arxigramma-Sigmaηκωνόμαστε ψηλά στον ουρανό, γιά να παρατηρήσουμε την πορεία των τεσσάρων γραμμών. Το αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο:
(Με κόκκινη γραμμή από τον Άγιο Ιάκωβο, πράσινη από το Μόν Σαίν Μισέλ, ανοιχτή πράσινη από το Μάουντ Σαίντ Μάϊκαελ, καί κίτρινη από το Σκέλλιγκ.)
4-πρώτες-γραμμές
Το αποτέλεσμα είναι μάλλον απογοητευτικό, διότι ενώ οι τρείς γραμμές φαίνεται να ορίζουν κάποια περιοχή, η ανοιχτή πράσινη του Αγίου Μιχαήλ του Κορνουάλλης δείχνει αλλού-‘ντ’-αλλού.
Ακόμη χειρότερα, δύο μη παράλληλες γραμμές πάντα τέμνονται σε σημείο, κι η τρίτη (η κόκκινη του Αγίου Ιακώβου), έ, τυχαία περνάει από δίπλα (μπορεί να ισχυριστεί κανείς).
Γιά ν’ αποκλείσουμε, όμως, την τυχαιότητα, σκεφτόμαστε το εξής:
Εφ’ όσον κάποιοι φυγάδες της βυθιζόμενης Ατλαντίδας φτάσανε στην Κορούνια, οι λοιποί (αν υπήρξαν) πού πήγαν; Μόνον εκεί;
Όχι, σαφώς όχι. Οι πιθανές πρώτες περιοχές «καταφυγίου», καί μάλιστα με το σκεπτικό να μην τους φτάσει η οργισμένη θάλασσα, είναι όλες οι περιοχές που ορίζονται από την ανατολική άκρη αυτών των γραμμών. Δηλαδή, αυτές:
πιθανές-περιοχές-διάσωσης
Τί καταλαβαίνουμε από την εικόνα; Ότι πρέπει να ψάξουμε καί γι’ άλλες εκκλησίες του αρχαγγέλου Μιχαήλ στις περιοχές της σωμόν γραμμής.
Γιά να δούμε.

iii α. Η απογοήτευση

Επειδή ο ναός της Κορνουάλλης σημαδεύει σαφέστατα «εκτός κατανομής», αναρωτιόμαστε γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, καί ξεκινάμε από την Ουαλλία.
Έβαλα, λοιπόν, το ψαχτήρι του Γκούγκλ Έρθ να ψάξει γιά ναούς του αρχαγγέλου στην Ουαλλία. Ο πίνακας της απάντησης έδωσε πολλούς, ανακατεμένους με σχολεία καί ιδρύματα. Κι ακόμη χειρότερα, όταν πρόσφατα ξαναζήτησα τον ίδιο πίνακα, η σειρά παρουσιάσεως ήταν διαφορετική.
Εν πάσει περιπτώσει, πήρα δειγματοληπτικά κάποιους ναούς.
1. Τον σε 52° 16′ 34.92» βπ καί 3° 3′ 40.28» δμ.
StMichael-Wales-1
Φαίνεται καί το λάθος στη γραμμή, που έκανε το κουρασμένο χέρι μου, αν καί δεν είχε σημασία τελικά.
2. Τον σε 51° 30′ 53.19» βπ καί 02° 32′ 42.71» δμ.
StMichael-Wales-2
3. Τον σε 51° 38′ 22.00» βπ καί 03° 56′ 58.72» δμ.
StMichael-Wales-3
4. Τον σε 53° 17′ 06.67» βπ καί 03° 34′ 57.21» δμ.
StMichael-Wales-4
5. Τον σε 51° 26′ 23.32» βπ καί 02° 35′ 30.09» δμ.
StMichael-Wales-5
6. Τέλος, τον σε 51° 27′ 24.96» βπ καί 02° 35′ 54.35» δμ.
StMichael-Wales-6
Νομίζω πως έξι ναοί + ένας (του Μάουντ) είναι αρκετοί. Το μακροσκοπικό αποτέλεσμα;
6+1-ναοί-Ουαλλίας
Τελείως μη αναμενόμενο. Φαίνεται πως το συλλογικό ασυνείδητο των Ουαλλών συγκράτησε το επώδυνον της φυγής από την Ατλαντίδα, καί θέλει αναμνήσεις …ελαφρές καί χωρίς λιπαρά! :-)

Εν πάσει περιπτώσει, εμείς τώρα τί κάνουμε, μιά που η θεωρία μας δεν αποδεικνύεται;
Απλούστατα, συνεχίζουμε να ψάχνουμε στις λοιπές σημειωμένες περιοχές στ’ ανατολικά. Δηλαδή στη Ιρλανδία καί τη Γαλλία.

iii β. Η επιβεβαίωση

Γιά να επιλέξω την επόμενη περιοχή έρευνας, θυμήθηκα αυτό που είχα διαβάσει κάποτε, γιά τις ατέλειωτες συστοιχίες μονολίθων (καί τριλίθων) στο Καρνάκ της Βρεττάνης. Κοντά στο χωριό των Αστερίξ καί Οβελίξ, δηλαδή! Λολ!!!
Καρνάκ-μονόλιθοι
Αυτά ήταν περισσότερα στην αρχαιότητα, αλλά λέγεται πως μεγάλο μέρος τους κατέστρεψε ο Καρλομάγνος, ως ειδωλολατρικά. (Ευτυχώς, που δεν τα κατέστρεψε όλα.)
Σε κάποια σάϊτς, είχαν δώσει την ερμηνεία πως οι σειρές των μονολίθων επανέφεραν σε ισορροπία το αιθερικό (ή γεωμαγνητικό, ή όπως θέλετε) πεδίο, μιά που με την καταβύθιση της Ατλαντίδας αυτό είχε φύγει από κατάσταση ισορροπίας. Δεν υιοθετώ άκριτα τον ισχυρισμό αυτόν, αλλά η (ευρύτερη) περιοχή έχει κι άλλα, άκρως ενδιαφέροντα ευρήματα. Πχ βραχογραφίες με ευκόλως αναγνωρίσιμα Ελληνικά γράμματα, ηλικίας …μερικών δεκάδων χιλιάδων ετών. (Εδώ, κι εδώ – όπου τα σχετικά ευρήματα χαρακτηρίζονται «απάτες». Σωστά… όσα δεν καταλαβαίνουμε, τα χώνουμε στο τσουβάλι με τ’ άχρηστα. Υπεράνω όλων η διανοητική μηδενική προσπάθεια καί η προπαγάνδα!)
Εν πάσει περιπτώσει, παρακάμπτοντας τα μενίρ καί τα Ελληνικά γράμματα (παρά το ότι αυτά τα ευρήματα από μόνα τους δικαιολογούν αρκετή έρευνα), είπα να ξεκινήσω απ’ το Καρνάκ – έστω κι αν δεν είχε εκκλησία του αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Άμ, έλα που είχε!!!
Ανάμεσα στα μενίρ καί τα ντόλμεν, νά κι ο Τύμβος του Αγίου Μιχαήλ (Tumulus Saint Michel)!
Τύμβος-αρχ-Μιχαήλ
Ναός του αρχαγγέλου, χτισμένος επάνω σε προϊστορικό τύμβο.
Οπότε, προεκτείνω καί τον άξονα αυτού του ναού,…
Τύμβος-αρχ-Μιχαήλ-2
…καί…
4-κύριοι-ναοί
Εδώ είμαστε!!!
Βλέπουμε, λοιπόν, ότι (παρά την ανακρίβεια που έχουμε) ορίζεται από τρείς γραμμές μιά πολύ στενή περιοχή του Ατλαντικού, άρα η πρώτη τομή μας των δύο γραμμών κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. (Ο Άγιος Ιάκωβος ξεφεύγει, αλλά αυτός δεν είναι ναός του αρχαγγέλου Μιχαήλ. Σωστά; )

Πάμε να το δούμε από πιό κοντά.
τομή-1
Αστοχία 35 χιλιομέτρων περίπου, αλλά από τεράστια απόσταση! Καθόλου άσχημα.
Απομακρυνόμαστε λίγο, κερδίζουμε ύψος, να το δούμε καλύτερα:
τομή-2
Χμμμμ… Βλέπουμε να σημαδεύεται μιά βυθισμένη οροσειρά ανάμεσα σε κάτι νησάκια – τις Αζόρες.

Όμως, εδώ έδρασε το θηλυκό μυαλό της ΜΜ! Λοιπόν, πώς ονομάζεται το νησάκι κάτω δεξιά;
Σάου-Μιγκέλ
Σάου Μιγκουέλ! Άγιος Μιχαήλ!
Διάνα!!!
(συνεχίζεται)