ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

ΣΜΙΛΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: "ΓΕΝΟΙΤΟ ΤΟ ΝΟΜΕΝ ΕΣΤ ΟΜΕΝ"`

ΣΜΙΛΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: "ΓΕΝΟΙΤΟ ΤΟ ΝΟΜΕΝ ΕΣΤ ΟΜΕΝ"`
      EYXOMAI ΚΑΙ ΕΓΚΑΛΩ:
ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΝΕΜΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΘΕΝΤΟΣ ΠΙΛΟΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΟΥ.
NOMEN  EST OMEN:
ΜΠΑΛΤΑΣ ΔΩΡΟ


Φρονώ, ότι ο κύριος Α. Τσολάκης τα εξηγεί ξεκάθαρα στην αρχή τού κάτωθι βίντεο:Από αρκετούς φίλους και συναγωνιστές εκφράστηκε η επιθυμία - ευχή:
"Να μην υπάρξουν άλλοι Έλληνες πιλότοι, που θα θανατωθούν πάνω από το Αιγαίο"
Φρονώ, ότι για να γίνει η επιθυμία τους πράξη αρμόζει και επιβάλλεται:
1. Να προσπαθήσουμε να ξεσκεπάσουμε τούς δολοφόνους.
2. Να ενστερνιστούμε τις ιδέες και το θάρρος και να συνεχίσουμε τον αγώνα τού Γιώργου Μπαλταδώρου.
1. ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΕΠΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Επειδή είναι προφανές, ότι οι "αρμόδιες" επιτροπές διελεύκανσης θα επιχειρήσουν τον αποπροσανατολισμό τής κοινής γνώμης, όπως συνέβη με αντίστοιχα συμβάντα στο παρελθόν, ορθώς ανέλαβαν έντιμοι διαφωτιστές στο διαδίκτυο να διεισδύσουν στα αίτια τής πτώσεως τού αεροπλάνου κατά την 12.04.2018 και να ενημερώσουν σχετικά με τα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις τους την κοινή γνώμη. Παρόλο που οι εκτιμήσεις τους διίστανται, θεωρώ, ότι άπαντες αυτοί είναι αξιέπαινοι. Καθ' ότι τιμητές τής αλήθειας δεν είναι οι κάθε λογής ειδικοί, παρ' όλο που λόγω αρμοδιότητος ωφείλουν αυτοί να υπηρετούν με πλήρη ειλικρίνεια το καθήκον που επωμίζονται - χωρίς να το πράττουν αυτό ως υποταγμένοι σε αλλότριες σκοπιμότητες - αλλά αυτοί, που με το παρρησία εκτίθενται στο κόστος να την υπηρετούν την επικράτησή της.
Προσωπικά είμαι δεδηλωμένος αντίπαλος τής ιδεολογικής μονοκουλτούρας. Η κατ' αποκλειστικότητα εμμονή σε μια και μόνο άποψη - όποια και εάν είναι αυτή - οδηγεί σε πνευματικό μαρασμό. Άλλη είναι η οπτική τής πραγματικότητος που μπορεί να προσλαμβένει ένα πτηνό, άλλη αυτή που μπορεί να προσλαμβάνει ένα έντομο και άλλη αυτή που μπορεί να προσλαμβάνει ένας σκύλος. Όλες οι προσλήψεις, αντίστοιχα με την θέση και τις αισθητηριακές δυνατότητες ενός παρατηρητού, εμπεριέχουν κάποια διαπίστωση τής πραγματικότητος, που έχει όμως μερικό χαρακτήρα. Η σύνθεση τών καλής προαιρέσως προσλήψεων και αντιλήψεων είναι αυτή που μπορεί να αποδώσει μια σφαιρική άποψη.
Καταθέτοντας εδώ την άποψή μου, το πράττω  με συνείδηση τών ορίων, που με διέπουν. Προσπαθώ όμως κατά κανόνα να οριοθετώ συγκεκριμένα και χωρίς περιστροφές την βάση, από την οποία επιχειρώ την εκάστοτε επισκόπηση δεδομένων και καταστάσεων. Αναφορικά με την επιλογή τής όποιας αναλυτικής αφετηρίας μπορεί να ασκώ κριτική. Όμως χωρίς να συγχέω τις προθέσεις άλλων καλοθελητών, με τούς οποίους θεωρώ, ότι αποτελούμε μέλη ενός και τού αυτού διαγνωστικού σώματος, θεωρώντας καθοριστικής σημασίας τον ιμάντα που συνδέει τις κοινές μας προθέσεις. Το υπ' αριθμόν ένα συνειδησιακό οργανο που δώθηκε ως δώρημα στούς ανθρώπους είναι η καρδιά. Αυτή είναι που λειτουργικά μας εντάσσει όλους στην ίδια δέσμη ανατροπής τού ψεύδους, τόσο στην θεωρία όσο και στην πράξη.Όταν αναφέρομαι σε εικασίες, δεν έχω λόγο να το κρύψω. Όταν αναφέρομαι σε ενδείξεις, επίσης. Όταν αναφέρομαι σε βεβαιότητες βάσει πειστηρίων - πάντοτε κατά την γνώμη μου και μόνον - ωφείλω να το αναφέρω. Κάθε άλλη πρακτική, δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη.Θεωρώ, ότι τα υπάρχοντα πειστήρια, σχετικά με όσα ακολουθούν, είναι επαρκή, ώστε να εγείρω σχετικά με αυτά αίτημα βεβαιότητος. Ακολούθως τα καταθέτω στην κρίση σας.
Θεωρώ στοιχειώδη την αναλυτική αρχή, να μην εξετάζονται τα εκάστοτε δεδομένα μεμονωμένα, αλλά να επιχειρείται πάντοτε η ένταξή τους στα γενικότερα πλαίσια τής φάσεως, που αυτά εγκύπτουν. Δεύτερη στοιχειώδης αρχή στην εξέταση συγκεκριμένων δεδομένων αρμόζει να είναι ο παραλληλισμός και η σύγκρισή τους με άλλα παρόμοια, ώστε να εντοπιστούν οι δυνατές ποιότητες, που μπορεί να τα διέπουν από κοινού. 
Οι λόγοι τής καταρρίψεως τού αεροσκάφους τού Γιώργου Μπαλταδώρου αρμόζει να αναζητηθούν βάσει τής πρώτης αρχής - προσέγγιση Α.
Μέσω τής δεύτερης αρχής - προσέγγιση Β. - καθίσταται δυνατός ο τρόπος κατάρριψης τού αεροσκάφους και δολοφονίας τού πιλότου. 
2. ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΑΓΩΝ
Α.
Στην περίπτωση τής καταρρίψεως τού αεροσκάφους τού Γιώργου Μπαλταδώρου, θεωρώ κατά σειράν ιεραρχήσεως, ότι η συγκυρία στην παρούσα φάση χαρακτηρίζεται από τα εξής δεδομένα:
1. Ο πόλεμος στην Συρία. Συνέπειες αυτού τού πολέμου είναι η απώλεια για την Δύση τών πετρελαιοπηγών τής Συρίας και η ήττα που καταγράφεται εκεί τού ΝΑΤΟ και τών δυο διεκπεραιωτών του στην περιοχή, που είναι οι τζιχαντιστές και η φιλοδυτική ηγεσία τού Κουρδικού κινήματος εθνικής αποκαταστάσεως (Αίτημα το οποίο θεωρώ καθ' όλα δίκαιο, αλλά καναλιζαρισμένο σε λάθος στρατηγική, η οποία επιβαίνει άκρως επιζήμια για το Κουρδικό έθνος).
Άλλη συνέπεια αυτού τού πολέμου είναι η ματαίωση τού αγωγού διέλευσης καταριανού πετρελαίου μέσω τής Συρίας. Επίσης σημαντική συνέπεια αυτού τού πολέμου είναι η επαμφοτερίζουσα στάση τής ηγεσίας τής Τουρκίας, η οποία αποστασιούμενη μερικώς από το ΝΑΤΟ, σύναψε λυκοφιλία με την Ρωσία, επιχειρώντας ένα χορό πάνω σε τεντωμένο σχοινί.
2. Η απόφαση τού ΝΑΤΟ να αντληθούν τα πετρελαϊκά αποθέματα τού Αιγαίου και ίσως τού Κρητικού πελάγους, στα οποία επί δεκαετίες είχε επιβληθεί σφράγισμα, ως αποθέματα β΄τάξεως. Σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα τού πολέμου στην Συρία, το επικείμενο ενεργεικό στράγγιγμα τής Σαουδικής Αραβίας και την συνεχούμενη αποστασιοποίηση τού πετρελαιοπαραγωγού Ιράκ από την δύση, καθίσταται προφανής ο κίνδυνος ενεργεικής ασφυξίας τών δυτικών δυνάμεων, η οποία επέρχεται εάν δεν αντληθούν τα ενεργειακά αποθέματα τού Αιγαίου.
3. Η επιβεβλημένη από την αποστασιοποίηση τής Τουρκίας μεταφορά τών στρατιωτικών - επιθετικών υποδομών τού ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και η μετατροπή τής πατρίδας μας σε κεντρικό θέρετρο στρατηγικής στηριξής του στην περιοχή. Με δεύτερο στρατηγικό στήριγμα το σιωνιστικό κρατίδιο. Αυτό μέρα με την ημέρα περικυκλώνεται περισσότερο, όχι μόνον από τούς παραδοσιακούς του αντιπάλους, αλλά διακατέχεται και από την τάση να ωθεί κάποιες επαμφοτερίζοντες προς αυτό δυνάμεις, όπως η Τουρκία, στον στρατόπεδο τών αντιπάλων του, μέσω μιας αμετροεπούς επιθετικότητος προς πάσα κατεύθυνση.
4. Η αυξανόμενη επιθετικότητα τής τουρκίας εναντίον τής Ελλάδος. Αυτή πατρονάρεται σκοπίμως και από τούς Ρώσους στην μείζωνα περιοχή, στην οποία εντάσσεται και η Κυπριακή ΑΟΖ, με στόχο την παρακόλληση στην άντληση τών πετρελαϊκών αποθεμάτων τού Αιγαίου, όπως και στην κατασκευή τού αγωγού EAST MED. Η αυξανόμενη ένταση στις σχέση Ελλάδος - Τουρκίας εξυπηρετεί δυστυχώς όλες τις δυνάμεις, που παρεμβαίνουν στην περιοχή:
- Το ΝΑΤΟ, ως υποτιθέμενο σύμμαχο και εγγυητή τής άμυνας τής Ελλάδος ένεκα τής πολύπλευρης  τουρκικής επιθετικότητος, που αυτή υφίσταται, με στόχο την μεταφορά τών πολεμικών υποδομών από το Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα και την επέκτασή τους με ακόμη περισσότερες πολεμικές εγκαταστάσεις.
- Το σιωνιστικό κρατίδιο, που επιχειρεί ισχυρή πρόσδεση τής Ελλάδος στην πολεμική του επιχειρησιακή δομή, ενώ αυτό απομονώνεται και περικυκλώνεται, ευρισκόμενο σε καλπάζουσα φυματίωση.
- Την Ρωσία, για λόγους παρεμπόδισης άντλησης τών πετρελαϊκών αποθεμάτων τού Αιγαίου και κατασκευής τού EAST MED.
- Την κυβέρνηση τής Τουρκίας, η οποία πιασμένη κυριολεκτικά από τα μαλλιά της, δεν αναγνωρίζει άλλη διέξοδο στα τα διογκούμενα αδιέξοδά της πέραν τής καλλιέργειας έξαρσης στο εσωτερικό μέσω φιλοπολεμικού κλίματος, αλλά και λόγω τών πάγιων κεμαλικών, μετακεμαλικών και νεοοθωμανικών ονειρώξεων.
- Την κυβέρνηση τής Ελλάδος, η οποία ευρισκόμενη σε πλήρη πτώχευση τής εσωτερικής της νομιμοποίησης απέναντι στην συντριπτική πλεοψηφία τής κοινωνίας, δεν έχει άλλη δυνατότητα επιβίωσης από το φόβητρο τών εξωτερικών κινδύνων. Τα ψεύτικα δάκρυα περί απελευθερώσεως τών ομήρων και οι πασχαλινοί δεκάρικοι τού κάθε τσίπρα δεν πείθουν κανένα, στο βαθμό που η ομηρεία θρέφει την ένταση και το καθεστώς εξωτερικών απειλών.
3. ΟΤΑΝ Ο ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΛΟΗΓΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕΙ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ
Β.
Η εξέταση τής κατάρριψης τού εν λόγω αεροσκάφους θεωρώ, ότι πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με την κατάρριψη τού αεροσκάφους τών Κυπριακών αερογραμμών HELIOS τής πτήσεως 522 στις 14 Αυγούστου τού 2005, καθώς και με την κατάρριψη τού αεροσκάφους τού Κωνσταντίνου Ηλιάκη στις 23 Μαΐου 2006 στα ανοιχτά τής Καρπάθου.Εάν ασχοληθούμε με το αεροσκάφος τής πτήσεως 522, έστω και χοντρικά, έστω και επιδερμικά, τι συμπέρασμα βγαίνει; Σκοτωθήκανε δεκάδες άνθρωποι, δεν ειπώθηκε από επίσημοι αρχή τίποτε άξιο λόγου, τα καταπιήκαμε, το χωνέψαμε - τελείωσε, σαν μην τρέχει τίποτε. Μετά αναρωτιόμαστε, για ποιο λόγο πέφτουν τα μαχητικά κατά δεκάδες, σαν είναι μυίγες που ζαλιστήκανε. Πρώτα από όλα: Οι αξιωματικοί τής αεροπορίας τι κάνουν για όλα αυτά; ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ, ΠΟΥ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΑΧΕΣ "ΑΘΑΝΑΤΟΣ", ΕΝΩ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΟΚΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΗΣΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ; Με το αεροσκάφος τής πτήσεως 522 συμβήκανε σημεία και τέρατα, βγαίνει ο Ακριβός Τσολάκης, ειδικός εμπειρογνώμων για αεροπορικά ατυχήματα και τα λέει με το νι και με το σίγμα - ακούστε το βίντεο τα τρία πρώτα λεπτά, εάν δεν προτίθεσθε να δαπανήσετε περισσότερο χρόνο - πράγματα που τα ξέρει στο φινάλε και η "κουτσή Μαρία" και εμείς θάβουμε το κεφάλι ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα στην άμμο, εγκλωβισμένοι μέσα στις αγκυλώσεις μας. Το αεροπλάνο γύριζε κανα μισάωρο πέρα - δώθε στην Αττική, τύποις ακυβέρνητο, με ένα φροντιστή στο τιμόνι, από αυτούς που σρβίρουν καφέδες, κάνοντας σινιάλα με το χέρι στούς πιλότους τών πολεμικών αεροπλάνων, που πέταγαν γύρω του ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΠΟΡΕΪ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΠΟΣΩΣ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΟΫΣΤΙΚ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ.
Είχε τεράστια τύχη ο Κώστας Καραμανλής, επειδή οι πιλότοι τής πολεμικής αεροπορίας απέφυγαν να εκτελέσουν την διαταγή που πήραν για κατάρριψη τού αεροσκάφους, εάν αυτό έπεφτε σε κατωκημένη περιοχή. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος, που οργανώθηκε αυτό το μαζικό έγκλημα. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Καραμανλής θα έπερνε πόδι πολύ πριν γκρεμιστεί ο Ζαχόπουλος, πολύ πριν μπουν οι εμπρησμοί στην Ηλεία και πολύ πριν οι ορδές τού Σόρος μετατρέψουν το κέντρο τής Αθήνας σε μπάζα. Τότε θα ερχόταν μια ώρα πιο γρήγορα το ψυχανώμαλο τού μέθυσου, για να στρώσει με τον Στρως Καν το νταμάρι του μνημονείου.
Έγινε ευραίως γνωστό, ότι ενώ διεξάγετο ο πρώτος πόλεμος τού κόλπου, κατά την διάρκεια τής μάχης, που ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε ονομάσει "μητέρα όλων τών μαχών", τα άρματα τού Ιράκ εξοντώθηκαν πολύ πριν αποκτήσουν την όποια επαφή σκόπευσης με τα άρματα τής "συμμαχίας τών πρόθυμων" κατσαπλιάδων. Βγήκαν τότε τα επίσημα μαζικά μέσα και ανέφεραν, ότι οι εντολές πυρός και η σκόπευση γινόντουσαν από τα κεντρικά ηλεκτρονικού πολέμου στο τέξας. Κούναγε τότε περιχαρής ο Σβάρτσκοπφ τα προγούλια του μπροστά στις κάμερες, διακηρύσσοντας, ότι τα δεδομένα αυτής τής σύγκρουσης θα διδάσκονται πλέον για χρόνια στις στρατιωτικές ακαδημίες. Ενώ ο Ντικ Τσένυ κόμπαζε: "We won because we have a better software!".  Τότε κανείς δεν έκανε λόγο για ναυτίες και βέρντιγκο στα χαρακώματα τής ερήμου, όταν οι μπολντόζες τών ΗΠΑ έθαβαν ζωντανούς τούς Ιρακινούς στρατιώτες, για να μην ξοδεύσουν σφαίρες.
Τραβάς δυο ριπές λέιζερ στούς πιλότους και αφήνεις μετά τον καφετζή να προσγειώσει ένα αεροπλάνο, τού οποίου έχει αφαιρεθεί κάθε έλεγχος πλοήγησης
Ας δούμε στην συνέχεια ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ, ΑΛΛΑ ΕΞΟΧΩΣ ΣΑΡΔΑΝΑΠΑΛΑ τής καταρρίψεως τού Κώστα Ηλιάκη. Για να μην αναρτούμε μόνον τις φωτογραφίες του και αναλωνόμαστε μόνον σε επετειακούς διθυράμβους.
ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΟΤΙ Ο ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΘΕ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΛΟΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.
Μεταφέρω από δημοσίευμα στον ημερήσιο τύπο τής εποχής:
"Στις 23 Μαΐου 2006, κατά την διάρκεια αερομαχίας με τουρκικά μαχητικά στα ανοιχτά τής Καρπάθου, έχασε τη ζωή του ο 36 ετών σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης.
Επισήμως ο θάνατός του αποδόθηκε σε "ατύχημα" που προήλθε από ανθρώπινο λάθος" τού Τούρκου πιλότου, με τον οποίον ενεπλάκη  σε αερομαχία, ο οποίος αν και έπεσε σε διεθνή χωρικά ύδατα, εντός τού FIR Αθηνών, τελικά τον περισυνέλεξαν Τούρκοι και επέστρεψε στην χώρα του.
Όταν συναντήθηκαν οι δυο σχηματισμοί στον αέρα και ξεκίνησε η καταδίωξή τους ο Ηλιάκης δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από το ένα τουρκικό μαχητικό.
Ο Τούρκος χειριστής Χαλί Ιμπραήμ Οσκεμπίρ, χτυπώντας με το δεξί φτερό τού RF-4 την καλύπτρα τού αεροσκάφους τού Ηλιακη, το οδήγησε σε κάθετη και ανεξέλεγκτη πτώση, οδηγώντας τον στον θάνατο.
Μετά την σύγκρουση που είχε  ως αποτέλεσμα τον θάνατο τού Ηλιάκη , ο Τούρκος πιλότος έπεσε στην θάλασσα και διασώθηκε από δεξαμενόπλοιο που έπλεε στην περιοχή".
Ρε ζωντόβολα τι είναι οι αερομαχίες; Μπιλιάρδο η ποδόσφαιρο για να παίζουν κουτουλιές τα αεροπλάνα μεταξύ τους;
Στην προκειμένη περίπτωση καθίσταται προφανές. ότι είναι αδύνατο να ήθελε ο τούρκος πιλότος να επιτεθεί με σύγκρουση στο Ελληνικό αεροπλάνο, εκτός εάν ήθελε να αυτοκτονήσει. Οι αερομαχίες διαξάγονται με προειδοποιήσεις και στην έσχατη ανάγκη με πτροειδοποιητικά πυρά στην αντίθετη κατεύθυνση, από αυτή που ακολουθεί ο παραλήπτης τής προειδοποίησης.
Είναι προφανές, ότι το θύμα έξωθεν υφαρπαγής τής πλήγησης τού αεροσκάφους ήταν αρχικά ο τούρκος πιλότος. Άσχετα εάν αυτός μέσα στον πανικό μπόρεσε να καταλάβει τι είχε συμβεί. Ο θάνατος τού Ηλιάκη, σαν αποτέλεσμα τής σύγκρουσης, θα μπορούσε να μην ήταν ο μοναδικός στην περίπτωση. Εκτός και εάν οι τούρκοι πιλότοι μπερδεύουν τις συγκρούσεις στον αέρα με τις σφαλιάρες που τρώνε από τούς αξιωματικούς τους, με τις οποίες πονάει η γκλάβα τους και όχι η χερούκλα που φιλάνε γονατιστοί τα μεμέτια, ως θείο σκεύος.
Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι σαν να κουτουλάει κέποιος μια διερχόμενη με φόρα νταλίκα, για να φοβίσει τον οδηγό.Τέτοια "ανθρώπινα λάθη", που διατείνονται οι "ειδικοί", δεν συμβαίνουν ούτε από γριές, όταν οδηγούν πατήνια, όχι από έμπειρους μάχιμους πιλότους με πείρα εκατοντάδων ωρών πτήσεως, που θέτουν κατ' επανάληψη την ζωή τους σε ζώνες υψηλών κινδύνων.
4. ΠΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ; ΠΟΙΑ VERTIGO; 
Ο καιρός την ώρα τής πτώσεως τού Mirage 2000 ήταν πολύ καλός. Η θάλασσα ήταν τελείως ήρεμη. Ναι, υπήρχε κάποια ομίχλη, η οποία όμως δεν εμπόδιζε την ορατότητα μεταξύ τών δύο αεροπλάνων.
Δεν είμαι ειδικός στο θέμα πλοηγήσεως πολεμικών αεροπλάνων. Είναι όμως εκατοντάδες άλλοι. Και κάποιοι από αυτούς σχολίασαν στο διαδίκτυο. Θεωρώ, ότι τα αναγκαία συμπεράσματα μπορούν να διεξαχθούν αβίαστα από τα σχόλια που καταθέτω:
- Το να μην έχει δώσει "σήμα" ο χειριστής τού Mirage ένα μόνο πράγμα σημαίνει: ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, όπως ο καθένας μπορεί να το αποκωδικοποιήσει..
- Το mirage έχει FWB (Fly by Wire) και αυτόματο πιλότο Thomson - Brandt, περίπου σαν AIRBUS, Πρακτικά μπορεί να προσγειωθεί μόνο του, εάν συνυπολογίσουμε και το FWB, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ.
Το FWB παρέχει πτήση μέσω υπολογιστή, που στνδέει και ενδιάμεσο υπολογιστή, για τον έλεγχο τού πρώτου.
Σχετικά με άλλες εκδοχές που έχουν αναφερθεί:
- Το GPS λειτουργεί με σύγκριση των σημάτων από τουλάχιστον τρεις δορυφόρους και triangulation, δεν μπορεί ισχυρότερο εχθρικό σήμα να το κάνει να δείχνει συνεχώς μικρότερο υψόμετρο πχ. γιατί θα αποτύγχανε ο υπολογισμός και δεν θα ανανεώνονταν η θέση, θα κολλούσε στην τελευταία θέση όπου λειτουργούσε κανονικά, κάτι που θα φαινόταν στον πιλότο και αυτός ΔΕΝ θα στηριζόταν τυφλά στο GPS.Θεωρώ, ότι η υφαρπαγή τής πλοήγησης τού αεροσκάφους από τον Γιώργο Μπαλταδώρο καθίσταται προφανής. Και αυτήν την τεχνολογία κατέχουν οι ΗΠΑ.
Τις συνέπειες τού ηλεκτρονικού πολέμου γνωρίζω από προσωπική εμπειρία, πολύ πριν το 2005, 2006, ή 2018, όταν συμμετείχα στην εθελοντική πυρόσβεση στις αρχές τής δεκαετίες τού '90 στην μεγάλη πυρκαγιά τής Πεντέλης. Σε άλλη ανάρτηση έχω περιγράψει τα στοιχεία, βάσει των οποίων ο εμπρησμός τών δασών γινόταν εμφανέστατα από δορυφόρο, προφανώς τών "συμμάχων".
4. ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ
Και να που βγαίνει ο ανθρωποχασάπης τής Ουκρανίας να προ-φυτεύσει θερμό επισόδειο με εαροπλάνο ή σκάφος θαλάσσης μεταξύ Ελλάδος και τουρκίας, λίγες ημέρες πριν την δολοφονία τού Γιώργου Μπαλταδώρου.
Και παρακιολουθεί τα συμβάντα μέσα από τον θάλαμο επιχειρήσεων τού υπουργείου άμυνας μαζί με τον υπουργό.
ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΧΩΡΑ.
ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ: ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ.
ΕΡΩΤΩ:
QUI BONO?
ΘΕΛΕΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ ΝΑ ΛΙΑΝΙΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ;
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ
ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΓΓΙΞΕΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΙΡΩΣ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΧΩΜΑ ΜΑΣ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΙΘΕΣΘΕ.
ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ
ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ
ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΠΕΤΑΞΕ
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΛΚΑΝΙΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ - ΓΕΛΑΣΕ
Είναι αυτονόητο ότι οι Έλληνες πατριώτες οφείλουν να αγωνισθούν - όμως με σκόπιμο και αποτελεσματικό τρόπο - με στόχο την πλήρη διάλυση τού τουρκικού κράτους - εκτρώματος. Ταυτοχρόνως υποχρεούμεθα να μην παραδούμε, ότι η ένταση η οποία καλλιεργείται μεταξύ Ελλάδος και τουρκίας - αναμφίβολα με πρώτο θιασώτη την τουρκική ηλιθιότητα και μεγαλομανία - αλλά και από το ΝΑΤΟ και το σιωνιστικό κρατίδιο, προάγει εξίσου ένα αντιτουρκικό μένος αλλά και το φόβητρο μιας πολιτικής αναμέτρησης με την Τουρκία στην Ελλαδική κοινωνία. Αυτό το κλίμα είναι απαραίτητο για την μεταφορά τών νατοϊκών εγκαταστάσεων από το Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα και την μετατροπή της σε προκεχωρημένο επιθετικό πεδίο εναντίον τών χωρών τής Μέσης Ανατολής. Ένα από τα κύρια όπλα τού νατο είναι ο ψυχολογικός πόλεμος. Και αυτός εφαρμόζεται με κλιμακούμανη ένταση σε βάρος τής Ελλάδος, από την ημέρα που ιδρύθηκε αυτή η „συμμαχία“.
Σχετικά με την πρόσφατη πτώση τού αεροσκάφους γράφει ο Γιώργος Αδαλής,
θέτοντας επί τάπητος κάποιες στοιχειώδης πλευρές τού ζητήματος, που περνούν κατά την γνώμη μου ξώφαλτσα δίπλα στις ιαχές „Αθάνατος“ και τον κατακλυσμό τών οθονών από γαλανόλευκη μελάνη:
Θα πείτε ότι „για την μη καθαρή έξοδο στις αγορές τον Αύγουστο αλλά και για τα επί πλέον οικονομικά μέτρα σε βάρος τών ελλήνων φταίει τώρα η Τουρκική Προκλητικότητα που μας αναγκάζει να δαπανήσουμε δις τάχα μου για στρατιωτικές δαπάνες“.
5. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, Ή ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΟΤΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕ
1) Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν υποστεί πτώση 125 αεροσκάφη τής πολεμικής αεροπορίας. Επί τού προκειμένου δεν μπορούμε να παραδούμε, ότι δεν πρόκειται για μόνον για ένα στόλο αεροσκαφών, αλλά για στόλους. Τούς οποίους έχει πληρώσει μια από οικονομικής πλευράς καρκινοβατούσα κοινωνία πανάκριβα. Εάν αναλογισθούμε, ότι σε σημερινές τιμές κοστίζει ένα αεροσκάφος από Γαλλία 40.000.000 και από Αμερική 150.000.000 δολάρια, μπορούμε ίσως να κατανοήσουμε, γιατί με την πτώση τών 125 αεροσκαφών τρίβουν τα χέρια τους από χαρά, αυτοί που ξεσκονίζουν τα βιβλία παραγγελιών των εξοπλιστικών εταιρειών τών χωρών τών „συμμάχων“ μας. Εταιρείες που είναι κράτος εν κράτει μαζί με τα όπισθεν αυτών τραπεζικά συγκροτήματα σε αυτές τις χώρες. Πέραν ότι με την „μυστηριώδη“ πτώση τής πλειοψηφίας αυτών τών αερισκαφών απαλάγησαν οι „σύμμαχοί“ μας από κάποιοα „ενοχλητικά“ για αυτούς πολιτικά στελέχη, όπως ο υφυπουργός εξωτερικών Κρανιδιώτης και κάποιοι ανώτεροις ιεράρχες.
Δεν είναι τυχαίο, ότι εχθές ακριβώς δήλωσαν οι δυτικοί μας „σύμμαχοι“, παρόλο που η τουρκία έχει αποστασιοποιηθεί έντονα από το νατο, ότι η ελληνοτουρκική διένεξη δεν τούς ενδιαφέρει, δεν τούς αφορά και ότι αυτή αποτελεί εσωτερική διένεξη. Καθίσταται προφανές, ότι οι έννοια τής συμμαχίας είναι για αυτούς σαπουνόφουσκα, όταν πρόκειται να αρμέξουν οιμκονομικά, να φτωχοποιήσουν και μεσοπρόθεσμα να διαλύσουν μια χώρα, επιβάλλοντας της τήν πώληση ιπταμένων φερέτρων μεταξύ πολλών άλλων.
2) Ενώ οι πολυεθνικές τών κατασκευαστών και οι μεσάζοντές τους στην Ελλάδα καταβροχθίζουν δισεκατομμύρια, οι ιπτάμενοι, που διακινδυνεύουν καθημερινά την ζωή τους, αλλά και οι στρατιωτικοί γενικότερα „αμοίβονται“ με μισθούς πείνας. Αυτό το δεδομένο βρήκε ιδιαίτερη προβολή στην δημοσιότητα μετά τον θάνατο τού Γιώργου Μπαλταδώρου. Με αυτήν την αφορμή βγήκαν στελέχη τών ενόπλων δυνάμεων, να δηλώσουν ότι „το κάνουν για την πατρίδα“. Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν δικαιούμεθα να παραβλέψουμε το εξής δεδομένο. Οι πλειψηφία τών στελεχών τών ενόπλων δυνάμεων εισήχθη στις στρατιωτικές σχολές πριν την επιβολή τού μνημομονείου. Τα τελευταία χρόνια πριν την επιβολή τού μνημονίου αποτελούσαν οι σχολές τού στρατού και τών σωμάτων ασφαλείας την πλέον επιθυμητή  επιλογή από όλες τις υπόλοιπες σχολές ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης. Για ποιο λόγο όμως έπαψαν οι νέοι να στρέφονται προς την ιατρική, τα μηχανιλίκια και την δικηγορεία; Ήταν τελικά ο πατριωτισμός, ή η βέβαιη εξασφάλιση απασχόλησης και ο ικανοποιητικός μισθός μετά τις σπουδές, που τούς ώθησε εκεί; Νά γιατί σήμερα οι στρατιωτικοί κάθονται στούς ίδιους καναπέδες με τούς πολίτες, έχοντας βάλλει το δάχτυλο στο στόμα, μπροστά στα αίσχη που κλιμακώνονται, ενώ
- Η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή
- Τής απαγορεύεται να αναπτύξει την όποια οικονομία
- Κατακλύζεται από αλλογενείς, ενώ οι ημεδαποί επιλέγουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες την εκούσια προσφυγιά
- Το κράτος διαλύει την κοινωνία προωθώντας συστηματικά την διάδοση τής πρέζας, την έκκληση τών ηθών, την διάλυση τής οικογένειας και τον ευνουχισμό παιδιών και εφήβων.

Κατά συνέπεια οι ιαχές και οι μπογιές στις οθόνες είναι παρηγοριά στον άρρωστο, που έχουν σαν μόνον στόχο να καλύψουν την κοινωνική μας ανεπάρκεια και την εθνική μας ολιγωρία. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΙΑΥΤΗ.
Με ποιο στρατό σε δέκα χρόνια θα μπορεί να αμυνθεί το έθνος, όταν οι μισοί νέοι είναι πρεζάκηδες, οι άλλοι μισοί είναι έγχρωμοι και οι τρίτοι μισοί φοράνε ροζ στριγγάκι με ευνουχισμένα αχαμνά;
Αυτά δεν τα βλέπουν οι ένοπλες δυνάμεις;
3) Το Εθνος διασπάται συστηματικά από εθνίκια τής πλάκας και αλητάμπουρες αριστερούς. Αμφότεροι προωθούν μέσα από υποτιθέμενο ενδιαφέρον για εθνικά και κοινωνικά θέματα ακραιφνώς παραταξιακή προπαγάνδα και διασπαστική αγκύλωση. Τόσο η κομμουνιστική, όσο και η αντικομμουνιστική προπαγάνδα αποτελούν σαπίλα στην προοπτική συσπειρώσεως τού Εθνους και τής Κοινωνίας και οφείλουμε να απομονώσουμε τούς φορείς τους.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΙΑΧΕΣ, ΦΘΗΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΜΕΛΑΝΙΑ ΟΘΟΝΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ.
ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.
ΟΜΩΣ Η ΘΥΣΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ, ΕΝΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΜΙΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ. ΟΧΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ, ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΩΞΗ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.
ΠΥΚΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ   http://bostopel.blogspot.gr/2018/04/blog-post.html

  

2 σχόλια:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Αγαπητή Φωτεινή,

Θερμά ευχαριστώ. Πρόκειται για σκληρό κείμενο και δεν περίμενα κάποια αυτούσια προβολή του. Αποδεικνύεται ότι έχουμε πραγματικούς φίλους, που μπορούμε να στηριζόμαστε σε αυτούς.

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

Φυσικά και είναι σκληρο κείμενο,οπως σκληρη είναι η αλήθεια,η αποκάλυψη και η πραγματικότητα....αλλάδεν πτοούμαστε ετσι;;;ολοιεμεις οι ομοδονουμενοι,δεν μπορει..κατι θα καταφέρουμε....είμαι υπερήφανη για εσενα φίλε μου!!υπερήφανη!!![και περιμένουμε απαντες την συνεχεια της Αρχαικής τέχνης....],,,,