ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ..[ΤΟ ΤΟΥΡΑΝ..] Μέρος Α΄

Ποιοι είναι όμως οι «Γκρίζοι Λύκοι», ας δούμε κάτωθι.-
“Ο Τούρκος έχει φίλο μόνο τον Τούρκο”
“Ω! τι ευτυχία να λέγεσαι Τούρκος”
“Η ενδοξότερη φυλή στον κόσμο είναι η τουρκική”
Αυτά, και πολλά άλλα συνθήματα ακούμε και διαβάζουμε συχνά στα τουρκικά και τουρκοκυπριακά ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ. Πρόκειται για συνθήματα της οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι”.
Η οργάνωση αυτή έχει παραρτήματα σε πολλά μέρη του κόσμου, “όπου αναπνέουν Τούρκοι”, όπως λέγουν τα μέλη της, σαφώς δε και στα κατεχόμενα. Ας δούμε με ερωτοαπαντήσεις ποιοί είναι οι “Γκρίζοι Λύκοι”.
Από πού προέρχεται η ονομασία “Γκρίζοι Λύκοι”; – “BOZKURT” δηλαδή σταχτής, γκρίζος λύκος ήταν το εμβλημα των Ουράνιων Τούρκων, των GOKTURK ή KOKTURK, τούρκικου φύλου της Κεντρικής Ασίας (5ος- 6ος αιώνας μ.χ.). Η παράδοση θέλει το βασιλιά των GOKTURK ονόματι ASENA να είναι γιος λύκαινας. Με τις υπεράνθρωπες δυνάμεις του ο ηγέμονας αυτός κατατρόπωσε τους λαούς της περιοχής και για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελούσε το φόβο και τον τρόμο στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ασίας. Αυτός πρώτος χρησιμοποιούσε το λύκο ως έμβλημα στη σημαία του. Το ίδιο έμβλημα το βλέπουμε και σε άλλα τουρκογενή φύλα της ιστορίας αλλά ακόμη και μετά την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας (29.10.1923) στα πρώτα χαρτονομίσματα και γραμματόσημα.
Ηταν ανέκαθεν εθνικιστική οργάνωση; Πότε εμφανίστηκε; – Ηταν και είναι η πιο γνωστή εθνικιστική οργάνωση της Τουρκίας. Πρωτοεμφανίστηκε στη δεκαετία του εξήντα με πλούσια δράση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Ακολουθεί τις αρχές του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας; – Ο σύγχρονος ASENA για τους γκρίζους λύκους είναι ο Ατατούρκ. Ηταν ο μεγαλύτερος γκρίζος λύκος του αιώνα μας. Το 1923 και ενώ ακόμη ζούσε ο Ατατούρκ (πέθανε στις 10.11.1938), ο
Αγγλος συγγραφέας Αρμστρογκ έγραψε το βιβλίο “Κεμάλ Ατατούρκ – Ο σταχτής λύκος”.
- Εθνικιστής και αυτός; – Κάτι παραπάνω. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στον Πενταδάκτυλο και θα δούμε τη ρήση του: “Ω, τι ευτυχία να λέγεσαι Τούρκος” (NE MUTLU TURKUM DIYENE).
Ο Ατατούρκ και ο στενός του κύκλος, κυρίως αξιωματικοί του Οθωμανικού Στρατού, αλλά και ο θεωρητικός της “επανάστασης” του ο ZIYA GOKALP προέβαλαν εθνιστικά συνθήματα. Ο αγράμματος λαός αναγκάστηκε να υιοθετήσει τις αρχές του, τις μεταρρυθμίσεις του πολλές φορές με τη βία των όπλων.
Εξίσου εθνικιστής με τον Ατατούρκ ήταν και ο διάδοχος του Ισμέτ Ινονού. Εθνικιστής και ρατσιστής ο Ινονού δημιούργησε πολλά προβλήματα στη χώρα του, κυρίως στις μειονότητες.
Στρατιωτικός και αυτός; – Μάλιστα, και ο Ινονού όπως και ο Ατατούρκ ήταν στρατιωτικός και πολέμησε τους Ελληνες στην Μ. Ασία. Εξι από τους εννέα Προέδρους της Τουρκικής Δημοκρατίας ήταν στρατιωτικοί (1923-1996)
Πόσα χρόνια διήρκησε η καταπίεση του τουρκικού λαού; – Επρόκειτο για μια επιβεβλημένη καταπίεση προκειμένου να οδηγηθεί η Τουρκία προς το σύγχρονο κόσμο. Ο Ατατούρκ το πέτυχε αυτό και πιστεύω ότι αν ζούσε μερικά χρόνια ακόμη (πέθανε 58 ετών λόγω άσωτης ζωής) η Τουρκία θα έκανε πολλά περισσότερα βήματα προς την Ευρώπη.
Η καταπίεση συνεχίστηκε και κατά τη δεκαετία του ’50 όπου πλέον στην εξουσία ήταν οι μή στρατιωτικοί Τζαλάλ Μπαγιάρ και Αντνάν Μεντερές. Στα μέσα της δεκαετίας αυτής (1955) βλέπουμε και την παρουσία των προδρόμων των “γκρίζων λύκων”. Είναι η εποχή που η κυβέρνηση Μεντερές επιτρέπει να γίνουν τα αίσχη κατά των Ελλήνων της Πόλης, το πογκρόμ κατά του Ελληνικού στοιχείου, όπου εκεί έδρασαν ανενόχλητα τα φασιστικά στοιχεία, αυτά που σήμερα ονομάζονται “γκρίζοι λύκοι”.
Όταν κάποιες δυνάμεις, τις οποίες θα ονομάζαμε σήμερα προοδευτικές, ξεπέρασαν το μούδιασμα της στυγνής δικτατορίας, των 30 ετών και θέλησαν να δραστηριοποιηθούν, αντιμετώπισαν τους προδρόμους των “γκρίζων λύκων”. Οι διαδηλώσεις φοιτητών οδήγησαν στο πραξικόπημα της 27ης Μαϊου 1960.
Τι ρόλο διαδραμάτισαν οι “γκρίζοι λύκοι”; Νέο μούδιασμα για τους προοδευτικούς επέφερε το στυγνό δικτατορικό καθεστώς του Γκιουρσέλ (στρατηγός). Απαγχονίστηκε ο Μεντερές και υπουργοί του, άλλοι σύρθηκαν στα δικαστήρια και άλλοι στις φυλακές.
Στο δεύτερο ήμιση της δεκαετίας του ’60 στην Ευρώπη έχουμε τις εξεγέρσεις των φοιτητών. Παρά την καταπίεση και τους εκβιασμούς και εκφοβισμούς, οι Τούρκοι φοιτητές άρχισαν την εξέγερση. Την εποχή λοιπόν αυτή ιδρύονται οι “Εστίες του Ιδεώδους” τα μέλη των οποίων φοιτητές οι περισσότεροι λέγονται “γκρίζοι λύκοι” ή “Ουλκουτζού”. Οι “γκρίζοι λύκοι”, με καθοδήγηση του καθεστώτος επιτίθενται κατά των “αριστερών” συμφοιτητών τους. Ο τουρκικός Τύπος με διαδοχικές εκδόσεις, επί καθημερινής βάσεως, πληροφορεί τους αναγνώστες του για τις συγκρούσεις, συμπλοκές και φόνους νεαρών εξ αμφοτέρων των πλευρών.
Οι “γκρίζοι λύκοι” απολαμβάνουν την υποστήριξη του κράτους; – Ακριβώς. Ενώ η αστυνομία συλλαμβάνει και φυλακίζει τους αριστερούς ή όσους συμπλέκουν με τις προοδευτικές δυνάμεις, αφήνει ανενόχλητους τους “γκρίζους λύκους”, αλλά και τους εξοπλίζει. Τα μέλη των “Εστιών τους Ιδεώδους” αποκτούν ισχυρά μέσα, έχουν διασυνδέσεις στα διάφορα υπουργεία, σχέσεις με τους στρατιωτικούς.
Αν κάποιοι “λύκοι” συλλαμβάνονταν κατά λάθος, αποφυλακίζονταν. Οι επιθέσεις γίνονταν εν ονόματι του Τουρκισμού. Οι “Εστίες” έχουν πλέον οργανωθεί για καλά. Με τα δάκτυλα του χεριού κάνουν το σχήμα του λύκου (ψηλά ο δείκτης και το μικρό δάκτυλο και ενωμένα τα άλλα τρία δάκτυλα). Καλύπτονται παράλληλα από το κόμμα του Αλπασλάν Τουρκές.
Ο Τουρκές είναι ο αρχηγός τους; – Είναι ο πολιτικός αρχηγός και τον αποκαλούν μάλιστα BASBUG, όπως αποκαλούσαν οι πρόγονοι τους τους αρχιστράτηγους.
Λέγεται ότι είναι Κύπριος στην καταγωγή. – Σωστά. Εχει γεννηθεί στη Λευκωσία το 1917 και υπηρέτησε στον τουρκικό στρατό ως αξιωματικός. Για να φανταστείτε πόσο εθνικιστής είναι, οι εθνικιστές αξιωματικοί του απέταξαν απο το στρατό για τις πολύ ακραίες εθνικιστικές θέσεις του. Το πραγματικό του όνομα είναι HUSEYIN FEYZULLAH. Το όνομα ALPASLAN είναι ψευδώνυμο και πρόκειται για το όνομα του σελτσούκου Σουλτάνου που πολέμησε (και νίκησε) το 1071 τους Βυζαντινούς στο Ματζικέρς. Το TURKES είναι ονομασία τουρκικού φύλου της Κεντρικής Ασίας (700 μ.χ.) γνωστού για τη γενναιότητά του.
Μετά τη δεκαετία του ’60 οι “γκρίζοι λύκοι” συνέχισαν τη δράση τους;
Και βέβαια. Ας μη μας διαφεύγει ότι το ’74 είχαμε τη βάρβαρη εισβολή στην Κύπρο. Τροφή λοιπόν για εθνικιστικές εξεγέρσεις. Το ίδιο με το ερευνητικό πλοίο Sismik, τα πετρέλαια της Θάσου… Οι επιθέσεις των “γκρίζων λύκων” εναντίον των αριστερών, του Πατριαρχείου… συνεχίζονται.
Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Το 1978 η Νομαρχία της Αγκυρας με δικαστική απόφαση απαγορεύει τη λειτουργία των “Εστίων του Ιδεώδους”. Διαλύονται μεν αλλά επανεμφανίζονται ως “Νεολαία του Ιδεώδους”.
Στόχοι πάντοτε οι ίδιοι. Προάσπιση των συμφερόντων των απανταχού Τούρκων. Και των Τούρκων της τότε Σοβιετικής Ενωσης;
- φυσικά. Στόχος του Τουρκές είναι η υποστήριξη των αδελφών του της Κεντρικής Ασίας που ζουν κάτω από τη μπότα των Σοβιέτ, όπως έλεγε. Τους βοηθούσε όσο μπορούσε ενώ οι υπόλοιποι Τούρκοι πολιτικοί είχαν ξεχάσει τους τουρκογενείς πληθυσμούς της Ασίας, ο Τουρκές ήταν, όσο μπορούσε, πιο κοντά τους.
Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης ήταν ο πρώτος που επισκέφθηκε τις χώρες αυτές, που άνοιξε παραρτήματα των “γκρίζων λύκων”. Στο Αζερμπαϊζάν αναλαμβάνει την προεδρία ο Ελτσίμπεϊκ; φανατικός οπαδός των “γκρίζων λύκων”.
Στα επεισόδια, στον πόλεμο στην Τσετσενία πρωτοστατούν οι “λύκοι” οι οποίοι μεταβαίνουν στο Γκρόνι ως εθελοντές, πραγματοποιούν διαδηλώσεις στην Τουρκία, το ίδιο και στο θέμα του Νακόρνο Καραμπάχ. Σήμερα αρχηγός των “γκρίζων λύκων” είναι ο Αζμί Καραμαχμούτογλου.
- Στα κατεχόμενα;
- Πανταχού παρόντες. Στην κατεχόμενη Κύπρο έχουν το παράρτημά τους με αρχηγό τον Μεχμέτ Αρσλάν, που κατηγορείται για το φόνο του Ισαάκ στη Δερύνεια.
Σε κάθε διαδήλωση, συλλαλητήριο, εκδήλωση θα παραταχθούν στην πρώτη γραμμή και κρατούντες σημαίες και λάβαρα των “γκρίζων λύκων” θα διαδηλώσουν την προσήλωσή τους στα ιδεώδη, στις αρχές του Ατατούρκ, θα βροντοφωνάξουν ότι η Κύπρος είναι τουρκική (!) και θα παραμείνει τουρκική (!!)…
Οι σημαίες τους είναι δύο. Η μια φέρει 3 ημισέληνους πάνω σε κόκκινη βάση. Η άλλη παρουσιάζει τον “γκρίζο λύκο” να περιβάλλεται από μια ημισέληνο. Εδώ και καιρό άρχισαν να προκαλούν πονοκέφαλο στο καθεστώς Ντενκτάς γιατί αναμιγνύονται, στα πάντα. Στις αρχές Νοεμβρίου 1996 συνεπλάκησαν με Κούρδους φοιτητές που σπουδάζουν στο λεγόμενο “Πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής”.
- Πόσοι είναι;
- Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε επ’ακριβώς τον αριθμό τους. Στις 21 Νοεμβρίου 1996 ο ίδιος ο Τουρκές αποκάλυψε ότι είναι πέραν των 500.000.
- Από που χρηματοδοτούνται;
- Εχει αποκαλυφθεί πλέον περίτρανα ότι ενεργούν για λογαριασμό του ίδιου του τουρκικού κράτους. Στελέχη των “γκρίζων λύκων”, που για διάφορους λόγους απεχώρησαν από την οργάνωση παραδέχθηκαν ότι η χρηματοδότηση τους γίνεται από τα μυστικά κονδύλια του Τμήματος Ειδικού Πολέμου. Οσοι “λύκοι” φονευθούν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που συμμετέχουν, το φέρετρό τους καλύπτεται με την τουρκική σημαία, κάτι που επιτρέπεται μόνο σ’όσους έπεσαν για την πατρίδα.
Σήμερα πλέον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη συμμετοχή των “λύκων” στις συμπλοκές και δολοφονίες με την αρμενική οργάνωση “Ασάλα”.
Για τη χρηματοδότηση τους λέγονται και ακούονται πολλά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μαφία της Τουρκίας ελέγχεται από τους ίδιους και ότι αυτοί ξεπλένουν το βρώμικο χρήμα. Διαχειρίζονται λοιπόν εκατομύρια δολλάρια.
- Τί λένε οι ίδιοι για όλα αυτά; Να σας πω το τι λέγει ο ίδιος ο Τουρκές και θα καταλάβετε.
“Εκατόν περίπου “γκρίζοι λύκοι” ασχολούνται με τη μαφία. Σε κάθε μεγάλη ομάδα ανθρώπων υπάρχει μια μειοψηφία που ενεργεί παράνομα. Το ότι μας παρουσιάζουν ένοπλη ομάδα είναι το αποτέλεσμα της προπαγάνδας των Μαρξιστών”.
Ο ίδιος λοιπόν ο Τουρκές παραδέχεται ότι υπάρχουν στους κόλπους της νεολαίας του κόμματος του στελέχη της μαφίας.
Από συλλήψεις που γίνονται τελευταία, όλο και περισσότερο πλέον αποκαλύπτεται ότι οι “γκρίζοι λύκοι” βρίσκονται σε στενότερη συνεργασία με τη μαφία, την αστυνομία, τους πολιτικούς. Η σχέση αυτή επιβεβαιώθηκε πρόσφατα σε τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε στην Τουρκία. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ένας βουλευτής, ένας αστυνομικός διευθυντής, ένας “γκρίζος λύκος”, στέλεχος της μαφίας, και ένα μανεκέν.
Ο αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών της τουρκικής αστυνομίας Μουσταφά Γιγκίτ δήλωσε πρόσφατα (11.11.96): “Δε με εκπλήσσουν τα γεγονότα. Η συνεργασία είναι έργο του Τμήματος Ειδικού Πολέμου. Αυτά που φθάνουν στον Τύπο είναι μερικά μόνο γεγονότα. Υπάρχουν και πάμπολλα που δεν αποκαλύπτονται”. Σε βιβλίο που κυκλοφόρησε ο Γιγκίτ, μετά την αφυπηρέτησή του αναφέρει πολλά και για τη δραστηριότητα των “γκρίζων λύκων”.
- Η δράση τους στην Ευρώπη;
- Εχουν δραστηριοποιηθεί όπου υπάρχουν Τούρκοι. Ειδικά στη Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία…
Και στην Ελλάδα η παρουσία τους είναι συνεχής. Στο τεύχος του Σεπτεμβρίου 1996 της εφημερίδας “Δικαίωμα” διαβάζουμε: “Η εγκληματική δράση των “γκρίζων λύκων” επεκτείνεται και στην Ελλάδα, ιδίως το καλοκαίρι. Οι διωκτικές αρχές έχουν, λένε οι πληροφορίες, στα αρχεία τους συγκεκριμένες καταγγελίες και όχι απλώς εικασίες – ότι αυτή η εγκληματική οργάνωση βρίσκεται πίσω από μεγάλες, συγκεκριμένες πυρκαγιές…
Το 1993, την επόμενη της μεγάλη φωτιάς στη Ρόδο, στα γραφεία των δασοκομάντος της Αθήνας που βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς της Ρόδου, βρέθηκε κολλημένο στην πόρτα του γραφείου το εξής: “Σας γνωρίσαμε στην Κύπρο όπου πολεμήσαμε ο ένας τον άλλο, βρεθήκαμε τώρα στη Ρόδο και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Υπογραφή “Γκρίζοι Λύκοι”.
- Με το Κουρδικό;
Οι “γκρίζοι λύκοι” έχουν αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στη Ν.Α. Τουρκία, στο κατεχόμενο Κουρδιστάν. Παραθέτω απόσπασμα από απόρρητο έγγραφο του Τμήματος Ειδικού Πολέμου υπ’ αρ. 1979.597 ημερομηνίας 28.8.1996.
“…Οσοι απόφοιτοι των Σχολών της αστυνομίας χαρακτηρίζονται για την τόλμη και γενναιότητά τους και το επιθυμούν, μπορούν να μετατεθούν στη Ν.Α. Τουρκία. Τα άτομα που θα επιλεγούν θα χρηματοδοτούνται από τα ειδικά ταμεία του Γραφείου Ειδικού Πολέμου. Επιπλέον θα τους δίνεται επίδομα από τα μυστικά κονδύλια του κράτους. Προϋποθέσεις για ανάθεση καθηκόντων σ’αυτά είναι δύο: Να είναι εθνικιστές και συντηρητικοί.
πηγή www.anixneuseis.gr

==========

 TOYΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΑΝΤΟΤ


«Το απώτερο ιδανικό του Τουρκισμού, είναι το Τουράν. Το Τουράν δεν είναι όπως νομίζουν ορισμένοι, ένα σύνολο φυλών που περιλαμβάνει, εκτός από τους Τούρκους, τους Μογγόλους, τους Τογγούσους,τους Φίννους και τους Ούγγρους. [...] Ο όρος «Τουράν» σημαίνει «Τούροι», δηλαδή Τούρκοι, και ως εκ τούτου, είναι το όνομα της ενότητας που περιλαμβάνει μόνον τους Τούρκους. Συνεπώς, ο όρος πρέπει να χρησιμοποιείται για να αποδώσει το μεγάλο Τουρκιστάν, που περιλαμβάνει όλες τις τουρκικές ομάδες. Και αυτό επειδή η λέξη «Τούρκος», έχει καταντή¬σει στις μέρες μας, λέξη με την οποία αποκαλούνται μόνον οι Τούρκοι της Τουρκίας. Φυσικά, όσοι από τους κατοίκους της Τουρκίας βρίσκονται στο πλαίσιο του τουρκικού πολιτισμού, θα φέρουν το όνομα αυτό. Πιστεύω, όμως, ότι στο άμεσο μέλλον, όλοι οι Ογούζοι θα ενω¬θούν κάτω από αυτή τη λέξη. Ενώ οι Τάταροι, οι Ουζμπέκοι και οι Κιργίζιοι, σε περίπτωση που διαμορφώσουν χωριστούς πολιτισμούς, θα εξελιχθούν σε διαφορετικά έθνη και θα ονομάζονται αλλιώς. Έτσι, θα χρειαστεί ένα κοινό όνομα, που θα ενώσει σε μία φυλετική ομάδα όλους αυτούς τους παλιούς συγγενείς. Το κοινό αυτό όνομα, λοιπόν, είναι το «Τουράν» (Ζιγιά Γκιοκάλπ (1876 -1924), «Αρχές Τουρκισμού»-Μετάφραση:

Άρης Αμπατζής, Κούριερ Εκδοτική, Αθήνα 2005).Ο Ζιγιά Γκιοκάλπ, που έγραψε το ανωτέρω απόσπασμα, θεωρείται ο πατέρας της εξωλογικής σύλληψης του «παντουρκισμού» - ένα συνονθύλευμα εμμονής, ψυχολογικού καταναγκασμού με την παγκόσμια κυριαρχία, μεταφυσικών δοξασιών και εθνικής εγκληματικότητας! Οι Γκρίζοι Λύ¬κοι, εάν δεν ήταν μία εφιαλτική πραγματικότητα ως προ¬έκταση του Ανατολικού ζητήματος, θα αποτελούσαν μια χαρά κομπάρσους σε χολλυγουντιανή ταινία με δράση, φόνους, εκρήξεις, ναρκωτικά, μαφίες, θεράποντες του αλά Τούρκ, κ.ά.Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι οι θεράποντες -παντοιοτρόπως- του παντουρκισμού, και εγκαταλε¬λειμμένα τέκνα της Αυτοκρατορίας, που υιοθετήθηκαν από το κεμαλικό κράτος. Όμως, δυστυχώς, οι Γκρίζοι Λύκοι αποτελούν μία οδυνηρή πραγματικότητα. Συνιστούν εφηρμοσμένη παραφροσύνη, με πολιτική έκφραση και κρατική κάλυψη. Προβάλλουν μία διαρκή απει¬λή, και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν από την πολιτισμένη Ευρώπη, την ήπειρο ουχί του Τουράν, αλλά της Τουραντότ. Εάν, λοιπόν, η Ευρώπη δεν απαντήσει στα αινίγματα του Τουράν, θα χάσει όχι μόνον τη ζωή της (όπως οι μνηστήρες της Τουραντότ), αλλά και την ψυχή της... (Στσ: «Τουραντότ» είναι η τελευταία όπερα του Πουτσίνι: Η υπόθεση διαδραματίζεται στην Αυτοκρατορική Αυλή της Κίνας, όπου η πριγκίπισσα Τουραντότ, υποβάλλει τους επίδοξους μνηστήρες της σε δοκιμασίες θέτοντας τους αινίγματα, στα οποία, αν δεν απα¬ντήσουν, χάνουν τη ζωή τους).ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΑΖΕΙΣΟι ρίζες: Ο θρύλος και τα πρώτα κείμεναΗ ονομασία «Γκρίζοι Λύκοι»,προέρχεται από διάφορους θρύλους και παραδόσεις των τουρκογενών λαών στην Κεντρική Ασία.Ο κυριότερος εξ αυτών, είναι η ιστορία μιας θηλυκής γκρίζας λύκαινας, η οποία θεωρείται αυτή που έσωσε την τουρκική φυλή από την εξαφάνιση. Η ιστορία φέρει ομοιότητες με τον ρωμαϊ¬κό θρύλο της λύκαινας και του Ρωμύλου. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι πολλά λάβαρα της Δυτικής και Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, στόλιζε ένας λύκος. Ο γκρίζος λύκος ήταν το κύριο τοτεμικό στοιχείο των τουρκογενών φυλών, ενώ υπήρξε το εθνικό

σύμβολο τόσο των Ούννων όσο και της Οθωμανικής Αυτο¬κρατορίας.Αργότερα, στη μετα ισλαμική εποχή, ο λύκος αντικατεστάθη από την ημισέληνο. Βάσει του αγαπημένου και πιο διάσημου θρύλου των τουρκογενών περιοχών, στο παρελθόν - κατά τη διάρ¬κεια μιας μεγάλης μάχης - το τουρκικό φύλο των Γκιόκτουρκ ηττήθηκε και σκο¬τώθηκαν όλοι, πλην ενός μικρού μωρού. Μία θηλυκή λύκαινα, ονόματι Ασένα, εντόπισε το μωρό και το μετέφερε στη θρυλική -για τους Τούρκους- ορεινή πε¬ριοχή του Εργκενέκον, στην περιοχή των οροσειρών Αλτάι και Σαγιάν, στην Κε¬ντρική Ασία. Εκεί, η λύκαινα μεγάλωσε τον μικρό πρίγκιπα -όπως τον αποκα¬λούν- ο οποίος μαζί με την Ασένα, «έδωσαν» μετέπειτα τη νέα γενιά των Τούρκων. Στην περιοχή αυτή, οι Τούρκοι ασχολήθηκαν κυρίως με τη σιδηρουργία. Καθώς αυξάνονταν όμως, η περιοχή του Εργκενέκον δεν μπορούσε να τους φιλο¬ξενήσει άλλο, με αποτέλεσμα -συνεχίζει ο θρύλος- να λιώσουν το σίδερο του όρους που τους περιτριγύριζε με πυρ, και να φύγουν προς δυσμάς. Η ημέρα κατά την οποία οι τουρκογενείς πληθυσμοί εγκατέλειψαν το Εργκενέκον, θεωρείται ως η αρχή του νέου έτους, η ημέρα της σωτηρίας τους και τοποθετείται στις 22 Μαρτίου κατά το δυτικό ημερολόγιο. Αξίζει να αναφερθεί ότι επί εποχής Κε¬μάλ Ατατούρκ, το σύμβολο του γκρίζου λύκου είχε τυπωθεί σε χαρτονομίσματα, σε γραμματόσημα και σε διάφορα επί¬σημα έγγραφα. Τον 19ο αιώνα, στην κοιλάδα Ορχούν της Κεντρικής Ασίας, βρέθηκαν - όπως ένας αριθμός αρχαιολόγων υποστηρίζει - τα παλαιότερα δείγματα γραφής οποιασ¬δήποτε τουρκικής γλώσσας. Βάσει εκτι¬μήσεων ειδικών, τα ευρήματα χρονολο¬γούνται από τον 8ο αιώνα μ.Χ., και το χειρόγραφο πάνω στο οποίο υπάρχουν τα σύμβολα, είναι γνωστό ως το αλφάβη¬το του Ορχούν. Επίσης, στη Σιβηρία έχουν βρεθεί επιγραφές, της ίδιας περιό¬δου, αλλά λίγο διαφορετικές από αυτές του Ορχούν, οι οποίες είναι γνωστές ως οι επιγραφές του Γενισέι.Λόγω του ότι τα γράμματα του αλφαβήτου ομοιάζουν με τους ρούνους, ορισμένες φορές, το αλφάβητο του Ορχούν είναι γνωστό και ως αλφάβητο των τουρκικών ρούνων. Οι περισσότεροι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι η - εν λόγω - ομοιότητα απορρέει αφ' ενός από τη γραφίδα που χρησιμοποι¬ούσαν και αφ' ετέρου από την ύλη πάνω στην οποία έγραφαν. Καθώς τα γράμμα¬τα λαξεύονταν πάνω σε πέτρες, η χάρα¬ξη καμπύλων ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αλφαβήτων, τα γράμματα των οποίων φέρουν αρκε¬τές ομοιότητες. Συν τοις άλλοις, το αλ¬φάβητο του Ορχούν πιστεύεται ότι προ¬έρχεται ή έχει επηρεαστεί από μία έκδο¬ση του Σογδιανού χειρόγραφου. Κατά τον 9ο αιώνα μ.Χ., τα αλφάβητα του Ορχούν και του Γενισέι, αντικαταστάθη καν με το αλφάβητο των Ουιγούρων. Ωστόσο, το γεγονός της ομοιότητας των συμβόλων - γραμμάτων του αλφάβητου του Ορχούν με αυτά των ρούνων, έδωσε τροφή σε αρκετούς Τούρκους να επι¬νοήσουν θεωρίες, οι οποίες περιπλέκουν τα δύο αλφάβητα, καθώς και διάφορες φυλές της Σκανδιναβίας με άλλες πρω-το-τουρκικές όπως ισχυρίζονται, με σκο¬πό να καταδείξουν την ιστορικότητα και τη σημασία των πρώτο-τουρκικών κοινο¬τήτων. Οι θεωρίες αυτές, κάθε άλλο πα¬ρά ασήμαντες θεωρούνται για τους Γκρί¬ζους Λύκους, και εντάσσονται στην ευ¬ρύτερη προσπάθεια «δημιουργίας» ενός ένδοξου και μεγαλειώδους παρελθό¬ντος. Επίσης, οι Γκρίζοι Λύκοι δίνουν ιδι¬αίτερη βαρύτητα στις λίθινες επιγραφές του Ορχούν, ακριβώς επειδή εκεί ανα¬γράφεται για πρώτη φορά η λέξη «Τούρ¬κος», ως «Τουρούκ».

πηγή http://www.truthison.com/topic-t7717.html

Συνεχίζεται....

Δεν υπάρχουν σχόλια: