ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

Γράφει ο Ηλίας Καστέας

Καταρχήν θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα είναι Σύμπαν , Γη και Ουρανός , Νους και Αστέρες , Τροχιές και Πλανήτες.Ότι έχεις μέσα στο κεφάλι σου έχεις και έξω από αυτό.

Σαν αρχική Ιδέα θα πρέπει να παρθεί το Γεωκεντρικό σύστημα , το οποίο από μια πνευματική άποψη δεν είναι καθόλου λάθος.Μάλιστα είναι πολύ σωστό , διότι Γη=Νους και όπως έχει αναφερθεί σε άλλο κείμενο περί απειροντότητας , όλος ο Ουράνιος Θόλος και οι συνδέσεις των Ήλιων Νόησης με τα Θέματά τους γίνεται με βάση τον ΟΥΡΑΝΟ της ΓΗΣ.

Αργότερα όπως είχε γραφτεί αλλάζεις Ουρανό και όλα είναι σε καινούργια Θέση και Ισχύ αναμεταξύ τους με άλλα σχήματα και θηρία-θύρες και πύλες για Γνώση.

Το Γεωκεντρικό σύστημα δίνει όμως να εννοηθεί πως έχει γραφτεί για να καταλάβουν - όσοι ξέρουν - πως αυτό ισχύει μέσα στο Νου του ανθρώπου.Ο Εγκέφαλος αυτό το πρόγραμμα έχει και τηρεί μέσα του.

Λέμε εγκέφαλος σαν μέρος σώματος και λέμε Νους σαν το Κέντρο του εγκεφάλου κάτι πιο Πνευματικό και πιο Ουσιώδες και Θυσιώδες.

Πώς γίνεται όμως να έχουμε Γεωκεντρικό σύστημα μέσα και έξω να ισχύει το Ηλιοκεντρικό ;
Αυτό απαντάται εύκολα όταν εντοπισθεί πως ο Ήλιος είναι Άπειρος και πολλά επίπεδα Νόησης πιο πάνω από αυτά που συντηρεί.Το κείμενο ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ τα λέει όλα πολύ αναλυτικά.Είσαι το κύτταρο του Ηλίου αυτού.Άρα Αυτός είναι ενεργοποιημένος και συντηρεί εσένα με Μαθήσεις σε Θέματα.
Επομένως το Ηλιοκεντρικό σύστημα είναι το αμέσως επόμενο επίπεδο που θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα στο κεφάλι σου.

Η Γη να γίνει Ήλιος.Ο Νους να φωτισθεί.Άρα έχεις το Ηλιοκεντρικό σύστημα ως αποτέλεσμα του Γεωκεντρικού.Εδώ γίνεσαι ΆρχΩν Εαυτού , με δικά σου Θέματα και Μαθήσεις που τροφοδοτείς παρακάτω το δικό σου σύστημα. (βλ. ΆρχΩν Εαυτού & Ήλιος σε Όλα).

Αυτό επιτυγχάνεται όταν κατανοήσεις πως ο Ήλιος είναι ΑΩ και έχει όλους τους πλανήτες μέσα του με μια άλλη μορφή.Με αυτήν των Θεμάτων τους.
Έχεις πχ τον Άρη με θέματα όπως η Ανδρεία και η Μάχη , και έχεις τον Ερμή σε θέματα Λόγου και Αλχημείας.Έχεις τον Δία σε Θέματα όπως Κυριότητα και Ηγεσία. Αυτά είναι ξεχωριστά για κάθε πλανήτη , ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ από τον Ήλιο.Ο Ήλιος τα τροφοδοτεί και τα δίνει σε άλλες ποσότητες παράεξω στο σύστημά του.

Ο Ήλιος είναι όλοι οι Πλανήτες ο ένας μαζί με τον άλλον , και κάτι παραπάνω όμως.Αυτό το παραπάνω είναι το ΑΩ που κρατάει μέσα του.Αυτό το ΑΩ είναι το Α-ΠΥΡ-Ω.Και στο επίπεδό αυτό φαίνεται με την έκταση προβολής των συμβάντων, στο ότι είναι Αστέρας και όχι πλανήτης.Είναι κάτι ενεργειακό και όχι πετρώδες και ούτε πλάνη (πλανήτης) έχει μέσα του.

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που βγάζει έξω τους Πλανήτες και αυτός είναι ότι οι συνδέσεις γίνονται πιο εύκολα κατανοήσιμες από τον άνθρωπο σε συνδυασμό και με τους αστερισμούς αλλά και τους υπόλοιπους πλανήτες.Όταν έχεις μόνο τον Ήλιο και δεν έχεις πλανήτες τότε οι συσχετίσεις μεταξύ των θεμάτων είναι πιο αργές , λόγο της αυξημένης Νόησης και Λογικής του Ηλίου.

Ενώ όταν έχεις πλανήτη να φιλτράρει μετά την μεταφορά Ιδεών με Ηλιακούς Νόες τότε η Λογική έχει ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ , συν ότι μπορείς να ενώσεις πλανήτες μαζί για να πετύχεις Μέθη και Νίκη σε Θέμα.Περισσότερα γι αυτό στο επόμενο μέρος του κεφαλαίου.

Το Νόημα αυτού του μέρους είναι να δοθεί μια πλήρης εικόνα του ότι η Γη απλά είναι ένας Ήλιος αφώτιστος , αλλά είναι και ο Ίδιος ο Ήλιος σε μια πλάνη , ένα κομμάτι του που απλά έχει σαν κύτταρο εσένα.

Στήν συνέχεια οι σχέσεις των αριθμών 7 - 8 - 9 και 12 , ως σύστημα Ηλίων και ως Αρχή για Φώτιση του Νου και μετάβαση από Γεωκεντρικό σύστημα σε Ηλιοκεντρικό με Νίκη σε Θέματα και Μαθήσεις , και μεταφορά Πλανητών σε ένωση με τον Ήλιο.Οι βασικοί Πλανήτες στον Πνευματικό τομέα είναι 7.Συμπεριλαμβάνεται και ο Ήλιος μέσα σε αυτούς.
Ήλιος-Σελήνη-Άρης-Ερμής-Αφροδίτη-Δίας-Κρόνος.

Εδώ όμως δεν μιλάμε για τον Ήλιο ως ΑΩ, αλλά ως ξεχωριστό αρχέτυπο.Εδώ ο Ήλιος είναι Πλανήτης και όχι αστέρας.Είναι Ήλιος και όχι Ήλιος ΑΩ.Αυτοί οι βασικοί πλανήτες δίνουν όλες τις μαθήσεις όπου ένας άνθρωπος χρειάζεται έτσι ώστε να μπορέσει να φωτισθεί και να αιθεροποιηθεί.Εδώ το θέμα είναι κάπως ελεύθερο και ο καθένας μπορεί να διακλαδωθεί όπως αυτός νομίζει πως είναι καλύτερο για την προσωπικότητά του.

Και το λέω αυτό , γιατί ο άνθρωπος διαμορφώνεται ανάλογα την κοινωνία - τόπο - έθνος - γλώσσα και επιστήμες διαφορετικά από κάποιον άλλον.Αυτό συνεπάγεται στο ότι διαφορετικοί πλανήτες είναι ενεργοποιημένοι-ερεθισμένοι σε αρχικά επίπεδα μέσα στο κεφάλι του και έχει κάνει κάποια υποσυνείδητη αρχή σύνδεσης με τα έξω Αρχέτυπα-Πλανήτες.

Το ίδιο μπορεί να κάνει και με τους έξω πλανήτες - ήλιους.Το θέμα εδώ όμως είναι ότι μπορεί να οδηγηθεί σε χάος , γι αυτό λοιπόν είναι καλύτερα να κατανοήσει τα του οίκου του πρώτα.Το Ηλιακό σύστημά μας τα έχει όλα.Έχει όλα όσα χρειάζεται ο άνθρωπος για την Αρχή της Φώτισής του.Μετά μπορεί να συνδεθεί όπως θέλει ελεύθερα.

Οι βασικοί αυτοί 7 πλανήτες δίνουν την Γνώση για πολλά αναλόγως των Θεμάτων τους.Ο αριθμός 7 παίζει ρόλο σπουδαίο εδώ διότι μιας και ο άνθρωπος φτάσει στην Μέθη τους και από πλανήτες τους κάνει Ήλιους και ενεργοποιήσει αυτά τα στάδια μέσα στο Νου του τότε έχει το ΕΠΤΑ και ΠΕΤΑ , αλλά είναι και στο ΕΥ (βλ. ΕΥ=Ω ) , όπου ΕΥ=Ω αλλά είναι και ΕΒΔΟΜΟΣ = ΕΥ ΔΟΜΟΣ. Αρχίζει δηλαδή να αποκτά την Σωστή Πνευματική Δομή, και η τομή των ημισφαιρίων αρχίζει να κλείνει.

Αλλά πώς γίνονται όλα αυτά είναι το ζητούμενο.

Αυτό γίνεται όταν αλλάξεις 7 Θέσεις.Αλλάξεις επτά ΟΥΡΑΝΟΥΣ.Αυτούς των βασικών πλανητών.Όταν δηλαδή καθαρίσεις τον Πλανήτη και τον κάνεις Ήλιο Νόησης.
Πιο ξεκάθαρα.Όταν ξεκινήσεις σύνδεση με αυτά τα Αρχέτυπα και φτάσεις σε επίπεδο πλανήτη και στην συνέχεια πατήσεις πάνω τους , έχεις άλλον ΟΥΡΑΝΟ μπροστά σου (βλ. ΑΠΕΙΡΟΝΤΟΤΗΤΑ) και άλλη Θέση Ισχύος.Όλα ανοίγουν διαφορετικά.
Όταν εσύ ενωθείς με αυτήν την Γεύση του ΕΥ επτά φορές σε 7 Πλανήτες τότε είσαι νικητής σε 7 ουρανούς.

Το 7 είναι ο αριθμός που δηλώνει το ξεκίνημα της Νίκης σου σε μεγάλο αριθμό θεμάτων του Ηλίου , ως Ηλίου ΑΩ.Είναι η καλή δομή του εγκεφάλου.Έχει αρχίσει η φώτιση.


Για να πας όμως στους 7 Ουρανούς και αλλάξεις Θέσεις , θα πρέπει να ξέρεις πως περνάς μέσα από στάδια στο κάθε Θέμα.Αυτά τα στάδια δίνονται ως σκαλιά για την κλιμάκωση της κάθε γνώσης.

Είναι κατανοητό το ότι κάθε θέμα έχει έναν μέγιστο αριθμό όπου σε εκείνο το σημείο αλλάζει η Θέση του ανθρώπου στο Θέμα και η Ισχύς του το ίδιο.Υπάρχει η κλιμάκωση που στην αρχή θεωρείται άπειρη , αλλά για κάτι συγκεκριμένο , είναι συγκεκριμένη και αυτή.Στο επίπεδο του Εγκεφάλου τα σκαλιά αυτά είναι 12.Αυτός είναι ο αριθμός των κατακτήσεων που θα δώσει την Νέα Θέση και τον Νέο Ουρανό στον κάθε έναν.

Και λέω 12 διότι στην ουσία είναι 10 , απλά η αρχή λογίζεται ως 0 και πριν την ολοκλήρωση υπάρχει η ονομαστική ολοκλήρωση.Δηλαδή είναι κάπως έτσι :

Αρχή-1-2-3-4-5-6-7-8-9-Ονομαστική Ολοκλήρωση-11

Η ονομαστική ολοκλήρωση είναι το κεφαλόσκαλο όπου και είσαι και δεν είσαι νικητής.Εκεί γίνεται η Ένωση των υπολοίπων 10 στο 11 και λογίζονται όλα μαζί ως 1 στο 12.

Άρα για κάθε τι έχεις το 12 να σου λέει ότι είμαι η Νίκη σου.

Αυτό όμως να γνωρίζουμε ότι ισχύει στο επίπεδο του Νου και των συνδέσεών του με το Ηλιακό σύστημα.Για επόμενα επίπεδα όλα αλλάζουν , αφού ο χώρος και η λογική δεν είναι το ίδιο.

Εφόσον έγινε καθαρό ότι το 7 είναι το Βασικό Δομικό στοιχείο για να θεωρηθείς ως μια φωτεινή εγκεφαλική δομή , και το 12 ως ο αριθμός των σταδίων σε κάθε τι , μένει να συνεχιστεί το πως γίνεται η φώτιση στον άνθρωπο.


Όταν έχεις καλή δομή , τότε οι βασικοί πλανήτες ολοκληρώνουν ένα 70 % του Ηλίου ΑΩ μέσα στον εγκέφαλό σου , τότε αυτομάτως και όλο το σύστημα θεωρείται έτοιμο για πλήρη πυροδότηση στον Νου.Τότε όλοι οι πλανήτες , κομήτες και όλες οι τροχιές άνοιξαν μέσα στον Εγκέφαλο και ενεργοποιήθηκαν.Αυτός είναι ο Αριθμός 8 ή ∞ όπου είναι το σύστημα της ολοκλήρωσης του Ηλίου και των Πλανητών μέσα στον εγκέφαλό του κάθε ανθρώπου.

Με το 8 όμως δεν σημαίνει ότι κάτι τελείωσε , διότι για κάθε επίπεδο χρειάζεσαι το 12.
Εκεί είναι που έρχεται το 9.

9 = Αλλαγή από Γεωκεντρικό σε Ηλιοκεντρικό σύστημα.

Το ΕΝΝΕΑ όπου σημαίνει ΕΝ ΝΕΑ -> ΕΝ ΝΕΑ (ΖΩΗ) -> ΕΝ ΝΕ(Ο) Α(Ω) , είναι η Φώτιση του ανθρώπου. Τότε η Γη φωτίζεται και ο πλανήτης γίνεται Άστρο.Τότε είσαι ο ΆρχΩν Εαυτού , όπως έχει γραφτεί σε παλαιότερο κείμενο.Είναι το Νέο Επίπεδο.Και όχι απλά ο Νέος Ουρανός...είναι το Νέο Ηλιακό Σύστημα από γύρω σου.

Εκεί έχεις το 12 και την Μάθηση , την κατάκτηση των Θεμάτων των δικών σου που έχεις κάνει στην ζωή.Έχεις τα δικά σου Νοήματα και την Μέθη σου σαν άστρο.Εκεί τελείωσες το 12 του Ηρακλή , και των 12 μαθητών που δίνουν στους δασκάλους.

Το ίδιο γίνεται και με τις Μούσες.Οι οποίες είναι 12 , συν την Νήτη την Μέση και την Υπάτη , όπου όλες μιλάνε για τα επίπεδα.Όπου Υπάτη=Ήλιος , Μέση= Ο όγδοος πλανήτης του Ηλιακού συστήματος , (περιλαμβάνεται και η σελήνη σαν τον βασικό και οι πλανήτες Νάνοι) , ο Δίας=Πατέρας=Κύριος γι αυτό και στην Μέση, και την Νήτη όπου είναι ο πιο απομακρυσμένος δηλαδή η Έριδα (σύμπτωση ;;)

Στην ουσία οι Μαθητές ,οι Άθλοι , και οι Μούσες είναι πλανήτες - Θέματα σε τροχιά.Είναι οι Νίκες του κάθε Ήλιου.

Άρα για τον Ήλιο ΑΩ , οι πλανήτες είναι κατακτηθέντα Θέματα , γι αυτό το λόγο τα έχει όλα μέσα του και γι αυτό τους έχει κάνει Πλανήτες.Είναι οι τάξεις τις οποίες πρέπει να περάσει ο καθένας για να φωτισθεί.Για να πάρει το 7 το 8 και το 9.

Και το 12 το οποίο είναι μέσα σε κάθε βήμα του.Το 12 είναι μέσα στο 7,8,9 .δ


Ο Άνθρωπος θα πρέπει να κατανοήσει πως το Μέγα Πλαίσιο Λογικής του είναι μέσα στην 12άδα , και όλη του η ύπαρξη είναι διαβαθμισμένη όπως πρέπει.Για κάθε 12άδα έχεις 12 μονάδες όπου χωρίζονται σε άλλα 12 μέρη κ.ο.κ.

Μέσα σε κάθε βήμα υπάρχει και το 7 και το 8 και το 9.
Στο επίπεδο όμως του Συνολικού Νου είναι τα παραπάνω τα οποία έγιναν καθαρά.

Το Νόημα πιστεύω δόθηκε ξεκάθαρα και υπάρχει πλέον μια καλή εικόνα σε ένα πρώτο επίπεδο περί Ηλίου.
πηγή unlockyourbrain.blogspot


5 σχόλια:

Helias Kasti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
zoyzoy είπε...

Εξαιρετικό κείμενο για εμβάθυνση σκέψης!

Πόσο βάθος έχει τελικά η αστρολογία κανείς δεν γνωρίζει!

Φωτεινούλα μου καλό και δροσερό μήνα να'χεις!

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

Καλησπέρα Ηλία!δυστυχώς ημουν εκτός σύνδεσης κι αργησα να διωρθώσω τό λάθος!συγγνώμην!να είσαι πάντα καλά

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

Καλησπέρα Ζουζού μου και καλόν μήνα να εχουμε!φιλάκιαα

Helias Kasti είπε...

Ευχαριστώ πολύ Φωτεινή. Εντάξει , λάθη γίνονται άνθρωποι είμαστε. :)
Ελεύθερα μπορείς να παίρνεις όσα κείμενα θες από το blog...