ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΑΧΗ...ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΓΡΑΝΙΚΟ,ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟ..ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΌ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ....ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕς ΣΗΜΕΡΑ..ΜΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ....ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ!!!!!

Φωτογραφία του Θανάσης Πολυζόπουλος.


Κατερίνα Γκαράνη
Θα’θελα να’μουν Μακεδόνας αυτές τις περίεργες ημέρες των διαβουλεύσεων και των αμφισβητήσεων. Θα’θελα να είχα την ατυχία να μου ακυρώνουν την ταυτότητα και να υπερασπίζομαι έναν Αλέξανδρο σαν να έδινε ακόμη μία μάχη, όχι στον Γρανικό, αλλά στον Αξιό ποταμό. Να’μουν για μία ημέρα «καρντάσι» και όχι απλός φίλος και ένας Μητροπάνος να τραγούδαγε για μένα. Να καυχιέμαι ότι μόνο για τον Βορρά έπαιξε ο Χατζηπαναγής και ο Κούδας, ενώ ο Γκάλης έβαλε ένα τρίποντο για την πάρτη μου, που τον αποθέωνα από την κερκίδα.
Να’χα την τύχη να ξυπνήσω στην ομίχλη της Καστοριάς και να γίνω σκηνικό του Αγγελόπουλου σε μία χιονισμένη Φλώρινα. Να’πινα μπύρα με το όνομα Βεργίνα στα Λαδάδικα και να’λεγα ότι αυτόν τον μπαξέ με τις μηλιές και τις ροδακινιές στην Βέροια, τον έχω από τον παππού μου. Να πικραθώ από το τσιγάρο και να στρίψω στην γωνία, στην πλατεία των Σερρών, για να φάω Ακανέ Λαιλιά από τον Ρούμπο.
Μία βόλτα να βρέξω τα πόδια μου στην θάλασσα της Χαλκιδικής και να ανέβω μέχρι τα Χαμάμ στο Άγκιστρο να νιώσω ότι αυτός ο τόπος της Μακεδονίας κοχλάζει από τα έγκατά της.
Αυτές τις πικρές ημέρες των συζητήσεων θα’θελα σαν Μακεδόνας να καθίσω στο σκαμνί του Παγκόσμιου Δικαστηρίου γιατί υπερασπίζομαι τα δάση της Δράμας αλλά και την τουλούμπα της Κατερίνης. Να φωνάξω: είμαι ένοχος που αυτή την γη την υπερασπίστηκε ένας Παύλος Μελάς σαν να ήταν ο ίδιος Μακεδόνας, και ότι η μπουγάτσα είναι γλυκιά και αλμυρή γιατί, ως Μακεδόνας, έμαθα να τρώω το αλάτι της Ιστορίας όπως και την γλύκα της.
Να βγω ξημερώματα από το Μινουί, να περπατήσω δίπλα στην Καμάρα έχοντας στα αφτιά μου ακόμη τις πενιές του Καμπουρέλου ενώ η φωνή της Λιλής να γίνεται ένα με τον Βαρδάρη.
Να μάθω έναν χορό ποντιακό στα χωριά των προσφύγων και στα Γρεβενά να φάω ψητά κρέατα μέχρι η χοληστερίνη να χτυπήσει κόκκινο. Να κυληστώ μέσα στον κρόκο στα χωράφια της Κοζάνης και στους καταράκτες της Έδεσσας να καθίσω σ’ ένα παγκάκι. Θα’θελα ένα μεσημέρι να γίνω «αλύπητος» από ούζο στην Στοά του Μοδιάνου και να φάω με την χούφτα ελιές στο παζάρι του Σιδηρόκαστρου.
Θα’ θελα μια μέρα η μάνα μου να με ρωτήσει: «Να σε φτιάξω κεφτέδες;» και να της απαντήσω: «φτιάξε με γιαπράκια».
Μια μέρα να ήμουν Μακεδόνας για να έχω το καμάρι να λέω ότι όλα αυτά ήταν, είναι και θα είναι δικά μου.    

Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία: Στο… "πόδι" 24 πόλεις σε όλη την Ελλάδα

Στις 19:30 έχει οριστεί η ώρα που θα γίνουν τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε 24 πόλεις όλης της Ελλάδας σήμερα (06.06.2018). Επίκεντρο θα είναι η Πέλλα.

Τα συλλαλητήρια διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Βασικό αίτημα να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία»...
στη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ που θα συμφωνηθεί ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια.

Αν και αρχικά η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας είχε ανακοινώσει ότι τα συλλαλητήρια θα γίνουν σε 13 πόλεις, τελικά ο αριθμός των πόλεων που θα συμμετάσχουν ξεπέρασε τις 20.
Που θα γίνουν συλλαλητήρια για τη Μακεδονία
Επίκεντρο των συγκεντρώσεων για τη Μακεδονία θα είναι η Πέλλα. Συλλαλητήρια, όμως, θα γίνουν σε πολλές πόλεις της χώρας, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε:

Καβάλα.Δράμα,Σέρρες,Κιλκίς,Πολύκαστρο,Λαγκαδά,Νέα Μουδανιά,Πέλλα,Έδεσσα
Βέροια,Κατερίνη,Φλώρινα,Πτολεμαΐδα,Καστοριά,Σιάτιστα,Λάρισα,Βόλο,ΙωάννιναΘήβα,Χαλκίδα
Χανιά,Κέρκυρα,Ρόδο,Κω.
Ήδη, δεκάδες λεωφορεία έχουν ναυλωθεί από πόλις και χωριά της Μακεδονία για να μεταφέρουν πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.
«Δεν υπάρχει χώρος για ακραίους»
Τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία έχουν «αγκαλιάσει» πολλοί Μητροπολίτες και δήμοι. Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως στις συγκεντρώσεις δεν υπάρχει χώρος για ακραίες φωνές.
«Στο βήμα των εκδηλώσεων θα βρεθούν και θα μιλήσουν οι Δήμαρχοι των πόλεων, οι οικείοι Μητροπολίτες και οι ομιλητές που ορίστηκαν από την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Στην οποία, επίσης, τονίζεται ότι στις εξέδρες των κινητοποιήσεων δεν έχουν θέση τα κόμματα γιατί «μιλάει ο λαός».
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2018/06/24.html#ixzz5HcmIKWP8

Δεν υπάρχουν σχόλια: