ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ;;;

 1. Γράφει ο    Bougas   
 2. Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΟΥΛΤΑΝΟς ΕΡΝΤΟΓΑΝ 
 3. Λοιπόν…τα πράγματα είναι επικίνδυνα.
 4. Για να τα καταλάβουμε πρέπει πρώτα να μπούμε στη ψυχολογία των σημερινών Τούρκων του νεοοθωμανισμού και του Ερντογάν, να δούμε πως σκέφτεται ο αντίπαλος και κυρίως πως αισθάνεται.
 5. Α)η Τουρκία είναι αποφασισμένη να πάει για υπερδύναμη. Σε συνεργασία με άλλα ισλαμικά κράτη κάνουν τα δικά τους σχέδια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε δήλωση του πυρηνικού Πακιστάν «ο εχθρός της Τουρκίας είναι και δικός μας εχθρός». Δεν πρέπει να ξεχνάμε την τουρκική βάση στο Κατάρ ή τα 500 δις που πήρε και πάλι από τους Σαουδάραβες. Η πολιτική του Ερντογάν εντάσσεται σε ένα πλαίσιο μεγαλοιδεατικής μουσουλμανικής πολιτικής με μουσουλμανικές αδελφότητες μέσα από τις οποίες αναδείχτηκε ο ίδιος. Αυτή η πορεία δεν αλλάζει. Όσο υπάρχει Ερντογάν η Τουρκία πάει σε αυτόν τον πολύ επικίνδυνο δρομο ανασύστασης σιιτικού παγκόσμιου πόλου δυνάμεως και απ ότι φαίνεται έχει αναλάβει το πολιτικό και στρατιωτικό σκέλος. Είτε ως χαλιφάτο, είτε ως Παντουρκισμός (αζερμπαϊτσαν κτλ), είτε ως νέα οθωμανική αυτοκρατορία αυτές οι νεοαυτοκρατορικές βλέψεις σε βάθος χρόνου είτε θα τη διαλύσουν είτε θα την κάνουν όντως υπερδύναμη. Οι παίκτες (Ερντογάν και λοιποί των αδελφοτήτων) είναι φανατικοί θρησκόληπτοι και φονταμενταλιστές και όλα αυτά, άρα έχουν τη συνταγή είτε της καταστροφής είτε της επιτυχίας. Αυτά είδαν και οι κεμαλιστές και έκαναν το απεγνωσμένο πραξικόπημα, σου λέει …αυτός θα μας καταστρέψει να τα παίξουμε όλα για όλα, ότι μας έχει απομείνει τέλος πάντων. Ακόμα κι αν δεν ήταν στημένο, το προκάλεσε ο ίδιος
 6. Β)Μέσα στα πλαίσια αυτής της αντίληψης των πραγμάτων και αυτής της ψυχολογίας μια αισθανόμενη δύναμη τέτοιου βεληνεκούς είναι θέμα κύρους να μην σέβεται τις διεθνείς συνθήκες. Είπαμε το διεθνές δίκαιο εφαρμόζεται μόνο στους αδύναμους. Αυτοί λοιπόν οι φανατικοί ισλαμιστές δεν δέχονται με τίποτα να τους επιβάλλουν δυτικοί θεσμοί τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν, το βλέπουν ως ζήτημα αυτοσεβασμού. Πόσο μάλλον όταν και η πολιτικη των προκατόχων τους κεμαλιστών ήταν να μην δέχονται το δίκαιο της θαλάσσης στο Αιγαίο. Από το 1974 υπάρχει μια κοινή γραμμή που ήταν ήδη από τότε τύμπανα πολέμου (που λεγε κι ο Στριγάς) στο Αιγαίο. Κι αν το εμβαθύνουμε παραπάνω θα δούμε ότι αυτή η διπλωματία ειδικά στο Αιγαίο είχε τις ρίζες της στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ακόμα και για τους Κεμαλιστές πόσο μάλλον για νεοοθωμανούς-ισλαμιστές-παντουρκιστές του Ερντογάν. Εννοώ σαν σύλληψη και σαν εφαρμογή τύπου ‘δεν θα μας πουν εμάς οι ληστες της Δύσης με τα κωλόχαρτα τους».
 7. Γ)Στο μυαλό του ίδιου του Ερντογάν…. ο ίδιος βλέπει τον ευατό του σαν συνεχιστή των σουλτάνων και σαν ανταγωνιστή και διάδοχο του Κεμάλ. Άρα πρέπει να νικήσει σε κάποια φάση και να ταπεινώσει τους Έλληνες. Ακόμα και οθωμανική αυτοκρατορία να ξαναχτίσει δεν θα μπορέσει ποτε να ξεπεράσει τον Κεμάλ αν δεν νικήσει τους Έλληνες. Μάλιστα οι ψυχολογικές του καταβολές από σουλτάνους του δημιουργούν ψυχαναγκασμούς εκτός από τους Έλληνες να πρέπει να ταπεινώσει και τη Δύση. Εγκλωβισμένος σε αυτό τον ψυχισμό μέσα από τον οποίο αναδείχθηκε είναι αδύνατον να αλλάξει ρότα. Στην Αφρική που ήταν τώρα πήγε σαν ηγέτης όλου του ισλαμικού κόσμου. Ki εκτός απ το ισλάμ παίζει και το αντίθετο χαρτί του παντουρκισμού πιάνοντας περίπου το 1/3 της υφηλίου.
 8. Έχει τις πλάτες για να τα κάνει αυτά σε παγκόσμιο επίπεδο όπως ονειρεύεται; Αντικειμενικά όχι εκτός κι αν το Πακιστάν ή η Σαουδική Αραβία ή το Τουρκμενιστάν θεωρούνται εφάμιλλες πλάτες τύπου Αμερική, Γαλλία, Ρωσία. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι η αποκοπή από την πραγματικότητα είναι το κλειδί όλων των ακραίων ιδεολογιών και ότι σε αυτές τις μουσουλμανικές αδελφότητες από τις οποίες ξεπήδησε ήταν πάγια γραμμή να υποτιμούν τη Δύση. Ο Ερντογάν δηλαδή τη δεκαετία του 80 θεωρούνταν από την κεμαλική τότε Τουρκία λίγο πολύ σαν παλαιοημερολογίτης για τα ελληνικά δεδομένα. Έχουμε έναν παλαιοημερολογίτη λοιπόν απέναντι μας με κλειδια και προγραμματισμό αποκοπής και από την πραγματικότητα αν χρειαστεί. Βέβαια οι διδάσκαλοι του Ισλάμ που δίδασκαν άτομα τύπου Ερντογάν δεν ήταν τυχαίοι…ήξεραν το μυστικό του εκτρελανσισμού. Ο εκτρελανσισμός μπορεί να νικήσει τους πάντες. Κατά βάθος δηλαδή ο Ερντογάν όσο κι αν «φτιάχτηκε» με προφίλ, λεφτά κτλ στον βασικό του πυρήνα προέλευσης δεν διαφέρει από έναν τζιχανιστή και μάλιστα χαρισματικό.
 9. Εν προκειμένω….είναι αποφασισμένος και όλο το κυβερνητικό team να βάλουν χέρι στον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου ασχετως διεθνούς δικαίου.
  Απ αυτό είναι αδύνατο να παρεκκλίνουν αφού δεν παρεξέκλιναν πιο ήπιες ή φαινομενικά πιο ήπιες απ αυτούς ιδεολογίες (πχ Κεμαλιστές). Όσο προχωράνε οι διαδικασίες στο Αιγαίο τόσο πιο πολύ θα βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.
 10. Άρα η μόνη λύση θα είναι να προχωρήσουν σε κατάληψη βραχονησίδας ή μικρού νησιού για να αποκτήσουν ΑΟΖ ή στην υπόλοιπη Κύπρο. Λέμε πως σκέφτονται τώρα.
  Είναι όλο το σκηνικό στημένο έτσι από τον Μέγα Γεωμέτρη που αν δεν κάνουν κίνηση καθοριστική στο Αιγαίο και με τα ξένα συμφέροντα εδραιωμένα θα εκπαραθυρωθούν οριστικά. Άρα θα πρέπει να κάνουν κάποια πολεμική ενέργεια. Κατά βάθος δεν την θέλουν αλλά όσο πιέζουν οι καταστάσεις δεν θα μείνουν πολλές επιλογές. Ήδη στην Κύπρο το πράγμα φτάνει σε τετελεσμένα άρα κάτι πρέπει να κάνουν. Θα είναι το 2018, θα είναι το 2019, θα είναι το 2020…;θα κάνουν κάτι από θερμό επεισόδιο μέχρι κατάληψη εδάφους προκειμένω να αποτρέψουν το status quo που πάει να εγκαθιδρυθεί. Εννοείται εις βάρος της Ελλάδας γιατί δεν είναι χαζοί να πάνε ας πούμε να βυθίσουν αμερικανικό πλοίο (αν και με την τρέλα που κουβαλάνε μπορεί να το κάνουν ακόμα κι αυτό για πρόκληση σύγχυσης ή αντιπερισπασμό).
 11. Πρέπει να περιμένουμε κάτι χοντρό ενδεχομένως και πόλεμο.
  Το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση πολέμου είναι άλλο κεφάλαιο.
  Συμφωνώ ότι ο Απρίλιος που είπε ο Νεμέσικος είναι super hot και μετά πάμε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.
  Η ουσιαστική κίνηση πρέπει να αναμένεται Boρειοανατολικό Αιγαίο ή νοτιοανατολικό Αιγαίο ή Κύπρος σε πιο ακραίο σενάριο. Ο Έβρος νομίζω είναι αντιπερισπασμός
 12. Στο κουρδικό τα γνωστά…και κει ήττα και μάλιστα με προοπτική απόσχισης…στο Αιγαίο πάει για σουτάρισμα δυνατό, έξω απ την παράγκα…τουρισμός στον πάτο, η οικονομία με τα προβλήματα που έρχονται μετά από μια ραγδαία οικονομική ανάπτυξη με δανεικά….γενικώς ενώ μέσα υπάρχει/επιβλήθηκε πλέον καθολική αποδοχή, έξω τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο ειδικά με την Δύση, καθότι σε τριτοκοσμικές μουσουλμανικές χώρες περνιέται για παγκόσμιος ηγέτης. Και μέσα υπάρχει αποδοχή γιατί ταϊστηκε πολύς κόσμος με πετροδόλλαρα και όλοι οι άλλοι διώχθησαν, δεν έγιναν φανατικοί ισλαμιστες ή υποστηρικτές του wannabe σουλτάνου για την ψυχή της μάνας τους…άλλωστε κι ο ίδιος ο κουλουρτζής Ερντογάν είδε πιτσιρικάς χρήμα στον πολιτικό ισλαμισμό και μπήκε.
  Δηλαδή όλο το πακέτο πάει προς εκτόνωση με Ελλάδα…είναι απλώς θέμα timing, αν το timing είναι κατάλληλο τώρα ή αν μπορεί να το τραβήξει ακόμα στο Αιγαίο κάποιους μήνες ή χρόνια. Αν μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα άλλα όπλα εναντίον της Δύσης (πχ αγωγοί) ή να έχει κάποιες επιτυχίες στο κουρδικό (πχ Αφρίν) σε συνάρτηση όμως πάντα με το στοιχείο ότι στο Αιγαίο ο χρόνος στενεύει ούτως ή άλλως. Άπαξ και μπουν τα γεωτρύπανα ποιος σε λογαριάζει μετά.
  Το χειρότερο είναι πως για τους Τουρκους εθνική δικαίωση και ταυτόχρονα και νίκη κατά της Δύσης είναι νίκη κατά της Ελλάδος. Το timing θα κριθεί από το πόσο άσχημα στριμωγμένοι στον τοίχο είναι αντικειμενικά ή αισθάνονται ότι είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: