ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν στα ελληνικά!!! Μετάφραση. Σωτήρης Μητραλέξης.


Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 21 Σεπτεμβρίου 2022:

«Αγαπητοί φίλοι,
Το θέμα της ομιλίας μου είναι η κατάσταση στο Ντονμπάς και η πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την απελευθέρωσή του από το νεοναζιστικό καθεστώς που κατέλαβε την εξουσία στην Ουκρανία το 2014 ως αποτέλεσμα ένοπλου πραξικοπήματος.

Απευθύνομαι σήμερα σε εσάς, όλους τους πολίτες της χώρας μας, ανθρώπους διαφορετικών γενεών, ηλικιών και εθνικοτήτων, τους ανθρώπους της μεγάλης πατρίδας μας, όλους εκείνους που ενώνει η μεγάλη ιστορική Ρωσία, στρατιώτες και αξιωματικούς, εθελοντές που τώρα πολεμούν στην πρώτη γραμμή, βρίσκονται σε μάχιμη υπηρεσία, τους αδελφούς και τις αδελφές μας — κατοίκους των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορίζια και άλλων περιοχών που απελευθερώθηκαν από το νεοναζιστικό καθεστώς.

Πρόκειται για τα αναγκαία, επείγοντα βήματα για την προστασία της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας, για την υποστήριξη της επιθυμίας και της βούλησης των συμπατριωτών μας να καθορίσουν το μέλλον τους και για την επιθετική πολιτική ορισμένων δυτικών ελίτ, οι οποίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν την κυριαρχία τους και για το σκοπό αυτό προσπαθούν να εμποδίσουν και να καταστείλουν κάθε κυρίαρχο ανεξάρτητο κέντρο ανάπτυξης, προκειμένου να συνεχίσουν να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε άλλες χώρες και λαούς και να εμφυτεύσουν τις ψευδο-αξίες τους.

Ο στόχος αυτής της Δύσης είναι να αποδυναμώσει, να διχάσει και τελικά να καταστρέψει τη χώρα μας. Ήδη λένε ευθέως ότι κατάφεραν να διασπάσουν τη Σοβιετική Ένωση το 1991 και τώρα έχει έρθει η ώρα να διαλυθεί η ίδια η Ρωσία σε ένα πλήθος από θανάσιμα εχθρικές μεταξύ τους περιοχές.

Και καταστρώνουν τέτοια σχέδια εδώ και πολύ καιρό. Ενθάρρυναν συμμορίες διεθνών τρομοκρατών στον Καύκασο, έσπρωξαν την επιθετική υποδομή του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας. Έκαναν όπλο τους την απόλυτη ρωσοφοβία, και επί δεκαετίες καλλιεργούσαν σκόπιμα το μίσος για τη Ρωσία, ιδίως στην Ουκρανία, όπου προετοίμασαν την τύχη του αντιρωσικού προγεφυρώματος, και μετέτρεψαν τον ουκρανικό λαό σε κρέας για τα κανόνια και τον έσπρωξαν στον πόλεμο με τη χώρα μας. Εξαπέλυσαν αυτόν τον πόλεμο το 2014, χρησιμοποιώντας ένοπλες δυνάμεις εναντίον αμάχων, οργανώνοντας γενοκτονία, αποκλεισμό και τρομοκρατία εναντίον ανθρώπων που αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την κυβέρνηση που προέκυψε στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα του πραξικοπήματος.

Και αφότου το σημερινό καθεστώς του Κιέβου αρνήθηκε δημοσίως μια ειρηνική λύση στο πρόβλημα του Ντονμπάς και, επιπλέον, ανακοίνωσε τη διεκδίκηση πυρηνικών όπλων, έγινε απολύτως σαφές ότι μια νέα επίθεση μεγάλης κλίμακας εναντίον του Ντονμπάς ήταν αναπόφευκτη, όπως είχε ήδη συμβεί δύο φορές στο παρελθόν. Και τότε, εξίσου αναπόφευκτα, θα ακολουθούσε μια επίθεση στη ρωσική Κριμαία — στη Ρωσία.

Στο πλαίσιο αυτό, η απόφαση για την έναρξη μιας προληπτικής στρατιωτικής επιχείρησης ήταν απολύτως αναγκαία και η μόνη δυνατή. Οι κύριοι στόχοι της – η απελευθέρωση ολόκληρης της επικράτειας του Ντονμπάς- ήταν και παραμένουν αμετάβλητοι.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ έχει ήδη καθαριστεί σχεδόν πλήρως από τους νεοναζί. Οι μάχες συνεχίζονται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Μέσα σε οκτώ χρόνια, το κατοχικό καθεστώς του Κιέβου δημιούργησε εδώ μια βαθιά κλιμακωτή γραμμή μακροχρόνιων οχυρώσεων. Η κατά μέτωπο έφοδος θα οδηγούσε σε βαριές απώλειες, γι’ αυτό οι μονάδες μας και οι στρατιωτικές μονάδες των δημοκρατιών του Ντονμπάς επιχειρούν με προγραμματισμένο και ικανό τρόπο, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό, εξοικονομώντας προσωπικό και απελευθερώνοντας βήμα προς βήμα τη γη του Ντονέτσκ, καθαρίζοντας πόλεις και χωριά από τους νεοναζί και βοηθώντας τους ανθρώπους που το καθεστώς του Κιέβου έχει μετατρέψει σε ομήρους και ανθρώπινες ασπίδες.

Όπως γνωρίζετε, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση περιλαμβάνει επαγγελματίες στρατιωτικούς που υπηρετούν με σύμβαση. Οι εθελοντικοί σχηματισμοί πολεμούν επίσης δίπλα τους: άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, επαγγελμάτων και ηλικιών — αληθινοί πατριώτες. Έχουν ξεσηκωθεί για να υπερασπιστούν τη Ρωσία και το Ντονμπάς από την καρδιά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, έχω ήδη δώσει εντολή στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας να καθορίσουν πλήρως και το συντομότερο δυνατό το νομικό καθεστώς των εθελοντών και των μαχητών από τις μονάδες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Αυτή θα πρέπει να είναι η ίδια με εκείνη των τακτικών στρατιωτών του ρωσικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης της υλικής και ιατρικής υποστήριξης και των κοινωνικών εγγυήσεων. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην οργάνωση του εφοδιασμού των εθελοντικών σχηματισμών και των μονάδων λαϊκής πολιτοφυλακής στο Ντονμπάς με εξοπλισμό και εξοπλισμό.

Κατά τη διάρκεια των κύριων καθηκόντων υπεράσπισης του Ντονμπάς, τα στρατεύματά μας, με βάση τα σχέδια και τις αποφάσεις του Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου σχετικά με τη γενική στρατηγική δράσης, απελευθέρωσαν επίσης σημαντικές περιοχές των περιφερειών Χερσώνα και Ζαπορίζια και ορισμένες άλλες περιοχές από τους νεοναζί. Ως αποτέλεσμα, σχηματίστηκε μια μεγάλη γραμμή μάχης, η οποία έχει μήκος μεγαλύτερο από χίλια χιλιόμετρα.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θέλω να πω δημόσια σήμερα; Ήδη μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη, οι εκπρόσωποι του Κιέβου αντέδρασαν πολύ θετικά στις προτάσεις μας και αυτές οι προτάσεις αφορούσαν κυρίως την ασφάλεια της Ρωσίας, τα συμφέροντά μας. Αλλά είναι προφανές ότι μια ειρηνική λύση δεν βόλευε τη Δύση, οπότε, αφού επιτεύχθηκαν ορισμένοι συμβιβασμοί, το Κίεβο έλαβε στην πραγματικότητα άμεση εντολή να τορπιλίσει όλες τις συμφωνίες.

Η Ουκρανία εφοδιάστηκε περαιτέρω με όπλα. Το καθεστώς του Κιέβου ανέπτυξε νέες συμμορίες ξένων μισθοφόρων και εθνικιστών, στρατιωτικές μονάδες εκπαιδευμένες σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και υπό την de facto διοίκηση δυτικών συμβούλων.

Ταυτόχρονα, το καθεστώς καταστολής σε ολόκληρη την Ουκρανία κατά των ίδιων των πολιτών της, που καθιερώθηκε αμέσως μετά το ένοπλο πραξικόπημα του 2014, έχει ενταθεί με τον πιο σκληρό τρόπο. Η πολιτική του εκφοβισμού, της τρομοκρατίας και της βίας παίρνει όλο και πιο μαζικές, τρομακτικές και βάρβαρες μορφές.

Θα ήθελα να τονίσω ότι γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που ζουν στα εδάφη που απελευθερώθηκαν από τους νεοναζί, πρώτα και κύρια στα ιστορικά εδάφη της Νοβορασίγια, δεν θέλουν να βρίσκονται υπό τον ζυγό του νεοναζιστικού καθεστώτος. Στη Ζαπορίζια, την περιοχή Χερσώνα, το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ είδαν και βλέπουν τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι νεοναζί στις κατεχόμενες περιοχές της περιοχής Χάρκοβο. Οι απόγονοι των Μπαντεριστών και των ναζί τιμωρών σκοτώνουν ανθρώπους, βασανίζουν, φυλακίζουν, ξεκαθαρίζουν λογαριασμούς, σφαγιάζουν και βασανίζουν πολίτες.

Περισσότεροι από επτάμισι εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στις περιοχές Ζαπορίζια και Χερσώνα πριν από την έναρξη των εχθροπραξιών. Πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Και όσοι παρέμειναν —περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι— δέχονται τώρα συνεχείς επιθέσεις με πυροβολικό και ρουκέτες από νεοναζί μαχητές. Στοχεύουν νοσοκομεία και σχολεία και διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον αμάχων.

Δεν μπορούμε, δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να παραδώσουμε τους αγαπημένους μας στους βασανιστές, δεν μπορούμε να μην ανταποκριθούμε στην ειλικρινή επιθυμία τους να καθορίσουν οι ίδιοι τη μοίρα τους. Τα κοινοβούλια των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς και οι πολιτικοστρατιωτικές διοικήσεις των περιφερειών Χερσώνα και Ζαπορίζια αποφάσισαν να διεξαγάγουν δημοψηφίσματα για το μέλλον αυτών των εδαφών και ζήτησαν από εμάς, τη Ρωσία, να υποστηρίξουμε ένα τέτοιο βήμα.

Πρέπει να τονίσω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε ασφαλείς συνθήκες για τα δημοψηφίσματα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να εκφράσουν τη βούλησή τους. Και θα υποστηρίξουμε την απόφαση για το μέλλον τους που θα ληφθεί από την πλειοψηφία των κατοίκων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζιας και της Χερσώνας.

Αγαπητοί φίλοι,
Σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, όπως ήδη είπα, επιχειρούν στη γραμμή επαφής, η οποία ξεπερνά τα χίλια χιλιόμετρα, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο νεοναζιστικούς σχηματισμούς, αλλά στην πραγματικότητα ολόκληρη τη στρατιωτική μηχανή της συλλογικής Δύσης.

Σε αυτή την κατάσταση, θεωρώ απαραίτητο να λάβω την ακόλουθη απόφαση —που είναι απολύτως κατάλληλη για τις απειλές που αντιμετωπίζουμε— δηλαδή, για να προστατεύσουμε την πατρίδα μας, την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα, να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του λαού μας και των ανθρώπων στα απελευθερωμένα εδάφη, θεωρώ απαραίτητο να υποστηρίξω την πρόταση του Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τη διεξαγωγή μερικής κινητοποίησης στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Επιτρέψτε μου να επαναλάβω, μιλάμε εδώ για μερική κινητοποίηση, δηλαδή, μόνο οι πολίτες που βρίσκονται σήμερα στην εφεδρεία θα υπόκεινται σε κλήση για στρατιωτική θητεία, και κυρίως όσοι έχουν υπηρετήσει στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και έχουν ορισμένα στρατιωτικά επαγγέλματα και σχετική εμπειρία.

Όσοι καλούνται για στρατιωτική θητεία θα υποβληθούν σε πρόσθετη στρατιωτική εκπαίδευση, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, προτού αποσπαστούν σε μονάδες.

Έχει ήδη υπογραφεί το διάταγμα για τη μερική κινητοποίηση. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα σώματα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης —το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και η Κρατική Δούμα – θα ενημερωθούν επίσημα γι’ αυτό με επιστολές σήμερα.

Τα μέτρα κινητοποίησης θα ξεκινήσουν σήμερα, στις 21 Σεπτεμβρίου. Δίνω εντολή στους επικεφαλής των περιφερειών να παράσχουν κάθε αναγκαία βοήθεια στο έργο των στρατιωτικών επιτρόπων.

Τονίζω ιδιαίτερα ότι οι Ρώσοι πολίτες που καλούνται για στρατιωτική θητεία σε κινητοποίηση θα έχουν το καθεστώς, τα δικαιώματα και όλες τις κοινωνικές εγγυήσεις όσων υπηρετούν με σύμβαση.

Θα ήθελα να προσθέσω ότι το διάταγμα για τη μερική κινητοποίηση προβλέπει επίσης πρόσθετα μέτρα για την εκπλήρωση της εντολής κρατικής άμυνας. Οι διευθυντές του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος είναι άμεσα υπεύθυνοι για την αύξηση της παραγωγής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού και για την ανάπτυξη πρόσθετων παραγωγικών δυνατοτήτων. Με τη σειρά της, όλα τα ζητήματα υλικής, πόρων και οικονομικής υποστήριξης των αμυντικών επιχειρήσεων θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα από την κυβέρνηση.

Αγαπητοί φίλοι!
Στην επιθετική αντιρωσική πολιτική της η Δύση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ακούμε συνεχώς απειλές κατά της χώρας μας, του λαού μας. Κάποιοι ανεύθυνοι πολιτικοί στη Δύση δεν μιλούν μόνο για σχέδια να οργανώσουν παραδόσεις επιθετικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία — συστήματα που θα επέτρεπαν την πραγματοποίηση χτυπημάτων στην Κριμαία και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας.

Τέτοια τρομοκρατικά χτυπήματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούν δυτικά όπλα, πραγματοποιούνται ήδη σε συνοριακούς οικισμούς στις περιοχές Μπέλγκοροντ και Κουρσκ. Το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί αναγνώριση σε πραγματικό χρόνο σε όλη τη νότια Ρωσία χρησιμοποιώντας σύγχρονα συστήματα, αεροσκάφη, πλοία, δορυφόρους και στρατηγικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες πιέζουν άμεσα το Κίεβο να μεταφέρει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφός μας. Δεν κρύβονται πλέον πίσω από το γεγονός ότι η Ρωσία πρέπει να ηττηθεί με όλα τα μέσα στο πεδίο της μάχης, ακολουθούμενη από τη στέρηση της πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής και κάθε είδους κυριαρχίας και την πλήρη λεηλασία της χώρας μας.

Ο πυρηνικός εκβιασμός εμπλέκεται επίσης. Δεν αναφέρομαι μόνο στον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, τον οποίο ενθάρρυνε η Δύση και ο οποίος εγκυμονεί πυρηνική καταστροφή, αλλά και στις δηλώσεις ορισμένων υψηλόβαθμων εκπροσώπων κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ σχετικά με τη δυνατότητα και το παραδεκτό της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής —πυρηνικών όπλων— κατά της Ρωσίας.

Σε όσους κάνουν τέτοιες δηλώσεις για τη Ρωσία θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η χώρα μας διαθέτει επίσης διάφορα μέσα καταστροφής, ορισμένα στοιχεία των οποίων είναι πιο προηγμένα από εκείνα των χωρών του ΝΑΤΟ. Εάν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, θα χρησιμοποιήσουμε φυσικά όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να υπερασπιστούμε τη Ρωσία και το λαό μας. Αυτό δεν είναι μπλόφα.

Οι πολίτες της Ρωσίας μπορούν να είναι σίγουροι: η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, η ανεξαρτησία και η ελευθερία μας θα διασφαλιστούν, θέλω να το τονίσω για άλλη μια φορά, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Και όσοι προσπαθούν να μας εκβιάσουν με πυρηνικά όπλα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο άνεμος μπορεί να φυσήξει προς την κατεύθυνσή τους.

Είναι στην ιστορική μας παράδοση, στο πεπρωμένο του λαού μας, να σταματήσουμε αυτούς που επιδιώκουν την παγκόσμια κυριαρχία, που απειλούν να διαμελίσουν και να υποδουλώσουν την πατρίδα μας, την Πατρίδα μας. Θα το κάνουμε τώρα, και θα το κάνουμε.

Πιστεύω στην υποστήριξή σας»


ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: