ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

ΦΟΥΛΑΝ ΝΤΕΒΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σίγουρα, δεν ήταν θεά, κι ας ήταν το όνομά της «Θεά των Λουλουδιών». Οι πλατιές μάζες της Ινδίας, όμως, είχαν την Φούλαν Ντέβι για θεά, και μάλιστα θεά της εκδίκησης και της δικαιοσύνης.


Η ανάδειξή της στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα της χώρας, όταν εξελέγη βουλευτής, ήταν η ενσάρκωση των ονείρων εκατομμυρίων φτωχών Ινδών που αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Πορτραίτο Μαχάτμα Γκάντι σε βυζαντινό ύφος
[Μαχάτμα Γκάντι (1869 - 1948) - - Φουλάν Ντέβι (1968 - 2001), Ινδία
Ο πράος διδάσκαλος και μεγάλη ψυχή της Ινδίας, Μαχάτμα Γκάντι και η θυγατέρα της οργής και ταπεινή του κόρη, βασίλισσα των ληστών Φουλάν Ντέβι]

Η ζωή της, πάντως, έγινε θρύλος, στιγματισμένος από τη φτώχεια και την κακοπέραση και βαμμένος στο αίμα της εκδίκησης. Αυτή αποτέλεσε, ενδεχομένως, και μία από τις αιτίες της δολοφονίας της.

* Γεννήθηκε το 1963, στο Γκόρχα Κα Πούρβα, μικρό χωριό στην επαρχία Ούταρ Πραντές. Η οικογένειά της ήταν τόσο φτωχή που η γέννησή της δεν καταγράφηκε.

* Κατεγράφη, όμως, η προίκα που πήρε ο πατέρας της όταν την πάντρεψε. Ουσιαστικά, πούλησε το ηλικίας 11 ετών κορίτσι του σε έναν άνδρα 33 ετών, με αντάλλαγμα μία αγελάδα και ένα ποδήλατο.

Γάμος στα 11

* Η μικρή πέρασε άσχημα στα χέρια του άνδρα της. Οσο κι αν κατανοούσε ότι ήταν στη μοίρα και στην καθημερινότητα των γυναικών της χώρας της η κακοποίηση και οι εξευτελισμοί από τον άνδρα της, δεν άντεξε. Τον εγκατέλειψε και επέστρεψε στην οικογένειά της.

* Προσβολή μεγάλη. Δεν την ήθελαν ούτε οι συγγενείς της, ούτε οι συγχωριανοί της. Την κατηγορούσαν για ο,τιδήποτε. Από κλοπές μέχρι ότι κολυμπούσε γυμνή στο ποτάμι.

* Ενας ξάδερφός της την κατέδωσε στην αστυνομία και συνελήφθη. Τότε φέρεται ότι υπέστη τους πρώτους βιασμούς από τους αστυνομικούς.

* Δεν είναι σαφές τι μεσολάβησε ώς περίπου τα 18 της χρόνια, όταν βρέθηκε σε μία από τις συμμορίες που λυμαίνονταν την κεντρική Ινδία. Ο αρχηγός της συμμορίας έγινε εραστής της, αλλά τον σκότωσε ο υπαρχηγός του...

* Εγινε εκείνος εραστής της και, μαζί, άρχισαν επιθέσεις εναντίον τρένων, αγροκτημάτων και σπιτιών. Εκαναν ληστείες και απαγωγές, μέχρις ότου δύο μέλη της συμμορίας σκότωσαν το νέο αρχηγό, επειδή ήταν κατώτερης τάξης.

* Παρέδωσαν τη Φούλαν στο χωριό Μπεχμάι, από όπου καταγόταν ο προηγούμενος αρχηγός της συμμορίας, μέλος της τάξης των Θακούρ, της δεύτερης στην κοινωνική ιεραρχία των Ινδουιστών.

* Η νεαρή Φούλαν υπέστη, ξανά, αλλεπάλληλους ομαδικούς βιασμούς από τους Θακούρ, επί αρκετές ημέρες.

* Δραπέτευσε, όμως, και σχημάτισε δική της συμμορία. Υποστήριζε πάντα ότι οι πράξεις της ήταν ηθική επιταγή, για να ξεσηκωθούν οι κατώτερες φυλές της Ινδίας και να ζητήσουν ίσα δικαιώματα και μεταχείριση.

Οι Ινδοί τη θεωρούσαν θηλυκή έκδοση του Ρομπέν των Δασών στη χώρα τους και την αποκαλούσαν «βασίλισσα λησταρχίνα». Η ίδια συνέκρινε τον εαυτό της με την αιμοδιψή θεά των Ινδουιστών, Ντουργκά.

Πήρε εκδίκηση

Το αποκορύφωμα στη δράση της ήρθε στις 14 Φεβρουαρίου του 1981. Η Φούλαν επέστρεψε με τη συμμορία της στο χωριό Μπεχμάι. Ζήτησε να της παραδώσουν τους δύο ληστές που την είχαν οδηγήσει εκεί και τους συνεργάτες τους.

* Δεν είναι σαφές αν τους βρήκε. Το σίγουρο είναι ότι διέταξε να οδηγηθούν στις όχθες του ποταμού όλοι οι άνδρες που θεωρούνταν ύποπτοι. Ακούστηκαν μερικές ριπές και η συμμορία έφυγε.

Οσοι έμειναν, έβγαλαν από το ποτάμι 22 πτώματα ανδρών της φυλής Θακούρ.

* Η εκδίκησή της την έκανε διάσημη. Επί 17 μήνες, έμεινε στην παρανομία, εκδικούμενη τους πλούσιους. Μετά, οργάνωσε μία θεαματική παράδοση στις αρχές. Αποκαλύφθηκε, τότε, ότι η πλέον αιμοδιψής ινδή λησταρχίνα ήταν ένα κορίτσι που μόλις ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο.

* Εμεινε στη φυλακή 11 χρόνια, ζώντας, όπως έγραψε η ίδια, σαν το ποντίκι. Το 1994 ελευθερώθηκε. Απέρριψε την ταινία «Η βασίλισσα λησταρχίνα», που γυρίστηκε με σενάριο τη ζωή της. Εδειχνε μια κοπέλα άβουλη που συνεχώς τη βίαζαν, αλλά οι βιασμοί είναι συνήθης πρακτική στην Ινδία, είπε.

* Ασπάστηκε το βουδισμό και εντάχθηκε στό κόμμα Σαματζουάντι. Εξελέγη βουλευτής το 1996, στην επαρχία Μιρζαπούρ, γνωστή για τα χειροποίητα χαλιά της.

Σύνθημά της, η κατάργηση της παιδικής εργασίας.

* Το 1997, προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης. Παντρεύτηκε, αλλά φαίνεται ότι δεν είχε εμπιστοσύνη στο σύζυγό της, γιατί είχε ζητήσει από το δικηγόρο της να κάνει διαθήκη με την οποία τον αποκλήρωνε.

* Η ζωή στην πόλη δεν της άρεσε. Μέχρι να προσαρμοστεί, δολοφονήθηκε, στις 25 Ιουλίου του 2001, στο Νέο Δελχί...

Μεγάλωσε χύνοντας αίμα και πέθανε βουτηγμένη στο δικό της, όταν τη γάζωσαν τρεις μασκοφόροι έξω από το σπίτι της. Το «γιατί» παραμένει άγνωστο. Η αστυνομία δεν πιστεύει τον άνδρα που εμφανίστηκε ως δολοφόνος της.

Ομως, το πιθανότερο είναι ότι η Φούλαν Ντέβις πλήρωσε την τόλμη της να υψώσει το μικρό της ανάστημα στο αρχαίο και βαθιά ριζωμένο σύστημα των κοινωνικών τάξεων της Ινδίας.
πηγή enet.gr

[Tήν εικόνα πήρα από το prosopa.eu Εμφανίζεται η Φουλάν μαζί με τον Γκάντι,διότι οταν τής ζήτησαν οι αρχές να παραδώσει τά οπλα,εκεινη απαίτησε μια φωτογραφία του Γκάντι λέγοντας πώς μόνο στα πόδια του θα αφηνε τά οπλα της...Μιά ενδιαφέρουσα συνέντευξη ειχε δώσει στην Κ.Αντωνοπούλου ,αν τήν δειτε καπου μην την προσπεράσετε..ειναι πράγματι συγκλονιστική...λεπτομέρειες περισσότερες μπορείτε να βρείτε εδώhttp://en.wikipedia.org/wiki/Phoolan_Devi]

Δεν υπάρχουν σχόλια: