ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

ΣΥΓΧΩΡΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΣΕς.......

Sotiris Kazakis    Μεγάλη Τετάρτη πριν την Μεγάλη Τρικυμία
Είχε με την διδασκαλία Του συγκλονίσει. Είχε ανακαινίσει τον Θείο Λόγο. Είχε χτυπήσει την ρίζα όλων των προβλημάτων. Την ανθρώπινη ψυχή. Μήπως ο κόσμος όλος δεν είναι αυτός που αντιλαμβανόμαστε - όπως τον αντιλαμβανόμαστε? Μήπως τις ευκολίες και τις δυσκολίες – τις …ακλόνητες βεβαιότητές μας, δεν τις «κουβανούμε στην ψυχή μας/ η ψυχή μας δεν τις στήνει εμπρός μας»?
Μόνο η θεραπεία της ψυχής είναι η θεραπεία του κόσμου. Όλοι γύρω Του τον... θεωρούσαν πολιτικό – εθνικό αναμορφωτή και τον παρότρυναν αναλόγως! Αυτός όμως διατυμπάνιζε ότι «δεν είναι του κόσμου ετούτου»! Απορούσαν όλοι! Ανησυχούσαν για τα διαψευδόμενα σχέδιά τους!
Κάπου, κάποτε εμφανίσθηκε η πόρνη κρατώντας πολύτιμο μύρο, προσέπεσε στα πόδια του, τα έπλυνε με τα δάκρυά της τα σφούγγισε με τα μαλλιά της και τα μύρωσε. Η πόρνη όπως και όλοι οι περιθωριακοί και καταπιεσμένοι καταλάβαιναν το μήνυμα του Ιησού καλλίτερα από τους …ψαγμένους και κουλτουριάρηδες.
«Σου συγχωρούνται οι αμαρτίες γιατί πολύ αγάπησες» της είπε και η καρδιά της έλιωσε. «Γιατί το επιτρέπεις αυτό?» παρενέβη ο Ιούδας. «Θα μπορούσαμε να πουλήσουμε το μύρο και να μοιράσουμε τα χρήματα στους φτωχούς!» συνέχισε.
«Φτωχοί θα υπάρχουν πάντα. Εγώ δεν θα υπάρχω ανάμεσά σας σε λίγο! Αυτή μου έπλυνε τα πόδια, εσείς όμως δεν το σκεφθήκατε!» είπε ο Ιησούς.
Το ίδιο βράδυ έπλυνε τα πόδια όλων των μαθητών του, δείχνοντας ταπεινότητα και αγάπη. Ο Ιούδας, διαφωνώντας και νιώθοντας μειονεκτικά, μετ’ ολίγον τον πρόδωσε. Ίσως ήταν σχεδιασμένο αυτό, ίσως όχι. Σημασία έχει μόνο το υπονοούμενο που παρήχθη. Προδιδόμαστε μόνο από τους φίλους μας. Που δεν αντέχουν, που μισούν τον Αριστείδη γιατί είναι …δίκαιος! Γιατί αυτή είναι η μοίρα των σκαπανέων. Πέφτουν με πισώπλατη μαχαιριά στο ζενίθ τους. Άκου να διακηρύσσει ο Ιησούς «αγαπάτε αλλήλους»! Θάνατος!

Η Γεθσημανή μετά τον Μυστικό Δείπνο, ήταν η πιο ανθρώπινη στιγμή του Ιησού. Προσευχήθηκε να αντέξει τις δοκιμασίες. «Απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο» είπε προς στιγμή. Ήταν ολομόναχος. Όπως όλοι μας μπροστά στις κρίσιμες στιγμές της ζωής μας. Οι μαθητές κοιμόντουσαν ανίδεοι.
Εκείνος, έμπαινε στο μονοπάτι που θα Τον οδηγούσε στον Γολγοθά. Έπρεπε να πεθάνει. Για να μπορέσει να βλαστήσει η διδασκαλία του και να απλώσει τα κλαδιά της παντού. Λούστηκε με φως και ξεκίνησε!
Όσοι αγωνίζονται για την δικαιοσύνη και την ανακούφιση των άλλων, ξέρουν πολύ καλά ότι η ανταμοιβή τους, το έπαθλό τους θα είναι ΜΟΝΟ ένα ακάνθινο στεφάνι! Ευλογημένο το ερχόμενο!....https://www.facebook.com/sotiris.kazakis?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια: