ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

ΕΝΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΕΣ ΗΠΑ -ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

ΕΝΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΕΣ ΗΠΑ -ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 Από το Greek Spirit

Η επίθεση με αέριο σε πόλη της Συριακής βορειοδυτικής  επαρχίας Ιντλίμπ που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος την Τρίτη 4 Απριλίου 2017έγινε από την Τουρκία και τους τζιχαντιστές για να ενοχοποιηθεί το καθεστώς Άσαντ.
Οι ΗΠΑ και ο Τραμπ γνωρίζουν την αλήθεια αλλά επέλεξαν να συνταχθούν με  την Τουρκία του Ερντογάν που κατηγόρησε το καθεστώς Άσαντ . 
Οι ΗΠΑ σε συνεννόηση με την Τουρκία συναίνεσαν στην διαστρέβλωση της αλήθειας προκειμένου να βοηθήσουν τον Ερντογάν να βοηθήσει κι αυτός με την σειρά του τους αποκομμένους τζιχαντιστές της επαρχίας Ιντλίμπ. Η βοήθεια αυτή μεταφράζεται σε καταστροφή μιας Συριακής βάσης πολεμικής αεροπορίας νότια της Χομς μαζί με τα μαχητικά της. Επίσης μεταφράζεται σε δαιμονοποίηση του Άσαντ προς την δυτική κοινή γνώμη που κυριολεκτικά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου καταπίνοντας αμάσητα τα ψέμματα των ΜΜΕ.
Οι ΗΠΑ ως αντάλλαγμα παίρνουν την απρόσκοπτη συνέχιση των διεργασιών για την ίδρυση του Κουρδικού κράτους στην Βόρεια Συρία, κάτι που έχει αποδεχθεί ο Ερντογάν αλλά χρειάζεται κάποιο αντιπερισπασμό της τουρκικής κοινής γνώμης όπως η προβοκατόρικη επίθεση με αέριο εναντίον άμαχων απο την ΜΙΤ και η επακόλουθη τιμωρία απο τις ΗΠΑ εναντίον του αδίκως κατηγορηθέντα Άσαντ.
Η Συρία και η Ρωσία βλέπουν ίσως για πρώτη φορά μια δυναμική αντίδραση -ανάμειξη των ΗΠΑ η οποία κινείται τόσο στον στρατιωτικό τομέα όσο και στον διπλωματικό εφόσον το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ πολύ δύσκολα δεν θα επικροτήσει τους 50 πυραύλους εναντίον της Συρίας εφόσον η προβοκάτσια με το τοξικό αέριο ήταν καλοστημένη και πάνω απ΄όλα αποδεκτή χωρίς καμία εξέταση.

Ο Τραμπ μόλις εκτέλεσε το πρώτο του μεγάλο ΄΄κόλπο΄΄ αποδεικνύοντας ότι τελικά αποκτά δόγμα και ικανότητα αντίληψης του πεδίου. Αλλά είναι πράγματι έτσι ;......
Οι ΗΠΑ χρειάζονται την Τουρκία για να εφαρμόσουν την απόφαση τους για την ίδρυση Κουρδικού Κράτους.Χωρίς την συναίνεση του Ερντογάν οι ΗΠΑ θα έπρεπε σε κάποιο κοντινό μέλλον να πολεμήσουν όχι μόνο εναντίον των τζιχαντιστών αλλά και των ίδιων των Τούρκων κάτι που περιέπλεκε την κατάσταση σε βαθμό καταστροφικό.
Ο Ερντογάν απο την άλλη δεν έχει κανένα πρόβλημα για την ίδρυση του Κουρδικού Κράτους.Εδώ και χρόνια υποστηρίζω πως όχι μόνο είναι αντίθετος σε ίδρυση Κουρδικού κράτος στην Βόρεια Συρία αλλά το 2013 είχε επιτύχει την κατάπαυση πυρός με το ΡΚΚ που δρούσε εντός τουρκικής επικράτειας βάζοντας τέλος σε ένα πόλεμο τριάντα ετών .Τότε ο Ερντογάν είχε υποσχεθεί αμνηστία, αναγν΄ριση των Κούρδων ως μειονότητας, αναγνώριση και επίσημη διδασκαλία της γλώσσας τους και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι εάν τον στήριζαν στα δημοψηφίσματα γιαν την αλλαγή συντάγματος ακόμα και αυτονομία θα τους έδινε.Αυτά έγιναν τον Μάρτιο του2013.Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ξέσπασαν ταραχές στην Κωνσταντινούπολη που κλόνισαν το καθεστώς Ερντογάν ο οποίος θεώρησε ότι οι υποκινητές ήταν οι κεμαλικοί που δεν ήθελαν την ειρήνη με τους Κούρδους.Ο Ερντογάν φοβισμένος υποχώρησε και υποτάχθηκε στο θέλημα των κεμαλικών και εθνικιστών και από τότε είναι αναγκασμένος να υποκρίνεται ότι είναι διώκτης των Κούρδων έχοντας προβεί σε μια κατ ουσίαν γενοκτονία.
Ο Ερτογάν όμως κατά βάθος ενδιαφέρεται μόνο για την καρέκλα του προέδρου και εάν είχε επιλογή δεν θα δίωκε τους Κούρδους αλλά θα τους ΄΄χαίδευε΄΄ για να εξασφαλίσει τα 25 εκατομμύρια ψήφων τους.
Ο Ενρτογάν είναι σύμμαχος και εταίρος του Μπαρζανί που είναι ο Κούρδος πρόεδρος του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν.Ο Μπαρζανί μάλιστα χρηματοδοτεί τις προεκλογικές εκστρατείες του Ερντογάν, τον τροφοδοτεί με λαθραίο πετρέλαιο και έκανε τον μεσάζοντα για την λαθραία εισροή ιρανικών κεφαλαίων προς την Τουρκία την εποχή του εμπάργκο εναντίον του Ιράν.
Τι πρόβλημα να έχει ο Ερντογάν με τους Κούρδους ; Μπίζνες θέλει να κάνει κι όχι πόλεμο.
Αλλά δεν μπορεί διότι φοβάται την τουρκική κοινή γνώμη κι το κεμαλικό κατεστημένο.Κατά βάθος είναι ένας μερακλής που του αρέσουν τα μπερεκέτια και η καρέκλα, μα γιατί όλοι του πάνε κόντρα;....

Θα μου πέιτε  ΄΄μα τότε γιατί εισέβαλε στην Βόρεια Συρία και την Αλ Μπαμπ'' και θα απαντήσω ΄΄τότε γιατί έχει παράλληλα διαλύσει τον στρατό του με φυλακίσεις και διώξεις δεκάδων χιλιάδων στελεχών του;'''
Ο Ταγίπ συμφώνησε με τις ΗΠΑ  για την ίδρυση του Κουρδικού κράτους στην Βόρεια Συρία.Είναι άγνωστο ακόμα εάν αυτό θα εκτείνεται ανατολικά της Αλ Μπαμ ή έαν θα ενώνεται με την επαρχία Ιντλίμπ και θα έχει έξοδο στην θάλασσα.Ο Ενρτογάν μπορεί να μην νοιάζεται για την ίδρυση του Κουρδικού αλλά έχει μια  ΄΄κόκκινη γραμμή'' και αυτή είναι να μην απλωθεί  αυτό το νέο κράτος στην επαρχία Ιντλίμπ και να μην έχει έξοδο στην θάλασσα. Την επαρχία Ιντλιμπ την θέλουν και οι Ρωσοι διότι σχεδιάζουν την κατασκευή αγωγού αερίου Ιράν-Συρίας ο οποίος θα εκβάλει στα παράλια της βορειοδυτικής Συρίας.
Η αναταραχή που δημιούργησε η προβοκάτσια προκάλεσε χτύπημα στην υποδομή και τα μέσα της συριακής πολεμικής αεροπορίας που μετά την κατάλψη του Χαλεπίου πολεμά για την κατάληψη της επαρχίας Ιντλιμπ.
Τόσο η Ρωσία όσο και ο Άσαντ αλλά και το Ιράν ενδιαφέρονται για την επαρχία Ιντλιμπ  όπου μάχονται αποκλεισμένοι οι τζιχαντιστές μετά την ήττα τους στο Χαλέπι.Για την επαρχία αυτή ενδιαφέρεται και η Τουρκία εφόσον εάν καταληφθεί από το ρωσοσυριακό συνασπισμό τοτε ίσως αποδοθεί στους Κούρδους οι οποίοι θα αποκτήσουν έξοδο στην θάλασσα ακριβώς κάτω από την κατεχόμενη απο την Τουρκία λωρίδα της Αλεξανδρέτας αποκλείοντας ερμητικά κάθε επαφή της Τουρκίας με την Μ Ανατολή.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο είναι ότι οι ΗΠΑ με τα παιχνίδια στην επαρχία Ιντλιμπ βρίσκονται σε ευθεία αντιπαράθεση με τα ρωσικά  συμφέροντα, τουλάχιστον φαινομενικά.Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν υπάρχει κάποια μυστική συνεννόηση μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ αλλά η βορειοδυτική Συρία ενδια΄φερει άμεσα την Ρωσία γιαυτό και διέθεσε χρόνο και μέσα για την κατάληψη του Χαλεπίου 
 Η Ρωσία και το Ιράν οραματίζονται την διάθεση των ιρανικών κοιτασμάτων αερίου που βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο και είναι όμορα των Καταριανών (θυμηθείτε το αυτό, είναι κεφαλαιώδους σημασίας,Ιράν και Κατάρ στην ουσία μοιράζονται τα ίδια κοιτάσματα) μέσω αγωγών που θα ξεκινάνε απο το Ιραν ,θα διασχίζουν το νότιο και σιιτκό Ιράκ (το Ιράν είναι σιιτκό επίσης) και θα καταλήγουν στην βορειοδυτική Συρία.Το γιατί η Ρωσία θα προμοτάρει την εξαγωγή ιρανικού εριου επιδέχεται πολλές εξηγήσεις όπως πχ ο έλεγχος της διάθεσης και κατά συνέπεια η δύναμη στην διαμόρφωση των τιμών απο δύο μεγάλους παραγωγούς (Ρωσία-Ιράν) ανεξάρτητα απο τον ΟΠΕΚ και η παροχή διευκολύνσεων υπο την μορφή ανταλλαγμάτων  στο Ιράν για να προσχωρήσει στην ευρασιατική ένωση .
Συνεπώς η επαρχία Ιντλιμπ στην στης οποίας την πόλη Χαν Τσειχούν οι Τούρκοι έριξαν τοξικά αέρια εναντίον αμάχων για να ενοχοποι΄σουν τον Άσαντ και να προκαλέσουν τα αμερικανικά αντίμετρα με βαλλιστικούς πυραύλους είναι μια περιοχή στην οποία συγκρούονται τα συμφέροντα όλων.

Ωστόσο κανένας από τους μεγάλους παίκτες δεν είναι έτοιμος για οριστική ρήξη και τον Γ΄ΠΠ. 
Εκτιμώ ότι η επίθεση εναντίον αμάχων με τοξικά αέρια την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 στην πόλη χαν Τσείχουν της επαρχίας Ιντλίμπ ήταν προβοκάτσια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών για να ενοχοποιηθεί ο Άσαντ.Οι ΗΠΑ το γνωρίζουν αλλά προσποιούνται πως πείσθηκαν ότι το αέριο έριξε η κυβέρνηση Άσαντ .Έτσι οι ΗΠΑ το ξημέρωμα της 7ης Απριλίου χτύπησαν την Συρία με 50 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν απο πολεμικά πλοία. Η επίθεση αυτή είχε στόχο ένα αεροδρόμιο της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας.Σύμφωνα με τους ίδιους τους Αμερικάνους οι Ρωσοι είχαν ειδοποιηθεί για την επίθεση. ΄Άρα τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Σύροι είχαν όλο τον χρόνο να αποσύρουν αεροσκάφη που ήθελαν να γλυτώσουν και άφησαν μόνο τα μη επιχειρησιακά στην βάση .

Με το χτύπημα αυτό ο Ερντογάν δεν έχει άμεσα και απτά οφέλη αλλά μπορεί να κραυγάζει στην προεκλογική του δημοψηφίσματος εκστρατεία ότι ο Άσαντ είναι ενας φονιάς και δικτάτορας που ρίχνει αέριο σε άμαχους και να ενισχύει την προπαγάνδα που θέλει τον Ερντογάν να έχει εισβάλει στην Βόρεια Συρία ως εγγυήτρια δύναμη εναντίον ενός απολυταρχικού καθεστώτος (Άσαντ) και του Ισλαμικού Κράτους.Ο Ερντογάν πλασάρεται ως ο ειρηνοποιός που θυσιάζει τους στρατιώτες του για την εδραίωση της ειρήνης στην Συρία και όχι ως ο φοβισμένος ηγέτης που θέλει να αποτρέψει την ίδρυση του Κουρδικού κράτους. Επίσης Άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα για τον Ερντογάν είναι ότι αποδυναμώνει τον Άσαντ κάτι πολύ χρήσιμο στον μεταπολεμικό διαμοιρασμό της Συρίας.

Θα ήταν απράλειψη να μην αναφέρουμε ότι η όλη ιστορία βοηθάει τους τζιχαντιστές που μάχονται αποκλεισμένοι στην Ιντλιμπ εφόσον ξαφνικά η διεθνής κοινότητα αποσύρει την προσοχή της απ αυτούς και ενοχοπιεί τον Άσαντ. Επιπλέον όφελος για τους τζιχαντιστές είναι το πλήγμα στην συριακή πολεμική αεροπορία η οποία όσο και παρωχημένη να είναι αποτελεί φόβητρο εφόσον οι τζιχαντιστές δεν διαθέτουν αεροπορία.

Ο Τραμπ με το χτύπημα αυτό έδειξε πυγμή προς την αντιπολίτευση του που αποτελείται από πολεμοκάπηλους του βαθέως Αμερικανικού κράτους. Ισοφάρισε επίσης την ανικανότητα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων να ανπτύξουν χερσαία τμήματα στο Κουρδιστάν και αντι αυτού επιδοτούν και εξοπλίζουν τους Κούρδους μαχητές αφήνοντας έτσι κακές εντυπώσεις στους Ρώσους που κυριολεκτικά ΄΄αλωνίζουν΄΄ με στρατό και αεροπορία στην περιοχή.

Ο Τραμπ επίσης προσβλέπει μετά το χτύπημα αυτό την τήρηση της συμφωνίας με τον Ενρτογάν για την συνέχιση της διαδικασίας ίδρυσης του Κουρδικού κράτους.Όπως είπαμε ο Ενρτογάν βγαίνει πολιτικά ενδυναμωμένος και δικαιωμένος απο όλο αυτόν τον όλεθρο.

Όσο για τους Ρώσους τίποτα δεν άλλαξε ,απλά οι Αμερικάνοι τους χρωστάνε μια μεγάλη χάρη  για την επίθεση στη αεροπορική βάση των Σύρων νότια της Χομς, βάση που όπως όλες είναι υπερπολίτυμη στην Ρωσία .Το αντάλλαγμα που θα πάρουν οι Ρωσοι είναι οι εγγυήσειςότι έαν κάποτε απελευθερωθεί η επαρχία της Ιντλίμπ απο τον ρωσο-ιρανικό-συριακό στρατό θα παραμείνει στην ρωσική σφαίρα επιρροής.

Με άλλα λόγια είχαμε ένα φτιαχτό θερμό επεισόδιο το οποίο ενορχήστρωσε και εκτέλεσε η Τουρκία και οι ΗΠΑ και ανέχθηκε η Ρωσία.
Είναι επόμενο να καταλάβουμε ότι αυτοί οι τρεις είναι αδίστακτοι και ότι μπορεί να κάνουν κάτι τέτοιο και εναντίον μας.........
Σε κάθε πε΄ριπτωση όσοι χτυπούν τα ΄΄τύμπανα του πολέμου΄΄ ή τα ακούνε να πλησιάζουν ας ησυχάσουν .Ο Γ ΠΠ δεν θα ξεσπάσει τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: