άλι το φαινόμενο να τα έχω τα πράγματα μπροστά στα μάτια μου, καί να μήν τα βλέπω… Πρέπει να υπάρχει πιστοποιημένο ψυχολογικό σύνδρομο γι’ αυτή τη συμπεριφορά, δέ μπορεί!    Ευτυχώς, καταλαβαίνω – τελικώς. Αν καί με κάποια καθυστέρηση, καί πηγαίνοντας από έμμεσο δρόμο.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΥΡΟΣΟ λόγος σήμερα γίνεται γιά τις συνέπειες ενός γενικευμένου πολέμου καί μιάς γενικευμένης σύρραξης εντός της χώρας μας – όπου, καί στις δύο περιπτώσεις εμπλέκεται η Ελλάδα. Καί συγκεκριμένα, γιά μία απ’ τις συνέπειες: τις επιθέσεις εναντίον μουσείων.

Η αλήθεια είναι πως η περιγραφή του κατά φαντασίαν ( ; ) πολεμικού σχεδίου «Τυφών» γιά την πλήρη καταστροφή της Ελλάδας από τον Διηνέκη έχει προβλέψει τα πάντα. (Ή σχεδόν – ενδεχομένως, παρεκτός από κάποιες ήσσονες λεπτομέρειες.) Εδώ καί χρόνια. Σημειώστε πως, διαβάζοντάς το, προσωπικώς δεν εξεπλάγην καθόλου· το σχέδιο αυτό περιγράφει ακριβώς ό,τι θα έκανε ο οποιοσδήποτε στρατηγικός νούς, προκειμένου να τσακίσει έναν αντίπαλο. Άλλως τε, οι τεχνικές του είναι γνωστές αρχαιόθεν (πχ μόλυνση των ποσίμων υδάτων – βλέπε Εσσαίους εναντίον Ρωμαίων). Συνεπώς, γιατί να ξαναναφερθώ ειδικά στα μουσεία μας, αφού αυτά ήδη αναφέρονται στο «σχέδιο Τυφών»;
Επειδή τα θεωρώ ΚΥΡΙΟ στόχο των εχθρών της Ελλάδας, κι όχι -ας πούμε- δευτερεύοντα.
Το κείμενο του «σχεδίου» μιλάει γιά συναισθηματική αξία των μουσείων καί των αρχαιολογικών χώρων… αλλά διαφωνώ καθέτως. (Καί οριζοντίως, καί διαγωνίως.    ) Η αξία των μουσείων μας καί των αρχαιολογικών χώρων μας δεν είναι μονάχα συναισθηματική, είναι ουσιαστική: είναι ο ζωντανός σύνδεσμός μας με το παρελθόν μας. Με τις αμέτρητες χιλιετίες του παρελθόντος της φυλής μας! Με τις ρίζες μας!
Θα σας ψιθυρίσω ακόμη ένα μυστικό… φανερό! Όπως έλεγα καί παλιότερα σε κάτι φιλαράκια, οι αρχαιολογικοί χώροι μας δεν είναι καθόλου «νεκροί». Ολοζώντανοι είναι! Πάτε στοίχημα; Ας πούμε, ο Απόλλων είναι -εκτός των άλλων- θεός του ανδρικού κάλλους, σωστά; Έ! Πάτε να στηθήτε πχ έξω απ’ το μουσείο των Δελφών, να δήτε πόσες μ_υνάρες βγαίνουν απ’ τα πούλμαν! (Ειδικά το καλοκαίρι, που αλαφρώνει καί το γυναικείο ντύσιμο!    ) Τώρα, αν όλες αυτές είναι βιτσιόζες κι επισκέπτονται έναν τόπο «νεκρό», τί να σας πω;! Εγώ, πάντως, δεν θά ‘παιρνα όρκο γιά τη «νεκρότητα» του συγκεκριμένου τόπου!
Λοιπόν, τυχούσα επίθεση εναντίον των μουσείων / αρχαιολογικών χώρων μας είναι επίθεση κατ’ ευθείαν στις ΖΩΝΤΑΝΕΣ ρίζες μας. (Καί πώς θα γινόταν να εξακολουθεί να ζή ένα έθνος, με ρίζες νεκρές; ) Φυσικά, καταλαβαίνετε τί γίνεται όταν κόβουμε τις ρίζες ενός δέντρου!

Απάνω-κάτω, σε δοθείσα γενικευμένη επίθεση των λαθρομούσλιμζ εναντίον μας, τα λάθρο θα καταστρέψουν (σε σημείο πέραν επισκευής) όσα ευρήματα εκτίθενται στα μουσεία… αφού πρώτα αρπάξουν όσον χρυσό βρούν. (Κι όσα ευρήματα υπάρχουν καί στις αποθήκες των μουσείων, τα οποία δεν τα θεωρώ λιγώτερο σημαντικά από τα εκτιθέμενα. Λιγώτερο όμορφα, ίσως· αλλά όχι λιγώτερο σημαντικά.) Αυτό θα γίνει στα σίγουρα, αφού τα λάθρο έχουν …πιστοποιημένη προϋπηρεσία! Στους Βούδδες της Μπαμιγιάν, στην Παλμύρα… Φυσικά, ουδόλως ξεχνάμε την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας από τις ορδές του ίδιου του Μωάμεθ.
Τα λάθρο, ΜΑΖΙ με τα μπάχαλα· διότι τα τελευταία είναι ιουδαϊκής προελεύσεως, γι’ αυτό στην Ελλάδα κάνουν ό,τι θέλουν ατιμώρητα. Γιατί αναφέρω καί τα μπάχαλα; Διότι αυτά δεν είναι μέν μούσλιμζ, αλλά διάβαζα αυτές τις μέρες ότι κάποιος μουλάς / ιμάμης / ουλεμάς / δεν-ξέρω-τί ιερωμένος του ισλάμ έλεγε πως βρήκε «γέφυρες» μεταξύ του ισλάμ καί του ιουδαϊσμού. (Απαξιώ να ξαναψάξω γιά τον σύνδεσμο.) Όταν διάβασα την είδηση, του κατέβασα μαζεμένα τα μωαμεθανοκάντηλα, του λεβέντη. Τί «γέφυρες», ρέ παπάρα; Αφού είσαστε ακριβώς το ίδιο! Εβραίος δεν ήταν ο Μωάμεθ σας; Κι άμα είσαι μάγκας καί μπορείς, άντε βρές μου όχι «γέφυρες», αλλά πού γράφει το Κοράνιο γιά την περιτομή! (Ψίτ, φίλος! Πουθενά δεν γράφει!)
Όθεν, τα λάθρο έχουν εξασφαλισμένα συνεταιράκια στην καταστροφή της Ελλάδας· ού μήν κι αφεντικά-εντολοδότες! (Διότι άλλο το ορίτζιναλ πράγμα, κι άλλο η απομίμηση! Άλλο το τσαντικό Λουΐ Βουητόν, ναούμ’, κι άλλο το Λουΐ …Βοϊδόν! καρα-Lol!!!)

Αφορμή γιά το σημερινό, μου έδωσε μία έρευνα που κάνω αυτές τις μέρες (μή ανακοινώσιμη προς το παρόν) γιά κάποιο συγκεκριμένο αρχαιολογικό εύρημα. (Η οποία έρευνα έβγαλε πολλά λαγουδάκια απ’ το καπέλλο!) Φυσικά, πάντα έχω κατά νούν την αρχή ότι: αυτό που φαίνεται, δεν είναι απαραίτητα αυτό που είναι – γι’ αυτό καί τό έψαξα. Ακολουθώντας, μάλιστα, μιά έντονη διαίσθηση.
Το έλασσον κακό ( ; ) είναι πως το συγκεκριμένο εύρημα δεν είναι αυτό που εκτίθεται! (Βλέπετε, υπάρχει καί παλιά βιβλιογραφία – με φωτογραφίες. Κι η σύγκριση βγάζει μάτια.) Πολύ καλός ο σημερινός χρυσοχόος, δε λέω, αλλά ρέ παιδί μου «αρχαιολογία» δεν σημαίνει έρευνα στη φαντασία αυτουνού! (Εν πάσει περιπτώσει, ομολογώ πως η φαντασία του χρυσοχόου προσέγγισε πολύ καλά το αρχικό εύρημα.) Το μείζον κακό, τώρα, είναι πως το εύρημα αυτό ήταν κτέρισμα σε τάφο… κι έχω την έντονη απορία τί απογίνονται οι ανευρισκόμενοι στις ταφές σκελετοί. (Αναρωτήθηκα σε ποιόν ανήκε το κτέρισμα, τί ήταν αυτός εν ζωήι; – καί η μία σκέψη φέρνει την άλλη.) Τους βάζουν σε κάποια -αριθμημένα, όπως είναι το σωστό- κουτιά στις αποθήκες των μουσείων; τους πετάνε; ή τους εξαφανίζουν / καταστρέφουν, κατόπιν εντολών «άνωθεν»;

[Με την ευκαιρία, επαναλαμβάνω: Πού βρίσκεται ο σκελετός του Φιλίππου Β’; Καί πού βρίσκονται οι σκελετοί των Μαραθωνομάχων; Καί πού βρίσκονται οι σκελετοί από τις ανασκαφές του μετρό στο Δημόσιο Σήμα; Κι οι σκελετοί των σκοτωμένων στο Φάληρο; Αυτοί οι τελευταίοι …«μελετώνται»; Ή πήραν κι αυτοί την άγουσα γιά χημική διάλυση;
Μετά απ’ αυτές τις ερωτήσεις, ο νοήμων συνειδητός Έλλην καταλαβαίνει άριστα πως δεν χρειάζεται να περιμένουμε στο μέλλον, έστω στο άμεσο, επίθεση λάθρο καί μπάχαλων. Όσον αφορά αυτό το σκέλος, δηλαδή την επίθεση εναντίον των ριζών των Ελλήνων, το «σχέδιο Τυφών» έχει ήδη ξεκινήσει εδώ καί καιρό.
Ή μήπως θαρρεί πχ ο Τουργκούτσογλου ότι εγώ ξέχασα το κυνηγητό του εναντίον του Άρη Πουλιανού, ή την «εξαφάνιση» του κρανίου του αρχανθρώπου των Πετραλώνων Χαλκιδικής; Ή την άλλη την έμπνευσή του, να παραδίδουμε υποχρεωτικώς στο «κράτος» τα παλιά βιβλία της βιβλιοθήκης μας; Ρέ, άει σιχτήρ από ‘δώ χάμω!]

Βλέπετε, η εξαφάνιση ( ; ) σκελετικών αρχαιο-Ελληνικών ευρημάτων, χώρια του ότι εμποδίζει τη σωστή αρχαιολογική έρευνα, (α) καθιστά αδύνατη την συγκριτική μελέτη του dna των αρχαίων ημών (δηλαδή την πιστοποίηση της συνέχειας της φυλής μας), καί (β) το χειρότερο, μας αποκόπτει απ’ τις ρίζες μας. «- Έλληνες; Ποιοί Έλληνες;», αναρωτιέται δήθεν αθώα ο εγκληματίας ξένος καταστροφέας των σκελετικών ευρημάτων μας. «Κατοικούσαν ποτέ Έλληνες εδώ;», συνεχίζει. Όθεν, ποιά «Μακεδονία»; Ποιά ιστορικότητα; Ποιές ιστορικές διεκδικήσεις αλυτρώτων εδαφών καί πληθυσμών μας;
Κάτι έγραψε ο Θουκυδίδης γιά τους Αθηναίους, που έβαλαν τους Δηλίους να ξεπατώσουν τους τάφους τους… Καί με δεδομένο ότι «αυτοί» ξέρουν τον Θουκυδίδη απέξω, καταλαβαίνετε.

Τις τελευταίες 2 χιλιετίες, η Ελλάδα έχει ιστορικό ρεκόρ σε καταστροφές πολιτισμικών στοιχείων της από βαρβάρους. Όχι πως δεν γινόντουσαν καί πρίν τέτοιες (καί χοντρές, μάλιστα – πχ Γεφυραίοι καί Πέρσες στην Ακρόπολη), αλλά αυτό το χρονικό διάστημα το κακό παράγινε. Κάθε, μά κάθε βάρβαρος (περιττεύει η ονομαστική αναφορά τους) θεωρούσε σωστό να καταστρέψει τα πάντα, αφού πρώτα λεηλατήσει όσα νόμιζε πως θα του είναι χρήσιμα. Ένθα ως «βάρβαροι» νοούνται καί οι πρόγονοι των σημερινών «πολιτισμένων» Ευρωπαίων. (Βλέπε 1204. Οι οποίοι «πολιτισμένοι» καί τα ρέστα ουδόλως εγκατέλειψαν τα χούγια τους μετά το 1204. Βλέπε πχ αββάς Φουρμόν. Ή Γερμανοί επί Κατοχής – γιά το αρχαιολογικό πλιάτσικο των οποίων, ή την καταστροφή των αγαλμάτων στα Προπύλαια του πανεπιστημίου, ελάχιστα έχουν γραφεί.) Οι βάρβαροι μέν κάνουν τη «δουλειά τους» εις βάρος μας διαχρονικώς, αλλά δυστυχώς, υπάρχουν σημερινοί Έλληνες (κι ένας Βοθρολυμαίος) τόσο αποβλακωμένοι, που θεωρούν ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε μ’ αυτά τα νεάντερταλ πιθηκοειδή.
Η κατάληξη, λοιπόν, τυχούσας επίθεσης εναντίον των αρχαιοτήτων μας είναι γνωστή – διότι μπορεί μέν ο βάρβαρος ν’ αλλάζει κάθε φορά, αλλά το …σενάριο δεν αλλάζει ποτέ: επίθεση (καθοδηγημένη από τζιούζ καί «πολιτισμένους»), καταστροφή πέραν επισκευής, πλιάτσικο, καί απόκρυψη των «καυτών» ευρημάτων. Όχι μόνον αποκοπή απ’ τις βιολογικές ρίζες μας, αλλά κι απ’ τις αρχαίες απόκρυφες γνώσεις μας! (Η τελευταία αυτή απόκρυψη-αποκοπή συμβολίζεται με την «Αφροδίτη της Μήλου» της γερμανικής κωλοφυλλάδας, με το ειρωνικό κωλοδάχτυλο προς τα εμάς.)

Αφού, τώρα, είναι γνωστό το τί μας μέλλεται (πάλι!) με τα λάθρο καί τα μπάχαλα, τί πρέπει να πράξουμε; ακριβώς αυτό που έπραξε ο διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου το 1940: έγκαιρη απόκρυψη των ευρημάτων!!! Όλοι οι εργαζόμενοι στα μουσεία μας, ξεκινήστε από τώρα! Κι από δικαιολογίες, να σας βρώ εγώ μερικές: συντήρηση, οικοδομικές εργασίες, (δήθεν) προετοιμασία των ευρημάτων γιά εκθέσεις στο εξωτερικό, επέκταση του μουσείου σε καινούργια πτέρυγα…
Βέβαια, επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, ίσως με την απόκρυψη αυτή να επωφεληθούν μερικοί πονηροί – με την ιδιοποίηση ευρημάτων στη ζούλα. Αλλ’ αυτό θα έχει συνέπειες! Διότι όλα τα ευρήματα των μουσείων είναι καταγεγραμμένα καί δημοσιευμένα. Έτσι, όταν περάσει η θύελλα, κι αναδυθεί μιά Ελλάδα όπως της πρέπει, αν λείπει κάτι, θα ζητηθούν ευθύνες!
Κι αλοίμονο, τότε, στον μή δυνάμενο να δικαιολογήσει τις πράξεις του καί τις παραλείψεις του! Ούτε ψύλλος στον κόρφο του! Μόνον αυτό σας λέω.

Σφίξτε τα δόντια, κάντε ακόμη δυό χρόνια (καί κάτι ψιλά) υπομονή, δώστε τις μάχες σας, επιβιώστε παντί τρόπωι σ’ αυτό το διάστημα. Αν έχω τα λογικά μου (που τα έχω), σας υπόσχομαι από εκεί καί μετά να ζήσουμε όλοι μαζί σε μιά Ελλάδα στην πρότερη δόξα της! Κι αλοίμονο σ’ όποιον έστω διανοηθεί να της κάνει κακό!
«- Καί πού τα ξέρεις εσύ αυτά, ρέ Εργοδότη;»
Μου τά ‘πε μιά …μοσχαροκεφαλή! Πιό όμορφη απ’ τη δική μου! 

Υγ 1: Ένα από τα πολλά «λαγουδάκια απ’ το καπέλλο»… Μαθαίνω πως το 1905, στον μυκηναϊκό τάφο στους Αγ. Αναργύρους (Καπακλί) Βόλου, βρέθηκαν γυναικεία κτερίσματα (δηλ. κοσμήματα – που εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό). Τί σκελετοί βρέθηκαν; Μόνο ένας γυναικείος; ή γυναικείος καί αντρικός; Τί απέγιναν αυτοί;
Αν σας πω ότι πρόκειται γιά τον τάφο του Ιάσονα καί της δεύτερης συζύγου του, τί θα πήτε; (Το πώς το ξέρω, δεν θα σας το πω τώρα.)
Υγ 2: Δεύτερο «λαγουδάκι». Κατά την ανασκαφή της ακρόπολης (νεκρόπολης, ουσιαστικά) των Μυκηνών από τον Σλήμαν, μήπως βρέθηκε αντρικός σκελετός χωρίς σπαθί δίπλα του; (Γιατί; διότι δεν ήταν βασιλιάς / πρίγκηπας / πολεμιστής, αλλά αρχιερέας. Αν καί στην Ιλιάδα -στο πρόσωπο του Αγαμέμνονα- η ιδιότητα του βασιλιά δεν διαχωρίζεται από την ιδιότητα του αρχιερέα.) Πού μπορούμε να βρούμε τις in situ σημειώσεις των ανασκαφέων; Έστω, τα δημοσιευμένα πρακτικά της ανασκαφής; Μήπως σώζονται οι σημειώσεις του Σλήμαν κατά Βερολίνο μεριά; (Διότι εδώ ένας αχαρακτήριστος υπουργός «παιδείας» -ονόματι Βαλασσόπουλος- τον έδιωξε.)
Κι αν πω γιά τίποτε φωτογραφίες, τζάμπα ελπίζω; Ή υπάρχουν;