ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ

Γράφει ο Ηλίας Κατσιάμπας


Όσο καιρό παρακολουθώ ανθρώπους όπου κάνουν προσπάθειες για εξέλιξη του Νου τους και του προσωπικού τους Σύμπαντος , βλέπω ότι στρέφονται πολύ στις λέξεις Αγάπη και Έρωτας.

Σωστό , αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.Γίνεται εν μέρη κάποια αρχή σύνδεσης με αυτούς τους Ήλιους , αλλά κάπου καταντάει κουραστικό το να γίνονται επιφανειακές μόνο αναφορές , χωρίς κάποια εμβάθυνση στο ΤΙ κινεί τους μηχανισμούς αυτούς.

Εδώ θα καταθέσω μια διαφορετική άποψη περί Έρωτα , Αγάπης και των υπολοίπων παρόμοιων Δρομέων Αριστερού και Δεξιού ημισφαιρίου.

Τι εννοώ με τον όρο Δρομείς ;

Στην Αρχαία Ελλάδα υπήρχε το αγώνισμα της Λαμπαδηδρομίας με νέους κυρίως να μεταφέρουν δάδες για χάριν της Εστίας. Από αυτήν την πρόταση καταλαβαίνει κάποιος την έμπνευση πίσω από αυτήν την ιερή πράξη. Οι νέοι αντιπροσώπευαν Οδηγούς και Νόες όπου μετέφεραν Πυρ στην εστία των ανθρώπων , δηλαδή το Νου τους. Η αναβίωση είναι η γνωστή λαμπαδηδρομία των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Εδώ το νόημα πιστεύω είναι καθαρό , λίγη μεταφορά χρειάζεται και βγαίνει.

Σε πιο εσωτερικό επίπεδο όμως τι είναι αυτοί οι λαμπαδηδρόμοι ;

Μέσα στο Νου του κάθε ανθρώπου οι Οδηγοί του , συνδέονται από το δεξί ημισφαίριο μέχρι τον Ήλιο Νόησης , κλιμακωτά με αναβαθμισμένες γνώσεις ο καθένας αναλόγως του επιπέδου του.Σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο ο Οδηγός κατοικεί μέσα στο δεξί ημισφαίριο και τοποθετεί τις Εμπνεύσεις-Ιδέες όπου ο άνθρωπος ΚΑΛΕΙΤΑΙ να αποκωδικοποιήσει με την μέθοδο της Κλιμάκωσης και της Εργασίας ανόδου που κάνει.

Εάν κάποιος διαβάσει Μυθολογία εύκολα κατανοεί ποιοι θεοί ήταν αυτοί οι λαμπαδηδρόμοι.Και δεν είναι άλλοι από τους Αγγελιοφόρους Ερμή , Ίριδα. Προσωπικά θα προσθέσω και τον Έρωτα , Θωθ και Μέταθρων.

Δείτε τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλό μας. Όλα ξεκινάνε με την Φιλοσοφία που κινείται από την Παρατήρηση και την Αγάπη (Άγω το Παν).Δηλαδή είναι ένας μηχανισμός όπου θα κάνει ΚΑΛΟ ΑΓΩΓΟ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ τον εγκέφαλό σου με τον Ήλιο Νόησης (ΝοΗΜΑ) , και εσωεγκεφαλικά θα κάνει καλό αγωγό το Δεξί με το Αριστερό μέρος του εγκεφάλου.Θα τα γεφυρώσει δηλαδή.
Πρέπει να γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ κατανοητό αυτό.Αυτό εδώ είναι η Αγάπη σαν Ήλιος Νόησης.Είναι η αρχή για να γίνεις Αγωγός Ηλεκτρισμού και κλιμάκωσης μέσα σου.

Αλλά δεν φτάνει ΜΟΝΟ αυτό.Έχει και συνέχεια.

Έχουμε και λέμε : Ως αγγελιοφόροι Θεών ,λέμε ότι ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ στον τάδε άνθρωπο για να του δώσει εντολές-προτροπές και εμπνεύσεις για κάποια Θέματα.Εδώ έχουμε το εξής σχεδιάγραμμα :

ΗΛΙΟΣ ΔΙΟΣ => ΔΙΑΣ => ΕΡΜΗΣ => ΆΝΘΡΩΠΟΣ

Δείτε τι συμβαίνει στον ΕΓΚΕΦΑΛΟ του ανθρώπου. Οδηγός ο οποίος έχει πραγματοποιήσει σύνδεση ανθρώπου και Αρχετύπου με βάση Θέματα Διός , μεταφέρει τις εντολές-προτροπές από πάνω προς τα δεξιά και έπειτα στο κομμάτι αριστέρα του ανθρώπου που κάνει την μεταφορά και την τοποθέτηση στο υλικό πεδίο.
Στην ουσία ο ΕΡΜΗΣ είναι μεσάζωντας ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια (Δεξιά-Αριστερά) , αφότου έχουν έλθει οι εμπνεύσεις από τον Ήλιο Διός στο δεξί ημισφαίριο.

Πιο αναλυτικά : Μία Έμπνευση από τον ΗΛΙΟ (Που είναι Α και Ω , δηλαδή έχει όλους τους Πλανήτες μέσα του) , ξεκινάει από το σημείο το οποίο έχει ταυτίσει το Θέμα της με το κατάλληλο Αρχέτυπο (πχ Δίας) , και εκπορεύεται από εκεί στο ίδιο το Αρχέτυπο που είναι εξωτερικά του Ηλίου.Από εκεί και πέρα , κατεβαίνει με Οδηγό-Πνεύμα στον εγκέφαλο του ανθρώπου , στα δεξιά του και τοποθετείται εκεί με τα ανάλογα φιλτραρίσματα - αλλοιώσεις , ανάλογα την Λογική του ανθρώπου.

Από εκεί και πέρα ο Ερμής και ο κάθε Οδηγός Πνεύμα Ηλίου Νόησης Ερμή έχει ως σκοπό την μεταφορά της Γνώσης αυτής στο αριστερό ημισφαίριο ως Αγγελιοφόρος.

Το ίδιο ακριβώς είναι η ΙΡΙΔΑ ο ΜΕΤΑΘΡΩΝ ο ΘΩΘ.Ο καθένας κινεί διαφορετικούς μηχανισμούς μεταφοράς.

Εξού και το όνομα που δώθηκε ως "γραφείς" του Θεού . Διότι αντιγράφουν/μεταφέρουν από τον Θεό(Δεξί ημισφαίριο στο επίπεδο του εγκεφάλου) στο αριστερό ημισφαίριο(άνθρωπος) , τις προτροπές και εμπνεύσεις.

Εξού και το όνομα ΜΕΤΑΘΡΩΝ.Μετά του Θρόνου.Ποιού Θρόνου;
Του θρόνου του Θεού.Άρα, το μετά του Θρόνου στο επίπεδο του Νου είναι το αριστερό ημισφαίριο πάλι.

Όσο για τον Έρωτα ισχύει σε κάποιο επίπεδο το εξής : ΕΩΣΦΟΡΟΣ---ΕΡΩΣ ΦΟΡΟΣ---ΕΣΩ ΦΟΡΟΣ

Έχουμε δηλαδή και τον Έρωτα ως έναν Ήλιο Νόησης ο οποίος έχει ως ένα Θέμα του την μεταφορά και κίνηση από τα δεξιά προς τα αριστέρα.Άσε που σε κάποια από τις παραλλαγές της Ιστορίας έχει ως πατέρα τον Ζέφυρο και ο Ζέφυρος μάνα την ΗΩ και πατέρα τον ΑΣΤΡΑΙΟ με αδελφό τον ΒΟΡΕΑ.(Εκεί να δείτε τι γίνεται)

Ο ΖΕΦΥΡΟΣ ως Υιός του Αστραίου. Εδώ ξεκαθαρίζει το όλο ζήτημα.Κομμάτι των ΆΣΤΡΩΝ-ΗΛΙΩΝ είναι ως Υιός ο Ζέφυρος.Ένας άλλος Ήλιος Νόησης ο οποίος όταν ενεργοποιηθεί στον εγκέφαλό του ανθρώπου λειτουργεί από τα δεξιά προς τα αριστερά ως :

ΖΕΦΥΡΟΣ---ΓΕΦΥΡΟΣ.

Ως Γέφυρα ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια.Εκεί έχει ο ΖΕΦΥΡΟΣ ως κομμάτι-Υιό σε Θέμα τον Έρωτα, έναν άλλον Ήλιο Νόησης ο οποίος μεταφέρει (κατά τον Αλκαίο).

Γι'αυτό και ο Έρωτας ρίχνει ΔΥΟ βέλη σε ΔΥΟ ανθρώπους.Στο ΕΠΙΠΕΔΟ του Νου, ρίχνει δύο βέλη στο αριστερό και δεξί ημισφαίριο, Γεφυρώνοντας τα , έτσι ώστε να ΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ σε έναν ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΗΛΙΟ.

Δεν φτάνει μόνο να λέμε τις πλέον κλισέ φράσεις "αγάπη και φως" , αλλά καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε να αποκωδικοποιούμε τις ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΕΣ και τους Δρομείς - ΜεταΦΩρείς μέσα μας έτσι ώστε να ξεκαθαρίζουμε πολλά πράγματα για την εξέλιξή μας.

ΕΡΩΣ = ΑΙΡΩΣ = ΩΣ ΑΙΡ = ΩΣ ΑΗΡ.
και :

ΕΡΩΣ = ΕΥ ΡΩΣ. ΕΥ=Είναι το Ω του κάθε Ηλίου Νόησης πάνω σε μια σύνδεση,(βλ. Α-ΠΥΡ-Ω(ντο)ΤΗΤΑ), και ΡΩΣ = εκ της ΡΟΗΣ των ηλεκτρονίων μεταξύ αριστερού και δεξιού ημισφαιρίου όταν είναι ΖΕΦΥΓΟΣ - ΓΕΦΥΡΟΣ .
Και όλο μαζί έχεις . ΕΥΡΩΠΗ = ΕΥ ΡΟΠΗ.
Μπορείτε κάλλιστα να συνδυάσετε τις Ιστορίες για να κατανοήσετε περαιτέρω το Νόημα των Λαμπαδηδρόμων.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι επιτέλους να μην δημιουργούνται μαλθακοί άνθρωποι και "καλούληδες" , ούτε συννεφάκια ούτε καρδούλες. Ο Φιλόσοφος είναι Δίκαιος και ευθύς.Γι αυτό έχει καθαρή Ροή μέσα του για όλα τα Ω.http://unlockyourbrain.blogspot.gr/search/label/%CE%91%CE%9B%CE%A6%CE%91-%CE%92%CE%97%CE%A4%CE%91-%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%A4%CE%91-%CE%98%CE%97%CE%A4%CE%91

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χμμμ...καλή προσπάθεια, αλλά στα πλαίσια ατομικής σύναψης της πληροφορίας...που δεν γίνεται γνώση και κατ'΄επέκταση σοφία

χωρίς μυ-ελ-ό...σκέψις ορθή δεν υπάρχει

εξ΄αποκαλύψεως δηλαδή

Καλησπέρα Φωτεινή....πάντα με τις πιό ενδιαφέρουσες αναρτήσεις στο διαδίκτυο (που πας και τις βρίσκεις)


ps-...ο Ερως είναι αυτός καθαυτός ο Λόγος...μεταμορφωθείς για να κάνει δημιουργία, να κάνει κόσμο

όντως υπάρχει συσχέτιση Γέφυρας-Ζέφυρου και Εφύρας

το θέμα όμως είναι να βρούμε τις ''κάθετες'' γέφυρες που ενίοτε σπάνε

και όχι...τις οριζόντιες

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

Συμφωνω,Ερως-Λόγος και κάθετες γέφυρες[αλλα μου φαίνεται πώς σπάνε συνέχεια...]Νά είσαι καλά