ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ

Μια μικρή επιστροφή στις ρίζες μας.

Posted by olympiada στο Οκτωβρίου 24, 2010

Γράφει ο Ευάγγελος Βαρελίδης

Ο Πολυμήχανος, Πολύτροπος και Ευφυής Οδυσσέας, έφτασε στην Ιθάκη και την Πηνελόπη του, πολεμώντας και αντιμετωπίζοντας Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες και αφού βέβαια σκότωσε τους υποψήφιους  μνηστήρες της Πηνελόπης.                                                                                               Στην συνέχεια και αφού έκτισε το Νέο του Βασίλειο Ευφυώς, το άφησε στον Ευφυή  Γιό του Τηλέμαχο και έφυγε σε νέες περιπέτειες, πιθανόν να εκπορθήσει την Νέα Τροία, κατά πάσαν πιθανότητα το Διάστημα.                                                                                                                                                                              Ο Οδυσσέας, ως γνήσιος Αρσενικός και Ευφυής Σπορέας, άφησε στις περιπέτειές του πολλούς Γιούς, παραδόξως δεν υπάρχουν θυγατέρες, γιατί άραγε; Αλλά  στην προσπάθεια κατάκτησης του Διαστήματος, την νέα του περιπέτεια, ένας άγνωστος  από αυτούς τους Γιούς, ο Τηλέγονος, σε κάποια φιλονικία, σε κάποιον άγνωστο τόπο, σκότωσε τον Ευφυή, Πολύτροπο και Πολυμήχανο Πατέρα του Οδυσσέα και μ’ αυτό τον θάνατο, πιθανόν να κατέρρευσε,                           και η νέα περιπέτεια, αυτή, της κατάκτησης του Διαστήματος.
Σύμπτωση; ΟΧΙ πάει πολύ για να είναι σύμπτωση. bardo-opeirasmostouodyssea.jpg
Ο Τηλέμαχος είναι ο Ευφυής Γιός του Οδυσσέα που για να διατηρήσει το Βασίλειο του Ευφυούς  Πατέρα του,  μάχεται τα Τηλεείδωλα, τα Τηλεψεύδη, την Τηλεύπνοση, τα Τηλεπροϊόντα και γενικά όλα τα Τηλεφαντάσματα που καταστρέφουν την πραγματικότητα και την Ευφυή λειτουργία του Θείου ΕΓΩ μας,  μετατρέποντας το σε Υπηρέτη της Κατανάλωσης.                                                                                                                                   Ο Τηλέγονος είναι επίσης Γιός του Οδυσσέα, ο οποίος όμως προέκυψε από το Ευφυές Έργο του Πατέρα του, και ο οποίος μέσα στην Άγνοια Του Ποιος Είναι,  γνήσιος Γόνος των Τηλέ και των άγνωστων διαχειριστών των Τηλεπροϊόντων,  υπακούοντας στα τυφλά και άλλογα ένστικτά του, που όλα τα τηλεκανάλια  καλλιεργούν, ως γνήσιος Γόνος των τηλεπρογραμμάτων, σκοτώνει την Εαυτού Ευφυΐα,  για να καταλήξει Λωτοφάγος, άβουλος  καταναλωτής προϊόντων και να παραιτηθεί της Θείας Ιδιότητος του Ευφυούς δημιουργού…
Σύμπτωση; Όχι, πάει πολύ για να είναι σύμπτωση.
Ο Οδυσσέας στο ξεκίνημα των περιπετειών του, συμβολίζει το ΕΓΩ της Προσωπικότητος        του κάθε ανθρώπου, το οποίο υπηρετεί τις ανάγκες της ζωής και του φυσικού σώματος, αλλά ταυτόχρονα, αναζητά και την Υπαρξιακή του Δικαίωση, (Αυτό που λανθασμένα λέγουμε ευτυχία και ψάχνουμε σε λάθος τόπους να την βρούμε) και που είναι πέρα από την επιβίωση και αναπαραγωγή.  (Κάποιοι λέγουν, Ματαιότης-Ματαιοτήτων τα πάντα…..)
Το ΕΓΩ της προσωπικότητος,  στην προσπάθειά του να βρει την δικαίωση της ύπαρξής του, να φτάσει δηλαδή στην ΙΘΑΚΗ, το Βασίλειο με τους πολλούς Μνηστήρες και Διεκδικητές        (του Εαυτού) και του Θείου Δημιουργικού ΕΓΩ του, (της Πηνελόπης). Είναι υποχρεωμένο να αντιμετωπίσει όλους τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, που αισθήσεις, ένστικτα,  συναισθήματα  και καλοπροαίρετοι εξουσιαστές, διαρκώς στήνουν εμπρός του.
Το ΕΓΩ της προσωπικότητος, αισθάνεται βαθιά μέσα του την Ιερή Ύπαρξη του δίδυμου αδελφού, Θείου ΕΓΩ (Πηνελόπη) (που βρίσκετε στον Εαυτό, την Ιθάκη) και ποτέ δεν παραιτείται από την προσπάθεια να τον συναντήσει. Όταν το κάνει, λόγο παραπλάνησης              ή τεμπελιάς, χάνει την ζωτικότητά του και μαραίνετε, πεθαίνει.  Όπως μαράθηκε και ο Οδυσσέας στο νησί της Καλυψούς, παρά τον Θείο Έρωτα που ζούσε.
Εύχομαι από καρδιάς στους νέους Οδυσσείς και  νέους Τηλεμάχους, τους νέους αναζητητές της Ιθάκης και της Πηνελόπης,   του Εαυτού και του Υπερβατικού ΕΓΩ, να εργαστείτε Ευφυώς, διότι η ευδαιμονία της Ευφυούς δράσης δεν τελειώνει ποτέ και ενθυμούμενοι πάντα τους  Τηλεγόνους και τα προϊόντα τους,  να δικαιώσετε τον Λόγο της Ύπαρξής σας.. ….                                                                                                                                                     Φίλοι μου, Καλή Τύχη σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι αυτοδικαίωσης και αυτοπραγμάτωσης,  διότι οι Λαιστρυγόνες, οι Κύκλωπες και οι Τηλέγονοι έγιναν Γνωστοί και εύκολα αντιμετωπίζονται.  Ν. Εγγονόπουλος: Πηνελόπη και Οδυσσέας (20kb)  
Στο Βιβλίο μου με τον τίτλο ΕΓΩ, καταθέτω όση γνώση απόκτησα  για την ψυχολογία  και συμπεριφορά μας και το οποίο μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά, τους εραστές  της Αλήθειας του Δικαίου και της Ελευθερίας στην προσωπική τους απελευθέρωση από Φόβους, Τρόμους, Αγωνίες και Αμφιβολίες,  που έντεχνα, φυτεμένοι στον Χώρο του Νου μας, καταδυναστεύουν την ωραιότητα της Ζωής μας.                                                                    Προμηθευτείτετο μέσω Διαδικτύου ή των βιβλιοπωλείων όσο είναι καιρός και αν θέλετε σεμινάρια, διαλέξεις ή συζητήσεις, επί όλων αυτών είμαι ανοικτός.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχει μια διαρκής  κατασυκοφάντηση των Πολιτικών εξουσιών τις τελευταίες 10ετίες από όλα τα Μ.Μ.Ε. τους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους  και τους επίσης καλοπληρωμένους σατιρικούς   καρατερίστες που διαρκώς αποκαλύπτουν  του Κόσμου τις βρομιές, χωρίς η δήθεν αδέκαστη Δικαιοσύνη να ενεργεί αυτεπάγγελτα, όπως θα έπρεπε. Τούτο μας κάνει να χάνουμε την εμπιστοσύνη στα κυβερνητικά σχήματα και να παραιτούμαστε της υπεράσπισης των κυβερνητικών και κρατικών εξουσιών και αυτό είναι ένα θανάσιμο λάθος εκ μέρους μας. Διότι αν οι κρατικές εξουσίες καταρρεύσουν μέσα στα δοτά σκάνδαλα που ευρέως προβάλλονται από τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης, τότε θα γίνουμε εύκολη τροφή στους αφέντες των πολυεθνικών, διότι δεν θα υπάρχει καμία εξουσία να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην ανθρωπιά μας. . Ο Θεσμός του Δικαίου είναι ο συνεκτικός ιστός μιας κοινωνίας, όταν αυτός είναι διάτρητος, οι κοινωνίες καταρρέουν. Αυτή η διαρκής  παραχώρηση αρμοδιοτήτων, από τις κεντρικές εξουσίες σε πολυεθνικές εταιρίες, με διάφορες  ευλογοφανείς και ύπουλες δικαιολογίες, οδηγεί αργά αλλά σταθερά σε μια κατάρρευση των Δημοκρατικών συστημάτων, των κεντρικών εξουσιών και των δομών διαχείρισης των Παγκοσμίων προβλημάτων που μας πνίγουν. Και αυτό είναι μια έντεχνη παγίδα στην οποία αν πέσουμε, δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ..
Όλα αυτά, μαζί με τις επερχόμενες Κλιματικές αλλαγές, τις οποίες οι εξουσίες επέτρεψαν να αναπτυχθούν. Τον ηθικό εκφυλισμό του Ανθρώπου που έντεχνα έγινε και τον ολοκληρωτικό έλεγχο της τεχνολογίας από Αυτούς, που κατά τα συμφέροντά τους ανέπτυξαν.                                                                Θα αφανίσουν το Ανθρώπινο Γένος και στο υπόλοιπο που θα  επιβιώσει, θα εδραιωθεί ο Νέος Μεσαίωνας των Τραπεζιτών και  των Πολυεθνικών, με όλη την Ισχύ, που δολίως, μέσω των επιστημών απέκτησαν και  το Μίσος των οποίων για τη Ζωή και την ομορφιά της,                           μας οδήγησε μέχρι ΕΔΩ. Τον επερχόμενο Αρμαγεδώνα! Θα αφήσουμε  να συμβεί;                                                                                                                            ΕΓΩ εργάσθηκα μια Ζωή  να ανακαλύψω την Αλήθεια, την βρήκα και εργάζομαι υπέρ Αυτής και του Ανθρώπου.
Ποιός  είμαι Εγώ; Μα ο Εαυτός μου φυσικά, ένας μοναχικός πολεμιστής υπέρ του Ωραίου, του Δικαίου και της Ελευθερίας, ένας Υπερήφανος  Έλληνας. Και προέκυψα έτσι, όταν από μικρός, ταγμένος στην αναζήτηση των πραγματικών αιτιών της ανθρώπινης δυστυχίας, ανακάλυψα, ότι ο σωματικός, συναισθηματικός  και νοητικός βάσανος, έντεχνα φυτεμένα στο Νου και το σώμα μας, καταστρέφει την έλλογη συμπεριφορά μας.                                                                                       Κι’ αν σας φαίνετε παράξενο που είμαι ένας υπερήφανος Έλληνας, θα μεταφέρω και σε σας τους Λόγους της δικής μου θέσης για να γίνεται κι’ εσείς υπερήφανοι Έλληνες διότι σίγουρα, μέσα στο μίζερο και σ’ όλα φτωχό περιβάλλον μας, λείπει μια σοβαρή αιτία Υπερηφάνειας..
ΕΙΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Διότι, πρώτοι οι Αρχαίοι Πρόγονοί μου τρείς χιλιάδες χρόνια πριν,  διατύπωσαν έλλογα και κατανοητά την Υπαρξιακή βιωματική εμπειρία του ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ στο ΤΩΡΑ ως Ενάδα. Και στην συνέχεια, εμφάνισαν για πρώτη φορά στην ιστορία της Ανθρωπότητος, την Αυτεξούσια Οντολογική Παρουσία του Ανθρώπου στον Κόσμο,  αποκαλύπτοντας  την Πραγματική Δημιουργική Δυναμική του ΟΝΤΟΣ  Άνθρωπος.
Είμαστε Συνδημιουργοί του κόσμου και όχι πρόβατα και τούτο διότι οι Αρχαίοι Πρόγονοί μας, μαζί με την Προσωπική Αντωνυμία ΕΓΩ και μέσα από την Υπέροχη Ελληνική Γραμματεία,                τη Μητέρα των γλωσσών της Γης, ορίζοντας τους Χρόνους των ρημάτων και την Αυτεξούσια παρουσία του ΕΓΩ, μέσα σ’ Αυτούς τους Χρόνους, αποκάλυψαν στους Ανθρώπους την έννοια και την ύπαρξη του Χωροχρόνου, άνευ του οποίου δεν μπορεί να υπάρξει κανένα Ανθρώπινο Έργο.
Το Σύνολο του Ανθρώπινου Έργου στον Πλανήτη, επαναλαμβάνω, το σύνολο του Έργου, Καλό και Κακό, ακόμη και η σημερινή κατάντια του Ανθρώπου, οφείλετε σ’ αυτή την Ελληνική Αποκάλυψη, το ΕΓΩ και τον ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ.
Το ανθρώπινο ΕΓΩ, με τις ιδιότητες της Σκέψης, της Βούλησης και της Ενόρασης με τις οποίες προικίσθηκε από τον Ουρανό και το D.N.A. της Γαίας,                                 είναι απόσπασμα της Διασκεπτικής και Βουλητικής Αρχής του Σύμπαντος,                              που δρα στον Χωροχρόνο και Εγώ είμαι αυτός, που επαναδιατύπωσα Το ΕΓΩ ως ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ, αποκαλύπτοντας, ότι ο Άνθρωπος είναι Συνδημιουργός του Κόσμου.                                                                                                                                                                                                          Τούτη η πράξη, όπως και το βιβλίο που την συνοδεύει, είναι η δική μου ενέργεια αντίδρασης, σ’ ένα  ΑΝΘΡΩΠΟΠΟΙΗΤΟ  πολιτιστικό μοντέλο Ζωής, που έντεχνα, υποβάλει και επιβάλει αυθαίρετα και  ενάντια σε κάθε Λογική Αρχή Ζωής,                πόνο, φόβο, μοναξιά, βία, ερωτικές διαστροφές, καταστροφή και παραφροσύνη.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!!  Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!
Και ένα τελευταίο Ερώτημα: Η αποδοχή ή απόρριψη αυτής της θετικής  πρότασης από τον                           Εαυτό σας, γίνεται από Συναισθηματική Ώθηση ή Λογική Κρίση;                                                                          Σκεφτείτε την απάντηση για τον Εαυτό σας, όχι για μένα, Εγώ την Γνωρίζω.
Ευάγγελος Βαρελίδης. Συγγραφέας Ερευνητής σε θέματα Νου, Συνείδησης,                                                                   Συναισθηματικής Νοημοσύνης, Έρωτα και ΕΓΩ.                                                                                                               evangelos@varelidis.gr
Ν. Εγγονόπουλος: Πηνελόπη και Οδυσσέας (20kb)

Δεν υπάρχουν σχόλια: