ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ[ΜΕΡΟΣ Β΄]

Ο Χριστός, τις μέρες του Πάσχα, στέλνει δύο μαθητές του να συναντήσουν κάποιον ο οποίος μεταφέρει ένα σταμνί με νερό και εκείνος τους οδηγεί στο ανώγειο του σπιτιού, όπου γίνεται το Ιερό Συμπόσιο με αποκορύφωμα τη Θεία Ευχαριστία.


Εδώ είναι ένα άλλο μικρό δείγμα του συμβολισμού τον οποίο μπορεί να αποκαλύψει κάποιος από τις Γραφές.


Οι μαθητές βρίσκουν κάποιον "βαστάζοντα υδρία ύδατος", δηλαδή τον Υδροχόο, ο οποίος τους οδηγεί στο ανώγειο.


Άλλη μία αναφορά του μυστηρίου το οποίο συντελείται στο κεφάλι.


Ο Μυστικός Δείπνος έγινε προς το τέλος της ζωής του Χριστού, ένα σύμβολο του τέλους της εποχής των Ιχθύων και μία προφητεία για τη Νέα Εποχή η οποία επέρχεται, την Υδροχοϊκή.


Ο Χριστός, πριν γίνει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, πλένει τα πόδια των μαθητών.


Τα πόδια είναι ένα σύμβολο των Ιχθύων και ο παγκόσμιος λυτρωτής χρησιμοποιεί το ύδωρ της ζωής, το νερό του Υδροχόου για να τους εξαγνίσει.


Να καθαριστούν και να προετοιμαστούν για την εποχή η οποία έρχεται και η οποία μπορεί να συμβολιστεί με το Άγιο Δισκοπότηρο του Μυστικού Δείπνου.


Το σύμβολο της Υδροχοϊκής Εποχής είναι ένα κύπελλο το οποίο περιέχει κάποιο υγρό, κάποια ουσία, κάτι το οποίο μετουσιώνει.

Αλλαγή.


Σαν ένα αλχημικό σκεύος, κρύβει μέσα του τη δύναμη της αλλαγής.


Πίνοντας από το ποτήρι αυτό την αφομοιώνουμε και γινόμαστε ένα μαζί της, αλλάζουμε.


Ο Μυστικός Δείπνος δείχνει μία κατάσταση αλλαγής σε ομαδικό σχηματισμό.


Μία αλλαγή συμβαίνει σε μία ολόκληρη ομάδα μέσω ενός δεκτικού κυπέλλου.


Κάποιος ρίχνει υγρό μέσα στο ποτήρι και κάποιοι το πίνουν.


Η εποχή του Υδροχόου, επομένως, εγκυμονεί ομαδικές αλλαγές, ομαδικές μυήσεις -καθετί το οποίο γίνεται γύρω από μία στρογγυλή τράπεζα- καθώς και μία βαθιά συνείδηση, η οποία θα βοηθήσει στο πέρασμα σε ένα νέο επίπεδο ύπαρξης.


Το Δισκοπότηρο είναι σύμβολο του μέλλοντος και των αλλαγών των οποίων επιφυλάσσει αυτό στους 12 μαθητές, σύμβολα των 12 ζωδιακών τύπων, δηλαδή του συνόλου της ανθρωπότητας.


Κατά το Μυστικό Δείπνο συνέβη και ένα άλλο σημαντικό γεγονός: η αποκάλυψη της προδοσίας του Ιούδα.


Έχοντας ανυψωθεί η ανθρωπότητα σε ένα ανώτερο επίπεδο και έχοντας μετουσιωθεί, αναγκαστικά θα απορρίπτει σαν ένα ξένο σώμα από πάνω της τους κάθε είδους Ιούδες οι οποίοι την προδίδουν για αργύρια, όσα και οποιασδήποτε μορφής και αν είναι αυτά.


Το αν θα εκπληρωθεί ο Μυστικός Δείπνος ή καθετί αντίστοιχο προς αυτόν μέσα στη Νέα Εποχή, εξαρτάται αποκλειστικά από την ανθρωπότητα.


Το σχέδιο είναι αυτό, αλλά το πραγματικό σχέδιο το διαμορφώνουν οι ίδιοι οι άνθρωποι.Περνώντας στο συμβολισμό του Δέντρου της Ζωής λοιπόν, η Ατραπός η οποία αντιστοιχεί στον Υδροχόο είναι η 28η.


Η ερμηνεία η οποία μπορεί να δοθεί είναι: "Η Νίκη θα θεμελιωθεί μέσω της δράσης του Υδροχόου".


Θεωρείται πως συνδέει την Ατομικότητα- Ψυχή με την Προσωπικότητα.


Αν ξαναφέρουμε στο νου μας το σχήμα του Υδροχόου ( ), μπορούμε να δούμε ότι υπάρχουν κι εδώ αντιστοιχίες.


Η πάνω γραμμή θεωρείται η ατομικότητα και η κάτω η προσωπικότητα.


Είναι ακριβώς ίδιες και ακολουθούν το ερμητικό αξίωμα "όπως πάνω, έτσι και κάτω", το οποίο είναι γραμμένο στοσμαραγδένιο πίνακα του Ερμή.


Το σμαράγδι είναι ο πολύτιμος λίθος της Αφροδίτης, η οποία με τη σειρά της αντιστοιχεί στο Νετζά.


Η παράδοση, επίσης, μας λέει ότι το Άγιο Δισκοπότηρο ήταν ένα σμαράγδι το οποίο έπεσε από το στέμμα του Φέροντα το Φως, του Άστρου του πρωινού, του Αυγερινού. (Εδώ θα σας πρότεινα να δείτε το άρθρο του προσφιλούς μας μέλους Κέλσου του Φιλαλήθη ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ & Ο ΛΥΚΟΣ "LADYHAWK").

Η 28η Ατραπός εκφράζει τη λατρεία της Φύσης, λόγω της Αφροδίτης και ήδη παρατηρούμε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν τάσεις φυγής προς τη φύση. Είναι ένα κανάλι καλλιτεχνικής έμπνευσης και δημιουργίας, όποιο και αν είναι το μέσο έκφρασης.


Έτσι ξεκινάει έναν καινούργιο κύκλο η ανθρωπότητα, ένα νέο μονοπάτι και βαδίζει προσπαθώντας να εκφράσει ένα δημιουργικό έργο, για να φτάσει τελικά στο Νετζά, στην Αφροδίτη, αυτό το οποίο ονομάζουμε Περιεκτική Αγάπη.

Σε αυτή την Ατραπό, η κάρτα των Ταρώ η οποία αντιστοιχεί είναι εκείνη του Άστρου.
Δείχνει ένα νεαρό γυμνό κορίτσι, το οποίο γονατίζει με το ένα πόδι στο νερό και το άλλο στην στεριά.


Κρατά δύο υδρίες, των οποίων το περιεχόμενο χύνει πάνω στη γη και τη θάλασσα.


Πάνω από το κεφάλι του κοριτσιού υπάρχουν 8 άστρα, ένα από τα οποία είναι εξαιρετικά μεγάλο και λαμπρό.


Σε ένα ύψωμα, στο φόντο, φαίνεται ένα δέντρο και πάνω του στέκει κάποιο πουλί.


Έχουν δοθεί πάρα πολλές ερμηνείες στην κάρτα, όπως υπάρχουν και πολλές αποδόσεις της.Ο Court de Gebelin θεωρεί ότι το μεγάλο άστρο είναι ο Σείριος και τα άλλα επτά οι ιεροί πλανήτες.


Πιστεύει ότι η θηλυκή μορφή είναι η Ίσιδα, η οποία προκαλεί τις πλημμύρες του Νείλου, οι οποίες συνόδευαν την Ανατολή του Άστρου του Κυνός, όπως ονομάζεται ο Σείριος.


Η γυμνή μορφή της Ίσιδος μπορεί να συμβολίζει το ότι η Φύση δε φοράει το ένδυμα της πράσινης βλάστησης, μέχρις ότου η άνοδος των νερών του Νείλου απελευθερώσει την σπερματική ζωή των φυτών και των λουλουδιών.


Το δέντρο και το πουλί, σύμφωνα με αυτή την ερμηνεία, συμβολίζουν την ανάπτυξη και αναζωογόνηση οι οποίες συνοδεύουν την ανύψωση των νερών.


Τα στοιχεία του νερού και της γης κάτω από τα πόδια της κοπέλλας αντιπροσωπεύουν τα αντίθετα της φύσης, τα οποία μετέχουν αμερόληπτα στη θεία αφθονία.


Σύμφωνα με την απόδοση του συστήματος του Ερμητικού Τάγματος της Χρυσαυγής, η κάρτα δείχνει το επτάκτινο άστρο της Αφροδίτης, το οποίο λάμπει πάνω από τα νερά του Υδροχόου -η καθοδηγητική δύναμη της αγάπης σε όλες τις μορφές και όψεις της φωτίζει την ψυχή κατά το βάπτισμά της στην Ανθρωπότητα.


Έτσι, τα δεσμά του Κρόνου διαλύονται στα εξαγνισμένα Ύδατα του Βαπτίσματος.


Το περιστέρι του πνεύματος ζυγιάζεται πάνω από το Δέντρο της Γνώσης, δίνοντας την υπόσχεση της επίτευξης.


Μπορούμε, όμως, να δούμε την εικόνα του Άστρου σε μία πιο ειδική σχέση με τον Υδροχόο.


Ο Υδροχόος είναι μία πολύ πιο γενική και αφηρημένη όψη του Άστρου.


Επιπλέον, ο Υδροχόος εμφανίζεται σαν ένα στοιχείο ενεργητικό και ταυτόχρονα με κάποια πατριαρχική όψη.


Συνήθως, η απεικόνιση του ζωδίου έχει αντρική μορφή.


Είναι ο Υδροχόος και όχι η Υδροχόος.


Εμφανίζεται σαν ο Πατέρας -ο παγκόσμιος πατέρας, ο οποίος ρίχνει τα Ύδατα της ζωής, τα πνευματικά ύδατα προς τα κάτω για τροφοδοσία της γης.


Ο Υδροχόος είναι η πηγή μίας Υδάτινης Έμπνευσης, η οποία, όμως, είναι τόσο υψηλής μορφής, ώστε ξεπερνά το αυστηρά υγρό στοιχείο και εξαϋλώνεται σε μία αέρινη μορφή.


Είναι ό,τι πιο ύψιστο μπορεί να δώσει το Νερό: το υγρό στοιχείο, τον ατμό, την εξαέρωση, την κινητικότητα.


Το Άστρο είναι μία χαμηλότερη απεικόνιση του ίδιου πράγματος.


Όχι ότι είναι κατώτερης αξίας, αλλά απλά είναι μία πιο γειωμένη μορφή και συμπληρώνει τον συμβολισμό του Υδροχόου.


Η νέα συνήθως γυναίκα η οποία εμφανίζεται στην εικόνα, είναι μία Μητέρα και κρατά δύο υδρίες.


Είναι η Υδροχόος.


Η έμπνευση γι' αυτήν έρχεται από πάνω, από το Άστρο το οποίο έχει σαν κορωνίδα της.


Χύνει τα ύδατα προς τα κάτω, στα πιο υλικά από τα στοιχεία -στο νερό και στη γη- και τροφοδοτεί με ζωογόνο δύναμη όλη τη δημιουργία. Το Άστρο είναι η έμπνευση, είναι η ελπίδα για κάτι πιο ψηλό, πιο πνευματικό και τα νερά τα οποία χύνονται από τις δύο υδρίες, στην ουσία είναι μία μακρινή αναπαράσταση των δύο κυματοειδών γραμμών του συμβόλου του Υδροχόου.


Ο Υδροχόος, λοιπόν, και, σε μία κατώτερη όψη, το Άστρο συμβολίζουν την κάθοδο της θείας Θέλησης μέσα στην εκδήλωση.


Η εκδήλωση βρέχεται, στην ουσία, από τα Θεϊκά Ύδατα και επιστρέφει πίσω τα όσα της προσφέρθηκαν με τη μορφή υδρατμών.


Είναι η ανακύκλωση και η εξέλιξη και σε κάποιο βαθμό είναι η προσφορά έργου υπηρεσίας.Αυτά ήταν σε γενικές γραμμές τα συμβολικά στοιχεία, τα οποία αναφέρονται στην εποχή του Υδροχόου.Εκείνο το οποίο απομένει τώρα, είναι να επιχειρήσουμε μία σκιαγράφηση του κόσμου του μέλλοντος.


Θα γίνει μία προσπάθεια, να πούμε πώς οραματιζόμαστε αυτό τον κόσμο μέσα στην εποχή την οποία μπαίνουμε.


Αναλύσαμε τα σύμβολα, τις συνθήκες και τις ενδείξεις, για να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια προσέγγιση.


Αλλά, ας μην ξεχνάμε ότι τίποτε δεν είναι προγραμματισμένο.


Η ανθρωπότητα τραβάει τον εξελικτικό της δρόμο, όπως εκείνη αποφασίζει.


Όπως από δίποδο θηλαστικό, πριν εκατομμύρια χρόνια, έφτασε σήμερα στον πολιτισμένο Homo Sapiens, το ίδιο είναι στο χέρι της να προχωρήσει στο μελλοντικό Homo Gestalt ή να αυτοκαταστραφεί.


Έχοντας αυτό στη συνείδησή μας και με βάση όλες τις υπάρχουσες προοπτικές, ήρθε η ώρα να προσεγγίσουμε την εποχή η οποία ανατέλλει, χρησιμοποιώντας την καρδιά μας και τη δημιουργική φαντασία. Ας περιγράψουμε το όραμα ενός καινούργιου κόσμου, αυτής της νέας συνείδησης, η οποία αναπτύσσεται γύρω μας.


Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια όλοι λίγο- πολύ αισθάνονται τις αλλαγές οι οποίες πλησιάζουν και δίνουν τις ερμηνείες τους.


Ο πλανήτης Γη πρόκειται να περάσει σε ένα άλλο στάδιο και κάθε αλλαγή, κάθε ανακατάταξη, είναι κάπως επώδυνη για τους κατοίκους του. Στην ουσία, όμως, αυτή η κάπως απότομη μετάβαση είναι απαραίτητη, λόγω των αντιθέσεων οι οποίες υπάρχουν στον κόσμο σα συνέπεια της άνισης κατανομής των πληθυσμών και της ανομοιογενούς συνείδησης. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ισορροπία, ούτε συνειδησιακή, ούτε φυσική και η αλλαγή ίσως δεν μπορεί να γίνει ομαλά και κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, αλλά κάπως βίαια.


Αυτό το ταρακούνημα, αυτή η έκρηξη, θα μεταφέρει τη φυσική ζωή του πλανήτη σε ένα άλλο επίπεδο και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, να σημειωθούν αλλαγές και στη συνειδησιακή του κατάσταση.


Ένα πολύ μεγάλο μέρος από αυτές τις αλλαγές ρυθμίζονται από την ίδια την ανθρωπότητα και το εξελικτικό της επίπεδο και αυτή έχει την ευθύνη. Πιο συγκεκριμένα, η ανθρωπότητα αποφασίζει αν το πέρασμα από τη μία κατάσταση συνείδησης στην άλλη γίνει με ομαλές τοπικές μεταβολές και διαρρυθμίσεις ή αν γίνει παγκόσμια, σε μία μεγάλη έκταση του πλανήτη και βίαια, δηλαδή με πόλεμο και αναμετρήσεις.

Εξαιτίας της μη ισορροπημένης και αρμονικής κατανομής στην οποία αναφερθήκαμε, ο ίδιος ο πλανήτης αντιδρά βίαια.


Αντιδρά, γιατί η ίδια η ανθρωπότητα του δημιούργησε μία ψυχή κι αυτή η ψυχή έχει πια δική της υπόσταση και λειτουργεί σαν άτομο με μεγάλη δύναμη, αφού είναι κατασκεύασμα τόσων άλλων ψυχών.


Έτσι, χρησιμοποιεί τα φυσικά φαινόμενα.


Αυτά, σε ένα ποσοστό, ελέγχονται από την ανθρωπότητα, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι ανεξέλεγκτα.


Είναι γνωστό, ότι μπορούμε σε κάποιο βαθμό να μεταβάλουμε τον καιρό, τις μετεωρολογικές συνθήκες ή και να ελέγξουμε τα νερά.


Εκείνο, όμως, το οποίο ποτέ δεν μπόρεσε να μάθει ο άνθρωπος, είναι να ελέγξει τα στοιχεία στο σύνολό τους, στη συγχώνευσή τους: αυτό το οποίο ονομάζεται ΓΗ.H ΓΗ είναι μάνα και σα μάνα έχει υποχρέωση να δίνει κάθε στιγμή τα κατάλληλα μαθήματα στα παιδιά της.


Τα παιδιά δε, πάνω από μία ηλικία, θα 'πρεπε να φροντίζουν κι αυτά τη μάνα.


Κάνουμε, όμως, το αντίθετο, όπως τα παιδιά: χρησιμοποιούν τη μάνα όπως θέλουν, στηριζόμενα στη μητρική στοργή της.


Μερικές φορές την πληγώνουν ανεπανόρθωτα και κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να αντιδράσει αυστηρά.


Μαζί της θα αντιδράσουν κι όλα τα συστατικά της, τα οποία τότε πια ο άνθρωπος θα είναι ανίκανος να ελέγξει.


Πιο πρακτικά, αυτό θα σημάνει εδαφικές μεταβολές εξαιτίας σεισμών.


Οι σεισμοί μπορεί να προκαλέσουν εκρήξεις ηφαιστείων.


Να μία μορφή για τη φωτιά.


Μπορούν να μετατοπίσουν θάλασσες και να προκαλέσουν κατακλυσμούς.


Να μία μορφή για το νερό.


Μπορούν, επίσης, να φέρουν καταιγίδες, γιατί από τη μετακίνηση του στερεού φλοιού προκαλείται μετακίνηση όγκων αέρα.


Η ατμοσφαιρική πίεση μεταβάλλεται και οι συνέπειες είναι γνωστές.


Να μία μορφή για τον αέρα.Κάτι τέτοιο δε θα σημάνει τη συντέλεια του κόσμου, όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά οι αλλαγές είναι απαραίτητες για την εξέλιξη του πλανήτη. Πολλοί ψάχνουν μία λύση με τη μετάβαση σε άλλα αστέρια.


Η λύση όμως είναι εδώ.


Κανείς δεν μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα σε ένα άλλο περιβάλλον, αν δεν έχει κατακτήσει αυτό στο οποίο ζει τώρα. (Θυμηθείτε το ωραίο ποίημα "Η πόλις", του Κ.Καβάφη).


Η αλλαγή δεν είναι πάντα ανεξάρτητη από τη βία και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία τα οποία η Υδροχοϊκή Εποχή ίσως δεν μπορέσει να ξεπεράσει.


Είναι πολύ στενά δεμένη μαζί της.Μέσα στην εποχή των αλλαγών, κάθε άνθρωπος θα αντιδράσει με το δικό του τρόπο.


Υπάρχει κίνδυνος η δύναμη να εκδηλωθεί με εκρηκτικούς τρόπους και οι μάχες να δίνονται πια μέσα από μία νοητική θεώρηση.


Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το σύμβολο του Υδροχόου είναι τα ύδατα του στερεώματος και σαν τέτοια, αν ταραχθούν, θα φέρουν αναστάτωση σε όλο τον κόσμο.


Αν παραμείνουν ήρεμα, θα επικρατήσει ηρεμία σε όλο τον κόσμο.


Πάντως, η κύρια νότα τους είναι η αλλαγή και κάτι ακόμη πιο σπουδαίο: Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.


Τα πάντα στο μέλλον θα πάρουν έναν έντονα μαζικό χαρακτήρα.


Ωστόσο, αυτό το γεγονός θα έχει τόσο καλά, όσο και κακά αποτελέσματα, όχι πια εξαιτίας του ατόμου, αλλά εξαιτίας της ομάδας.


Είναι φανερό ότι κάθε ομάδα θα έλκει ανθρώπους οι οποίοι θα είναι συγγενικοί ή θα ταιριάζουν σε έναν αρκετά σημαντικό βαθμό με την ιδιοσυγκρασία της ομάδας.


Αυτό θα κάνει πολύ πιο έντονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε ομάδας.


Ήδη από σήμερα μπορούμε να δούμε μία τάση ομαδοποίησης και συλλογικής δουλειάς.


Στον τομέα της επιστήμης αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο.


Ένα μεγάλο ποσοστό επιστημόνων εργάζονται ομαδικά και οι ανακαλύψεις τους δεν είναι πια προϊόντα ατομικής εργασίας.


Μία άλλη όψη αυτής της νότας διακρίνεται στον τομέα της οικονομίας. Οι ατομικές επιχειρήσεις τείνουν να εκλείψουν και αντικαθίστανται από άλλες οι οποίες διευθύνονται από ομάδες ατόμων.


Επιπλέον, δημιουργούνται ομάδες επιχειρήσεων, έξω από τα όρια κάποιας χώρας και εξαπλώνονται παγκόσμια.


Αν και, δυστυχώς, δεν είναι ταγμένες στην υπηρεσία του ανθρώπου, σημασία έχει ότι είναι μία ομαδική τάση η οποία άρχισε να εκδηλώνεται έστω και με αρνητικό τρόπο.


Αυτό το οποίο θα καθορίσει στο μέλλον το βαθμό προσφοράς και υπηρεσίας προς την ανθρωπότητα εκ μέρους μίας ομάδας, θα είναι η συνείδηση της ίδιας της ομάδας.Όλα, λοιπόν, τα συμβάντα στον κόσμο του μέλλοντος θα χαρακτηρίζονται από αυτά τα στοιχεία της αλλαγής και της ομαδικότητας.


Οι ομάδες θα δουλέψουν για αυτή την αλλαγή και θα την επιφέρουν, άλλες για καλό, άλλες για κακό.Η δυαδικότητα είναι ένα πολύ έντονο στοιχείο για αυτή την εποχή, παρόλο που αρχικά δε φαίνεται άμεσα.


Μέσα από θέσεις και αντιθέσεις θα επέλθει η σύνθεση η οποία μας οδηγεί στην εξελικτική διαδικασία.


Ο εξελιγμένος άνθρωπος της Υδροχοϊκής Εποχής θα μπορέσει να προχωρήσει μέσα από την ομάδα.


Σαν άτομο θα είναι σχεδόν ανίκανο να εκπληρώσει τους στόχους τους οποίους έχει βάλει.


Οι μεμονωμένοι αποκρυφιστές, εκείνοι οι οποίοι απομένουν έξω από τις ομάδες, δε θα έχουν τρόπο εξέλιξης, θα βρίσκονται σχεδόν εκτός τόπου και χρόνου και αργά ή γρήγορα, είτε θα εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους για εξέλιξη, είτε θα αφομοιωθούν από κάποια ομάδα.Στη Νέα Εποχή, σύμφωνα με τις παραδόσεις, θα αναβιώσουν τα Αρχαία Μυστήρια σε πιο σύγχρονη μορφή.


Η έννοια "Μυστήρια" θα καλύπτει όλες τις εσωτερικές λειτουργίες των παγκόσμιων και γήινων νόμων από τη φυσική τους άποψη.


Πάντα μέσα από ομαδικούς σχηματισμούς θα υπάρξουν πολλές ισχυρές εσωτερικές ομάδες, οι οποίες θα εργαστούν μέσα στα Μυστήρια. Αυτές οι ομάδες θα αγγίξουν την αληθινή φύση των πραγμάτων, θα συντονιστούν μαζί της και θα μπορέσουν να δραστηριοποιήσουν τις ενέργειες τις οποίες θα αντλούν από εκεί.


Οι εφελκυόμενες ενέργειες θα απορροφούνται σε πλατιά κλίμακα από την ανθρωπότητα, η οποία με τη σειρά της θα ασκεί κάποιο είδος μυστηρίων, αλλά σε πιο εξωτερική μορφή και όχι τόσο συνειδητά όσο οι εσωτερικές ομάδες.


Με λίγα λόγια, ένα μέρος της εσωτερικής πραγματικότητας θα γίνει τρόπος ζωής, σκέψης και δράσης για ένα πλήθος ανθρώπων, αλλά θα υπάρχει και η εσωτερική όψη, όπου διάφορες ομάδες θα δρουν και θα εργάζονται σε πιο ουσιαστικά πλαίσια.


Η εργασία τους θα κατευθύνεται πιο συνειδητά προς τα έξω και πιο συγκεκριμένα.


Οι πλατιές μάζες θα έχουν αρκετά έντονη δραστηριότητα σε σχέση με τα Μυστήρια, κάτι το οποίο θα φανεί πολύ έντονα μέσα από την Τέχνη και την εκπαίδευση.


Ο πλανήτης στη Νέα Εποχή θα γνωρίσει μία ζωηρή πνευματική ακμή και θα εμφανιστούν καινούργια ιδανικά, τα οποία αυτή την στιγμή, εξαιτίας της μεταβατικής περιόδου στην οποία βρισκόμαστε τώρα, δεν μπορούν να φανούν.Μετά το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα, η ανοδική πορεία θα είναι φανερή, κάτι το οποίο κάποιοι από εμάς βέβαια δε θα μπορέσουμε να δούμε, γιατί μάλλον δε θα το προλάβουμε.


Πάντως, με το πέρασμα του χρόνου, όλο και περισσότερο θα βλέπουμε τα Μυστήρια μέσα στη ζωή, το χορό, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική και την γλυπτική, την ποίηση και τα συγγραφικά έργα κάθε είδους: ακόμη και στον τρόπο εκπαίδευσης.


Σιγά- σιγά, ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας, συνειδητά ή ασυνείδητα, θα έρθει σε επαφή με αυτά και θα αρχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με τις δικές του αρχές.


Γι' αυτό και οι εσωτερικές ομάδες -οι οποίες στην ουσία θα είναι οι πομποί ή οι μετασχηματιστές- θα έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη για το έργο του μέλλοντος.


Αυτός θα είναι κι ο λόγος ο οποίος τα μέλη τους θα επιλέγονται με μεγάλη προσοχή.


Αν δεν υπάρχει καθαρότητα και συγκεκριμένο όραμα του σκοπού, οι ομάδες αυτές δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν στο επίπεδο το οποίο απαιτείται για να ακτινοβολήσουν την ενέργεια προς τα έξω, στους χώρους τους οποίους πραγματικά θα έχουν ανάγκη να αντλήσουν από αυτή. Με λίγα λόγια, οι παγκόσμιες δυνάμεις, οι εσωτερικές ομάδες και οι εξωτερικές ομάδες έχουν μία ιεράρχηση, η οποία γίνεται πιο κατανοητή με αυτό το οποίο στα Μυστήρια συμβολίζεται από τον Ήλιο και με εκείνο το οποίο κρύβεται πίσω από τον Ήλιο.


Αν σκεφτούμε με προσοχή πάνω σε αυτά, θα καταλάβουμε περισσότερα από όσα γράφονται.Όλα, λοιπόν, στη ζωή του μέλλοντος θα χρωματιστούν με τις δύο νότες οι οποίες αναφέρθηκαν -αλλαγή, ομαδικότητα- και ιδιαίτερα με την ομαδικότητα.


Ας φανταστούμε τη ζωή μας κάτω από αυτή τη νότα και σίγουρα θα αναδυθεί μία άλλη κατανόηση.


Οπωσδήποτε, θα είναι μία πολύ μεγάλη αλλαγή για όλο τον κόσμο. Αυτό, όμως, το οποίο φαίνεται σήμερα να είναι ιδανικό, στην Υδροχοϊκή Εποχή θα είναι ήδη κατεστημένο και η ανθρωπότητα θα νοιώθει την ανάγκη για κάτι καινούργιο, έστω και αν αυτό δεν το έχει κατακτήσει ολοκληρωτικά.


Για τον άνθρωπο ο οποίος έχει αντίληψη της συλλογικής εργασίας, η Υδροχοϊκή εποχή θα σταθεί σημαντικός σταθμός: η συνείδηση θα φτάσει σε μία πλατιά διεύρυνση.Η συνεργασία του με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα αγγίξει την τελειότητα, εκτός και αν παρεμβληθούν αστάθμητοι παράγοντες ή σοβαρά ελαττώματά του ή ακόμη και αυτό το κάρμα το οποίο έχει αποκομίσει από το παρελθόν.


Η εκδήλωση της αγάπης θα ανυψωθεί σε ένα άλλο επίπεδο. Ίσως να μην εκφραστεί τόσο έντονα όσο χρειάζεται, αλλά σε αντιστάθμισμα θα υπάρχει ισχυρή θέληση για επίτευξη των σκοπών.Ανάμεσα από τις Συμπληγάδες της τυφλής πίστης και της ξερής λογικής θα αναπτυχθεί η νόηση της Νέας Εποχής.


Μία νόηση αρμονικά δεμένη με τη δημιουργική φαντασία.


Ο Υδροχοϊκός άνθρωπος θα είναι περισσότερο πολωμένος στο νου παρά στο συναίσθημα και θα εκφράζει τις ιδιότητές του σε κάθε βήμα της καθημερινής του δραστηριότητας.


Θα μπορούσε να φτάσει σε ένα ψηλό βαθμό αυτοσυνείδησης και θα μάθει να χρησιμοποιεί ορθά το νου του, ώστε να πάψει να είναι ευάλωτος.


Η προπαγάνδα και η διαφήμιση θα πάψουν να τον αλλοιώνουν.


Η αλλοτρίωση του νου μας έχει γίνει σωστή επιστήμη στα χέρια ορισμένων επιδέξιων.


Στην πραγματικότητα είναι ένα από τα πιο έντεχνα όπλα των Αρνητικών Δυνάμεων ενάντια στην ελεύθερη κρίση και θέληση του ανθρώπου.Στη Νέα Εποχή ο άνθρωπος θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί μία ελευθερία την οποία τώρα δύσκολα φανταζόμαστε.


Αναγνωρίζοντας μέσα του την ισότητα και τη σύνδεσή του με τους άλλους ανθρώπους, θα πάψει να είναι το απομονωμένο και μελαγχολικό άτομο το οποίο έφτασε να είναι σήμερα.


Οι αλλαγές οι οποίες θα επέλθουν, θα συνοδευτούν -αρκετές τουλάχιστον από αυτές- με έντονα γεγονότα.


Καθετί για να αλλάξει απαιτεί κάποια θυσία και αυτή η θυσία θα γίνει μέσα στον κόσμο των ανθρώπων. (αποκορύφωμα Ιχθύ- Χριστού- Σταύρωση) Αυτό όμως θα σημαίνει και την άνοδό του σε ένα ψηλότερο και πιο ελεγχόμενο επίπεδο.


Η ζωή στον πλανήτη θα αλλάξει σημαντικά και κάθε άνθρωπος θα αποκτήσει πολλές εμπειρίες οι οποίες θα τον βοηθήσουν στην παραπέρα εξέλιξή του.


Πολλές από αυτές θα είναι τρομερά επώδυνες, όχι μόνο γι' αυτόν, αλλά και για όλη την ομάδα της οποίας θα είναι μέλος.Όπως είπαμε, η Νέα Εποχή χαρακτηρίζεται από την ομαδικότητα και καθετί ξεκινάει και καταλήγει εκεί.


Είναι ένα μάθημα το οποίο πρέπει να το περάσει η ανθρωπότητα ακριβώς σε αυτή την περίοδο, διαφορετικά, όσο και να μιλάμε για ενότητα, αυτή δε θα μπορέσει να επέλθει χωρίς τον πόνο και την τριβή μέσα στην ομάδα.Ο άνθρωπος του μέλλοντος είναι ο αγωνιστής, ο μαχητής, αυτός ο οποίος πραγματικά δουλεύει για να πετύχει τον σκοπό του.


Εκείνος ο οποίος βάζει στόχους και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους φτάσει.


Άλλωστε, η συνένωση των δυνάμεων φέρνει μεγαλύτερη δύναμη, περισσότερο θάρρος και οπωσδήποτε περισσότερες προοπτικές για επιτυχία στην πράξη.


Όποιος θα προσκολληθεί στα παλιά και όχι στη νέα πραγματικότητα, θα κινδυνεύσει να αποκοπεί μόνος του από την κοινωνία, η οποία θα κάνει συνείδησή της την αναγκαιότητα της ομάδας.Κατά καιρούς πολλοί στοχαστές οραματίστηκαν και περιέγραψαν ένα μελλοντικό κόσμο, ο καθένας ανάλογα με τον τρόπο σκέψης του. Έγινε μία προσπάθεια να εκφραστεί πολύ περιεκτικά και σύντομα το όραμα του αυριανού κόσμου από μία εσωτερική άποψη.Έρχομαι να κλείσω τις σκέψεις αυτές θέτοντας ένα ερώτημα, πρώτα- πρώτα στον ίδιο μου τον εαυτό:


Ποίος είναι ο ρόλος των προοδευτικών ανθρώπων στους καιρούς, οι οποίοι πλησιάζουν ;Δεν είναι δυνατό να αποδεχθούμε μία κατάσταση αδράνειας, θρονιασμένοι σε μία βάρκα η οποία μας ταξειδεύει από το παρελθόν προς το μέλλον, ένα μέλλον το οποίο ατενίζουμε παθητικά.Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο την οποία ζούμε, η στάση κάθε συνειδητού ανθρώπου είναι να αποτελεί μία γέφυρα: να ενώσει τις δύο εποχές.


Χρέος μας είναι να αγκαλιάσουμε σε μία αρμονική συνύπαρξη το παλιό και το καινούργιο -αν θέλουμε να λεγόμαστε συνειδητοί.


Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είναι εστιασμένη η συνείδησή μας και εκεί να στοχεύει ο αγώνας τον οποίο δίνουμε εσωτερικά και εξωτερικά, προσπαθώντας με όλα μας τα μέσα, να βάλουμε ένα λιθαράκι στο μεγάλο οικοδόμημα της ανθρώπινης εξέλιξης.


Όχι λόγια και βόλεμα στις πολυθρόνες μας, αλλά δράση και μία φωτιά η οποία ποτέ δεν σβήνει μέσα μας, μας οδηγούν στο να θυσιάσουμε τις προσωπικότητες μπροστά στην επίτευξη του ανθρώπινου θαύματος. Όποιος θα ήθελε από τώρα να βάλει τα θεμέλια της Νέας Εποχής, καλό θα ήταν να πολωθεί πρώτα από όλα στην καταπράυνση του συναισθήματος, στην ξεπόλωση από αυτό και στην πόλωση σε ανώτερα επίπεδα. Το μάτι θα γίνει πιο ψυχρό, αλλά και πιο αντικειμενικό.


Αν πραγματικά υπάρχει κατανόηση από μέσα μας, από τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, τότε είναι ασφαλής η πορεία του μέσα σε ένα ομαδικό σχηματισμό και ας τονιστεί για άλλη μία φορά, ότι Υπηρεσία δε σημαίνει ούτε μεγαλεπήβολα σχέδια, ούτε περίπλοκες σοφίες.


Η υπηρεσία είναι στην ουσία αυτό το οποίο προκύπτει από την αποδοχή του Νόμου της Εξέλιξης, είναι η έμπρακτη εναρμόνιση με το Κύμα το οποίο ορμάει προς το μέλλον και αυτή η έμπρακτη εναρμόνιση δε γίνεται ούτε περίπλοκα, ούτε απλοϊκά: γίνεται με απλότητα, καθαρότητα και ανθρωπιά.

Στο κατώφλι της Νέας Εποχής, στο κατώφλι του ονείρου, ας κάνουμε το χρέος μας, ακριβώς όπως το λέει ο ποιητής
<<Κι αν ο δρόμος είναι σκοτεινός
κι η απόσταση της κορφής μου ραγίζει την καρδιά,
γιατί ποτέ δε θα τη δω,
συνεχίζω να κάνω το χρέος μου
γιατί πιστεύω πως αυτό το οποίο μας περιμένει
είναι το σύμπαν ολόκληρο
μπροστά στην σκόνη του χτες.>>


ΠΗΓΗ:http://www.mystica.gr/Aquarius.htm
diogeneis
Blog Widget by LinkWithin

ΠΗΓΗ: ΤΙ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ ? http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/07/blog-post_4424.html#ixzz21TUbucCG

Δεν υπάρχουν σχόλια: