ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ...

Η Μόρια πυρπολήθηκε ! Ζήτω η «Νέα Μόρια» !
Το ξεκαθάρισε σήμερα ο «έγκυρος» κυριακάτικος Τύπος των Αθηνών και το επιβεβαίωσε με την μεσημεριάτικη, σαφέστατη δήλωσή του ο πρωθυπουργός : «Θα υπάρξει στη Λέσβο ένα ΚΥΤ μόνιμο …. θα μετατρέψουμε το πρόβλημα σε ευκαιρία»! Με άλλα λόγια : Η Μόρια πυρπολήθηκε ! Ζήτω η σύγχρονη, «Νέα Μόρια» !
Όμως το πιο ανησυχητικό απ΄ όλα είναι η συνέχεια : «Ζήτησα από την Ευρώπη η διαχείριση του νέου κέντρου όπου γίνει, να έχει την εμπλοκή της ΕΕ.... Να έχει σημαία και ανάμιξη η Ευρώπη. Υπάρχει θετική άποψη για ευρωπαϊκή ανάμιξη.» Και ο νοών νοείτω …..
ΥΓ. Άραγε, οι έξι διμοιρίες των ΜΑΤ με τις δύο αύρες που μεταφέρθηκαν στη Λέσβο μετά τον εμπρησμό της Μόριας από «υπερδραστήριους» μετανάστες είναι για την ασφάλεια των νησιωτών μας ή για να υλοποιηθούν με τη βία τα κυβερνητικά σχέδια για το «μόνιμο ΚΥΤ στη Λέσβο» ; Σχέδια που δεν μπήκαν σε εφαρμογή τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από σθεναρή αντίσταση των κατοίκων του καταταλαιπωρημένου νησιού, οι οποίοι μετά από πέντε καταστροφικά από κάθε άποψη χρόνια απλά θέλουν, όπως λένε, πάλι «πίσω το νησί τους».

 
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ΟΠΛΟ…..
… και όπως φαίνεται, απέναντι στους ειδικά εκπαιδευμένους φωτογράφους των δεκάδων επιδοτούμενων ΜΚΟ, που κατοικοεδρεύουν εδώ και πέντε χρόνια στη Λέσβο, οι κάτοικοι του δοκιμαζόμενου νησιού - και οι ελάχιστοι που τους στηρίζουν - έχουν χάσει τον «πόλεμο της φωτογραφίας» κατά κράτος. Γι αυτό και το «πρόβλημά» τους απλά δεν υφίσταται διεθνώς και οι όποιες αναφορές σε αυτούς στο διεθνή τύπο, όπως τώρα για την πυρπόληση της Μόριας, είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αρνητικές, όπως άλλωστε και της Ελλάδας. Ασφαλώς, ευθύνες έχουν και οι ίδιοι.
(Η φωτογραφία του βιβλίου είναι προφανώς άλλη από αυτή που εμφανίζεται εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: