ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ......

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ.....ΟΙ Ελληνες είναι αυτοί, οι οποίοι ως λαός έδωσαν τα πιο πολλά στην ανθρωπότητα και πήραν τη μεγαλύτερη φήμη μέσα σ' αυτήν. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως είναι ευνοημένοι από τον Θεό ...Τραγικά πρόσωπα είναι στο Σχέδιο του Θεού ...Είναι αυτοί, οι οποίοι νίκησαν όλους τους αντιπάλους τους και έχασαν από τους "εαυτούς" τους ...Αυτοί, οι οποίοι πάντα έπαιρναν τον πιο πολύ πόνο από τους ίδιους τους τούς εαυτούς ...Τους ανικανοποίητους εαυτούς τους, που τελικά τους οδηγούσαν στην αυτοκαταστροφή...
...Ο λαός-"κόλαση" για τα μέλη του, ο οποίος επί αιώνες παράγει ό,τι πιο "ισχυρό" υπάρχει σε επίπεδο ατόμου ...Ο λαός-"θυσιαστήριο" για όποιο μέλος του προσπαθούσε να ξεχωρίσει μέσα από τις τάξεις του ...Ο λαός, του οποίου τα μέλη ήταν πάντα έτοιμα να "αλληλοσπαραχθούν" μόνο και μόνο για να διατηρήσουν το "γονιδιακό" τους όνειρο να είναι αυτοί οι ίδιοι που θα ξεχωρίσουν ...Ο λαός, ο οποίος με τη λειτουργία του "μάτωνε" στο εσωτερικό του, αλλά στον περίγυρό του αποθέωσε τον άνθρωπο-"μονάδα" ...Ο λαός, ο οποίος "σκοτώνει" τα παιδιά του, αλλά όποιο από αυτά επιβιώσει σε αυτό το περιβάλλον είναι έτοιμο να "κατακτήσει" τον κόσμο...
...Ο λαός, του οποίου οι μύθοι προσφέρουν ισχυρά ατομικά πρότυπα, όπως αυτά του Οδυσσέα και του Αχιλλέα ...Ο λαός, ο οποίος "γέννησε" έναν Αλέξανδρο, έναν Περικλή, έναν Λεωνίδα, έναν... ...έναν ...έναν ...έναν Παπανικολάου ...έναν Ζωγράφο ...ΠΑΝΤΑ Έναν, ο οποίος, αφού πρώτα προκάλεσε θεούς κι ανθρώπους με τις φιλοδοξίες του, μπήκε μόνος του στην Κόλαση, για να την περάσει μόνος του ...Έναν, ο οποίος μπήκε μόνος του στην προσωπική του "Οδύσσεια", για να διεκδικήσει την προσωπική του αθανασία ...Είτε αυτή η "Οδύσσεια" είναι το πεδίο της μάχης για έναν στρατηγό είτε ένα εργαστήριο για έναν επιστήμονα.
Αυτή είναι η ιστορία τής Ελλάδας και του ελληνισμού ...Αυτή είναι η ιστορία ενός "συνόλου" πολλών προσωπικών ιστοριών ...Η ιστορία τού λαού των πολλών "μονάδων", οι οποίες κυνηγούν το "άπιαστο" και όταν δεν πεθαίνουν πάνω στην προσπάθειά τους, τους θαυμάζει όλος ο κόσμος ...Η τραγική ιστορία ενός λαού, που αν θα ευτυχήσει ή αν θα δυστυχήσει εξαρτάται από τη "φάση" του θεϊκού Σχεδίου, το οποίο επιτρέπει ή απαγορεύει τέτοιες ανθρώπινες "εξάρσεις" ...Η τραγική ιστορία ενός λαού, ο οποίος, όταν δεν μπορεί να γεννήσει το θαύμα, κάθεται και τρώει τις σάρκες του, αλληλοσπαρασσόμενος...
...Ο μόνος λαός στον κόσμο, ο οποίος θα γεννήσει έναν "τρελό" Καζαντζάκη να πει: "Ν' αγαπάς την ευθύνη ...να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω" ...και οι υπόλοιποι να το δουν αυτό ως λογικό. Δεν υπάρχει Γερμανός, Βρετανός ή Αμερικανός να το πει αυτό ...όχι γιατί δεν μπορεί να το σκεφτεί, αλλά γιατί απλούστατα δεν έχει νόημα στην κοινωνία του να το πει. Δεν θα το καταλάβει και δεν θα το εκτιμήσει σε όλο του το "βάθος" κανένας όμοιός του. Γιατί; ...Γιατί δεν προετοιμάζονται από τις κοινωνίες τους και από τις οικογένειές τους στην ατομική μέχρις εσχάτων δράση. Ακόμα ο Πρώσος Βίλχλεμ Ράιχ, ο οποίος βρισκόταν σε αυτό το "μήκος" κύματος, τους Έλληνες "έδειχνε" όταν έλεγε ό,τι έλεγε. 
 Αυτό το χαρακτηριστικό, το οποίο οι Ρωμαίοι είχαν αντιληφθεί ως μοιραίο σφάλμα τού ελληνισμού, ήταν το "σφάλμα" εκείνο, το οποίο τους έκανε να λατρεύουν τους Έλληνες ...Τους αυτοκαταστροφικούς Έλληνες ...Τους "ανάδελφους" Έλληνες ...Τους τραγικούς ήρωες της παγκόσμιας ιστορίας ...Αυτούς, οι οποίοι κουβαλάνε μια τεράστια "ευχή" και μια επίσης τεράστια "κατάρα" ...Αυτούς, οι οποίοι κουβαλάνε ένα τόσο τεράστιο "Εγώ", το οποίο τις περισσότερες φορές τους "πλακώνει" και τους "συνθλίβει" ...Αυτούς, οι οποίοι μέσα στον "ωκεανό" τού χώρου και του χρόνου της παγκόσμιας ιστορίας και κοινωνίας είναι οι πιο διάσημοι, τεράστιοι, μοναχικοί και επικίνδυνοι "κυνηγοί" του ...Οι ολιγάριθμοι "καρχαρίες", που ως "είδος" έχουν ίσως τη μεγαλύτερη θνησιμότητα, αλλά που αν καταφέρουν και επιβιώσουν από την απειλή των εχθρών τους - αλλά κυρίως από την απειλή των ομοίων τους - γίνονται τα πιο φοβερά θηρία που γνώρισε ποτέ ο κόσμος.
Για να μην γίνει καμία παρεξήγηση επί του θέματος, χρήσιμο είναι να πούμε εδώ το εξής: Η διαφορά που κάνει τους Έλληνες φοβερούς και τρομερούς δεν είναι το DNA τους ...Δεν μιλάμε δηλαδή για "ανώτερους" και "κατώτερους" ανθρώπους. Η διαφορά έχει να κάνει με την παιδεία τους. Η παιδεία τους είναι διαφορετική και αυτή είναι που τους κάνει διαφορετικούς ...Μια παιδεία, όμως, η οποία είναι επικίνδυνη πρωτίστως γι' αυτούς που τη λαμβάνουν. Γιατί; ...Γιατί με αυτόν τον χαρακτήρα έχεις πιθανότητες χίλιες φορές να "χαθείς" ...και μία να "δοξαστείς". Όταν η παιδεία σου σού επιβάλει το υπεράνθρωπο ρίσκο, το πιο πιθανό είναι να κλάψεις και όχι να γελάσεις.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά και πώς εμφανίζεται η διαφορά των Ελλήνων από τους υπόλοιπους λαούς στην καθημερινότητα; Η διαφορά των Ελλήνων δεν έγκειται σε κάποιο φυσικό χαρακτηριστικό που διαθέτουν ...Επίκτητο είναι το χαρακτηριστικό που λαμβάνουν και τους διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους. Οι Έλληνες είναι έξυπνοι ή κουτοί όσο και οι υπόλοιποι άνθρωποι. Είναι όμως αθεράπευτα - σε βαθμό αρρώστιας - εγωιστές. Ιδέες έξυπνες και τρομερές δεν έχουν μόνον οι Έλληνες ...Έχουν και οι άλλοι. Όμως, η διαχείριση της ιδέας είναι διαφορετική. Ένας Γάλλος ή ένας Γερμανός μπορεί επίσης να έχει μια ιδέα πρωτοποριακή. Όμως, ο τρόπος που σκέφτεται είναι διαφορετικός. Από την παιδεία του έχει μάθει να πιστεύει ότι μόνον η ομαδική δουλειά βγάζει αποτέλεσμα και όχι η ατομική προσπάθεια. Υπάρχουν λαοί, οι οποίοι "απεχθάνονται" την προσωπική προσπάθεια, γιατί αυτό επιβάλει η λογική τής παιδείας τους.
Για έναν τέτοιον άνθρωπο λοιπόν είναι απολύτως φυσιολογικό το να πάει σε μια μεγάλη εταιρεία και είτε να πουλήσει την ιδέα του είτε να την ανταλλάξει με κάποια πρόσληψη, για να εργαστεί πάνω στην ιδέα αυτήν, η οποία όμως δεν θα του ανήκει πλέον. Αυτό του φαίνεται το εύκολο, το έξυπνο, το ασφαλές και το προσοδοφόρο. Θα ζήσει μια άνετη ζωή χωρίς υπερβολές και θα του αρκεί ότι θα είναι εκείνος, ο οποίος έβαλε κάπου ένα "λιθαράκι". Δεν κάνει όνειρα τρελά, γιατί το απαγορεύει η παιδεία του. Η παιδεία του πολλές φορές του λέει πως είναι και "αμαρτία" να προκαλεί την κοινωνία, τους συνανθρώπους του και άρα και τον ίδιο τον Θεό ...Σεμνά και ταπεινά θα εργαστεί, και τέλος. Είναι "έξυπνος", όταν από την ιδέα του θα ζήσει καλά και χωρίς κανένα ρίσκο.
Σε μια αντίστοιχη περίπτωση ο Έλληνας δεν λειτουργεί με τον τρόπο αυτόν. Πολλές φορές, όταν βρίσκεται σε μια τέτοια θέση, παραλογίζεται. Σε αυτήν την περίπτωση θεωρεί τον εαυτό του "κορόιδο" αν παραδώσει την ιδέα του ...Την άρνηση λήψης ρίσκου την εκλαμβάνει ως έκφραση προσωπική δειλίας ή προδοσίας και αμφισβήτησης της ιδέας του. Θα συνεχίσει λοιπόν μόνος του, γιατί είναι εγωιστής.  Η παιδεία του τον κάνει να "ονειρεύεται" δόξες ...Με τον Αχιλλέα και τον Οδυσσέα έχει μεγαλώσει. Δεν θέλει να μοιράζεται τίποτε και κυρίως τη δόξα.
Η έξυπνη ιδέα του τον κάνει να ονειρεύεται μοναδικές δόξες και μεγαλεία ...Βλέπει τη δική του "Τροία" να κατακτήσει ...Βλέπει τη δική του "Οδύσσεια" να διανύσει ...Δεν θα την πάει πουθενά την ιδέα του ...Θα την κρύψει ...Θα μπει και ο ίδιος μέσα σε ένα εργαστήριο-κρυψώνα και δεν θα βγει από εκεί μέχρι να "πετύχει" ...Μέχρι να αποδείξει σε ολόκληρο τον κόσμο πόσο μοναδική ήταν ιδέα του και άρα πόσο μοναδικός είναι και ο ίδιος. Πόσες είναι οι πιθανότητες να πετύχει ένας άνθρωπος έναν τέτοιο στόχο και μάλιστα σε έναν κόσμο σαν τον σημερινό με τόσο την πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη επιστημονική γνώση; ...Ελάχιστες; ...Αυτές είναι ...Αυτός, όμως, δεν αλλάζει ...Αρρωσταίνει και μόνον που σκέφτεται ότι κάποιος άλλος μπορεί να καρπωθεί τη δόξα, η οποία ξεκίνησε από το δικό του "σπέρμα".
Αν βγει όμως νικητής μέσα από την "Κόλαση", ευνόητο είναι ότι δεν έχει αντίπαλο ...Σε κανένα επίπεδο και για κανένα λόγο ...Ευνόητο είναι ότι ο καλοκάγαθος Ζωγράφος δεν είναι με τίποτε αυτό το οποίο φαίνεται ...Ο άνθρωπος είναι ένα "θηρίο" εγωισμού, πάθους, πείσματος και επιμονής ...Είναι ένας επιστήμονας "δεκαθλητής", που τα κάνει όλα μόνος του, όταν οι "επιστήμονες" συνάδελφοί του, αλληλοβοηθούμενοι, απλά "τρικλίζουν" ανάλογα με την "ειδικότητά" τους.
..."Μπορεί να μην ξέρει τι έκανε, αλλά "μπράβο" του..." είπε ο αστός τενεκές, ο οποίος παριστάνει τον δυτικού τύπου επιστήμονα και έχει τη "μεγαλοψυχία" να μοιράζει τα "εύσημα" ...Δεν ξέρει τι έκανε ένα παθιασμένο άτομο, το οποίο αν τύχαινε και "έμενε" από ηλεκτρολύτη, θα μπορούσε να συνεχίσει το πείραμά του με τα δάκρυα και το αίμα του; ...Δεν ξέρει τι έκανε αυτός, ο οποίος μπορεί - για να μην μοιραστεί τίποτε - να κάθισε και να διάβασε και άλλων ειδικοτήτων τη γνώση ίσα με άλλα πέντε πανεπιστημιακά πτυχία; ...Δεν ξέρει τι έκανε αυτός, ο οποίος τα έχει φτιάξει όλα με το χέρι του στην κυριολεξία; ...Αυτός, ο οποίος μπορεί να μην πήρε τίποτε "έτοιμο" από την αγορά, για να μην "νοθεύσει" τη "ζωγράφεια" εφεύρεση ...Μπαταρία δεν έβαλε στη συσκευή ηλεκτρόλυσης μόνο και μόνο για να μην "μειώσει" την τελειότητα της εφεύρεσης. Πόσο "επιστημονικός" τενεκές μπορείς να είσαι και μόνον να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος μπήκε είκοσι χρόνια στην "κόλαση", μπορεί να μην γνωρίζει τι έκανε;
Το σύστημα όλους αυτούς τους αιώνες γνώριζε τον κίνδυνο από τέτοιους ανθρώπους ...Ανθρώπους ακραίους σε βαθμό παραλογισμού, οι οποίοι, όταν ήταν και έξυπνοι, ήταν υπερεπικίνδυνοι. Δεν ήθελε να τους αντιμετωπίσει και ως εκ τούτου τους έλεγχε πολύ "στενά". Αυτός ο λαός βρίσκεται σήμερα στο στόχαστρο όλων των βαρβαρικών δυνάμεων του κόσμου. Σε αυτόν τον λαό των μοναχικών "θηρίων" έρχεται και επιτίθεται λυσσαλέα όλο το βαρβαρικό σύστημα των οργανωμένων "κοπαδιών" ...Όλα τα "κοπάδια" όλων των ανθρώπινων "ειδών" ...Όλα τα "κοπάδια", με επικεφαλής το πιο ισχυρό, φονικό και οργανωμένο "κοπάδι" που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, και το οποίο είναι το εβραϊκό. Αυτό το "κοπάδι" επιτίθεται σήμερα στην Ελλάδα και απλά, επειδή του λείπει ο "όγκος", εκμεταλλεύεται τα "ένστικτα" των "ειδών" και χρησιμοποιεί τα υπόλοιπα έθνη - και κυρίως το θηριώδες γερμανικό "χαϊβάνι"—.
Πίσω λοιπόν από την επίθεση στο "είδος" των πιο ισχυρών μοναχικών θηρίων κρύβεται μόνιμα το πιο ισχυρό αγελαίο "είδος" ... Το "είδος" που δάνεισε την ποιμαντική "τεχνογνωσία" του στο σύστημα και μετέτρεψε το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας σε εβραϊκού τύπου "κοπάδι" ...Οι σιωνιστές ηγέτες του - συγκεκριμένα - , που την απόλυτη εξουσία που εξασκούν στην κοινωνία τους κατόρθωσαν και την εφαρμόζουν πάνω στην κοινωνία των εθνών. Μετατρέποντας το κάθε έθνος σε έναν "εβραίο", ελέγχουν τα πάντα. Αυτό λοιπόν το σύστημα, το οποίο υποδουλώνει τον άνθρωπο και τον υποτάσσει στην αγελαία συμπεριφορά - η οποία συμφέρει τους ισχυρούς του - , αντιλαμβάνεται την Ελλάδα ως τη μέγιστη απειλή και εκεί "ξεσπά" όλο το μένος του. Αυτοί - Goldman Sachs, Στρος Καν, Παπανδρέου, Σαρκοζί - παγίδευσαν τους Έλληνες στη δίνη τού χρέους και αυτοί, μέσω του χρέους, προσπαθούν να τους καθηλώσουν στην αδυναμία.
Γιατί  το κάνουν αυτό; ...Γιατί στην εποχή τής σιωνιστικής παντοδυναμίας υπάρχει φόβος απέναντι στους Έλληνες. Φοβούνται οι απόγονοι των Μακκαβαίων τους απογόνους του Αντίοχου ...Φοβούνται αυτό, το οποίο μπορεί να "γεννηθεί" από αυτήν την κοινωνία και θα είναι ικανό να κάνει το "καζαντζάκειο" άλμα ....Αυτό, το οποίο θα επιχειρήσει να "σώσει" τον κόσμο, γιατί το αντιλαμβάνεται ως δική του προσωπική ευθύνη ...Αυτό, το οποίο, αν προλάβει και γεννηθεί, δεν θα μπορεί να το σταματήσει κανένας. Γι' αυτόν τον λόγο βλέπουμε τα σημερινά παράδοξα. Η Ελλάδα είναι σε οικονομικό μέγεθος πιο μικρή και από μια ιδιωτική τράπεζα της Νέας Τάξης, και όμως με αυτήν ασχολούνται όλοι οι ισχυροί ...Αυτήν "δείχνουν" ως πρόβλημα που απειλεί την παγκόσμια οικονομία και άρα την παγκόσμια ευημερία, που τόσο τρομοκρατεί την ανθρωπότητα. .........http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/12/hellagen-hydrogen.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: