ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ....Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ...

Παλικάρι του Χριστού. Παντοτινά Αγαπημένος

 
Ήρθε στις ζωές μας και μας έδωσε ελπιδοφόρα πνοή. Μας έδωσε κουράγιο, πριν ακόμα το χρειαστούμε, ξέροντας καλά το τι μας περίμενε.
Με το λόγο, το παράδειγμα και πάνω από όλα την αγάπη του μας αναγέννησε και από τότε μας οδηγεί. Μας οδηγεί... εκεί που η Μεγάλη μας Αγάπη, ο Κύριός μας και Θεός μας, του αποκάλυψε ότι οδεύουμε... ξανά, μετά από αιώνες.

yiorgosthalassis


«Προσέξτε στην ζωή σας τα καθημερινά μικρά γεγονότα. Κάθεστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα και σκέφτεσθε ότι δεν είναι κακό ή αμαρτία αυτό, λέτε “δεν πειράζει”. Δεν πειράζει να φάμε κάτι παραπάνω ή να ζητάμε το καλό φαγητό. Δεν πειράζει να κοιμηθούμε λίγο περισσότερο. Δεν πειράζει που μιλήσαμε λίγο απότομα στους γονείς ή σε κάποιον άλλον. Δεν πειράζει το ένα, δεν πειράζει το άλλο…………. Όλα τα βλέπουμε μικρά σφάλματα και τα δικαιολογούμε. Μη προσέχοντας όμως στα μικρά θα κάνουμε και μεγάλα σφάλματα και πάλι θα λέμε “- δεν πειράζει”. Να μην αφήνουμε το σώμα χαλαρό γιατί επηρεάζει το πνεύμα. Να υπάρχει εγρήγορση».
Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης
===============================================Σήμερα είναι η 4η χρονιά που γιορτάζουμε την κοίμηση του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου
του σύγχρονου αγίου των εθνικών μας θεμάτων. Χρόνια Πολλά
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που σήμερα στην γιορτή του Αγίου, η Ελληνική Κομμουνιστική Δικτατορία προχωράει ακάθεκτη σε νέες μεγάλες προδοσίες, όπως την συγκατάθεσή της στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, μόνο βάσει ενός προσύμφωνου για την ονοματοδοσία, καθώς και στην υποταγή της στην Επιτροπεία της Ε.Ε. για αλλαγή συνόρων Ελλάδος-Αλβανίας.


Το άρθρο που θα διαβάσετε γράφτηκε λίγες μέρες μετά τον πρώτο εορτασμό της ημέρας αυτής, το 2015. Και ο τίτλος του είναι παραπλανητικός (« Θαύμα του Οσίου Παϊσίου στην πρώτη του εορτή »), ενώ το άρθρο σχολιάζει την επικαιρότητα και είναι βασικά πολιτικό.

Παραπλανητικός βέβαια, όχι και τελείως, εφόσον την ημέρα της εορτής του Αγίου, τα δημοσιεύματα περί των σχεδίων των μεγάλων κρατών-αρπακτικών για το Αιγαίο μας είχαν προκαλέσει σχετικό σάλο, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί και το "ΟΧΙ" το οποίο ο προδότης το μετέτρεψε σε "ΝΑΙ". Οπότε ο αρθρογράφος εξέλαβε τις εξελίξεις ως θαύμα του Αγίου Παϊσίου, ότι την πρώτη μέρα της εορτής Του, τράβηξε τις μάσκες όλων, για να καταλάβει ο λαός!
Λόγο στο λόγο... προφητεύει όμως -εντός εισαγωγικών- και το ίδιο το κείμενο, τις ημέρες που επρόκειτο νά 'ρθουν. Ότι μετά την κομμουνιστική κατοχή Τσίπρα θα πάρουν σειρά ψευτοπατριωτικές κυβερνήσεις και ότι θα υπάρξουν και άλλα "ΟΧΙ" από τον ελληνικό λαό. Συγκεκριμένα: 
« Η στρόφιγγα των ΟΧΙ δεν θα μπορέσει να κλείσει εύκολα πια. Έχει ‘‘κλωτσήσει’’. Τα ‘‘ΟΧΙ’’ θα ρέουν, οι στερήσεις θα αυξάνονται, πολύ πιθανόν να έρθουμε εκ νέου αντιμέτωποι και με μία φασιστικού τύπου καταστολή των αντιδράσεων του κόσμου, πολλά θα γίνουν……..Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ»


 
 
https://diodotos-k-t.blogspot.com/2018/07/blog-post_12.html#more
Άγιος Γέροντας Παΐσιος: Το θέλημα του Θεού και πως θα το καταλάβεις
Γέροντα, όταν αντιμετωπίζω ένα θέμα και προσεύχομαι γι’ αυτό, πως θα καταλάβω ποιο είναι το θέλημα του Θεού;
– Το θέλημα του Θεού δεν βρίσκεται έτσι. Καλύτερα να ρωτάς για ένα πρόβλημά σου. Να μη ζητάς πληροφορία από τον Θεό, εφόσον μπορείς να συμβουλευθής κάποιον άνθρωπο, γιατί μπορεί να πλανηθείς. Κάποιος πήγαινε σε μια εκκλησία, στεκόταν μπροστά στο εικονοστάσι και έλεγε: «Παναγία μου, να πάρω χρήματα από το κουτί;». Του έλεγε ο λογισμός: «Πάρ’ τα». «Ναι, θα τα πάρω», έλεγε και έπαιρνε τα χρήματα. Μια-δυο-τρεις φορές, ένας επίτροπος προβληματίσθηκε. «Τι γίνεται; Λέει. Κάποιος πρέπει να παίρνη τα χρήματα» και πήγε να παρακολουθήση. Τι να δη; Σε λίγο ήρθε αυτός και επανέλαβε τα ίδια: «Παναγία μου, να πάρω τα χρήματα από το κουτί;… Ναι, θα τα πάρω», είπε, οπότε τον έπιασε ο επίτροπος.
Πάντοτε, όταν υπάρχη άνθρωπος πνευματικός, τον οποίο μπορείς να ρωτήσης, πρέπει να ρωτήσης. Όταν δεν υπάρχη άνθρωπος να ρωτήσης – λ.χ. βρίσκεσαι στην έρημο -, αλλά υπάρχη μέσα σου η δίψα της υπακοής, τότε ο Καλός Θεός γίνεται ο Ίδιος Γέροντας και σε φωτίζει και σε πληροφορεί. Δεν μπορείς, ας υποθέσουμε, να βρης κάποιον, για να σου εξηγήση ένα χωρίο από την Αγία Γραφή; Τότε σε φωτίζει ο Θεός και το καταλαβαίνεις.
– Γέροντα, πως θα καταλάβη κανείς, αν κάτι που συμβαίνει στον αγώνα του είναι από τον πειρασμό ή από δική του απροσεξία;
– Θα πάη να ρωτήση.
– Δηλαδή μόνος του δεν μπορεί να το καταλάβη;
– Και να καταλαβαίνη κάτι, δεν μπορεί να είναι σίγουρος.
Εδώ και ένας που έχει εμπειρία, πάει και ρωτάει κάποιον άλλον. Εγώ για ένα ατομικό μου θέμα πάντοτε θα ρωτήσω. Την δική μου λύση, και σοφώτερη να είναι, την θεωρώ την μεγαλύτερη βλακεία, όταν πρόκειται για προσωπικό μου θέμα. Ούτε πάω σε κάποιον που ξέρει τι με αναπαύει, αλλά σε κάποιον που δεν ξέρει. Βλέπεις, και ένας γιατρός, για να είναι σίγουρος ότι έκανε καλή διάγνωση σε μια δύσκολη περίπτωση, συμβουλεύεται και άλλον γιατρό, πόσο μάλλον ένας φοιτητής!
Όσο πνευματικός άνθρωπος κι αν είναι κανείς, και όσο καλή τακτοποίηση κι αν κάνη μόνος του στα θέματά του, δεν μπορεί να αναπαυθή, γιατί ο Θεός θέλει ο άνθρωπος να βοηθιέται από τον άνθρωπο και να διορθώνεται δια του ανθρώπου. Τα οικονομάει έτσι ο Καλός Θεός, για να ταπεινώνεται ο άνθρωπος. Πρέπει να εκθέτη κανείς τους λογισμούς του και τις καταστάσεις που περνάει στον πνευματικό του, να τον συμβουλεύεται και να μην αποφασίζη μόνος του για τα δύσκολα θέματα ούτε να αντιμετωπίζη μόνος τους τις δυσκολίες που συναντάει στον αγώνα του, κάνοντας πρόβες στον εαυτό του, γιατί ο πειρασμός θα τον μπερδέψη και θα του δημιουργήση προβλήματα. Μερικοί φθάνουν στο σημείο να βάζουν μόνοι τους κανόνα στον εαυτό τους. Είναι πολύ επικίνδυνα αυτά τα πράγματα.
Όποιος δεν έχει πνευματικό, για να τον συμβουλεύεται στην πνευματική του πορεία, μπερδεύεται, κουράζεται, καθυστερεί και δύσκολα θα φθάση στον προορισμό του. Αν δίνη μόνος του λύση στα προβλήματά του, όσο σοφός και αν είναι, επειδή κινείται με αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια, μένει σκοτισμένος. Ενώ, όποιος ταπεινώνεται και πηγαίνει με εμπιστοσύνη και αυταπάρνηση στον πνευματικό και ζητά την γνώμη του, βοηθιέται και του δίνει την σωστή απάντηση. Να, όταν έρχεται κάποιος με ευλάβεια, με τον λογισμό πως είμαι άγιος, ενώ εγώ είμαι τενεκές, έχω προσέξει ότι νιώθω μέσα μου μια αλλοίωση και αυτά που του λέω δεν είναι δικά μου. Από αυτό καταλαβαίνω ξεκάθαρα ότι ο άνθρωπος αυτός έχει έρθει με ευλάβεια, και ο Θεός, για να μην τον αδικήσει, δίνει σ’ εμένα αυτήν την καλή κατάσταση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα, ο Θεός σε πληροφορεί και μπορείς να του πης τι θα συμβή, πότε θα συμβή και πώς να το αντιμετωπίση.
Πηγή: Από το βιβλίο: «Γέροντος Παϊσίου Λόγοι», Τόμος Γ΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: