ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

"Μακεδονικό"; προσβάλλει το έθνος ακόμα και η απλή παραδοχή της ύπαρξης τέτοιου ζητήματος!

ΑΠΟ  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr
 "...αυτήνη η πατρίδα δε λευτερώθη με παραμύθια, λευτερώθη με άρματα και θυσίες..."
"Μακεδονικό"; προσβάλλει το έθνος ακόμα και η απλή παραδοχή της ύπαρξης τέτοιου ζητήματος!
«Η θέση για ανεξάρτητη Μακεδονία πρέπει να καταδικαστεί ρητά και ανεπιφύλακτα.
Αποτελεί περιφρόνηση προς το πάγκοινο εθνικό αίσθημα των Ελλήνων... κανένα θεωρητικό φρασεολογικό κατασκεύασμα δεν μπορεί να δικαιολογήσει ή να αμφισβητήσει ούτε καν απλή σύγχυση πάνω στην στοιχειώδη αλήθεια.
Δεν υπάρχει ζήτημα Μακεδονικό, όπως δεν υπάρχει Πελοπονησιακό ή Θεσσαλικό... με κανένα πρόσχημα κανένας δεν θα δεχτεί ποτέ να αποσπάσει απο την Ελλάδα ούτε μια σπιθαμή γής... προσβάλλει το έθνος ακόμα και η απλή παραδοχή της ύπαρξης τέτοιου ζητήματος».
Αλέξανδρος Σβώλος
 Πρωθυπουργός «Κυβέρνησης του Βουνού»

Πηγή: Αλέξανδρος Σβώλος. Ο συνταγματολόγος, ο πολιτικός, ο οραματιστής, επιμέλεια Γ. Κασιμάτης/Γ. Αναστασιάδης, Εκδόσεις Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, 2009, σελ. 257.

Αλέξανδρος Ι. Σβώλος (1892 – 1956) ήταν διαπρεπής Έλληνας νομικός, πανεπιστημιακός καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και πολιτικός, ηγετική φυσιογνωμία.
Κατά την περίοδο της Κατοχής, διετέλεσε πρόεδρος («πρωθυπουργός») της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ, γνωστής και ως «Κυβέρνησης του Βουνού»).
«Ολες οι εξουσίες πηγάζουν και ασκούνται απ' το λαό...»
Εθνικό Συμβούλιο (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης-ΠΕΕΑ)... Βουλή της Κυβέρνησης του Βουνού
Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΕΑΜ...Και τώρα οι νεοταξίτες αμερικανοτσολιάδες Τσίπρας, Κοτζιάς, ο εθνικός ολετήρας και πατροκτόνος Γιωργάκης, η υπουργός του Σαμαρά Φώφη, ο Σταύρος του Μπόμπολα, ο Μητσοτάκης (του Κυριτσάκη... αυτό για "ψαγμένους"), το σημερινό ΚΚΕ, και κάθε άλλη "αριστερή" τσούλα των ΗΠΑ... θα μας πουν κι ακροδεξιούς!
Θα μας πουν ακροδεξιούς οι ελληνόφοβες, εθνομηδενιστικές τσούλες του 4ου Ράιχ! 


Φωτογραφία 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: