ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΕΙΔΗ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΣ.......

ξέρουμε, γιατί δεν μπορούμε;   (επιλογές- Δ.Ιατρόπουλος)

 • Έλληνες, γρηγορείτε!
 • Δεν αρκούν οι μαχόμενες εξυπνάδες εκτόνωσης, διόδια και τα ρέστα...
Tα πράγματα είναι γνωστά. Για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε, -αν ιδρύθηκε ποτέ, αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία- το κράτος της νεότερης Ελλάδας, οι Έλληνες ξέρουν τόσα πολλά, -σχεδόν όλα…- για τα τεκταινόμενα και τα συμβαίνοντα που σχετίζονται με τη μοίρα τους και την παραπέρα ζωή τους σ αυτή τη χώρα και κατ επέκταση σ αυτό τον πλανήτη.
Ξέρουν ποιο είναι το παγκόσμιο παιχνίδι της Εταιρίας που κανοναρχεί τις τύχες της υδρογείου και αποπειράται να βάλει κάτω από το δολοφονικό της σχέδιο όλες τις χώρες.
Ξέρουν ποιο είναι το παράρτημά της εδώ στην Ελλάδα αφού η Εταιρία έχει διορίσει εδώ τον δικό της Υπάλληλο.
Ξέρουν ότι οι «ελεύθερες εκλογές», κατευθύνονται μέσα από πλύση εγκεφάλου από τις μονάδες εκείνες των Μέσων που επηρεάζουν την κοινή γνώμη και δημιουργούν επίσης την κατάλληλη πλατφόρμα για την εισαγωγή του τρόμου και του πανικού στο ομαδικό υποσυνείδητο, ώστε εύκολα οι μάζες να κατευθυνθούν προς την ζητούμενη διεύθυνση εξουσίας.
Ξέρουν επίσης ότι σε σχέση με το διαφημιζόμενο παραμύθι περί αλλαγής και αποτοξίνωσης από τη διαφθορά και άλλα τέτοια «ηχηρά παρόμοια» πως έγραφε και ο Κωνσταντίνος Καβάφης, είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε και να πετάμε τη μπάλα έξω για καθυστέρηση.
Οι Υπάλληλοι της Εταιρίας, κρατούν για προσωπική τους χρήση το δικαίωμα να διορίζουν τους δικούς τους, να τρωγοπίνουνε εις υγείαν του κορόιδου και να ξεσκίζονται στις σπατάλες και σε βυζαντινού τύπου ταξίδια και λούσα, βολεύοντας τις γκόμενες ή τους γκόμενους τους, ταχτοποιώντας τους σφουγγοκωλάριους τους και αρπάζοντας απ όπου μπορούνε ότι περισσεύει από τη μεταφορά των κεφαλαίων απ την τσέπη του λαού στις τσέπες της Εταιρίας.
Ξέρουν επίσης οι Έλληνες ότι τα μεγάλα τζάκια, οι μεγαλοφραγκάτοι του τόπου εξακολουθούν να κυβερνούν ουσιαστικά, ερχόμενοι απευθείας οι ίδιοι σε επαφή με την μητρική Εταιρία, μιας και η Εταιρία βρίσκει σ αυτούς νοικοκυρεμένες παρτίδες, και άνετο και σωστό μοίρασμα των χρημάτων.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες της Ελλάδας δεν κάνουν αστεία με την Εταιρία η οποία βλέπει ότι ο Υπάλληλος είναι κουτσό άλογο τελικά και ούτε Γενικό Γραμματέα θα τον κάνουνε όπως του τάξανε στο ξεκίνημα,ούτε τίποτε ιδιαίτερο.
Μόλις μπει οριστικά το νερό στ αυλάκι, μόλις εκποιηθούνε τα φιλέτα είτε σε δημόσιες επιχειρήσεις, είτε σε νησιά είτε ακόμα-ακόμα και σε πνευματικό έμψυχο υλικό, (αφού η Εταιρία κάνει κι άλλη δουλειά εδώ μέσα στήνοντας και το παραμάγαζο της «Νέας Ιστορίας» και της ιδεολογικής της βάσης), τότε ο Υπάλληλος θα εξωπεταχτεί διακριτικά.
Θα αποσυρθεί στην ώρα του και αν μεν είναι καλό παιδί και δε μιλήσει, θα κουτσοβολευτεί κάπου στον πλανήτη με τα κερδισμένα του, αν όμως πάει να το παίξει και καλά «κάποιος», μαύρο φίδι που τον έφαγε το φουκαρά..
Όλα αυτά τα ξέρουν οι Έλληνες και καθημερινά τα κουβεντιάζουνε. Παράλληλα οι υπηρεσίες, οι τράπεζες και οι επιφορτισμένοι με το ψάξιμο της τσέπης τους, έχουν πείσει τον Υπάλληλο και κάποιους απ τους άλλους δίπλα του, ότι εδώ υπάρχει ακόμα «λίπος», υπάρχει ψαχνό.
Ότι οι Έλληνες τρώνε από τα έτοιμα και θα τη βγάλουνε για κάνα χρόνο ακόμη το πολύ, μέχρι να τα φτύσουνε οριστικά. Και μέχρι τότε εκτός από κλαδικές απεργίες κι αυτές για ξεκάρφωμα από τους παραϋπάλληλους εργατοπατέρες, η μεγάλη μάζα δεν θα ξεσηκωθεί πριν φτάσει στα όρια της πείνας. Πριν κινδυνέψει το θρυλικό «γάλα των παιδιών τους».
Όλα αυτά και πολλά ακόμη πλάγια και ύποπτα και πονηρά τα ξέρουν οι Έλληνες. Δώσανε κι ένα πρώτο μήνυμα με την αποχή στις δημοτικές εκλογές.
Αλλά εκεί βλέπετε, όσοι ψηφίσανε, είτε βολεμένοι απ' το καθεστώς, είτε αναμένοντες να ξαναβολευτούν, είτε ανειδοποίητοι είτε και εντελώς αμόρφωτοι, φτιάξανε μια στοιχειώδη μάζα εκλογικού σώματος, απολύτως μειοψηφούσα βεβαίως, αλλά και η Αμερική με το 22% των αμερικανών κυβερνιέται..
Εξ άλλου το παιχνίδι με τη γλώσσα και τη διάλυση του πολιτισμικού ιστού αρχίζει να αποδίδει. Μαζί με την γλωσσική πρόσμιξη σε βαβελικό επίπεδο με τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών, μιλιούνται αυτή την ώρα στην Ελλάδα περίπου… 120 διαφορετικές γλώσσες, με κυρίαρχες φυσικά τις δέκα περίπου απ' αυτές!
Και ποια γιαγιούλα τώρα απ' τη Θράκη καταλαβαίνει τι σημαίνει «σπρεντς» και αναδιάρθρωση και επιμήκυνση, και πώς θα μπει στο Ιντερνέτ να κάνει φορολογική δήλωση ή να τσεκάρει τους καταλόγους της «διαφάνειας» που προβάλουν οι κομπιναδόροι υπουργοί του Υπάλληλου..
Αστεία πράγματα, καλαμπούρια κυριολεκτικά..
Οπότε, τι μένει άλλο από το να περιμένουμε, έτσι δε δείχνει το πράγμα;
Να περιμένουμε στημένα «θερμά επεισόδια» με τους Τούρκους; Ή να εκποιηθούν εν μια νυκτί τα φιλέτα μας; Να περιμένουμε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, ενώ έχει φτάσει κιόλας ο κόμπος στο χτένι;
Οι διάφορες αμυντικές κινήσεις του σημερινού ΄Ελληνα, είναι ακόμη εφευρήματα στο επίπεδο της μαχόμενης εξυπνάδας και τίποτε άλλο. Τα διόδια, κάποιες διαδηλώσεις και τα ρέστα.
Μόνο ένα μένει: Ένα τεράστιο βουβό λαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας με τεράστιες διαδηλώσεις χωρίς πανό, χωρίς συνθήματα, χωρίς πάσες για προβοκάτσιες και μπάχαλα και ήρωες με το στανιό.
Αν το καταλάβουμε αυτό, θα υπάρξει ελπίδα να σταματήσουμε τον κατήφορο.
Αν όχι, θα μας πιάσουν για μια ακόμα φορά κορόιδο οι ψευτοσύμμαχοι και θα κάνουν τη δουλειά τους στην πλάτη μας.

 • Θα μας φάνε την πατρίδα,
 • θα τη μοιράσουν μεταξύ τους,
 • θα μας πετάξουν στα όρια της φτώχειας
 • και όταν θα αποφασίσουμε να αμυνθούμε
 • δεν θα μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας,
 • δεν θα ‘χουμε ρεύμα στο σπίτι μας
 • και νερό στις βρύσες μας,
 • δεν θα ‘χουμε φάει, δεν θα ‘χουμε κουράγιο,
 • ναι, ακριβώς έτσι.
Κατηγορείστε με για λαϊκισμό και κινδυνολογία. Πέστε ότι θέλετε, ξεσπάστε επάνω μου. Μόνο κάντε μου μια χάρη: Κόψτε και κρατείστε αυτή την επισήμανση. Για να έχω ήσυχη απέναντι σας, τη συνείδησή μου, ότι υπήρξα κι εγώ ένας απ όσους, σας ειδοποίησαν κάποτε...
________________________
Αναδημοσίευση από kostasxan.blogspot.com
Ανέβηκε στο Δημόσιο Βήμα από "Άναυδος blog"
=======================================
Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης
 Νόστος δεν είναι  απλά ο γυρισμός στην πατρίδα . Νόστο λέγοντας , οι  αρχαίοι Έλληνες  ,  από το 1500 κιόλας π.χ , εννοούσαν  την ακαταμάχητη δύναμη με την οποία  τραβά  τους ξενιτεμένους Έλληνες η πατρίδα πίσω στον τόπο  τους  . Ο Νόστος για την Ιθάκη  έσπρωχνε στην Οδύσσεια τον  Οδυσσέα , να αντιπαλεύει με Θεούς και Δαίμονες και να απαρνιέται όλες τις ομορφιές του κόσμου , όσες  συνάντησε στα ταξίδια του , επιθυμώντας ένα πράγμα μόνο περισσότερο από ότι άλλο , την επιστροφή στην πατρίδα  . Έγινε έτσι η Ιθάκη μέσα από την Οδύσσεια του Ομήρου,  το υλοποιημένο σύμβολο του Νόστου .  
Δεν γνωρίζω άλλο λαό που να έχει στη γλώσσα του αντίστοιχη του «νόστου» λέξη , και όταν από μία  γλώσσα απουσιάζει μια λέξη , είναι προφανές πως από τον......... λαό αυτό απουσιάζει  και το  συναίσθημα ή η έννοια που εκφράζει αυτή η λέξη . Μόλις τους τρείς τέσσερεις τελευταίους αιώνες στις Ευρωπαϊκές γλώσσες εμφανίζεται , περίπου μαζί με τον ρομαντισμό , μια νέα λέξη η «Νοσταλγία»,  σύνθετη από τις αρχαίες Ελληνικές λέξεις Νόστος και άλγος =πόνος , που φτιάχτηκε   για να εκφράσει κάποιο συναίσθημα αυτών των λαών, ένα συναίσθημα σχετικό  με τις ευχάριστες αναμνήσεις τους από το παρελθόν  . Αυτό βέβαια είναι  κάτι  εντελώς διαφορετικό  από τον «ΝΟΣΤΟ», τον οποίο μόνο η Ελλάδα νομίζω μπορεί να προκαλεί στους Έλληνες . Στην Ελλάδα  η  Φύση , κάθε στιγμή κτίζει παντού ναούς λατρείας του  κάλλους της . Με τα βουνά  και τη θάλασσα της πανταχού παρούσα  και  με το φως , προπαντός  το φώς  να παίζει και να στολίζει   τα σύννεφα στον ουρανό  ,   τα κύματα στη θάλασσα  και τα λουλούδια στους κάμπους και στα βράχια των βουνών . Πιστεύω  , και ας είναι συχνά  λάθος οι πίστεις μας , ότι αυτό το φως  φωτίζει μέχρι το βάθος τις ψυχές μας και δίνει αυτή την ιδιαίτερη σαγήνη στην Ελλάδα με την οποία μαγεύει και καλεί κοντά της από τα ξένα τα παιδιά της . . αυτή ναι είναι ο τόπος που γεννά τον Νόστο !
Είδη στην εποχή του Καβάφη όμως , η λέξη νόστος έχει προ πολλού χαθεί από την ομιλούμενη Ελληνική γλώσσα , με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει , για το αντίστοιχο συναίσθημα . Η ευαίσθητη ματιά του ποιητή αναγνωρίζει  αυτή τη νέα πραγματικότητα και αν και τον ενέπνευσε η Ιθάκη του Ομήρου ,  μιλά  στο ποίημα του Ιθάκη για μια άλλη    «ΙΘΑΚΗ» .  Στο ποίημα του η Ιθάκη  συμβολίζει  την  πραγματοποίηση ενός  στόχου που  θέτει ένας άνθρωπος . Συμβολίζει ένα σκοπό  ένα  προορισμό έστω , αλλά χωρίς ΝΟΣΤΟ  . Πέρα από το νόστο  λοιπόν το ενδιαφέρον του ποιητή στρέφεται και φωτίζει άλλες πτυχές και αξίες του Ελληνικού πνεύματος όπως  την αγάπη για τη ζωή , την αγάπη για την γνώση , και τα οφέλη του ανθρώπου από τις  εμπειρίες του .
Με  Οδηγίες για το πώς πρέπει να προετοιμαστείς για το ταξίδι της ζωής  ξεκινά το ποίημα και συμβουλεύει (.. η σκέψις σου υψηλή .. ).και ακόμα ….
«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μεν' η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.»
Στη συνέχεια ο ποιητής αφού αναδεικνύει την άποψη του , πως η πορεία προς το σκοπό , το ταξίδι προς την Ιθάκη  με τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκομίζεις στη διάρκεια του ,  είναι  σημαντικότερο απ` το να φτάσεις στον σκοπό εις την Ιθάκη , καταλήγει .…
«Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.»

Ίσος  διαρωτηθείτε τι μου ήλθε  και τα έγραψα όλα αυτά ;  Μα επειδή  πωλείται η ΠΑΤΡΙΣ  .   Θέλω λοιπόν  με χίλια δάκτυλα να  δείξω και με όλη  την δύναμη της ψυχής μου να  φωνάξω σε εσάς τους λίγους τους μεγάλους που  πουλάτε τα μεγάλα και πολλά και να σας πω να ξέρετε τι είναι ακριβώς αυτό που πουλάτε και να σας πω άλλες δυό λέξεις Έλεος και ΝΤΡΟΠΗ . Και για εσάς όμως τους μικρούς μα τους πολλούς , με τα ταξίδια σας για ψώνια (στας ΕΥΡΩΠΑΣ) και ιδίως  όσοι πουλούσατε σε ξένους τα χωράφια και τα σπίτια των παππούδων και των πατεράδων σας ,πολλά χρόνια πριν ξεσπάσει η κρίση , για να  αγοράζετε  Λιμουζίνες και Τζιπάρες  η ίδια λέξη σας ταιριάζει αν και σας την έχω ξαναπεί και παλαιότερα  σας τη λέω ξανά  ΝΤΡΟΠΗ  σας!!!
Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: