ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ.....

Λύση για δέσιμο…
ΣΤΑΘΗΣ
Τά Πρασσεινάλογα!... του Στάθη - Media
   Έλεγαν οι Λέλεγες κι έκαναν πως άκουγαν οι Κάρες. Στο θέμα της ονομασίας της Φυρομίας (και πολύ περισσότερο των Φυρομίων) παίζουμε εν ου παικτοίς. Μπορεί να βρεθεί μια «λύση», αλλά λύση δεν θα είναι. Αντιθέτως θα είναι μια θρυαλλίδα αναστατώσεων (ακόμα και πολεμικών) καθώς κι ένας μοχλός χειραγώγησης της ευρύτερης περιοχής κατά το δοκούν των ΗΠΑ.

  Το μόνον «γεωγραφικό» στην ονομασία της FYROM θα είναι η γεωπολιτική των Αμερικανών. Κατά τα άλλα, όποιος προσδιορισμός κι αν επισυναφθεί στο όνομα Μακεδονία, εν τέλει το Μακεδονία θα σημαίνει κάτι άλλο απ’ αυτό που σημαίνει σήμερα κι επιπροσθέτως θα σημαίνει κάτι που δεν υπήρξε ποτέ με αποτέλεσμα να «κυκλοφορεί» στο μέλλον
  ένα ακόμα κράτος μαριονέτα, ένα ακόμα κράτος του σωλήνα, όπως εκείνα που η αποικιοκρατία και ο ιμπεριαλισμός σχεδίασαν κάποτε κατά κόρον στη Μέση Ανατολή (κυρίως), κι εξακολουθούν να σχεδιάζουν παντού. Το μικρότερο αμάρτημα των εν Σκοπίοις αδελφών, Σλάβων και Αλβανών, είναι η καταλήστευση της Ιστορίας. Πρώτον διότι η Ιστορία δεν ληστεύεται και δεύτερον διότι ο πτωχοπροδρομισμός των φουκαράδων που φέρονται σαν παράσιτα (αντί να τιμούν τη δική τους ιστορία) νιώθεται. Όμως το μεγάλο αμάρτημα των Σκοπιανών είναι ο αλυτρωτισμός (των Σλάβων) και ο σχεδιασμός για τη μεγάλη Αλβανία (των Αλβανών). Και εις ό,τι
  αφορά το πυρφόρο αυτό πρόβλημα κάθε λύση που αναφέρεται στο όνομα αποτελεί μια φενάκη που κυνηγά μια χίμαιρα. Και Νοβαμακεντονίγια να ονομάσουμε, προς χρήσιν όλων, αυτό το κράτος, δεν θα μπορέσουμε να ονομάσουμε Νοβομακεντονίγιο τον πολίτη που κατοικεί σ’ αυτό, ούτε το έθνος που επίσης σε αυτό περιέχεται. Το ίδιο ισχύει για κάθε παραλλαγή του αναζητούμενου ονόματος. Έπειτα, η ονοματολογία είναι
  εκτός των άλλων και γλωσσικό ζήτημα.
  Εμάς μας λένε Γρηκς και Γιουνάν και Ρουμ και Σι-λά, οι Αλβανοί ονομάζουν εαυτούς Σκιπετάριους, οι Ιταλοί λένε τους Γερμανούς Τεντέσκους – η Γαλλία (Φρανς), η Γερμανία (Ντόυτσλαντ και Αλεμάνια), δεκάδες χώρες έχουν διαφορετικά ονόματα σε πολλαπλάσιες γλώσσες. Ακόμα
  και οι επίσημες ονομασίες, όπως οι «διαπιστευμένες» στον ΟΗΕ, δεν λένε τίποτα, αν δεν τις «λένε» οι γλώσσες. Το Hellenique ή Hellenic Republic, το «επίσημο» δικό μας λόγου χάριν, είναι ακατανόητο σχεδόν κι εν πολλοίς άγνωστο σε όλους εκείνους που μας αποκαλούν Γκρηκς (και τη χώρα Γκρης) σε όλον τον πλανήτη (και σε όλες τις γλωσσικές παραλλαγές).
  Συνεπώς, ό,τι επίσημη ονομασία κι αν λάβει η FYROM το «Μακεδονία» είναι εκείνο που θα επικρατήσει, είτε ως Μακεντονίγια, είτε ως Μασεντόνια, είτε ως Μασεντονί, είτε ως οποιαδήποτε παραλλαγή φωνητική ή άλλη. Ο δε προσδιορισμός που θα το συνοδεύει Άνω, Νέα, Βόρεια ή ό,τι έτερο, δεν θα συνιστά τίποτε άλλο παρά αλυτρωτισμό.
  Και εδώ μπαίνουμε στην ουσία του προβλήματος, που είναι το ερώτημα του έθνους και της γλώσσας. Όσον οι Σλαβομακεδόνες αδελφοί μας αρνούνται την ιστορία τους (και μάλιστα σαν να ντρέπονται για την καταγωγή τους), πρώτον θα αποτελούν ένα υποχείριο ξένων δυνάμεων (κυρίως των ΗΠΑ) και δεύτερον θα αποτελούν ένα κράτος θνησιγενές. Το οποίον
  οι ΗΠΑ, αν η γεωπολιτική τους λάβει άλλες προτεραιότητες στην περιοχή, δεν θα διστάσουν να διασπάσουν. Με έναν λόγο η λύση που προωθείται για το «όνομα» θα διαιωνίσει το πρόβλημα, συντηρώντας τις εξαρτησιακές και πολεμικές παραμέτρους που χαρακτηρίζουν την ιμπεριαλιστική πολιτική, εν προκειμένω από το Δυρράχιο έως το Ντιγιαρμπακίρ.
  Μπορεί για τους Αμερικανούς να είναι χρήσιμες οι μαριονέτες που διαθέτουν στις βαλκανικές πρωτεύουσες, ακόμα και εύθυμες, αν πρόκειται για μαριονέτες - φασουλήδες, αλλά αυτές οι μαριονέτες δεν παύουν μέσα στην ευτελιά τους να ’ναι θανατηφόρες…
  [Σημείωση, άσχετη με τα παραπάνω, αλλά σχετική με τη γλίτσα που μας πνίγει. Έγραφε προ ημερών Έλλην αναλυτής: «Για τους Σλαβομακεδόνες το Μακεδόνας και το Μακεδονία αποτελεί το ουσιαστικό προσδιοριστικό της εθνικής τους ταυτότητας, δηλαδή το “όνομά μου είναι η ψυχή μου” που είχαν επικαλεστεί οι Έλληνες στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ισχύει ακόμα περισσότερο για τους γείτονες. Ενώ για τους Έλληνες η αρχαία μακεδονική ταυτότητα είναι μία από τις ελληνικές κληρονομιές, και πάντως όχι σημαντικότερη από την τεράστια πολιτιστική προσφορά της Αθήνας και άλλων ελληνικών πόλεων - κρατών. Και αυτή η δεύτερη κληρονομιά (σ.σ.: των Αθηνών) αποτελεί την κύρια ελληνική προσφορά στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτισμό». (οι υπογραμμίσεις δικές μου).
  Ξεχνάει ο τρισμέγιστος αυτός αναλυταράς ότι η «ελληνική προσφορά στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτισμό» δεν θα υπήρχε καν, αν ο Αλέξανδρος δεν έδινε στον ελληνισμό οικουμενικές διαστάσεις. Αν αυτές οι «δευτεράντζες» οι «παρακατιανοί» Μακεδόνες δεν δημιουργούσαν τον ελληνιστικό κόσμο και τη συνέχειά του στην ελληνορωμαϊκή εποχή, σήμερα θα ξέραμε για την Αθήνα όσα ξέρουμε για την Καρχηδόνα ή τους Ετρούσκους ή τους Σαμνίτες. Θα ήξερε για τον Πλάτωνα ή τον Αριστοτέλη ή τον Χριστό ο Θωμάς ο Ακινάτης ή ο Γκαίτε ή ο Μαρξ, όσα ξέρει για τον «πώς-τον-λέν’» Καρχηδόνιο φιλόσοφο (που όμως υπήρξε) ο τρισμέγιστος αυτός αναλυταράς που έγραψε αυτές τις μπαρούφες, αλλά
  επικρατούσες μπαρούφες σε μια κοινωνία που πρακτορεύεται από την ομογενοποιημένη σκέψη της παγκοσμιοποίησης].
http://www.topontiki.gr/article/254451/ta-prasseinaloga-toy-stathi
Διαβάστε και αυτό Παφίλης: Ναι σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για ΠΓΔΜ
29/12/2017


Τα Σκόπια όπως το Κόσσοβο είναι νεοταξίτα κρατίδια που προέκυψαν από τον βίαιο διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ για να εξηπερετίσουν τα νεοταξίτικα σχέδια της παγκοσμιοποίησης. Ηδη στο Κόσσοβο έχει εγκαθιδρυθεί η μεγαλύτερη ηλεκτρονική κατασκοπευτική βάση του ΝΑΤΟ.


Στο λεγόμενο "Μακεδονικό" δεν έχουμε απέναντι μας τους ηγέτες των Σκοπίων. Αυτοί δεν είναι παρά αχυράνθρωποι ποδηγετούμενοι απ' τους μεγάλους "σύμμαχους" μας, αυτόκλητους προστάτες της "δημοκρατίας" και των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" παγκοσμίως! Απ' τους Αμερικάνους.
Ο διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, ο Αμερικάνος Μάθιου Νίμιμτς είναι μόνο ένας θρασύς εγκάθετος των επίβουλων. Μια σοβαρή κυβέρνηση θα τον είχε στείλει αμέσως από κει που ήλθε. Εμφανίστηκε με δικές του, πέντε τάχα, σύνθετες προτάσεις που καταλήγει σε μία. Να εμπεριέχει οπωσδήποτε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Και ζητάει επίμονα εδώ και χρόνια απ' την Ελλάδα να το συνυπογράψει με τα Σκόπια απειλώντας μάλιστα αορίστως ότι η τυχόν άρνηση της θα συνεπιφέρει εις βάρος της δεινά!


Απαιτεί ο αμερικανοφονιάς να περάσουμε μόνοι την θηλιά στο λαιμό μας. Να αναγνωρίσουμε στο αμερικανογενές προτεκτοράτο να αναφέρεται ο όρος του ονόματος της "Μακεδονίας". Αυτό είναι μια θανάσιμη βολή κατά της εθνικής μας κυριαρχίας και ανοίγει τον δρόμο για τον μέχρι Ολύμπου εδαφικό μας ακρωτηριασμό και για όσες τραγωδίες συνεπάγεται αυτό για τους ελληνικούς πληθυσμούς. Διότι το σκοπιανό ψευδοκράτος, με την στήριξη των ΗΠΑ, των οποίων υπηρετεί τα συμφέροντα στην περιοχή, απροκάλυπτα διακηρύσσει τις επεκτατικές του βλέψεις επί των μακεδονικών εδαφών της χώρας μας.
Και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τα Σκόπια έχουν αναπτύξει πολεμικό ναυτικό υπό την εκπαίδευση των αμερικανών χωρίς να βρέχονται από θαλασσιά ύδατα. Άρα προσδοκούν στην μεγάλη ενωμένη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, που θα φτάνει μέχρι την Λάρισα.

Ας θυμηθούμε τα λόγια της ʼΑννας Ψαρούδα - Mπενάκη στις 10/02/05 κατά την προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Kάρολου Παπούλια:

"Aναλαμβάνετε, κ. Πρόεδρε, την Προεδρία της Δημοκρατίας, για μία πενταετία, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: H ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Eυρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί, ενδεχομένως, από νέες μορφές διακυβέρνησης".
Φρικιαστικά τα όσα προανάγγειλε. Περιορισμός εθνικών συνόρων! Μέρους της εθνικής κυριαρχίας! Δικαιώματα που παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων!!!.

Και όμως ο Παφίλης τα προσπερνάει όλα αυτά στο ντούκου και θρασύτητα μας λέει:

Πως «δεν είχε και δεν έχει πρόβλημα με την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, με το όνομα Μακεδονία αρκεί να τηρούνται και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις» και μπλα ,μπλα,
ο Παφίλης σαν η εμπροσθοφυλακή της παγκοσμιοποίησης συνεχίζει ακάθεκτος, για να μας υπενθυμίσει :
τι « έλεγαν όλα τα κόμματα που σήμερα 'βγαίνουν στα κεραμίδια' το 1992 όταν προέκυψε το θέμα του ονόματος». «Και τότε όλοι μαζί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός και οι άλλοι που ήταν ενταγμένοι σε αυτά τα κόμματα έτρεχαν στα εθνικιστικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, έλεγαν ότι δεν δεχόμαστε με κανένα τρόπο το όνομα 'Μακεδονία' ενώ το ΚΚΕ από τότε είχε πει: Αποδεχόμαστε ένα όνομα σύνθετο που θα περιέχει και το 'Μακεδονία'.
Με αυτά το ΚΚΕ γίνετε ο «Βασιλικότερος του βασιλέα» της άνευ προηγουμένους εθνοπροδοσίας της πατρίδας μας.

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5501638/pafilhs-nai-se-syntheth-onomasia-me-gewgrafiko-prosdiorismo-gia-pgdm

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10939

Δεν υπάρχουν σχόλια: