε εμπλακεί στη Συρία στη Λιβύη. Και αυτήν τη στιγμή έχουμε εμπλακεί σε κάθε είδους άλλες συγκρούσεις, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό έχει να κάνει με τους Βρετανούς. δεν είναι κάτι εντελώς ξεχωριστό από τον Τσαρλς.

Καθηγητής David Miller, Ακαδημ

Έχετε αναφερθεί εκτενώς για το 5 Pillars σχετικά με την πίεση να επαινέσετε τη μοναρχία κατά τη διάρκεια και μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Οι άνθρωποι παρακολούθησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας, έκαναν check in. Υπήρχαν συνέπειες που έπρεπε να θεωρηθεί ως δημόσια κριτική σε αυτήν την κατάσταση εκείνη τη στιγμή. Τι ανακαλύπτεις;

Ήταν προφανώς προπαγάνδα τοίχο σε τοίχο για μερικές εβδομάδες, έτσι δεν είναι; Θέλω να πω, το 25% αυτής της χώρας θέλει να καταργήσει τη μοναρχία. Οπότε νομίζετε ότι ο εθνικός μας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, ο οποίος υποτίθεται ότι σας εκπροσωπεί, ολόκληρη τη χώρα, όπως το BBC, που πληρώνουμε από εσάς και εγώ, από φορολογούμενους, πληρωτές τελών άδειας, θα νομίζατε ότι θα εκπροσωπούσαν άποψη της μειοψηφίας αλλά δεν το έκαναν, ήταν προπαγάνδα τοίχο σε τοίχο.

Και για τους μουσουλμάνους, νομίζω ότι ο χώρος για τον μουσουλμανικό ακτιβισμό στενεύει σε αυτή τη χώρα και οι μουσουλμάνοι ακτιβιστές βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση, νομίζω. Τους στερούνται το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, όπως, ξέρετε, ο υπόλοιπος πληθυσμός είναι και ειλικρινά, νιώθουμε την πίεση όσον αφορά το κλείσιμο των τραπεζικών λογαριασμών μας, το χώρο για να εκφράσουμε τις απόψεις μας ως πολίτες αυτής της χώρας, εκφράζουμε νόμιμα και ειρηνικά τις απόψεις μας πολίτης αυτής της χώρας, στενεύει.

Και, ξέρετε, σε εθνικές στιγμές, θα έλεγα ότι, προφανώς η ρωσική εισβολή, ξέρετε, το ζήτημα της Ουκρανίας και ο θάνατος της βασίλισσας, εκεί βλέπεις τη μηχανή προπαγάνδας να τίθεται σε ισχύ, ξέρεις, και τις φωνές που διαφωνούν να φιμώνονται εντελώς. .

Roshan Salih, Δημοσιογράφος

Η εμπλοκή σιωνιστικών ομάδων σε ορισμένες από αυτές τις δραστηριότητες, λένε κάποιοι, απηχεί στρατηγικές που υιοθετήθηκαν από τους Σιωνιστές που έχουμε αποκαλύψει σε προηγούμενα προγράμματα. Μπορείτε να το επεκτείνετε λίγο, παρακαλώ;

Δεν με εκπλήσσουν αυτά τα πράγματα. Αλλά στην πραγματικότητα έμεινα λίγο έκπληκτος από αυτή την οργάνωση που ασχολήθηκε με το τζαμί, η οποία κατέληξε να παίζεται ο εθνικός ύμνος. Δεν ήταν μόνο οι Σαουδάραβες και οι Αιγύπτιοι. ήταν σιωνιστικές οργανώσεις που εμπλέκονταν άμεσα με το τζαμί.

Νομίζω ότι, εξ όσων γνωρίζω, είναι πολύ ασυνήθιστο να εμπλέκονται σιωνιστικές οργανώσεις. Φυσικά, είχαν ένα εξώφυλλο που το έλεγαν αλλιώς, αλλά όταν το κοιτάξεις, πρέπει να ξύσεις λίγο την επιφάνεια για να ανακαλύψεις, ξέρεις, ανθρώπους που έχουν μπει πολύ σταθερά στο σιωνιστικό κίνημα, Σιωνιστικές οργανώσεις, και μάλιστα, φυσικά, οι διασυνδέσεις με εταιρείες δημοσίων σχέσεων στη βιομηχανία όπλων.

Όλα αυτά δεν είναι πραγματικά πολύ ευχάριστα, και δεν είναι πραγματικά το είδος των πραγμάτων που θα περίμενες. Νομίζω ότι οι μουσουλμάνοι δεν θα περίμεναν και ακόμη και η κανονικότητα θα μπορούσαν να περιμένουν ότι ένα τζαμί θα εμπλακεί.

Καθηγητής David Miller, Ακαδημ

Το Πρόγραμμα Επισκεπτών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαχειρίζεται αυτά τα προγράμματα επισκεπτών για να κατηχήσει τους νέους, να βάλει τις ΗΠΑ σε θέματα καθώς περνούν, να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει, όπως θα έλεγαν, Και φυσικά είναι πολύ παρόμοιο με το Πρόγραμμα Δικαιωμάτων του Ισραήλ όπου αναλαμβάνουν νεαρούς Εβραίους. στο Ισραήλ για να τους κατηχήσει στον Σιωνισμό.

Και το βλέπετε στη σταδιοδρομία πολλών από αυτούς τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτού του είδους τα δίκτυα και ότι συνεχίζουν να παίρνουν θέσεις που είναι σταθερά ευθυγραμμισμένες για να βοηθήσουν υπέρ του ΝΑΤΟ και υπέρ, ουσιαστικά οποιουδήποτε πολέμου μπορεί να θέλουν οι ΗΠΑ. φορέστε σήμερα, αύριο ή την επόμενη μέρα.

Καθηγητής David Miller, Ακαδημ

Και για τους υποστηρικτές της Παλαιστίνης, πώς θα επανέφερε αυτό την παγκόσμια προσοχή σε αυτήν την κατάσταση;

Νομίζω ότι, τελικά, γίνεται μια προσπάθεια σε αυτή τη χώρα να δημιουργηθεί ένα είδος βρετανικού Ισλάμ, ένα βρετανικό Ισλάμ που χρηματοδοτείται από το κράτος, το οποίο αγνοεί εντελώς τη βάση, την πλειοψηφία των μουσουλμάνων σε αυτή τη χώρα και τις απόψεις τους, τις επιθυμίες τους, τις πεποιθήσεις τους. Και νομίζω ότι οι μουσουλμάνοι πρέπει να είναι πολύ, πολύ επιφυλακτικοί για το τι συμβαίνει.

Και προφανώς η στείρωση του παλαιστινιακού ακτιβισμού είναι ένα βασικό συστατικό αυτού, ξέρετε, κυριολεκτικά, δεν επιτρέπεται να λέμε πλέον την αλήθεια για την Παλαιστίνη και να πούμε την αλήθεια για τον τρόπο που δημιουργήθηκε το Ισραήλ, πώς συντηρήθηκε μέσω πολέμου, κατοχής και την καταπίεση.

Ξέρετε, εστιάζοντας στα θύματα των Παλαιστινίων, αν πούμε ότι ως μουσουλμάνοι, ειδικά, ακόμη περισσότερο από λευκούς, ειλικρινά, γιατί νομίζω, ξέρετε, πότε, όταν ένας λευκός σε αυτή τη χώρα θεωρείται αντιφρονών όταν επικρίνουν την κυβέρνηση, όταν το κάνει ένας μουσουλμάνος θεωρούνται πιθανοί τρομοκράτες.

Roshan Salih, Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: