«- Άντε, μας έβγαλες την ψυχή!… Προχώρα!»
Σας το είπα, αλλά που μυαλό να το καταλάβετε! Το πράγμα είναι απλό: χρειάζεται μόνο να βρούμε κάτι, μια τροφή που θα έχει Κυάνιο – αλλά σε τέτοια μορφή ώστε να μην μας στείλει, αλλά να κάνει την δουλειά που θέλουμε, δηλαδή να απελευθερωθεί μόνο στα καρκινικά κύτταρα και να τα στείλει αδιάβαστα, ενώ να μην πειράξει τα υγιή.
«- Καλά!… Λάλησες τελείως! Άντε να δούμε τι άλλο παραμύθι θα σκεφτείς!»
Και όμως, βιαστικοί και δύσπιστοι αναγνώστες… Υπάρχει κάτι τέτοιο, και μάλιστα σε φυσική μορφή… χωρίς να πληρώσετε τα μαλλιοκέφαλά σας σε κάποια φαρμακευτική.
Αυτό είναι η Βιταμίνη Β-17 ή αλλιώς Αμυγδαλίνη.
αμύγδαλοΝαι λεβέντες μου! Μπας τώρα και σας λέει κάτι;:-)
Η Βιταμίνη αυτή υπάρχει κυρίως στα πικραμύγδαλα, στα αμύγδαλα, και στο μύγδαλο μέσα στο κουκούτσι από βερύκοκκο, νεκταρίνι, ροδάκινο, μάνγκο, κλπ – σε όλα εκείνα τα φρούτα, που έχουν μεγάλο κουκούτσι. Αμυγδαλίνη βρίσκουμε επίσης σε μεγάλη συγκέντρωση στο σιταρόχορτο.
Τι έγινε; Γιατί το βουλώσατε;:-)
Συνεχίζω λοιπόν.
Η Β-17 αποτελείται από [2 Σάκχαρα (γλυκόζη) + 1 Βενζαλδεΰδη + 1 Κυάνιο] συνδεδεμένα απόλυτα μεταξύ τους. Ενώ η Βενζαλδεΰδη και το Κυάνιο είναι τοξικότατα από μόνα τους, όταν βρεθούν και τα δυό μαζί, σχεδόν εκατονταπλασιάζεται η τοξικότητά τους. Στην παραπάνω όμως μορφή, δηλ. σε σύνδεση στην Β-17 (Αμυγδαλίνη), είναι απόλυτα αδρανή.
Υπάρχει όμως μιά ουσία-ένζυμο, που μπορεί να ξεκλειδώσει αυτή την σύνδεση. Η ουσία-ένζυμο αυτή είναι η β-Γλυκοσιδάση.
Πολλή μούγγα έπεσε!:-)
Που είπαμε ότι κυρίως ευρίσκεται το ένζυμο αυτό; Για σκεφτείτε λίγο… Μα, στα καρκινικά κύτταρα!
Μπίνγκο!!!
Παίρνουμε λοιπόν Β-17 και καθώς περνάει στην κυκλοφορία και φτάνει:
 • Στα καρκινικά κύτταρα, εκεί της επιτίθεται η β-Γλυκοσιδάση και απελευθερώνει την Βενζαλδεΰδη και το Κυάνιο … οπότε πάπαλα ο καρκίνος.
 • Στα υγιή κύτταρα, ακόμη και αν υπάρξει μια μικρή απελευθέρωση, υπάρχει ο φρουρός: η Ροδανάση, που είναι σε μεγάλες συγκεντρώσεις, και θα τα προστατεύσει.
Όμως θυμηθείτε και το άλλο: το σώμα ενός καρκινοπαθούς είναι ως επί το πλείστον τίγκα στη ζάχαρη. Τί κάνει η ζάχαρη; Έ, φωνάξτε …τον Ρασπούτιν, να μας το εξηγήσει!

Πάμε παρακάτω. Τί άλλο, είπαμε, έχουν τα καρκινικά κύτταρα;
 • Χαμηλό (Όξινο) pH
[Παρένθεση: Το pH μετριέται από 0 έως 14 και είναι το μέτρο συγκέντρωσης ιόντων Υδρογόνου, που μετράει την Οξύτητα ή την Αλκαλικότητα ενός διαλύματος.
 • Το διάλυμα στο 7.0 είναι ουδέτερο.
 • Όσο κατεβαίνουν οι αριθμοί, γίνεται όλο και πιο Όξινο.
 • Όσο ανεβαίνουν προς τα πάνω, γίνεται όλο και πιο Αλκαλικό.
Το pH του αίματος βρίσκεται σε ένα στενό όριο μεταξύ 7.35 και 7.45 . Αν κατέβει κάτω από 6.8 ή ανέβει πάνω από το 7.8 , τότε οδεύουμε για τα θυμαράκια.
Υπάρχουν στα φαρμακεία ταινίες (από ειδικό εμποτισμένο pH-μετρικό χαρτί), που μπορεί κάποιος εύκολα να μετρήσει μόνος του το pH στο αίμα ή στα ούρα του.]
Το pH το ισορροπεί το Ασβέστιο, το Μαγνήσιο, το Κάλιο, το Βόριο, η Βιταμίνη D.
Το θέμα λοιπόν είναι να λαμβάνονται τα συγκεκριμένα στοιχεία σε υψηλές και αφομοιώσιμες μορφές, για να ισορροπεί το pH κοντά στο 7.0 – και πιο πάνω, προς το αλκαλικό.
Οι ενδεικνυόμενες μορφές είναι μέσω φυτικών τροφών, όπως :
Φρούτα, ειδικά Σταφύλι (μεγάλη πηγή καλίου), Λεμόνι, Μπρόκολο, Λάχανο, Καρότα, Λαχανίδες (μεγάλη πηγή αφομοιώσιμου ασβεστίου), Βλήτα (σοβαρή πηγή ασβεστίου, βορίου), Μαϊντανός, Ρόκα, Ραδίκια, κλπ κλπ.
 • Άλλο χαρακτηριστικό του καρκίνου είναι η Υποξία (χαμηλό Οξυγόνο) στα καρκινικά κύτταρα.
Κάτι που με ευκολία θα περάσει Οξυγόνο στα κύτταρα είναι η Χλωροφύλλη, την οποία μπορεί κάποιος να προσλάβει από πράσινους χυμούς όπως:
Σέλινο, Μαϊντανό, Τσουκνίδα, Φύλλα Ελιάς, Καρότο, κλπ κλπ.
Τι άλλο υπάρχει στον οργανισμό σαν επακόλουθο του καρκίνου – και όχι μόνο;
Μα… πολλά πολλά σκουπίδια και τοξίνες.
«Σκουπιδιάρηδες» ο οργανισμός μας έχει αρκετούς. Ένας απ’ αυτούς είναι το Γλυκουρινικό Οξύ, που κάνει καλή και σοβαρή δουλειά. Όμως, όταν βρεθεί με μιά άλλη ουσία, την β-Γλυκουρινιδάση τότε τακιμιάζει, και νά! Τίγκα συσσωρεύεται το σκουπιδαριό των τοξινών, ενώ ταυτόχρονα ξεχνάει τις γκόμενες (τοξίνες) και την σύζευξη μαζί τους… έχει ακούσει, βλέπετε, το: «- Θ’ αφήσουμε τον γάμο, να πάμε για πουρνάρια;»
(Δεν ξέρω ποιός κερατάς του το σφύριξε.:-) )
Τι στα κομμάτια όμως σπάζει το τακίμιασμα αυτό;
Σκόρδο και Κρεμμύδι!!!
…Κι ο σκουπιδιάρης μας πάλι στη δουλειά! Κι άμα θέλουμε να πέσει με τα μούτρα, τότε του δίνουμε τα δυναμωτικά του, που είναι: Μήλα, Μπρόκολο, Ραπανάκια, Λάχανο (καλύτερα το μωβ) κλπ.
Τα Κρεμμύδια (ιδιαίτερα τα φρέσκα) μειώνουν επίσης σε μεγάλο βαθμό την Γλυκόζη και την απάντηση σ’ αυτήν της Ινσουλίνης. Μία ακόμα δράση του Κρεμμυδιού (καθώς και του Μήλου και του Γκρέϊπφρουτ) είναι ότι περιέχουν ένα Βιοφλαβονοειδές, την Κουερσετίνη, που περιορίζει και σταματάει την δράση στην Κινάση της Τυροσίνης.
Η Κινάση της Τυροσίνης δίνει εντολή για διαίρεση-διάσπαση και μετάσταση στα καρκινικά κύτταρα. Η Κουερσετίνη λοιπόν παρεμβαίνει και λέει: «- Εεεεπ, πού πάτε εσείς; για πού το βάλατε; Πίσω στη στρούγκα, ρέε!!! Άντε μην σας πάρει και σας σηκώσει!» Οπότε, πάπαλα οι μεταστάσεις! Φάτε κρεμμυδάκι, το λοιπόν!
Ένα άλλο αποτέλεσμα της Γλυκόζης (Ζάχαρης) είναι ότι σπρώχνει το Συκώτι να παράξει ένα ένζυμο κλειδί στην σύνθεση των Πολυαμινών, το οποίο βοηθάει στην ανάπτυξη του κυττάρου … την Αποκαρβοξυλάση της Ορνιθίνης. Η Αποκαρβοξυλάση της Ορνιθίνης είναι κολλητάρι με την Ινσουλίνη, και -επηρεάζοντας τις Πολυαμίνες- προκαλούν ανάπτυξη και αύξηση όγκων, μεταστάσεις, αύξηση βάρους κλπ.
Η Ινσουλίνη, από την άλλη, το παίζει δίπορτο και συνδυάζεται με τις Σωματομεδίνες… συνδυασμός θανατηφόρος, που σπάει ταμεία. Οι Σωματομεδίνες μοιάζουν με Προϊνσουλίνη, κι έχουν σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση του πολλαπλασιασμού και της λειτουργίας των κυττάρων. Μεγάλη αύξηση της Ινσουλίνης και των Σωματομεδινών διεγείρει την αύξηση και ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και την ικανότητά τους για μεταστάσεις.
Μεγάλη κατανάλωση Ζάχαρης (Γλυκόζης) συνοδεύεται με αύξηση παραγωγής Ινσουλίνης, σε μία προσπάθεια του οργανισμού να ρίξει το Ζάχαρο. Ταυτόχρονα, όμως, η υπερπαραγωγή Ινσουλίνης έχει τα πιο πάνω αναφερόμενα αποτελέσματα, διότι μετά την Ινσουλίνη η σκυτάλη περνάει στις Σωματομεδίνες και την Αποκαρβοξυλάση της Ορνιθίνης, και το αποτέλεσμα είναι αυξήσεις όγκων και μεταστάσεις.
Πως λοιπόν ρίχνουμε την Ινσουλίνη και τις Σωματομεδίνες; Κόβοντας: Γλυκά, Ζάχαρη, Πατάτες, Ψωμιά, και τροφές πλούσιες σε Υδατάνθρακες.
Όταν η Ινσουλίνη και οι Σωματομεδίνες πέσουν, ο οργανισμός αποβάλλει το Σάκχαρο, το ζαχαροπλαστείο κλείνει, και το σώμα σταματάει και διώχνει τον καρκίνο, πετώντας όλα εκείνα που τον θρέφουν.
Στην Αποκαρβοξυλάση της Ορνιθίνης λέμε : «- Πίσω μωρή σκρόφα!»… με Σκορδάκι, Κρεμμύδι, Ρόδια, Κεράσια, Καρύδια, χυμό από φύλα Ελιάς, κλπ.
Πολλάκις, όμως, καρκίνος μπορεί να προκληθεί και από κάποιον ιό ή μύκητα, τους οποίους συνήθως έχουμε στον οργανισμό μας. Αλλά, όταν αυτός είναι σε ισορροπία, δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα, ενώ όταν ο οργανισμός εξασθενήσει και το ανοσοποιητικό δεν είναι σε καλή κατάσταση, τότε βρίσκουν ευκαιρία και προκαλούν πρόβλημα, όπως μπορεί να συμβεί με τον μύκητα Candida – δείτε παρακάτω λίγα σχετικά.
Καλά μέχρις εδώ; Καταλάβατε το πως δουλεύει το πράμα;
Πάμε τώρα στην συνέχεια σε μια σούμα.

v. Θεραπεία Καρκίνου

Γίνεται με Εφαρμογή των 5 Βασικών Αρχών. Και αποφυγής όλων εκείνων, που λατρεύει ο καρκίνος.
 • Ξεκινήστε Άσκηση – σηκωθείτε από τον καναπέ.
 • Χρησιμοποιείστε μια συσκευή Όζοντος, ή καλύτερα πάρτε Οξυζενέ σε καθαρή μορφή για εσωτερική χρήση (Hydrogen Peroxide – Υπεροξείδιο του Υδρογόνου), γιατί το απλό έχει προσμίξεις και σταθεροποιητές. Αλλά μάθετε τον τρόπο χρήσεως, γιατί είναι καυστικό όταν είναι σε πυκνότητα πάνω από 2-3%.
 • Πάρτε Συμπληρώματα Διατροφής – Βιταμίνες και Μέταλλα (ιδίως Β-17 Αμυγδαλίνη και Σελήνιο).
 • Φάτε τροφές Αλκαλικές και Πικρές – κόψτε ή ελαττώστε την Ζάχαρη και τα Γλυκά.
 • Όταν λόγω του Μύκητα Candida χρησιμοποιείτε Διττανθρακική Σόδα (Sodium Bicarbonate), να είναι αυτή σε καθαρή μορφή, χωρίς προσμίξεις και Σταθεροποιητές.
 • Χρησιμοποιείστε Βότανα. Είναι τελείως ακίνδυνα, εξαιρέσει ελαχιστοτάτων περιπτώσεων – και αυτό, όταν τα παίρνουμε σε μεγάλη ποσότητα.
 • Χρησιμοποιείστε τροφές που Υπερτονώνουν τον Οργανισμό (SuperFoods).
 • Χρησιμοποιείστε τροφές που τονώνουν το Ανοσοποιητικό και έχουν Έντονη και Δυνατή Αντιική Δράση .
 • Χρησιμοποιείστε συνδυασμούς τροφών που διεγείρουν και αποκαθιστούν την Ισορροπία.
 • Ελαττώστε την έκθεση στην ακτινοβολία – μικροκύματα (κινητά ή ασύρματα τηλέφωνα κλπ).
 • Αποφύγετε Κρέατα, Λίπη, Καφέδες, Νικοτίνη (εάν τρώτε κρέατα, προτιμήστε Πουλερικά και Ψάρια, αλλά καλύτερα κρατηθείτε μακριά).
 • Προτιμήστε Φυτική Διατροφή, και ει δυνατόν Φρέσκα Φρούτα, Ωμά Λαχανικά και Ξηρούς Καρπούς.
 • Αποφύγετε τα μεταλλαγμένα τρόφιμα.
 • Αποφύγετε τροφές με συντηρητικά, πρόσθετα Ε, ή μπουκωμένα με ορμόνες.
 • Κάντε αποτοξίνωση – απαλλάξτε τον οργανισμό σας από τη σαβούρα.
 • Χρησιμοποιήστε Φίλτρα Νερού για απομάκρυνση του Χλωρίου, Φθορίου και των Βαρέων Μετάλλων από το Νερό που Πίνετε.
 • Αποφύγετε το Εμφιαλωμένο Νερό – γιατί εκτός του ότι πολλάκις είναι απλά νερό της βρύσης, αρκετές φορές είναι επιμολυσμένο από τα κατάλοιπα στα τάνκερ μεταφοράς, καθώς και επίσης από το PVC ή PCP του πλαστικού μπουκαλιού.
 • Αποφύγετε την χειρουργική επέμβαση, μόνο ένα 2% ουσιαστικά λύνει το πρόβλημα. Προσπαθήστε με όλα τα ανωτέρω, εκτός και εάν το πράγμα έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο – αλλά στην συνέχεια ακολουθήστε τα παραπάνω.
 • Αποφύγετε σαν τον διάβολο το λιβάνι Ακτινοβολίες και Χημειοθεραπείες – επιζεί κατά μέσον όρο Ένας στους Δέκα, οι υπόλοιποι Εννέα πάνε πιο γρήγορα στα θυμαράκια, απλώς για κάποιον καιρό ταλαιπωρούνται και κάνουν πλουσιότερους τους Γιατρούς και τις Φαρμακευτικές.
 • Εάν οι Ακτινοβολίες και οι Χημειοθεραπείες γιάτρευαν, τότε γιατί στους χώρους που γίνονται όλοι είναι ντυμένοι σαν Αστροναύτες; Εάν δεν υπάρχει κίνδυνος, ποιός ο λόγος;
 • Αν υπάρχει κίνδυνος εξ αυτών σε υγιείς, τι νομίζετε ότι γίνεται σ’ έναν ταλαιπωρημένο και εξασθενισμένο οργανισμό; Θέλει πολύ μυαλό να το καταλάβετε;
 • Αλλάξτε τρόπο και αντιμετώπιση της Ζωής – αλλάξτε νοητική και συναισθηματική στάση, γίνετε πιο Αισιόδοξοι.
 • Αλλάξτε τόπο διαμονής ή τουλάχιστον δωμάτιο ύπνου.
Να θυμάστε ότι:
«Θεραπεία επέρχεται όχι αντιμετωπίζοντας το σύμπτωμα αλλά την αιτία – η αντιμετώπιση του συμπτώματος απλά κουκουλώνει το πρόβλημα, δεν το λύνει.»
Να θυμάστε επίσης ότι έτσι και αλλιώς, όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, θα κλείσουμε τη σειρά μας. Το θέμα είναι αν θα επιλέξουμε να πάμε Όρθιοι, ή με Ταλαιπωρία, Ξαπλωτοί και Σκούζοντας!

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όλοι έχουν επιλογή, Αυτοί που δεν έχουν, είναι οι άστεγοι, οι άνεργοι και οι άφραγκοι.
Σημειώσεις… Δώστε προσοχή:
(α) Οι διάφορες τροφές είναι όξινες, ή ουδέτερες, ή αλκαλικές.
Όμως, είναι άλλο πράγμα το πώς εμφανίζονται όταν τις εξετάζουμε στο τραπέζι, και άλλο όταν μαγειρευτούν, ή φτάσουν και περάσουν από το στομάχι. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι: όταν περάσουν από το στομάχι, πώς μετριούνται τότεεκεί θέλουμε να ξέρουμε αν είναι όξινες, ουδέτερες ή αλκαλικές.
Ένα παράδειγμα:
 • Το κρέας (ιδίως το αμαγείρευτο) είναι αλκαλικό, όταν όμως περάσει από το στόμα και δεχτεί και τα γαστρικά υγρά, μεταβάλλεται σε όξινο.
 • Το λεμόνι είναι πάρα πολύ Όξινο πριν το φάμε, στην συνέχεια όμως καταλήγει σε Αλκαλική μορφή μετά την χώνευση.
Αν και βέβαια σχεδόν όλοι οι πίνακες που κυκλοφορούν έχουν λάβει υπ’ όψιν τους αυτό το στοιχείο, ας έχετε το νού σας. Ποτέ δεν ξέρετε!
Μην ξεχνάτε επίσης ότι κάποια τρόφιμα μπορεί μεν να είναι όξινα, αλλά επειδή έχουν αποτοξινωτική δράση στο αίμα, μπορεί να βοηθούν σε κάποιες μορφές καρκίνου. Πχ ο καφές.
(β) Γενική νόρμα διατροφής
Όταν καταφέρετε να σταθείτε στα πόδια σας, σταδιακά μεταφερθείτε σε μια πιό χαλαρή διατροφή – ακολουθήστε τον γενικό κανόνα, περίπου 80% αλκαλική και 20% όξινη διατροφή. Επειδή, εκ των πραγμάτων ο άνθρωπος έχει ανάγκη απ’ όλο το φάσμα τροφών. Έτσι ώστε να μπορείτε να χαρείτε και κάποια παρασπονδία, βάζοντας περισσότερο χρώμα στη ζωή σας.
Βότανα: θα βρείτε στα ειδικά καταστήματα Βοτανοθεραπείας.
Βιταμίνες & Μέταλλα (Συμπληρώματα Διατροφής) : θα βρείτε στα καταστήματα Βιολογικών Ειδών και στα φαρμακεία.
Καθαρό Υπεροξείδιο του Υδρογόνου και καθαρή Διττανθρακική Σόδα: θα βρείτε σε κεντρικά Φαρμακεία.
Ειδικές τροφές (πχ. Graviola, superfoods κλπ.) : θα βρείτε σε ειδικά Οπωροπωλεία και καταστήματα Βιολογικών προϊόντων.
Μεγάλη βοήθεια θα πάρετε από την χρήση των εξής:
 • Γκραβιόλα
 • Αρτεμισία
 • Κρόκος
 • Γλυκόρριζα
 • Αλόη
 • Σιταρόχορτο
 • Παντζάρι
 • Καρότο
 • Μπρόκολο
 • Ρόδι
 • Λεμόνι
 • Εχινάτσια
 • Κρεμμύδι & Σκόρδο
 • Κουρκουμάς
 • Πιπέρι Καγιέν (μικρή καυτερή πιπεριά)
 • Κανέλλα
 • Πικραμύγδαλο (& αμύγδαλο κουκουτσιών από φρούτα)
 • Πικρά Λαχανικά
 • Ωμές φυτικές τροφές (λαχανικά & ξηροί καρποί)
Βρείτε στο Διαδίκτυο πίνακες κατάταξης τροφών σχετικά με αλκαλικότητα / οξύτητα. Φτιάχνω ανάλογο – όταν και άμα τον τελειώσω, θα είναι στη διάθεσή σας!
(γ) Μην ξεχνάτε ποτέ την ιδιαιτερότητα κάθε ατόμου!
Κάτι μπορεί να ωφελεί τον έναν, μπορεί να βλάπτει τον άλλον. Αυτό οφείλεται στην δομή του κάθε οργανισμού.
Παρατηρήστε τον οργανισμό σας πως συμπεριφέρεται στο κάθε τί… Δεν υπάρχουν ντε φάκτο πράγματα και καταστάσεις. Μην ακούτε τις μπουρδολογίες που κυκλοφορούν!
(δ) Τόπος διαμονής
Επειδή ο τόπος διαμονής πάντα συμβάλλει καθοριστικά, δείτε αν μπορείτε να αλλάξετε τόπο διαμονής. Ίσως αυτός που ζείτε να είναι προβληματικός.
Αν αυτό είναι αδύνατον, αλλάξτε τουλάχιστον το δωμάτιο ύπνου, εάν βεβαίως υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
(ε) Μη δίνετε μεγάλη βάση στους «γιατρούργους»! Κοιτάξτε να ενημερωθείτε μόνοι σας.
Εκτός του ότι συνήθως είναι αστοιχείωτοι, τί περιμένατε να βγουν μετά από τόσες καταλήψεις;:-)
Έχουν, δε, και έναν μοναδικό θεό… το χρήμα! Αυτό, που κυρίως τους ενδιαφέρει, είναι το φακελάκι, το ξεζούμισμα από το συχνό πήγαιν’-έλα, και ή μίζα των φαρμακευτικών από τα φαρμάκια που θα πλασάρουν. Για το τομάρι σας ουδόλως ενδιαφέρονται. Αν, βεβαίως, έχουν και κανά κουμπάρο, συγγενή ή συμπέθερο παπά ή κοράκι, ευχαρίστως θα τους πουν να σας συμπεριλάβουν στη λίστα τους.

Θα συνιστούσα να τυπώσετε το άρθρο και να το έχετε πρόχειρο για δική σας χρήση, αλλά και να το διανείμετε σε γνωστούς και φίλους… Ίσως κάποιους βοηθήσει.
Ενημερωθείτε και επιλέξτε σωστά, και … Καλή τύχη!!!

«Παλαιός»


Υγ: Αυτές είναι ας πούμε οι δικές μου απόψεις.
ΕΣΕΙΣ οφείλετε να αποφασίσετε, τι θέλετε και τι νομίζετε ότι είναι καλό για σας και τους οικείους σας. Ενημερωθείτε και αποφασίστε με γνώμονα ό,τι νομίζετε καλύτερο.
Πάρτε πιο σοβαρά αυτά που δεν έχουν συμφέρον… και δεν κοιτάζουν, ούτε αποβλέπουν στην τσέπη σας, ή σε κάποιες μίζες – ή άλλα ωφελήματα. Αφήστε στην άκρη τις βλακείες που πασάρει το κατεστημένο, διότι αυτό απλά δεν αποδέχεται ό,τι δεν του προσφέρει κατευθείαν πλουτισμό. Ομοιοπαθητική, χειροπρακτική, βελονισμός είναι ακόμη στα απέξω (στον δυτικό κόσμο – ενώ χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον ανατολικό). Βλέπετε, δεν συμφέρει τις φαρμακευτικές, κλπ.
Αλλά και μήπως κάποιος «γιατρούργος» υπογράφει με κάποια ρήτρα ότι η θεραπεία του θα φέρει αποτέλεσμα; …Δεν νομίζω! Αν βρείτε κάποιον να το κάνει … τότε δεχθείτε ανεπιφύλακτα αυτό που σας προτείνει. Αλλιώς, κρίνετε και πάρτε ό,τι νομίζετε καλύτερο εσείς για τον εαυτό σας.
Και κυρίως χρησιμοποιήστε και ακολουθήστε τρόπο ζωής τέτοιον, ώστε τουλάχιστον να μην έχετε ανάγκη κανέναν κομπογιαννίτη!

ΤΕΛΟΣ