ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

ΣΤΟΥΣ "ΝΕΝΕΚΟΥΣ",ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ.... 
 
Όποιος νομίζει πως η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου είναι άσχετη με τις απαιτήσεις των ευρωκρατών, είναι βαθιά νυχτωμένος. Καθότι, η μία πλευρά (η εκκλησία)... υφίσταται ως νομικό πρόσωπο. Το κράτος όμως;
Το κράτος, όπως είναι γνωστό, έχει παραχωρηθεί στους δανειστές για 99 χρόνια. Γαίες, κινητή και ακίνητη περιουσία, υποδομές, εταιρικό χαρτοφυλάκιο, τα πάντα! Σ’ αυτό το κράτος παραχωρεί ο Ιερώνυμος την εκκλησιαστική περιουσία προς αξιοποίηση;
Πολλά με προβληματίζουν με την ως άνω συμφωνία. Αυτό όμως που, πραγματικά, με εξόργισε, είναι η αναφορά στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας.
Μας θυμίζει κάτι αυτό; Βέβαια! Το έτερο “Ταμείο αξιοποίησης”. Το γνωστό ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου). Εκείνο ντε! Εκείνη η Ανώνυμη Εταιρία, που είναι θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. Που ΔΕΝ ανήκει στο δημόσιο ή στον ευρύτερο έστω δημόσιο τομέα, αλλά είναι Ανώνυμη Εταιρία. Που μας την επέβαλαν οι δανειστές, με στόχο να ξεπουλήσει την Ελλάδα προς όφελός τους. Εκείνο ακριβώς!
Τέτοιο Ταμείο αξιοποίησης σκοπεύουν να φτιάξουν Τσίπρας και Ιερώνυμος; Ε λοιπόν, ναι! Τέτοιο Ταμείο θέλουν να φτιάξουν. Κατ’ εντολή και κατ’ απαίτηση των δανειστών, βέβαια! Καθότι, δεν τους αρκεί η δημόσια περιουσία. Τα θέλουν όλα! Ότι υπάρχει και δεν υπάρχει σ’ αυτό τον τόπο. Ακόμα και την εκκλησιαστική περιουσία!
Την δημόσια περιουσία την παραχώρησαν στο ΤΑΙΠΕΔ οι δημόσιοι λειτουργοί (οι πολιτικοί). Την εκκλησιαστική όμως; Πώς θα την έπαιρναν οι ξένοι; Κάπως έπρεπε να γίνει. Και το βρήκαν το κόλπο. Το ονόμασαν Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας.
Καταλάβατε τι ακριβώς συμφώνησαν σήμερα Τσίπρας και Ιερώνυμος; Όλα τα υπόλοιπα, περί διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας, περί μισθοδοσίας των κληρικών ή περί ουδέτερου θρησκευτικά κράτους, είναι απλά τα χαϊμαλιά για το πόπολο. Η περιουσία είναι το ζουμί.
Τον ακούσατε τον Ιερώνυμο... Μίλησε καθόλου για Θεό, Χριστό, θρησκεία, ιερές παραδόσεις; Όχι! Ολόκληρος ο λόγος του περιστράφηκε σε ένα και μοναδικό πράγμα. Σε μία και μοναδική λέξη, την οποία και επαναλάμβανε, επαναλάμβανε, επαναλάμβανε, με εκνευριστική συχνότητα: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ!
Όσον αφορά για το πόσους Νενέκους γέννησε αυτός ο χιλιοπροδομένος τόπος, το ξέρω πως χάσατε πλέον τον λογαριασμό. Τους μετράγατε, τους μετράγατε, τους μετράγατε… και στο τέλος σάς έλειπε ένας. Ε, ήρθε η ώρα να τον προσθέσετε κι αυτόν. Ονομάζεται Ιερώνυμο!

====
Kiriakos Kiriakopoulos .


 

Ο Τσίπρας έδωσε:
Πρώτον: Το 50% της διαφιλονικούμενης από το 1952 εκκλησιαστικής περιουσίας, και με αυτή την έννοια υποθέτουμε ότι προσωρινά τουλάχιστον, αυτή σώθηκε από τη βουλιμία του ΤΑΙΠΕΔ.
...
Δεύτερον: Ενα αποδυναμωμένο προοίμιο, προκειμένου να έχει κάτι ο Τζερώνυμο για μεταπώληση στους ιθαγενείς που θα απαιτούν εξηγήσεις από τον σκυφτό Ιεράρχη τους.
Ο Τζερώνυμο έδωσε:
Πρώτον: Τους ίδιους τους κληρικούς. Χάνουν το σύνολο των δικαιωμάτων του "μισθωτού", και απολαμβάνουν την αυταπάτη του "επιδοματούχου"... (ως πότε;;;)...
Δεύτερον: Το μελλοντικό δικαίωμα στον όποιο Τσίπρα να ανακαλέσει νομοθετικά ΚΑΙ το 50% της αδιαφιλονίκητης... ΚΑΙ το επίδομα των "αιχμαλώτων" κληρικών... αλλά και όσα άλλα φαίνεται προσωρινά να εκχωρεί. Η κερκόπορτα άνοιξε...
Τρίτον: Τον πνευματικό του ρόλο από τον οποίο αποσύρθηκε επιδεικτικά. Στην Ελλάδα της απόλυτης κοσμοχαλασιάς και της μειοδοσίας, ο Τσίπρας εισέπραξε "ευχαριστώ" και ανοχή, και ο Τζερώνυμο την οργή του πληρώματος ΚΑΙ για τη σιωπή του... ΚΑΙ για τις αβάντες του... ΚΑΙ για την αναντίστοιχη με τις προσδοκίες στάση του...
Όσο για την ουδετερόφιλη θρησκευτική ελευθεριότητα... Θα επανέλθουμε γιατί θα το απαιτήσει έτσι κι αλλιώς η ίδια η ζωή και οι εξελίξεις.
Κ. Κυριακόπουλος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια: