ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Ο ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ!

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτια τωρα
Νίκος Σταθόπουλος
====
[[Kostas Nikolaou
 
Φωτογραφία του Kostas Nikolaou.Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ "ΚΑΙΓΕΤΑΙ" ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
Το βόρειο ημισφαίριο ζει ένα καλοκαίρι κανονικού "ψησίματος" από την Αλγερία μέχρι την ...Αρκτική. Στην Βόρεια Αμερική, Αρκτική, Βόρεια Ευρώπη και Αφρική καταγράφονται ρεκόρ θερμοκρασιών και επιπτώσεων σε φυσικές καταστροφές.
Στη διάσημη για το κρύο και το χιόνι Σκανδιναβία, οι θερμοκρασίες έχουν ξεπεράσει τους 32°C και πάνω από 50 πυρκαγιές δασών εξαπλώνονται στη Σουηδία.
Στο Τορόντο του Καναδά θερμοκρασίες πάνω από 30°C κάνουν ρεκόρ επί 18 συνεχείς μέρες (μέχρι στιγμής) με δεκάδες νεκρούς.
Στην Ιαπωνία, όπου οι θερμοκρασίες έφθασαν πάνω από 40°C, ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς.
Ένας μετεωρολογικός σταθμός της Αλγερίας στην έρημο της Σαχάρας, σημείωσε θερμοκρασία 51,3°C, την υψηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στην Αφρική.
Στην εικόνα: Μέση ημερήσια θερμοκρασία σήμερα Κυριακή 22.7.2018 στα 2m πάνω από την επιφάνεια (Climate Reanalyzer, Climate Change Institute, University of Maine, USA).
Η αλλαγή ενεργειακού μοντέλου και του συστήματος, που το στηρίζει, δεν είναι πλέον θέμα αποτροπής της κλιματικής αλλαγής, αλλά του να περισωθεί ότι μπορεί ακόμα να περισωθεί.
]]]

Δεν υπάρχουν σχόλια: