ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ-ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ[Π.ΚΥΡΑΓΓΕΛΟΣ]

Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ: Οι Άγιοι Προστάτες της Πολεμικής μας Αεροπορίας

Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ: Οι Άγιοι Προστάτες της Πολεμικής μας Αεροπορίας
 

Από το αρχείο της Εθνικής εφημερίδας "Εμπρός"
Στις 8 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας γιορτάζει τη σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και όλων των αγγελικών δυνάμεων. Οι άγγελοι δημιουργήθηκαν από τον Θεό πριν ακόμη δημιουργήσει τον ορατό κόσμο. Σύμφωνα με τον άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό είναι φύσεις νοερές, αεικίνητες, αυτεξούσιες, ασώματες. Υπηρετούν το Θεό και είναι κατά χάριν αθάνατες. Η φύση των αγγέλων είναι πνευματική. Επειδή όμως απολύτως άυλος και ασώματος νοείται μόνο ο Θεός, γι’ αυτό το αγγελικό σώμα νοείται ως αιθέριο, ταχύτατο και πολύ λεπτότερο από τη γνωστή μας ύλη. Οι άγγελοι δεν έχουν φύλο και παρόλη την καθαρότητά τους δημιουργήθηκαν τρεπτοί και δεκτικοί στην κακία με ελευθερία βούλησης.
Ο Θεός δημιούργησε δέκα τάγματα αγγέλων. Στις 8 Νοεμβρίου γιορτάζουν τα εννέα: Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες, Αρχές, Αρχάγγελοι, Άγγελοι. Το δέκατο τάγμα ήταν αυτό του Εωσφόρου, ο οποίος λόγω της υπερηφάνειας του έπεσε και τόσο αυτόςόσοκαι οι άγγελοι που τον ακολούθησαν έγιναν δαίμονες. Όσοι δεν ακολούθησαν τον Εωσφόρο έγιναν άτρεπτοι και αμετακίνητοι προς το κακό. Έργο τους είναι από τη μια μεριά η δοξολογία του Θεού και από την άλλη η συμβολή τους στη σωτηρία των ανθρώπων. Ο κάθε άνθρωπος από τη βάπτισή του έχει το δικό του φύλακα άγγελο που τον προστατεύει.
Η ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά κάθε εβδομάδα τους Αγγέλους. Η Δευτέρα είναι αφιερωμένη σ’ αυτούς. Επιπλέον, άλλες έξι ημέρες το χρόνο είναι αφιερωμένες στις επουράνιες δυνάμεις με πιο σημαντική την 8η Νοεμβρίου. Εκείνη την ημέρα γιορτάζουμε τη σύναξη (συνάθροιση) των αγγέλων. Μετά την πτώση του Εωσφόρου και των αγγέλων που τον ακολούθησαν, ο αρχάγγελος Μιχαήλ στάθηκε εν τω μέσω των υπόλοιπων ταγμάτων και αναφώνησε: «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου» (Σταθείτε γερά, σταθείτε με σεβασμό στον Θεό) και οι υπόλοιπες αγγελικές δυνάμεις στάθηκαν πιστές στο Θεό. Αυτό το γεγονός γιορτάζουμε στις 8 Νοεμβρίου. Από τότε οι άγγελοι έμειναν σταθεροί στην αγιότητα.
Την ίδια μέρα γιορτάζει και η Πολεμική μας Αεροπορία. Οι πιο γνωστοί σε όλους μας είναι οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ που υπηρετούν το έργο της Θείας Οικονομίας για τη σωτηρία των ανθρώπων και μέσα στην Αγία Γραφή αναφέρονται εμφανίσεις τους σε συγκεκριμένα πρόσωπα, προκειμένου να μεταφέρουν σε αυτά κάποιο μήνυμα. Όπως π.χ. ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στη Θεοτόκο κατά τον Ευαγγελισμό, και στον Ιερέα Ζαχαρία, τον πατέρα του Τιμίου Προδρόμου, για να του αναγγείλει ότι παρά το προχωρημένο της ηλικίας θα αποκτήσει παιδί. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Ταξιάρχης Μιχαήλ είναι ο προστάτης της Πατρίδας μας.
Οι Προστάτες της Πολεμικής μας Αεροπορίας
Την ημέρα εορτής των Αρχαγγέλων γιορτάζει η Πολεμική μας Αεροπορία. Οι αεροπόροι μας σαν φύλακες άγγελοι πετούν, μας σκεπάζουν και μας προστατεύουν με την παρουσία τους. Διαφυλάττουν την εδαφική και εναέρια ακεραιότητα της Πατρίδας μας και υπενθυμίζουν σε όποιον την επιβουλεύεται, ότι οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν ακόμη και τη ζωή τους προκειμένου να την υπερασπιστούν. Όσο κι αν οι ξενόδουλες «ελληνικές» κυβερνήσεις δίνουν γη και ύδωρ στους εχθρούς μας, τα Ελληνικά νιάτα δεν θα πάψουν να αγωνίζονται για την Ελλάδα μας. Εμείς ευχόμαστε οι Αρχάγγελοι να τους προστατεύουν, να τους φωτίζουν και να τους ενδυναμώνουν στο δύσκολο έργο τους
xryshaygh.com
----------------------------
ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ[Π.ΚΥΡΑΓΓΕΛΟΥ]
.......ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Προ γαρ ηλίου δύσεως ώφθη μετέωρα περί πάσαν την γην άρματα και φάλαγγες ένοπλοι, διάττουσαι των νεφών και κυκλούμεναι τας πόλεις (Ευσεβίου Εκκλ. Ιστορία Γ, 8,5)

Αν ο Άρης είναι ο θεός του πολέμου κι αν ο Κριός είναι το σπίτι του, τότε ένας Ιπτάμενος Κριός είναι σίγουρα ένα πολεμικό αεροπλάνο, μέσα στο οποίο βρίσκεται ένας Άρης (αεροπόρος). Έτσι ο Κριός, που πάνω του διαφεύγουν ο Φρίξος με την Έλλη, είναι σίγουρα ένα ιπτάμενο όχημα, κάτι “που βρίσκεται ψηλά”, αφού η Έλλη ζαλίζεται και, τελικά, πέφτει...

Γιατί Μιχαήλ και Γαβριήλ;
“Οι ουρανοί είναι δικοί σας”. Μ' αυτό το διαφημιστικό σλόγκαν (λόγιο), η Ελληνική Αεροπορία καλεί τους νέους στις τάξεις της. Αλλά σε ποιον ανήκουν ουσιαστικά οι ουρανοί, δηλ. ο Αέρας; Φυσικά, στον Άρχοντα του Αέρος. Ποιος είναι αυτός ο Άρχων φαίνεται καθαρά στην προς Εφεσίους Επιστολή του Παύλου, όπου (Β,2) μιλάει για τον “άρχοντα της εξουσίας του αέρος”, που προσδιορίζεται με την έννοια του “πνεύματος του νυν ενεργούντος εν τοις υιοίς της απειθείας”. Ο Παύλος βέβαια είναι ο ειδικός επί των θεμάτων του “αέρος”, αφού στην Β' προς Κορινθίους Επιστολή του μας μιλάει (ΙΒ, 2-4) για ένα συγκεκριμένο άνθρωπο, που γνωρίζει (πολλοί λένε ότι πρόκειται για τον ίδιο) πως ανέβηκε μέχρι τον τρίτο ουρανό (“αρπαγέντα τον τοιούτονν έως τρίτου ουρανού”) (1). Πέρα απ' αυτόν τον ειδικευμένο μάρτυρα όμως (τον Παύλο) παραμένει ζωντανή μέχρι σήμερα κι η λαϊκή έκφραση “τον πήρε και τον σήκωσε” (ενν. στον αέρα), για άνθρωπο,που είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, έγινε όργανο του Διαβόλου(2). Και τίθεται το ερώτημα: ποιός μπορεί ν' αντισταθεί στον Άρχοντα της εξουσίας του αέρος; Την απάντηση την βρίσκουμε μέσα στην Αποκάλυψη πάλι (ΙΒ, 7-9):
7.και εγένετο πόλεμος εν τω ουρανώ. Ο Μιχαήλ και οι άγγελοι αυτού – του πολεμήσαι μετά του Δράκοντος. Και ο Δράκων επολέμησε και οι άγγελοι αυτού, 8.και ουκ ίσχυσεν, ουδέ τόπος ευρέθη αυτώ έτι εν τω ουρανώ. 9.και εβλήθη ο Δράκων – ο όφις ο μέγας ο αρχαίος, ο καλούμενος Διάβολος και ο Σατανάς, ο πλανών την οικουμένην όλην, εβλήθη εις την γην, και οι άγγελοι αυτού μετ' αυτού εβλήθησαν”.
Βλέπουμε εδώ την περιγραφή μιας κανονικής αερομαχίας, της Πρώτης στην Ιστορία, που αναφέρεται σαν πόλεμος εν τω ουρανώ, ανάμεσα σε δυο ισχυρούς αντιπάλους στον πιστό στη Θεία Θέληση αρχάγγελο ή ταξιάρχη Μιχαήλ και στον Άρχοντα της εξουσίας του Αέρος, που εδώ βλέπουμε καθαρά ποιος είναι και πως κατονομάζεται: Διάβολος και Σατανάς, με την μορφή του Δράκου, δηλ. του αρχαίου (Ξαρχικού) και μεγάλου Φιδιού. Έτσι φαίνεται καθαρά τόσο η θεολογική όσο και η αεροπορική λογική της επιλογής του αρχαγγέλου Μιχαήλ σαν προστάτη αγίου της Ελληνικής Αεροπορίας, που γιορτάζεται την 8ην Νοεμβρίου μαζί με τον Γαβριήλ. Η 8η Νοεμβρίου αντιστοιχεί περίπου στο μέσον του ζωδίου του Σκορπιού (μεσοδιάστημα) κι αυτό έχει ειδική σημασία, αφού ο Σκορπιός στον αρχαίο ζωδιακό (ειδικά αιγυπτιακό), παριστάνεται με φίδι, δηλ. τον αρχαίο Όφιν ή Δράκοντα. Το ότι ο Δράκων είναι αστρονομικό-αστρολογικό φαινόμενο ή μέγεθος φαίνεται απ' το κείμενο στην Αποκάλυψη(ΙΒ,4), όπου αναφέρεται πως η ουρά του “σύρει το τρίτον των αστέρων του ουρανού”. Το κόκκινο χρώμα του (πυρρός) κι η εξουσία του Σκορπιού απ' τον Άρη (το “πνεύμα του κακού” - Νερκάλ), μας πείθουν τελικά για την περιγραφή της ταυτότητάς του, όπως παραπάνω δόθηκε.
Παραμένει βέβαια, μετά απ' όλη αυτή την εξήγηση, το ερώτημα για τον Γαβριήλ, γιατί να εορτάζεται κι αυτός μαζί με το Μιχαήλ σαν προστάτης της Ελληνικής Αεροπορίας, αφού δεν αναφέρεται κι αυτός στην ουράνια (αεροπορική) μάχη μαζί με το Μιχαήλ. Η εξήγηση είναι απλή, παρά το ότι δεν βγαίνει άμεσα: ο Γαβριήλ είναι ο αρχάγγελος του Ευαγγελισμού αυτός που πήγε το μήνυμα της Παρθενοσυλλήψεως στην Παρθένο. Αυτήν ακριβώς την Παρθένο παραμονεύει ο Δράκων, για να της αρπάξει το παιδί (τον Θείο Υιό) μόλις γεννήσει κι αυτός είναι ο λόγος της αερομαχίας στον ουρανό, όπως αναφέρεται στην Αποκάλυψη: ο Γαβριήλ είναι ο εκτελεστής (μέσω του Ευαγγελισμού) της Θείας Εντολής για την Παρθενοσύλληψη (επιτελικό αεροπορικό σχέδιο) κι ο Μιχαήλ ο υπερασπιστής της επιτυχίας του (επιχειρησιακή αεροπορική κίνηση). Έτσι λοιπόν είναι κι οι δύο υπεύθυνοι της ουράνιας ευταξίας και της αποκρούσεως των σχεδίων του Δράκοντος ή Άρχοντος του Αέρος........

Δεν υπάρχουν σχόλια: