α. «Μέγα γεγονός», ή φάντασμα;

Ξημέρωσε ο Θεός την χαρμόσυνον ημέραν, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.

. . . . . . . . . . .

…Είχε (από μέρες) κυκλοφορήσει μιά φήμη ανά τα ιντερνέτια, ότι την 24η Σεπτεμβρίου θα τη θυμόμαστε γιά μιά ζωή, έλεγε. Διότι, προφανώς, επάνω στη συγκεκριμένη ημερομηνία θα συνέβαινε κάποιο μέγα γεγονός, ξανάλεγε.

Επειδή, όμως, η αφεντιά μου είμαι μέγας ερευνητής παύλα καθηγητής συνομωσιολογίας, κι επειδή τα ιντερνέτια είχαν πάρει φωτιά με το αναμενόμενο «μέγα γεγονός» της 24ης Σεπτέμβρη 2022, καθόμουν σ’ αναμμένα κάρβουνα. Μ’ έτρωγε η περιέργεια! Βρέ, πού ‘ν’ το γεγονός; βρέ, πού ‘ν’ το; Μπάαα… πουθενά γεγονός! Να σπάσει κι η Σαββατιάτικη πλήξη λίγο!

Δεν μου κόλλαγε ύπνος, λέμε!

Σηκώθηκα, λοιπόν, νωρίς, πήγα στην τουαλέττα, αμόλησα δυό-τρείς πρωϊνές, άνοιξα διάπλατα το παράθυρο, μή με πάρ’ η μπόχα (διότι η πορδή ήταν θανατερή· είχα ντερλικώσει κάτι κοψίδια από την προηγούμενη το βράδυ, καί νά τ’ αποτελέσματα! 🙂 ), τ’ αμόλησα, έπλυνα τα χέρια μου, έπλυνα τη μούρη μου, έπλυνα τα δόντια μου… αλλά «μέγα γεγονός» πουθενά!

Έφτιαξα καφέ καί κάθησα να τον απολαύσω, διαβάζοντας τις ειδήσεις στο Διαδίκτυο. Λέω, δέ μπορεί, κάποιός θά ‘γραψε κάτι γιά το «μέγα γεγονός». Άμ, δέ!!! Πάλι πουθενά «γεγονός»! Όλο γιά τον πόλεμο στην Ουκρανία λέγανε, γιά τις βλακείες του Σβάμπ καί του κουκλοχαιρετάκια λέγανε (άμα είσαι σε πόλεμο με τη Ρωσσία, ρέ καραγκιόζη, πάρε κράνος / όπλο / παλάσκες καί τσακίσου στο μέτωπο μαζί με τον γυιό σου!), γιά την εγκληματική καθημερινή διάρροια νόμων καί διαταγμάτων των πωλητικών λέγανε, αλλά «γεγονός» πουθενά…

Πέρασε κι η μέρα με διάφορες ασχολίες κι υποχρεώσεις, ήρθε το βράδυ, πάλι τίποτε.

Πολύ πονηρό μας βγήκε το «γεγονός», καί δεν μπορούσαν να το πιάσουν! Όλο την κοπάναγε! 🙂

Αλλά, αυτό που δεν είναι καθόλου αστείο, είναι πως τέτοια «μεγάλα γεγονότα» ποτέ δεν είναι ευχάριστα. Ποτέ δεν πρόκειται να βελτιώσουν τη ζωή του κοσμάκη. Πάντα, δηλαδή, μιλάμε γιά δυσάρεστα γεγονότα.

Το ξεκαθαρίζω.

. . . . . . . . . . .

β. Λύκος! Λύκος!

Να σοβαρευτούμε λιγάκι περισσότερο.

Αυτό το παραμύθι με «κάτι μεγάλο, που θα συμβεί τέλος Σεπτέμβρη» έχει χρόνια καί χρονάκια στην πιάτσα. Όλο με κάτι φεγγάρια επταετών εβραίϊκων κύκλων «σμίτα» ασχολούνται οι γραφιάδες στο Διαδίκτυο, όλο κάτι πτώσεις χρηματιστηρίων αναφέρουν στο τελείωμα αυτών των κύκλων, όλο κάτι τέτοια. Ωστόσο, ένα έχω να πω:

Χοντρομαλακίες!

Γιατί;

Έλα, ντέ!…

Βάλτε τη σκέψη σας να δουλέψει, καί θα το βρήτε· δεν είναι δύσκολο. Αλλά, έχει απόλυτο δίκιο ο Παλιούρας: η σκέψη των πολλών έχει αδρανήσει. («- Βαρειά δουλειά η σκέψη!», συνηθίζει να λέει. «Κοψομεσιάζεσαι!»)

Να βοηθήσω, όμως, λίγο.

. . . . . . . . . . .

i. Οι προφανείς απαντήσεις

Το να διαβάζεις στο Διαδίκτυο τέτοιες προειδοποιήσεις γιά μεγάλα μελλοντικά γεγονότα, καί δή από «ψαγμένους», αν αυτές δεν είναι αληθινές (το συνηθέστερο), είναι:

  • είτε φάρσες (σαν τον πιτσιρικά τσομπάνο, που φώναζε: «- Λύκος! Λύκος!»),
  • είτε γεγονότα «ψευδούς σημαίας» (false flag), εντασσόμενα σε επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου,
  • είτε προπαγάνδα / μέτρηση αντιδράσεων (να δούν μέχρι πού φτάνει η ευπιστία καί η βλακεία του κοσμάκη, συνεπικουρούντων όσων «ψαγμένων» χάψουν πρώτοι το παραμύθι).

Μ’ άλλα λόγια, στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε γιά πρακτοριλίκι σκέτο.

. . . . . . . . . . .

ii. Οι μή προφανείς απαντήσεις

Όμως, εδώ πρέπει να σκεφτούμε το εξής απλό:

Αν κάποιος, κατέχων θέση εξουσίας, θέλει να κάνει κάτι, που θα σου είναι δυσάρεστο… αν, μ’ άλλα λόγια, θέλει να σου χώσει ένα αγγούρι νάααα -με το συμπάθειο- στον πισινό σου… Γιά ποιόν λόγο θα σου ανακοινώσει τις προθέσεις του προκαταβολικώς; Γιατί θα σου τις ανακοινώσει ευθέως, ή πλαγίως;

Τραβάει κανένα ζόρι να το πράξει;

Αφού, έτσι κι αλλοιώς, θέλει να σου κάνει κακό· αν σε προειδοποιήσει, θ’ αμυνθείς. Αλλά, αν αμυνθείς, η ζημιά που θα σου κάνει, θα είναι μικρότερη. Συνεπώς, δεν νομίζω πως κάποιος εχθρός (δικός σου, ή εχθρός του οιουδήποτε) θα ήθελε να χάσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

Άλλως τε, γιατί μιλάμε γιά «συνομωσιολογία»; Αφού όλα τα δεινά σχεδιάζονται στο σκότος συνομωσιών!… ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ΔΕΝ δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε γι’ ανοιχτές, δημοκρατικές, συμμετοχικές διαδικασίες.

[…Όσες φορές έφαγα κοροϊδία γιά τις «συνομωσιολογικές» μου ενασχολήσεις καί τον «συνομωσιολογικό» τρόπο σκέψης μου, ανταπέδωσα: «- Ναί, εσένα οι ισχυροί της Γής σε καλούν προσωπικά, γιά να σου αποκαλύψουν όλα τα σχέδιά τους χαρτί καί καλαμάρι, παλιομαλάκα!»]

Κι έτσι, πράγματι οι «διαρροές» δυσαρέστων προμηνυμάτων γιά τα σχέδια των ισχυρών έχουν ένα άρωμα «συνομωσιολογίας»… που μας οδηγεί στη διαπίστωση πως -γι’ αυτούς που τ’ αποκαλύπτουν στο Διαδίκτυο- έχουμε να κάνουμε είτε με όντως «ψαγμένα» άτομα (που βγάζουν στο φώς σκοτεινά σχέδια), είτε με πρακτόρια, που σκοπό έχουν να ξεφτιλίζουν τους όντως «ψαγμένους» (μιά που συνήθως η κραυγή: «- Λύκος! Λύκος!» δεν συνοδεύεται από λύκο).

. . . . . . . . . . .

Αλλά:

Πάμπολλες φορές οι ισχυροί μας τα λένε στα μούτρα μας. Θυμηθήτε: «- Δεν θά ‘χετε τίποτε, αλλά θα είσαστε ευτυχείς!», «- Θα πολεμήσω τον νατιβισμό!», κτλ κτλ.

Γιατί, όμως, πράττουν κάτι τέτοιο;

Δεν είπαμε μόλις παραπάνω ότι οι συνομώτες έχουν κάθε συμφέρον να κρύβουν τα σχέδιά τους;

Η απάντηση έχει ένα αστείο σκέλος (…όσο, τέλος πάντων, είναι «αστείο» να τρώς φάπες…), κι ένα σοβαρό.

  • Το αστείο είναι πως σπάνε πλάκα με την έλλειψη σκέψης καί προνοιακών αντιδράσεων εκ μέρους του κοσμάκη.
  • Το σοβαρό, θα το πούμε παρακάτω.

. . . . . . . . . . .

Όσον αφορά το αστείο ( ; ) :

Πράγματι, κι ενώι μας λένε κατάμουτρα πχ ότι θα έχουμε ρεύμα μόνο γιά μερικές ώρες το 24ωρο…

[…ΧΩΡΙΣ να υπάρχει οποιοσδήποτε σοβαρός λόγος προς τούτο, παρά μόνον η λαμογίστικη διάλυση του υφισταμένου δικτύου ηλεκτροπαραγωγής, γιά να κονομάνε κάποιοι αλήτες – άλλο το να έρχεται πχ το νερό στον νεροχύτη σου μέσα από το δίκτυο υδρεύσεως, κι άλλο το να καταστρέψουν τις σωληνώσεις μερικοί αλήτες, γιά να σου φέρνουν αυτοί καί μόνον αυτοί εμφιαλωμένο νερό με τα φορτηγά τους, σε τιμή που θα ορίζουν αυτοί καί μόνον αυτοί, αλλοιώς ψόφα στη δίψα…]

…κάντε μιά μικρή έρευνα, να δήτε πόσοι αντέδρασαν – καί με ποιόν τρόπο.

Στην καλύτερη περίπτωση (όνειρο απατηλό!…), έπρεπε ήδη αυτοί που τα είπαν αυτά να είναι κρεμασμένοι στην πλατεία Συντάγματος. Στη χειρότερη, στην πιό παθητική, έπρεπε ήδη να έχουν αυξηθεί ραγδαίως οι πωλήσεις εναλλακτικών μέσων φωτισμού.

Είδατε εσείς τίποτε απ’ αυτά;

Εγώ, πάντως, δεν είδα ούτε κρεμάλες στο Σύνταγμα, ούτε συνωστισμό από φαναράκια, να τιμολογούνται στα ταμεία των σουπερμάρκετς… κι αυτό είναι από τα ελάχιστα σημεία (ίσως το μοναδικό), στο οποίο -μ’ αρέσει δέ μ’ αρέσει- συμφωνώ απόλυτα με τους φασίσταρους κρατούντες: ο κοσμάκης είναι βλάκας!

Όσο κι αν με πονάει: φίλος μέν ο κοσμάκης, φιλτέρα δέ αλήθεια.

. . . . . . . . . . .

Όσον αφορά το σοβαρό… Εδώ, υπεισέρχεται σαφώς η μεταφυσική πλευρά.

Κυκλοφορεί, λοιπόν, το ότι οι κρατούντες είναι υποχρεωμένοι ( ; ) να δηλώσουν τί (κακό) θα σου κάνουν, επειδή πρέπει να το πούν ανοιχτά ενώπιον του Σύμπαντος, ώστε να πάρουν τη συγκατάθεσή σου· διότι, αλλοιώς (παραβιάζοντας, δηλαδή, την -εκ Θεού- ελεύθερη θέλησή σου), διαπράττουν μαύρη μαγεία καί θα τιμωρηθούν.

Αυτή η εξήγηση ( ; ), όμως, είναι πολύ κουτοπόνηρη (καί βρωμάει μασωνία), διότι κατ’ αρχήν είναι ασαφής. Κι αν εσύ αδιαφορήσεις πλήρως γιά το τί λέει ο κάθε Σβάμπ; Τί σημαίνει αυτό; ότι συμφωνείς; ή ότι του δίνεις τη σιωπηρή σου συγκατάθεση να σε σκίσει σαν παλιόχαρτο;

Έ, όχι δά!

Ας μην πάμε μακριά καί …μεταφυσικά· ακόμη καί με τους ψηφιζόμενους νόμους υπάρχει αυτό το πρόβλημα: υποτίθεται ότι ψηφίζονται από (αναλογική) αντιπροσώπευση του λαού, άρα η εκπροσώπηση είναι δίκαιη, μιά που προέκυψε από δημοκρατικές εκλογές. Ναί – θεωρητικώς. Απεναντίας, στην πράξη, οι νόμοι ψηφίζονται μεταμεσονύκτιες ώρες από ελάχιστους (καί κοιμώμενους ορθίως) βουλευτάδες. Άσε που η κατανομή εδρών στη Βουλή ΔΕΝ είναι αναλογική, άρα ΔΕΝ είναι δίκαιη! (Θυμηθήτε πχ το «δώρο» των 50 βουλευτών στο πρώτο σε ψήφους κόμμα!)

Άρα, τί; Επειδή δεν αντιδρά κανείς, κι επειδή απαγορεύεται ν’ αντιδράσουμε (πχ να γράψουμε τον νόμο εκεί, που δεν πιάνει το μελάνι, δηλαδή να διαπράξουμε παρανομία), σημαίνει ότι συμφωνούμε με τέτοιους νόμους-κωλόχαρτα;

Σαφώς όχι!

. . . . . . . . . . .

iii. Τί κρύβεται, λοιπόν;

Συνεπώς, η πραγματική απάντηση είναι άλλη – καί πρέπει να την ψάξουμε.

Πολλές φορές, ανακαλύπτουμε πράγματα, απλά αν αλλάξουμε λιγάκι την γωνία θεάσεώς μας.

Αν, λοιπόν, αυτές οι προειδοποιήσεις των κρατούντων μας έρχονται ευθέως καί κατάμουτρα…

…όχι γιά να μας ενημερώσουν γιά τα σχέδιά τους,…

…αλλά γιά να τα δημιουργήσουν;…

Αν, δηλαδή, λέγοντας στον κόσμο τέτοια πράγματα, βάζουν μπρός άγνωστους μηχανισμούς, που διαμορφώνουν το μέλλον προς την επιθυμητή κατεύθυνση των κρατούντων;;;…

Γιάααα σκεφτήτε το κι έτσι!

  • Είτε, δηλαδή, με τέτοιες δηλώσεις «συντονίζεται» ο ψυχικός κόσμος του πλήθους των ακροατών καί -με άγνωστους μηχανισμούς «ομαδικού νού» / «ομαδικής ψυχής»– παράγει τα αποτελέσματα που θέλουν οι κρατούντες (κάτι σαν «αυτοεκπληρούμενη προφητεία», παναπεί),
  • είτε οι φανερές, κατάμουτρες δηλώσεις «κουρδίζουν» (με κάποιους τρόπους) το Μάτριξ, καί πάλι φέρνουν το επιθυμητό γιά τους κρατούντες αποτέλεσμα.

. . . . . . . . . . .

[Σημειωτέον: Κάτι με γαργαλάει να υποθέσω ότι καί οι «προφητείες» χρησιμοποιούν τον ίδιο μηχανισμό!!!

Παρεκτός από την περίπτωση πραγματικών αγίων-προφητών, όλο το υπόλοιπο κυκλοφορούν σχετικό υλικό συνοδεύεται από «ήξης-αφήξης»! (Καί σχεδόν ποτέ από ημερομηνίες συγκεκριμένες.) Δηλαδή, από διευκρινήσεις του τύπου: ότι ο Θεός μπορεί να παρατείνει τον «χρόνο τιμωρίας» μας, ή μπορεί καί να μή συμβούν κάν τα φοβερά προφητευόμενα γεγονότα, «αν μετανοήσουμε», κτλ.

Άρα;…]

. . . . . . . . . . .

Δεν γνωρίζω· γνωρίζω, όμως, κάτι άλλο:

Ότι, δυστυχώς, ο πολύς κόσμος ακολουθεί σά χάνος…

  • μή σκεπτόμενος,
  • μή έχων την πρωτοβουλία των κινήσεων,
  • καί μή χρησιμοποιών το ίδιο κόλπο εναντίον των κρατούντων!

[Γιά παράδειγμα, κανείς δεν είπε στον Σβάμπ ότι πχ τα Χριστούγεννα θα τον κρεμάσουν έξω απ’ το σπίτι του. (Αληθές, ή ψευδές, σύμφωνα με τα προεκτεθέντα δημιουργεί αποτέλεσμα – έστω καί ψυχολογικό.)]

Έτσι, τα γεγονότα: είτε ακολουθούν απρόσκοπτα την πορεία που επιθυμούν οι εξουσιαστές, είτε με αλλεπάλληλες «ψευδείς σημαίες» «κουρδίζουν» την ψυχή του πλήθους στο ν’ αποδέχεται παθητικά την παρέλευση των ημερών καί την άνευ αντιδράσεων διολίσθηση σε μιά (προς το παρόν) ιδιόμορφη, «δημοκρατική» σκλαβιά… η οποία, αργότερα -κι αν δεν αντιδράσει μαζικώς η ανθρωπότητα-, θα μεταβληθεί σε μεσαιωνικού τύπου.

. . . . . . . . . . .

γ. Τότε, πώς μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον;

Καί πώς μπορούμε να δούμε, αν στις 24 Σεπτεμβρίου, ή στις 31 Δεκεμβρίου, ή… ή… έρχεται ένα μεγάλο γεγονός, ή (πάλι) θα φάμε φούμαρα;

Αυτό το ερώτημα επιδέχεται διπλή απάντηση.

Το πρώτο σκέλος έχει να κάνει με όλα εκείνα τα «συνομωσιολογικά»: αστρολογίες, συμβολισμούς, μυστικά σημάδια, συστήματα διαλογισμού, «ιδιότροπες» μαθηματικές σχέσεις… Δηλαδή μ’ ένα σύνολο γνώσεων, που όντως χρειάζονται σε τέτοιες αναλύσεις (διότι τις χρησιμοποιούν αυτοί, που δημιουργούν τα γεγονότα), καί όντως απαιτούν το σχετικό διάβασμα πρώτα, ώστε να τις μάθουμε.

Το δεύτερο σκέλος είναι η παλιά, γνωστή ( ; ) απλή λογική.

Ως παράδειγμα: θέλετε να μάθετε τί θα κάνει ο Πούτιν;

Τί θα κάνατε εσείς στη θέση του; Καί δή, γιά το μέγιστο βραχυχρόνιο / μεσοπρόθεσμο / μακροχρόνιο όφελος γιά την πατρίδα του;

Ιδού, πόσο απλό είναι!

Όμως, δυστυχώς, όσο εύκολη φαντάζει αυτή η μέθοδος απαντήσεων, άλλο τόσο δύσκολη είναι στην πράξη· όχι επειδή είναι δύσκολη αφ’ εαυτής, αλλά επειδή ο πολύς κόσμος αρνείται να σκεφτεί… λες καί τον βάζεις να σκάβει.

Εν πάσει περιπτώσει, οι επιτυχημένες «προβλέψεις» του είδους συνιστούν αυτό που ονομάζεται γεωπολιτική / γεωστρατηγική ανάλυση, καί βοηθιούνται τα μέγιστα από εκτεταμένη πληροφόρηση – ειδικά από διάβασμα ξένων πηγών. Μιά καλή ανάλυση τέτοιου είδους καθιστά μάλλον περιττή την «κρυστάλλινη σφαίρα».

. . . . . . . . . . .

Γιά να πούμε του στραβού το δίκιο, ακόμη καί οι επιτυχημένοι «προφήτες» των γεωπολιτικών πέφτουν αρκετές φορές σε λογικές παγίδες ατόπου. Πχ λένε: «- Ο Πούτιν ( / Μπάϊντεν / Τζινπίνγκ / Ερντογάν / όποιος θέλετε) ίσως αναγκαστεί να…». Ναί, αλλά οι ηγέτες μεγάλων καί ισχυρών κρατών, αυτοί δηλαδή που δημιουργούν τα γεγονότα, ουδέποτε αναγκάζονται να παρεκκλίνουν από τα σχέδιά τους· παρεκτός, ίσως, γιά κάποιες δευτερεύουσες ανάγκες – όπως εσύ σταματάς στιγμιαία το φαγητό σου, γιά να διώξεις μιά ενοχλητική μύγα.

Με γνώμονα τα παραπάνω, λοιπόν, συν κάμποση εξάσκηση, πιστεύω ότι μπορούμε να δούμε το μέλλον σχετικά εύκολα.

Κι αν θέλετε, να το δημιουργήσουμε! (Κάτι σχετικό σας έχει πεί ο Παλαιός, γιά μαζικό λευκό στις εκλογές – καί τί αποτέλεσμα ίσως φέρει.)

. . . . . . . . . . .

Έτσι, ΜΗΝ κάθεστε να περιμένετε «μεγάλα γεγονότα», που κάποιοι διαδίδουν ανά το Διαδίκτυο πως θά ‘ρθουν!

Επιμένω, διότι πάλι κάτι μεγα-τέτοιο ψιθυρίζεται πως θά ‘ρθει το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022. (Τέτοια λέει κι εκείνος ο μάλλον συμπαθής «διορατικός» από την Πολωνία -βάλτε Γκούγκλ Τρανσλέητ, το κείμενο είναι στα Πολωνικά-, που φέρνει λίγο του Έντγκαρ Κέησυ… κι επειδή είναι συμπαθής φάτσα, μάλλον γι’ αυτό δεν τον έκραξε κανένας ακόμη! lol!!!)

Βάλτε το μυαλουδάκι σας να σκεφτεί, καί ίσως βρήτε μιά άκρη.

Όσο γιά μένα, προβλέπω ότι την Παρασκευή 7 του μήνα το βράδυ, μάλλον θα ξαναντερλικώσω τίποτε κοψίδια! 🙂