ρίν λίγες μέρες, πούλησαν, λέει, τη Μακεδονία οι προδότες!… Έκαναν, έφτιαξαν… Χανόμαστε!… (Ξαναλέει.) Καί νάααα, κάτω τα μούτρα οι Έλληνες, κοντά στο να βάλουν τα κλάμματα! Ανήμποροι, ανυπεράσπιστοι, να μην ξέρουν πού να διαμαρτυρηθούν καί πώς να ξεσπάσουν!
Αν αυτές τις μέρες πηγαίναμε γιά ρεκόρ ταυτόχρονης συλλογικής κατάθλιψης, θα γραφόμασταν στο βιβλίο Γκίνεςς.

Αγαπημένε μου λαέ, πάντα ευκολόπιστε καί πάντα προδομένε!
 • Δεν ξεχνώ τη Μακεδονία μας, που «ξεπουλήθηκε».
 • Δεν ξεχνώ τις εκατοντάδες Ελληνικές επιχειρήσεις, που σηκώθηκαν καί πήγαν στη Βαρντάρσκα. (Ή πουλήθηκαν σε αλλοδαπούς, με έδρα τη Βαρντάρσκα.)
 • Δεν ξεχνώ τους δικούς μας, που πάνε στη Βαρντάρσκα γιά να παίξουν στο καζίνο (με τραγουδοφίρμες εξ Αθηνών!).
 • Δεν ξεχνώ την τρομερή οικονομική ζημιά των Μακεδόνων (από ετικέττες προελεύσεως, κτλ), την οποία, βεβαίως, δεν θα τους την ξεπληρώσουν οι φιλο-«Μακεντόνσκυ» πωλητικοί απ’ την τσέπη τους (Μπουτάρηδες καί λοιποί παρεμφερείς).
 • Δεν μου διαφεύγουν όσα παρόμοια έρχονται (Θράκη, «Τσαμουριά», Αιγαίο, Κρήτη…).
Όμως, λαέ μου, ξέρεις τί άλλο μπορείς να κάνεις τώρα, εκτός απ’ το να κλαίς καί να οργίζεσαι; (Καί το να δίνεις φάπες στους πωλητικούς – τη μόνη σωστή ενέργεια που έκανες; )
Πολλά!!!
 • Καί ναί, ακόμη υπάρχει χρόνος γι’ αυτά!
 • Κι όχι, δεν εννοώ μηνύσεις καί αγωγές (καί λοιπές νομικού τύπου ασπιρίνες) κατά των προδοτών, που έτσι κι αλλοιώς θα καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων. (Σκεφθήτε μονάχα ποιοί θα τις δικάσουν -ΑΝ τις δικάσουν- καί με ποιές γνωμοδοτήσεις ποιανών!)
Μπορείς τα εξής – γιά αρχή (καί περιγραφόμενα όσο σύντομα γίνεται) :

α. Κατάπνιξη του συναισθήματος
Το ξέρω άριστα ότι το συναίσθημα είναι αυτό, που διακρίνει τον Έλληνα από τα Νεάντερταλ! Αλλά, βρέ αδερφέ, πρέπει να χρησιμοποιείται με ρέγουλο. Σε κρίσιμες καταστάσεις, το συναίσθημα -καί δή, σε ποσότητες ανεξέλεγκτες- είναι θανατηφόρο. Λοιπόν, σκοτώστε το, πριν σας σκοτώσει αυτό!
Στις κρίσιμες καταστάσεις, σαν αυτές που περνάει η πατρίδα μας, το μόνο που μας σώζει είναι η λογική! Επομένως, σφίξτε τα δόντια καί σκεφθήτε λογικά!
Κατ’ αρχήν, μπορεί κανείς να μου ξεκαθαρίσει τί πούλησαν καί ποιοί (προδότες-ξεπροδότες) ; διότι εγώ είμαι από χωριό καί δεν το βλέπω το …πωληθέν! Αλλά, να σας πώ εγώ: Τίποτε απολύτως δεν πούλησαν! Δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι, που δεν σου ανήκει! Μπορώ εγώ, ας πούμε, να πουλήσω την πλατεία Ομονοίας, ή να την κληροδοτήσω στα παιδιά μου;
«- Μά, ρέ Εργοδότη, δεν βλέπεις; Δεν χαμπαρίζουν ούτε από Σύνταγμα, ούτε από νόμους, ούτε από εγκυρότητα ή ακυρότητα μιάς διακρατικής συμφωνίας! Τα γράφουν όλα κανονικά, καί κάνουν του κεφαλιού τους!»
Έ, ωραία! Κι εμείς θα γράψουμε κανονικά κάθε μή έγκυρο κωλόχαρτο, σαν την Παραφωνία των Πρεσπών – η οποία ΔΕΝ δεσμεύει την Ελλάδα! (Το αν το συγκεκριμένο σόφτεξ δεσμεύει ή όχι την παρέα του Αλεκσάκι με τις υποσχέσεις που έδωσαν σε γερμαναράδες κι ηπαπαραίους,… Με το συμπάθειο, αλλά στ’ @@ μας. Την Ελλάδα ΔΕΝ τη δεσμεύει καί ΔΕΝ την αφορά. Εδώ δεν δεσμεύει καί δεν αφορά την ίδια τη …«Ματσεντονίγια»!) Εδώ, όμως, διαπιστώνω μ’ ευχαρίστησή μου πως αρχίζετε να διακρίνετε κάτι:
Μερικά χαρακτηριστικά του Συστήματος καθίστανται πλέον ολοένα καί φανερώτερα, ακόμη καί στον πιό πέρα βρέχει συμπατριώτη μας! Κι όταν ο εχθρός χάσει την προκάλυψή του, γίνεται ευάλωτος!

β1. Η κρυφή (μαύρη) γητειά του Συστήματος!
Τί βλέπουμε; Το εξής:
 • Το Σύστημα έχει μπλοκάρει μαζικώς τα μυαλά των Ελλήνων με ωραίες λέξεις (πχ «δημοκρατία», «δικαιώματα», «ρατσισμός», «φασισμός», κτλ). Μιλάμε γιά καθαρή μαύρη μαγεία, από την οποία λίγοι έχουμε ξεφύγει! (Καί χαρακτηριζόμαστε «συνωμοσιολόγοι», «αλαφροΐσκιωτοι», καί λοιπές μαλακίες.)
Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, κι αφού οι Έλληνες έπεσαν να ροχαλίζουν, το Σύστημα χορεύει μόνο του καί κάνει ό,τι θέλει! Πχ μας κουβαλάει εδώ ως «σωτήρα» ένα άτομο, που ποτέ του δεν πέταξε ούτε μιά πέτρα κατά των Γερμανών επί Κατοχής (καί κάποιοι …μαγεμένοι το υποδεχόντουσαν με λαμπάδες στο αεροδρόμιο!), αναγορεύει σε εξέχουσα «δημοκρατική» φυσιογνωμία άλλο άτομο, που έγλειφε τον κώλο της αγγλίτσας επί Κατοχής, γράφει στα παπάρια του τους δικούς του νόμους καί το δικό του Σύνταγμα, εφ’ όσον έχει φροντίσει από πρίν γιά την ατιμωρησία του… Καί τα λοιπά, καί …ταλιμπάν! (Πού ‘λεγε κι ο Μιμάκος κάποτε.)

…Κι από πάνω κατηγορεί τον Λαό ως …παράνομο, άμα ο Λαός αγριέψει καί ζητάει να τηρούνται οι (έστω, λειψοί-κουτσοί-στραβοί) κανόνες! Βέεεεεβαιαααα!!!… Το Σύστημα είναι υπεράνω κριτικής! (Καί τιμωρίας!) Αλλά ο νόμιμος καί νομιμόφρων πολίτης όχι!
Η πλάκα είναι πως το Σύστημα μέν κάνει τη δουλειά του (καί πουλάει τρέλλα), αλλά ο Λαός, αντί να το σκίσει με το αλυσσοπρίονο, …έχει αποκτήσει ενοχικό σύνδρομο καί σκύβει το κεφάλι!!! Εδώ σε θέλω!!! Να φοβάσαι να ξεφωνίσεις τα διάφορα κόπρανα του δημοσίου βίου, μή καί σε χαρακτηρίσουν αρνητικά!!! Λες καί τά ‘χεις ανάγκη!

Πχ… Εδώ, στο ιστολόγιο, μπορεί να έρθει κάποιος του γκουβέρνου (ή έτερος βλάξ ή καλοθελητής), να διαβάσει όσα γράφω, καί να με κατηγορήσει γιά …απόπειρα ανατροπής του πολιτεύματος! Ας κοπιάσει, όμως! Θα του τρίψω στα μούτρα ότι: (α) το πολίτευμα είναι ήδη νεκρό, καί (β) το πυροβόλησαν στο κεφάλι καί το σκότωσαν αυτοί, που θεωρητικά τους συνέφερε (καί τους συμφέρει) να το τηρούν ζωντανό. Εγώ δεν παρέβην κανέναν νόμο καί κανένα Σύνταγμα! Άλλοι τά ‘καναν αυτά!

Βέβαια, άλλος στη θέση μου θα έσπευδε -με σκυμμένο το κεφάλι- ν’ απολογηθεί (αντί ν’ αρπάξει πέτρες καί χοντρόξυλα, γιά ν’ αποδώσει …βραβεία). Αλλά είπαμε: Μαύρη μαγεία!

Δεν είναι του παρόντος να σας αναλύσω τον μηχανισμό αυτόν (της μαύρης μαγείας γιά ύπνωση κι αποχαύνωση λαών), όμως: (α) ξέρουν πολύ καλά «αυτοί» καί μας χορεύουν με το συναίσθημα, επομένως (β) ΛΟΓΙΚΕΥΤΗΤΕ χωρίς καθυστέρηση!!! Έτσι, θα διακρίνετε καθαρώτατα κι ακόμη ένα χαρακτηριστικό του Συστήματος.

β2. Οι γραμμές άμυνας του Συστήματος
Το Σύστημα δεν θα ήταν Σύστημα, αν τ’ άφηνε όλα στην τύχη. Αν ήταν έτσι, το πολύ-πολύ να επρόκειτο γιά μικροσυμμορία μπουγαδοκλεφτών. Πρέπει να καταλάβετε ότι το Σύστημα έχει εξαπανέκαθεν πολλές, πολλαπλές, καί ισχυρώτατες (όχι, όμως, άτρωτες) γραμμές άμυνας, κυρίως αόρατες, μερικές από τις οποίες όμως άρχισαν τώρα τελευταία να χάσκουν φανερά. Μία, δέ, από δαύτες είναι τα επίτηδες αφημένα κενά σε Σύνταγμα καί νόμους – με σκοπό κυρίως την ατιμωρησία των μεγαλοσχημόνων.
Φερ’ ειπείν, τί παναπεί «άρθρο 120 ακροτελεύτειο», καί λοιπές μπούρδες; Τά ‘παμε… δεν μπορεί να είναι συνταγματολόγος καί πρόεδρος Συνταγματικού Δικαστηρίου (ώστε να βγάζει …συνταγματικές γνωμοδοτήσεις) ο καφετζής της Άνω Ραχούλας! Αυτό το βάρος πέφτει σε άλλους (πχ σε κάποιον ονόματι Πάκη, ας πούμε) – που, όμως, διαρκώς κάνουν την κορόϊδα! (Στις κρίσιμες στιγμές κοιτάζουν ψηλά, να διαπιστώσουν αν το ταβάνι είναι όμορφο – κι ο Λαός να πάει να πνιγεί!)
Μπερδεγουέη, αναρωτήθηκε κανείς γιατί ορισμένα άτομα είναι «εξ ορισμού» μελλοντικοί βουλευτές, πρωθυπουργοί, κτλ, ενώι εμείς ο Λαός όχι; (Καί δή, άτομα που δεν κάνουν ούτε γιά να σφουγγαρίζουν καμπινέδες!) Τί σόϊ δημοκρατία είν’ αυτή, όταν δεν έχουμε ίσες καί ίδιες ευκαιρίες; (Δυστυχώς, δεν νομίζω πως απασχόλησε πολλούς το ερώτημα – διότι η μαύρη μαγεία εξακολουθεί να ναρκώνει τα μυαλά.) Να με συμπαθάτε οι οπαδοί αυτωνών (καί να μή με συμπαθάτε, στα τέτοια μου), αλλά προσωπικώς δεν σέβομαι ούτε κατ’ ελάχιστον τέτοια βιολογικά σκουπίδια!… Όπως πχ αγράμματους μαθητές (καί …μελλοντικούς πρωθυπουργούς, κυρα-Τσουλούφω), που αντί να διαβάζουν τα μαθήματά τους (μπας καί ξεστραβωθούν καί γίνουν άνθρωποι), κάνουν καταλήψεις στα σχολεία τους. Πολλώι δε μάλλον να τα βάλω να με …κυβερνήσουν!!!
(Άειντε, τώρα, να μιλήσεις γιά το Δίκαιο της Θάλασσας σ’ ένα ζώον, που καλά-καλά δεν ξέρει τί είναι τα θαλάσσια σύνορα!… Ρέ Ρετζεπίκα, αΐπ, μπέ! Ντροπή σου ρέ, άμα τ’ αρχίσεις το άτομο στο δούλεμα! Θα είναι σα να κλέβεις ξωκκλήσι!)

Όμως, εδώ πρέπει να ειπωθεί το εξής:
Αντίθετα από τον Οδυσσέα, ο οποίος πρώτα σκότωσε τον πιό δύσκολο αντίπαλο, τον ας πούμε αρχηγό της συμμορίας των μνηστήρων (τον Αντίνοο), καί μετά ξεκαθάρισε εύκολα με τους υπόλοιπους, το Σύστημα το καλό το πράμα το φυλάει γιά το τέλος! Δεν σ’ αφήνει να δείς όλο το βάθος της άμυνάς του. Αλλά, γιά να βλέπεις όλο καί βαθύτερα, πρέπει πρώτα να περνάς ένα επίπεδο άμυνας, να πηγαίνεις στο επόμενο, κτλ κτλ. Όπως περίπου είναι οι πίστες στα ηλεκτρονικά παιχνίδια! Κι όσο προχωράει το πράγμα, δυσκολεύει – κάθε «πίστα» καί δυσκολώτερη.
Έτσι, πέρασε πολύς καιρός μέχρι οι Έλληνες να καταλάβουν… λάθος!… ν’ αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι:
 • Δεν υπάρχουν «σωτήρες» καί «ημίθεοι» εκ Συστήματος. Ούτε θα υπάρξουν ποτέ.
 • Όλοι οι του Συστήματος είναι μιά παρέα, που το ένα μέλος της καλύπτει τις πομπές των άλλων.
 • Οι του Συστήματος δεν ενοχλούνται, διότι πιό μπροστά υπάρχουν ως «αναχώματα» διάφορα ανθρωπάκια, πχ «σοβαροί ιστολόγοι μή συνωμοσιολόγοι», διαδικτυακά τρόλλς, «διανοούμενοι» (που σου «αποδεικνύουν» πόσο λάθος κάνεις), καί ματατζήδες.
 • Όταν κάποια στιγμή ενοχληθούν, θα δείς ότι ΕΣΥ θα τρέχεις στο τέλος (μη φάς ξύλο, αυτόφωρα, καί τα ρέστα), όχι αυτό… Καί δεν θα μπορείς να καταφύγεις πουθενά γιά το δίκιο σου – διότι όλοι οι θεσμοί είναι δικοί του.
 • Οι αντιδράσεις τύπου: «αγρότες κλείνουν εθνική οδό», ή «συνδικαληστές κατεβάζουν διακόπτες», είναι καθαρά ανώδυνες πορδές του ίδιου του Συστήματος καί τίποτ’ άλλο.
 • Τις παγίδες του Συστήματος κατά κανόνα τις βλέπεις, όταν ήδη έχεις πέσει μέσα τους. Πχ το ξέρατε ότι βγαίνει κυβέρνηση ακόμη καί με 12.5%; (Με αρκετές προϋποθέσεις μέν, αλλά είναι δυνατόν.) Έ, να το μάθετε τώρα, διότι μπορεί να σας χρειαστεί!
 • Κτλ κτλ.
Εννοείται πως, αν το παραζορίσεις το Σύστημα, θα πάει σε ριζικές λύσεις: μπορεί πχ να σε εντοπίσει (μέσωι τηλεφώνων κτλ) καί να δοκιμάσει να σε στείλει γιά μετενσάρκωση. Μή μασάτε, όμως, αυτό είναι ακραία λύση – καί δεν πιάνει πάντα. Ούτε πρέπει να μας απελπίζει. Την ανέφερα, απλώς γιά λόγους πληρότητας του παρόντος …φυλλαδίου οδηγιών!

Το Σύστημα, βέβαια, παίζει κι άλλο χαριτωμένο παιχνιδάκι: όταν με τα πολλά μάθεις τους κανόνες του παιχνιδιού (καί μερικά κόλπα γιά να το κερδίζεις), το Σύστημα …αλλάζει τους κανόνες!!! Αυτά ακριβώς είναι -γιά παράδειγμα- οι κάθε τρείς καί λίγο αλλαγμένοι κανόνες των εκλογών, η καθημερινή κουρελοποίηση της νομοθεσίας (ακόμη καί των καλών νόμων) με βροχή νέων νόμων καί τροπολογιών (ψηφιζομένων από πέντε βρυκόλακες του εκάστοτε γκουβέρνου στις τρείς το πρωΐ) – καί δέ συμμαζεύεται.
Επίσης, μερικά από τα κόλπα που ξέρει το Σύστημα, είναι πανάρχαια. Αλλά, αφού συνεχίζουν να πιάνουν σε λαούς μαστουρωμένους με ωραίες λεξούλες, τα επαναλαμβάνει. Χαζό είναι, να τα καταργήσει;
Άρα, εμείς τί πρέπει να κάνουμε, γιά ν’ αντιμετωπίσουμε όλ’ αυτά;

γ1. Πρακτέα 1
Πολλά πρέπει καί μπορούμε να κάνουμε. Καί πρώτα-πρώτα, να μάθουμε Ελληνική Ιστορία καί Μυθολογία ΑΠΕΞΩ.
Νά, φέρ’ ειπείν, το ξεπούλημα της Μακεδονίας, ή η δημιουργία κράτους-μαϊμού στα βόρεια της Ελλάδας, δεν είναι τωρινή υπόθεση. Ούτε του Τίτο. Ούτε της Κομιντέρν. Ούτε των Αψβούργων. Η δουλειά πάει πολύ πιό πίσω στον χρόνο… καί πιό πίσω… Μπορώ να σου πω ότι φτάνει μέχρι την εποχή του Ελληνο-Ατλαντικού πολέμου! Καί τούτο, διότι η γή δεν βγάζει πόδια, γιά να περπατήσει καί να φύγει! Άρα, τα παλιά (ίσως καί πανάρχαια) γεωπολιτικά προβλήματα παραμένουν!
Άρα, κακώς, κάκιστα οι Έλληνες «ανακάλυψαν» ότι σήμερα κάποιοι πάνε να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία, καί δή χωρίς κανένα νομικό ή συνταγματικό έρεισμα. Αυτό έπρεπε να το έχουν «ανακαλύψει» εδώ καί καιρό! Κι άλλο τόσο κακώς στεναχωριούνται γιά πρόβλημα, που δεν υφίσταται κάν! (Κι αν επιμένουν ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αυτό αντιμετωπίζεται. Δεν είναι να πέσουμε καί του πεθαμού, δηλαδή.) Ελπίζω, μόνον, να μην «ανακαλύψουν» οι συν-Έλληνές μου πάλι κατόπιν εορτής το τί παίζει καί με τις υπόλοιπες Ελληνικές περιοχές, που προορίζονται γιά ξεπούλημα μπίρ-παρά (Θράκη, Αιγαίο, Ήπειρος, κτλ).
Παρήγορο στοιχείο στην όλη υπόθεση, είναι το «ντού» στα σπίτια των βουλευτάδων! Σαρανταπέντε χρόνια πήρε στους συμπατριώτες μου ν’ αρχίσουν να καταλαβαίνουν τί πρέπει να κάνουν με τους πωλητικούς, αλλά ευτυχώς το κατάλαβαν τελικά! Κάλλιο αργά, παρά ποτέ – στην κυριολεξία!!!
(Δυστυχώς, οι αγρότες κάτι πήγαν να κάνουν με τα τρακτέρ στο Κυνοβούλιο, αλλά το μετάνοιωσαν καί ξαναγύρισαν στις εθνικές οδούς. Ρέ μυστήριοι, τί παριστάνετε στην εθνική οδό; Μήπως ψηφίζει η άσφαλτος; μήπως νομοθετεί; μήπως -ξέρω ‘γώ- σας έδωσε υποσχέσεις;…
Θα βάλετε ποτέ μυαλό, ωρέ; )
Αντιθέτως, μή παρήγορη είναι η -ακόμη υπάρχουσα- ελπίδα πολλών, ότι ο φερόμενος ως πρόεδρος της δημοκρατίας έπρεπε (καί ίσως ακόμη πρέπει) να παραιτηθεί, γιά να σώσει τη Μακεδονία! Ρέ παιδιά, είσαστε σίγουροι γιά το συγκεκριμένο άτομο; Διότι εγώ, τσού! Μήπως θυμάστε ποιός πρότεινε «δώρο» πενήντα βουλευτάδες στο πρώτο κόμμα; Έ; Μήπως αυτοί οι «δωροποιηθέντες» -κατά κανόνα πολιτικώς ανύπαρκτοι βολευτές (των 1,500 σταυρών έκαστος)- ψήφισαν ομαδικώς υπέρ της «Ματσεντονίγιας»; Έ; Από ποιόν περιμένατε να παραιτηθεί, λοιπόν;
Άντε συνέλθετε!…

Τα «θέλω» καί οι στόχοι των εχθρών της Ελλάδας δεν είναι ούτε πολλά, ούτε αόριστα. Είναι λίγα, καί καλώς καθορισμένα. Πάντως, είναι τρομερό λάθος αυτό που κυκλοφορεί τώρα τελευταία, ότι δήθεν επιδιώκουν τον διαμελισμό της Ελλάδας. (Ακόμη καί το όνομα αυτού του -υποτιθέμενου Σοβιετικού, αλλά στην πραγματικότητα Νατοϊκού– σχεδίου κυκλοφορεί λάθος στα ιντερνέτια! Δεν υπάρχει κανένα «σχέδιο Φαιδώρα», ούτε «σχέδιο Φεντόρα», ώ ημιμαθείς! «Φεντόρα» γράφεται, αλλά «Φιοντόρα» προφέρεται. Είναι η Θεοδώρα στα Σλαύϊκα. «Σχέδιο Θεοδώρα», το λοιπόν.) Δεν επιδιώκουν τον διαμελισμό της Ελλάδας, ξαναλέω. Όοοοοχι!
Επιδιώκουν τον πλήρη βιολογικό θάνατο κάθε Έλληνα καί κάθε Ελληνίδας, καί το πλήρες σβήσιμο κάθε ίχνους Ελληνικού Κράτους, Ελληνικής Ιστορίας, κι Ελληνικού Πολιτισμού!!!
Καταλάβατε τώρα;
Αυτό επιδιώκουν. Κι όσο νωρίτερα το χωνέψετε (αφήνοντας κατά μέρος τις αρλούμπες περί «συνωμοσιολογιών» – λες κι υπάρχει εχθρός, που θα έρθει εγκαίρως να σ’ ενημερώσει με ειλικρίνεια γιά το τί θα σου κάνει!), τόσο το καλύτερο γιά όλους μας!
Αυτό είναι το πάγιο παμπάλαιο σχέδιο των εχθρών της Ελλάδας.

Αλλά καί τα δικά μας παμπάλαια ελαττώματα είναι …πάγια! Μάθετε, λοιπόν, Μυθολογία κι Ιστορία απέξω, καί ξερριζώστε τα!
Ποιά «Νέα Ελλάδα» θα φτιάξουμε, αν στηριζόμαστε στα πανάρχαια ελαττώματα της Φυλής μας;

γ2. Πρακτέα 2
Εδώ απαντώ στο μέγα ερώτημα, του τί γίνεται, αν τελικά οι συγκεντρωμένοι στα οποιαδήποτε αντικυβερνητικά συλλαλητήρια (γιά τη Μακεδονία, ή γενικώς) καταφέρουν να μπουκάρουν στο Κυνοβούλιο. Θ’ αλλάξει τίποτε, ή τζάμπα κόπος;
Η απάντηση συμπυκνώνεται σε μία καί μόνη λέξη: στρατηγική!!!
Επί της ουσίας, όχι – δεν θ’ αλλάξει τίποτε. (Καί δεν πρέπει ν’ αλλάξει τώρα. Θ’ αλλάξει τη στιγμή που θα πρέπει. Στρατηγική, είπαμε!) Απλώς, οι πωλητικοί θα φάνε ένα βρωμόξυλο, που πρέπει να το φάνε – διότι, όταν είσαι πάνω από 18 ετών, ό,τι κάνεις κι ό,τι παραλείπεις στη ζωή αυτή, έχει συνέπειες. ΣΥΝ-Ε-ΠΕΙ-ΕΣ. Μ’ άλλα λόγια, τίποτε δεν είναι τζάμπα. Κάνεις, πληρώνεις! Τα γούστα πλερώνονται, κοινώς! Καί ουδόλως μ’ ενδιαφέρει το πώς μαθαίνει ο Έλληνας από παιδί, σε μιά χώρα όπου βασιλεύει η ατιμωρησία. Το σωστό είναι: όταν κάνεις ζημιά, να πληρώνεις.
Επίσης, κάθε φορά που ο Λαός θα μπουκάρει στο Κυνοβούλιο, πρέπει να τρώνε ξύλο αλύπητο καί οι πωλητικοί, καί οι ματατζήδες. Ακόμη καί …προκαταβολικώς! Καί τίποτε να μην έχουν κάνει, δηλαδή, το μπερντάχι πρέπει να το εισπράττουν! (Παραφράζοντας τον Μωάμεθ καί τον Τσώρτσιλλ… Κι αν δεν ξέρουν αυτοί το γιατί πρέπει να τρώνε ξύλο, το ξέρουμ’ εμείς! Lol!!!)
Όθεν, αφήστε τη Μπιτάκου με τον Ναουσαίο …νέγρο να κάνουν τα δικά τους, καί μην ουρλιάζετε γιά προβοκάτσιες καί τα ρέστα.
(Καί πού ‘σαστε! …Χρειάζεται. Καθόλου τζάμπα κόπος δεν είναι.)

Εδώ μπαίνει ακόμη ένα σοβαρό θέμα στρατηγικής. Ήτοι, ο ρόλος που παίζει ο καθένας μας.
Λοιπόν… ισχύουν δύο τινά:
 • Αφ’ ενός, έκαστος εφ’ ώι ετάχθη. (Πχ η Μπιτάκου ασχολείται επαγγελματικώς με το βρωμόξυλο· τί περιμένατε να κάνει, δηλαδή; να βάζει καλούπια σε οικοδομές; στο βρωμόξυλο είναι καλή, αυτό κάνει.)
 • Αφ’ ετέρου, ο καθένας μας έχει έναν ρόλο συνειδητό, κι έναν που εκτελεί από αίτια εκτός συνειδήσεως· μάλιστα, πολλές φορές αυτά τα δυό ταυτίζονται.
(Μεγάλη κουβέντα τα «εκτός συνειδήσεως αίτια»… αλλά δεν επεκτείνομαι. Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε.)
Θέλω να πω, ότι δεν μπορούμε να είμαστε κηδεμόνες του καθενός, να του πούμε τί θα κάνει καί πώς θα το κάνει· ούτε μπορούμε να τους παρακολουθούμε όλους, σε κάθε στιγμή, σε κάθε τομέα (πράξεις, σκέψεις…). Μπορούμε, όμως, να εκμεταλλευτούμε στρατηγικώς τις (τελεσθείσες ή φανερώς σκοπούμενες) πράξεις καί τις παραλείψεις διαφόρων προσώπων, προς όφελος της Ελλάδας!
«- Ρέ Εργοδότη, είσαι αυτό που λένε οι ψυχολόγοι ‘χειριστικό άτομο’! Νάρκισσος!»
Σαφώς όχι! Στο κάτω-κάτω, δεν ζητάω πράγματα γιά μένα. Δεν ζήτησα πχ απ’ τους συγκεντρωμένους στο συλλαλητήριο να έρθουν να μου καθαρίσουν το σπίτι. Αλλά, όσον αφορά την Ελλάδα, είμαι καί παραείμαι όχι απλά χειριστικός νάρκισσος, αλλά Ιησουΐτης! Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!!!
Ή, αλλοιώς, στον έρωτα καί στον πόλεμο ΟΛΑ επιτρέπονται!
Καί θεωρώ πως απευθύνομαι σ’ ερωτευμένους με την Ελλάδα, η οποία τώρα βρίσκεται σε πόλεμο!
‘Ντάξει, ωρέ Έλληνες; 

Υγ 1: Θ’ ακολουθήσουν κι άλλα σχετικά αρθράκια. Λίγο-λίγο το στρατηγικώς πρακτέον, ώστε να γίνει (όχι απλά κατανοητό, αλλά) κτήμα των Ελλήνων.
Υγ 2: Κάποιος να πεί στο ανιστόρητο δασύτριχο δυσειδές βούρλο (που διδάσκει …Ιστορία στην Πάντειο!!!) ότι η Παραφωνία των Πρεσπών δεν «συνεχίζει ό,τι άρχισε το ΕΑΜ». Κανένας Σαράφης δεν είπε να παραχωρηθεί η Μακεδονία στους προς βορράν συνεργάτες των Ναζί. Κανένας Σαμαρινιώτης. Κανένας Σβώλος. Κανένας παπα-Γερμανός Δημάκος. Κανένας καπετάν Νικηφόρος. Κανένας πατριώτης αντάρτης, Ρουμελιώτης, Μωραΐτης, Θεσσαλός, Μακεδόνας, Ηπειρώτης, νησιώτης, Κρητικός.
Αυτές τις «συμφωνίες» τις υπέγραψαν από δική τους πρωτοβουλία (καί χωρίς ενημέρωση της ηγεσίας) κάποιοι «πυρήνες», σφόδρα προσκείμενοι στο δημιούργημα του Μπεναρόγια, το ΚΚΕ – μ’  άλλα λόγια, κάποια σκληροπυρηνικά στελέχη του κόμματος, μανδάμ άσχετη! Όχι το ΕΑΜ! (Το οποίο χρησιμοποίησαν γιά «κουκκούλα» των ανομιών τους.)
Ακόμη κι ο μισότρελλος (καί ναί, εγκληματίας) Βελουχιώτης, στον περίφημο λόγο του στη Λαμία τον Οκτώβριο του 1944 (όπου κάτι πέταξε απέξω-απέξω γιά «Ματσεντονίγια»), προσπαθούσε να βρεί ισορροπίες με το μεγάλο του ντέρτι, το ΚΚΕ, που τον είχε μισο-αποκηρύξει. Αν είχε τα λογικά του, αυτωνών των «ΕΑΜ-ιτών» θα τους έπαιρνε τα κεφάλια.
Άει παρατήστε την Αντίσταση στην ησυχία της, εκμεταλλευτές κι εκμεταλλεύτριες!
Υγ 3: Έλα καί μουσικούλα, να φύγει η κατάθλιψη! 

 ===
*Και Κοτζα-Αναστάς,από εμένα για...[ξέρετε εσείς ποιοί....]κι αντε γιουργιαααα