ήμερα το μενού έχει πάλι κάτι το πολύ απλό… μιά απλή παραίνεση είναι, καί δή καθόλου καινούργια· αλλά να δούμε πόσοι θα την εφαρμόσουν!
Διότι από τρόφιμα μακράς διαρκείας / φάρμακα / είδη πρώτης ανάγκης κανείς δεν (φαίνεται να μπήκε στον κόπο να) μάζεψε, κι ομάδες με φίλους του κανείς δεν (φαίνεται να μπήκε στον κόπο να) έφτιαξε.
Γιά να δούμε, όμως, ετούτο εδώ πόσοι θα το εφαρμόσουν… που είναι καθαρά ατομικό, καί δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια.
Στα πλαίσια, λοιπόν, της προετοιμασίας γιά τα (λίαν συντόμως) επερχόμενα, ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ώ Ελληνες κι Ελληνίδες!
Όσοι-ες έχετε καταθέσεις, εννοείται. Κι όσοι-ες έχετε αναγκαστικά πάρε-δώσε με τράπεζες (πχ μισθοδοσία), μην αφήνετε μέσα ούτε δεκάρα.

Δυό λόγια επεξηγηματικά.
Οι ισχυρές τράπεζες των ισχυρών χωρών του εξωτερικού κατασκευάζουν …ταχυδακτυλουργικώς χρήμα από …πληκτρολόγηση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τά ‘χουν πεί κι άλλοι αυτά, τά ‘χουν εξηγήσει εκτενώς. Από τη στιγμή που:
  • καταργήθηκε το ισοδύναμο του χρήματος σε χρυσό,
  • ουδείς ελέγχει τα φωτοτυπικά της Φέντ των ηπαπάρα, που τυπώνουν αβέρτα πράσινα χαρτάκια (δήθεν «χαρτονομίσματα»),
  • ουδείς μπορεί (ή θέλει) να τους βάλει χέρι, των Φενταίων,
τότε οι τράπεζες αυτές μπορούν να δανείζουν όσες φορές θέλουν, αφού δεν τραβάνε κανένα ζόρι μή χάσουν χρήματα από μπαταχτσήδες δανειολήπτες. (Το χρηματικό τους απόθεμα είναι ανύπαρκτο στην πραγματικότητα. Αέρας κοπανιστός!) Ως συνέπεια, παγκοσμίως όλα τα κράτη φαίνονται να χρωστάνε (σε ποιούς, αλήθεια; μά, στις τράπεζες αυτές!), επειδή το χρέος αυξάνει λόγωι της διαρκούς λειτουργίας των ηπαπαραίϊκων …φωτοτυπικών.

Οι δικές μας ( ; ) τράπεζες εδώ, τώρα. (Ερωτηματικό, διότι ουδείς γνωρίζει το ακριβές μετοχολόγιό τους. Που μάλλον δεν αποτελείται αποκλειστικώς από Έλληνες.)
Θεωρητικώς, μπορούν να δίνουν δάνεια μέχρι δέκα φορές πάνω απ’ όσο πραγματικό χρήμα διαθέτουν (αφού δεν έχουν το «εκδοτικό προνόμιο», να παράγουν χρήμα μόνες τους, πρέπει να διαθέτουν πραγματικό χρήμα στα συρτάρια τους)· διότι, απλούστατα, ανά πάσα στιγμή η (μαθηματικώς υπολογισμένη) πιθανότητα να πάνε ταυτόχρονα στα ταμεία τους οι καταθέτες καί να ζητήσουν τα χρήματά τους, δεν υπερβαίνει το 10%.
Μερικές, βέβαια, το ξεφτίλησαν, διότι δάνειζαν τους πάντες γιά τα πάντα (θυμηθήτε τα «διακοποδάνεια»!… παναπεί να πάρεις δάνειο, γιά να πας να δείς κώλους -γυναικείους …καί …αντρικούς! lol!!!- στη Μύκονο…), κι έφτασαν σε σημείο να δίνουν δάνεια έως καί ενενήντα φορές επάνω απ’ όσο χρήμα είχαν.
Εμπρός, λοιπόν, στον κίνδυνο να καταρρεύσουν (καί «να προκληθεί κοινωνική αναστάτωση», μπλά-μπλά-μπλά), ήρθε το ντοβλέτι καί -ως ΜΗ ώφειλε- τους χάρισε κρατικό χρήμα… κι όχι μιά φορά, αλλά περισσότερες. (Κι από πού το πήρε το κρατικό χρήμα, το γκουβέρνο; από μένα κι από σένα, αφελέστατε, που απορείς κιόλας!)
Φυσικά ( ; ), οι λεγάμενες κυράδες το κρατικό χρήμα των Ελλήνων δεν το πήραν γιά να καλύψουν τις πομπές τους, αλλά το διοχέτευσαν πάραυτα σε «φορολογικούς παραδείσους», τύπου Νήσοι Κέϋμαν, κτλ. Οπότε, πάλι βρίσκονται στην πρότερη κατάστασή τους, παρά το χρήμα που τσέπωσαν· πάλι στηρίζονται σε πόδια-οδοντογλυφίδες. Πάλι, παναπεί, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να φαληρίσουν! Θέμα χρόνου είναι, απλά. (Με τη διαφορά ότι τώρα κάποιοι μεγαλομέτοχοί τους είναι πλουσιώτεροι, με τα χρήματα των κορόϊδων.)

Δεν τα λέω εγώ αυτά· αυτά έχουν γραφεί κατ’ επανάληψιν στο Διαδίκτυο, καί σε σελίδες πολύ σοβαρώτερες της παρούσης.

Λάβετε υπ’ όψη σας ακόμη μερικά σοβαρά τινά:
(α) Η νομοθεσία στην Ελλάδα λέει σαφώς, πως αν καταθέσεις χρήματα σε τράπεζα, δεν δίνεις στην τράπεζα απλά το δικαίωμα εκμεταλλεύσεως των χρημάτων σου, αλλά την πλήρη κυριότητα!!!
Παράξενο σας φαίνεται; πιθανόν, αλλά οι τράπεζες στην Ελλάδα δεν πολυτηρούν τον νόμο, ξέρετε. Είναι ελαφρώς ανεξέλεγκτες… εκτός κι αν πρόκειται γιά χαριστικούς υπέρ αυτών νόμους, όπως ο παραπάνω αναφερόμενος. Δες, ας πούμε, τα προ τετραετίας «κάπιταλ κοντρόλζ», που επέβαλε ο φαλακροκόρακας με το στανιό.
[Προσωπική περίπτωση, όταν πήγα να κάνω -με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, κι όχι με αέρα- ανάληψη από βιβλιάριο συγγενικού μου προσώπου με αναπηρία. Το τί τράβηξα, δε λέγεται, αν καί το πληρεξούσιο είναι «τίτλος εκτελεστός», όπως ονομάζεται – παναπεί, νομικώς: όταν το δείς, στέκεσαι σούζα καί κάνεις ό,τι σου λέει ο προσκομίζων τούτο. Χρειάστηκαν αρχικώς συγκεκαλυμμένα γαμωκάντηλα -με …ευγενική διατύπωση, ά λά Εργοδότη-, καί μετά η ευθεία επίκληση εισαγγελέα καί αυτόφωρου… γιά να δεήσουν να μου δώσουν τα χρήματα μετά από …ενάμιση μήνα.]
Κι ένα ιστορικό προηγούμενο της τραπεζικής αυθαιρεσίας, που δεν το ξέρουν πολλοί:
Το 1945, όταν ξεκουμπίστηκαν οι Γερμανοί (αν κι όχι οι αγγλίτσοι), όλος ο ξυπόλητος καί ταλαιπωρημένος κοσμάκης, που έτυχε να έχει φυλάξει προπολεμικά βιβλιάρια με κάποιες καταθέσεις, πήγε να ζητήσει τα χρήματά του. Αλλά η -τότε μόνη υπάρχουσα, ως τράπεζα- «μεγάλη μας φίλη»ΔΕΝ τα έδωσε!!! Γιατί; με το «έτσι γουστάρω»! Τόσο απλά!
Βέβαια, έπρεπε να καλυφθούν κρατικές πομπές… διότι τότε ίσχυε ακόμη το ισοδύναμο: «χρήμα που κυκλοφορεί ίσον απόθεμα σε χρυσό», κι ο κρατικός χρυσός της Ελλάδας (που είχε φυγαδευτεί κακήν-κακώς το 1941) δεν είχε ακόμη επαναπατριστεί από την αγγλίτσα – κι ίσως δεν έχει επαναπατριστεί ακόμη σήμερα! Ο κοσμάκης, όμως, πού να τα ξέρει αυτά… καί τί τον νοιάζανε στο κάτω-κάτω;
(β) Εφ’ όσον σήμερα το χρήμα είναι απλά αριθμοί στην οθόνη ενός υπολογιστή, τί εμποδίζει μιά τράπεζα από το απλά να σβήσει (με τα πλήκτρα) την εγγραφή της κατάθεσής σου; Εννοείται, ότι -σ’ αυτή την περίπτωση- το χρήμα σου αμέσως πάπαλα!
(γ) Όλοι αρχίζουν τώρα να κελαηδάνε ότι επέρχεται παγκόσμιο οικονομικό «κράχ», τρίς χειρότερο του 1929. Τί νομίζετε; ότι -αν γίνει αυτό- τις καταθέσεις σας θα τις σώσετε; Σιγά!
(δ) Είναι κι ο (ηλίθιος) σύμφυτος οίκτος του Έλληνα στη μέση, πανάθεμά μας… Εάν πάρει τις καταθέσεις του, τότε οι τράπεζες θα κλείσουν, καί τόσες καί τόσες οικογένειες θα μείνουν χωρίς δουλειά, καί θά ‘χει τύψεις ότι αυτός έκανε το κακό, μπλά-μπλά-μπλά.
Μά…
  • Πρώτον, ένα επερχόμενο παγκόσμιο κράχ θα τις κλείσει τις τράπεζες έτσι κι αλλοιώς.
  • Δεύτερον, οι ημεδαπές ( ; ) τράπεζες εξακολουθούν να είναι ετοιμόρροπες – τά ‘παμε παραπάνω.
  • Τρίτον, οι ίδιες οι τράπεζες περιορίζουν τα υποκαταστήματά τους καί διώχνουν προσωπικό (με πρόωρη σύνταξη, ή με άλλους τρόπους). Δεν διαβάζετε ειδήσεις;
Τί να λυπηθείς καί ποιόν να λυπηθείς, επομένως;

Τούτων ειπωθέντων, μπροστά σε τέτοιο δούλεμα της νοημοσύνης σου καί της ύπαρξής σου, Έλληνα, αν συνεχίζεις ν’ αφήνεις λεφτά σε καταθέσεις, είσαι μαλάκας με πιστοποίηση ISO.
Στο συγκεκριμένο θέμα, κοίτα την πάρτη σου καί μόνον. Την κοιτάς σε άλλα, που δεν πρέπει! Δεν θα την κοιτάξεις τώρα, που πρέπει;
Γιά να δούμε, τώρα, ποιός θ’ ακολουθήσει τη συμβουλή μου!…
Έχουμε ελπίδα, λέτε, να βρεθούν αρκετοί;

Υγ: Ενεργήστε γρήγορα, πρίν η κατοχή μετρητών καταστεί …παράνομη!