ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ[ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ]ΜΕΡΟΣ Β΄

Dimitris AdamopoulosΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ – ΜΕΡΟΣ Β
8. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ
Στην συνέχεια, η Σελήνη –στον Αιγόκερο και στον 10ο και κυβερνήτη του 4ου και του 5ου- κάνει όψη 135ο με τον Δία – στην Παρθένο και στον 6ο οικο και κυβερνήτη του 9ου - όψη 45ο με τον Ποσειδώνα – στους Ιχθείς τον 12ο οίκο και κρυφό κυβερνήτη του 12ου – και όψη 90ο με τον Ουρανό – στον Κριό, στον 1ο οίκο και κυβερνήτη του 12ου - της ορκωμοσίας της Κυβέρνησης. Ένα κλασσικό διάβασμα των όψεων που κάνει η Σελήνη με τον Δια, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα της ορκωμοσίας, θα μπορούσε να αφορά στις δυσκολίες που θα συναντήσει το σχέδιο ανάπτυξης της ενεργειακής δραστηριότητας – τόσον όσον αφορά στις εναλλακτικές, όσον και στις παραδοσιακές μορφές παραγωγής ενέργειας. Όμως φαίνεται ότι πρέπει να υπάρχει και μια κρυφή ατζέντα στο μνημονιακό στερέωμα που μάλλον πρέπει να προέρχεται εν μέρει από τα προηγούμενα μνημόνια και η οποία αφορά στους “κανόνες” της ατζέντας της Παγκοσμιοποίησης που πέρα από το Αγροτικό – οπου η έμφαση θα είναι η επιβολή φορολογικών και όχι μόνο αντικινήτρων για ανάπτυξη του παραδοσιακού πρωτογενούς τομέα – θα πρέπει να περιλαμβάνει και θέματα που άπτονται των ακρογωνιαίων λίθων των συντηρητικών δομών της λαϊκής μάζας (κυβερνήτης η Σελήνη στον Αιγόκερο) πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η υπόσταση του Έθνους (κυβερνήτης ο Ποσειδώνας), ως κοινωνικό σύνολο (κυβερνήτης ο Ουρανός) και αναφέρομαι συγκεκριμένα στην θρησκεία (κυβερνήτης ο Δίας και ο Ποσειδώνας), και στα εθνικά σύμβολα (κυβερνήτης η Σελήνη). Φαίνεται, λοιπον, ότι στα πλαίσια του πολέμου ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση η και εσκεμμένα από πλευράς πολέμιων του Τσίπρα η και του συστήματος που εποπτεύει την λειτουργία της Κυβέρνησης , το θέμα αυτό θα βγεί στην επιφάνεια και θα προκαλέσει τεκτονικές αναταράξεις, πιθανά διασπώντας την συμμαχία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ, αλλά και την πτώση της Κυβέρνησης.
9. ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ…ΑΠΛΑ “ΦΙΛΤΡΑΡΟΝΤΑΙ” ΟΙ “ΠΑΙΚΤΕΣ”
Τα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Δημόσιας Διοίκησης (π.χ. έργα πληροφορικής) είναι θέματα του 6ου οικου της Κυβέρνησης, ενώ τα θέματα των υποδομών της Χώρας είναι θέματα του 4ου οικου της Κυβέρνησης. Οι συμβάσεις ανάθεσης έργων των ΕΔ και της ΔΔ είναι θέμα του 8ου (3ος ΕΔ και ΔΔ) η και 12ου (7ος ΕΔ και ΔΔ) και το κέρδος η η ζημία για τον κρατικό κουρβανά από τα έργα αυτά είναι θέμα του 9ου (4ου ΕΔ και ΔΔ). Οι “εργολάβοι”- δηλαδή οι εκτελούντες τις συμβάσεις έργου – είναι θέμα του 5ου ( 10ος του 8ου ως εκπροσωπος της αναδόχου εταιρίας του κάθε έργου, που υπέγραψε την συμβαση ) και του 11ου (4ου του 8ου για την εκτέλεση της Σύμβασης). Αντίστοιχα και για τα έργα υποδομών της Χώρας, οι συμβάσεις είναι θέμα του 6ου η και του 10ου οίκου και το κέρδος η η ζημία του κρατικού κουρβανά από τα έργα αυτά είναι θέμα του 7ου οικου και οι εργολάβοι ως νόμιμοι εκπρόσωποι είναι θέμα του 3ου (10ος του 6ου) – που αφορά και στην χορήγηση τηλεοπτικών αδειών - και του 9ου (4ος του 6ου για την εκτέλεση της Σύμβασης). Τέλος οι εργολάβοι σημειοδοτούνται από τον Κρόνο [Rex E.Bills – The Rulership Book].
O χάρτης της ορκωμοσίας της Κυβέρνησης μας λέει ότι στο θέμα αυτό θα επικρατήσει μια κατάσταση “φιλτραρίσματος” της συνομοταξίας των εργολάβων .
Συγκεκριμένα, ο χάρτης μας λέει ότι η νέα Κυβέρνηση ναι μεν θα είναι κυβέρνηση των εργολάβων πλήν όμως εκείνων των εργολάβων που όχι μόνο θα είναι δικτυωμένοι στην ΔΔ και τις ΕΕ, αλλά και θα έχουν υποστηρικτές μέσα στο Κοινοβούλιο, αλλά και άκρες στην Δικαιοσύνη, αλλά θα είναι αποδεκτοί και από το ξένο μεγάλο κεφάλαιο που διοικεί την Χώρα και για έργα που δεν άπτονται του ενδιαφέροντος του τελευταίου. Οι υπόλοιποι και κυρίως εκείνοι που έχουν αναμειχθεί και με τις τηλεοπτικές άδειες, με το καλό ή με το άγριο η και με παρέμβαση της Δικαιοσύνης θα βγουν από την μέση. Και είναι λογικό να περιμένουμε να ξεσπάσει πόλεμος επικοινωνιακός και δικαστικός και όχι μόνο, ανάμεσα στο “σύστημα” που μοιράζει τις “δουλίτσες” και τους ευνοούμενους του από την μία πάντα και στους “ριγμένους” από την άλλη, που βέβαια και αυτοί έχουν τις άκρες τους. Και αυτό, σε συνθήκες που ούτε οι μέν ούτε οι δε είναι ευχαριστημένοι από το νέο κυβερνητικό σχήμα – το οποίο θα θελήσουν να υπονομεύσουν με κάθε τρόπο – παρά την στήριξη που θα του παρέχει ο ξένος παράγοντας [ Κρόνος κυβερνήτης του 10ου και του 11ου σε όψη 60ο με τον Ηλιο – κυβερνήτη του 6ου - και με την Σελήνη – κυβερνήτη του 4ου και του 5ου - αλλά και 90ο με τον Αρη - κυβερνήτη του 1ου και του 8ου . Πλούτωνας - κυβερνήτης του 8ου - στον 10ο σε όψη 90ο με τον Ερμή - κυβερνητη του 3ου και του 6ου - 120ο με τον Δία - κυβερνητη του 9ου και του 12ου - 135ο με τον Αρη – κυβερνήτη του 1ου και του 8ου – και όψη 60ο με τον Ωροσκόπο της Κυβέρνησης. Ερμής - κυβερνήτης του 3ου και του 6ου – σε όψη αντιπαραλληλίας με τον Δία – κυβερνήτη του 9ου και του 12ου – 45ο με τον Αρη – κυβερνήτη του 1ου και του 8ου – 180ο με τον Ουρανό – κυβερνήτη του 12ου – και παραλληλία με τον Ποσειδώνα – κυβερνήτη του 12ου . Ποσειδώνας – κυβερνητης του 12ου – 180ο με Δία – κυβερνήτη του 9ου και του 12ου – και 45ο με Σελήνη – κυβερνητη του 4ου και του 5ου . Ουρανός – κυβερνήτης του 12ου – 90ο Σελήνη – κυβερνήτη του 4ου και του 5ου – 180ο Ερμής – κυβερνήτης του 3ου και του 6ου – 120ο Αφροδίτη – κυβερνήτης του 2ου και του 7ου – 120ο Μεσουράνημα.]
10. Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Όπως φαίνεται και στα επισυναπτόμενα ενεργειακά διαγράμματα, η πρώτη καυτή περίοδος θα είναι η περίοδος Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015, προσωπικά για τον Πρωθυπουργό και θα έχει να κάνει αφενός με την γενική εικόνα της Κυβέρνησης εξ αιτίας των εσωτερικών της προβλημάτων , αλλά και εξ αιτίας της συνειδητοποίησης από πλευράς Λαού των αποτελεσμάτων στην τσέπη του, των εφαρμοστικών νόμων των προαπαιτούμενων του 3ου Μνημονίου (αν δεν κάνω λάθος περί τα 200 μέτρα), αλλά και της αδυναμίας της Κυβέρνησης να βρει ισοδύναμα. Στην ίδια περίοδο, ο Πρωθυπουργός θα διαπραγματεύεται με τους δανειστές τους όρους του 3ου μνημονίου και οι οποίοι δανειστές βέβαια, ούτε θέλουν να ακούσουν για κούρεμα. Φυσικά η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να βάλει χέρι και στην Δημόσια Διοίκηση, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο Κοινωνικό Κράτος και να ποδηγετήσει το κομματικό κράτος. Και εκεί θα αρχίσουν τα όργανα!
Πόσο θα “ζήσει” αυτή η Κυβέρνηση; Αν ξεπεράσει τον σκόπελο του Δεκεμβρίου, το επόμενο καυτό διάστημα θα είναι από τον Φεβρουάριο του 2016 – το τελευταίο τετράγωνο ακριβείας του Πλούτωνα και του Ουρανού γίνεται τότε και όσον αφορά στην Κυβέρνηση αγγίζει τα θέματα των μυστικών συμφωνιών σε σχέση με το Χρέος, ενώ όσον αφορά στην Χώρα αγγίζει το όλο σύστημα διαπλοκής ξένων και ντόπιων συμφερόντων που έχουν συμφωνήσει να μοιράσουν τα ιμάτια της Χώρας και να δημεύσουν την περιουσία του Ελληνικού Λαού και της Εκκλησίας – μέχρι και τον Απρίλιο του 2016.
Αν και για το 2016 θα μιλήσουμε σε άλλη ανάρτηση μου, η κύρια θεματολογία του θα είναι το τετράγωνο διελαύνοντος Πλούτωνα – ας πουμε οι παραδοσιακοί επικυρίαρχοι - και Ουρανό – ας πούμε οι “αγορές” - σε σχέση με τον γενέθλιο Ποσειδώνα της Χώρας – εστω και με ανοχή 6ο - που έχει να κάνει αφενός με τον Χρηματοπιστωτικό της σύστημα και το νόμισμα της και αφετέρου με τους ενεργειακούς της πόρους. Μια πρόγευση του τετραγώνου με τον Ποσειδώνα πήραμε την περίοδο Ιουνίου και Ιουλίου του 2015. Το πρόβλημα με το τετράγωνο Πλούτωνα και Ουρανού στην 17ο του Αιγόκερου και του Κριού είναι ότι, αγγίζει κρίσιμα σημεία του χάρτη της Γερμανίας [ Αφροδίτη στον 4ο και κυβερνήτη του 1ου και του 8ου και Ποσειδώνα στον 7ο και κυβερνήτη του 6ου = οι βρομοδουλειές του παραγωγικού μηχανισμού της Χώρας και η ανοχή που επιδεικνύει ο Γερμανικός Λαός σε αυτές θα έχουν επιπτώσεις στο εξωτερικό εμπορικό Ισοζύγιο, στο τραπεζικό σύστημα και στις καταναλωτικές δυνατότητες της Χώρας, ενώ μπορεί να οδηγήσουν και σε δραματικές αλλαγές στην Δημόσια Διοίκηση, το Κοινωνικό Κράτος και τις Ένοπλες Δυνάμεις]. Πέρα από την Γερμανία όμως αγγίζει και το νομισμα (ευρω) μια και πιάνει τον Αρη του κυβερνήτη του 3ου (ομόλογα και κακιά δημοσιότητα) του 7ου και του 8ου [= το ευρω θα εχει πρόβλημα εξ αιτίας της αδυναμίας της ΕΚΤ να καλύψει το άνοιγμα στο εξωτερικό ισοζύγιο συναλλαγών του νομίσματος – που οφείλεται στην αποτυχία του αναπτυξιακού μοντέλου που έχει επιβάλλει η Γερμανία εξ αιτίας της υποχώρησης των εξαγωγών - με διατραπεζικό δανεισμό με εγγύηση ομολόγων έκδοσης της επειδή οι όροι δανεισμού θα είναι ασυμφοροι η τουλάχιστον μη συμβατοί με τη ακολουθούμενη νομισματική πολιτική]. Παρόμοια προβλήματα θα έχει και η ζώνη του δολλαρίου αλλά και της στερλίνας για διαφορετικούς λόγους που θα σας αναλύσω στην ανάρτηση μου για το 2016.
Με δυο κουβέντες λοιπόν, το διεθνές χρηματο-οικονομικό περιβάλλον θα είναι προβληματικό το 2016 και όταν τα βουβάλια φτερνίζονται τα βατράχια παθαίνουν ..πνευμονία. Πέρα λοιπόν από το ότι πρέπει να ξεχάσουμε την ουσιαστική αναδιάρθρωση του Χρέους, τίθενται και θέματα νομίσματος και αντιμετώπισης της ρευστότητας της Χώρας, όπως επίσης και θέματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος των συστημικών τραπεζών. Θέματα που το νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει δυσκολία να διαχειριστεί.
Η Ηλιακή Έκλειψη του Μαρτίου 2016 [= η ανυπαρξία παραγωγικής υποδομής στην Χώρα σε συνδυασμό με την ανυπαρξία καταναλωτικής δυνατότητας από πλευράς Λαού, αλλά και με σκάνδαλα που αφορούν στην ρευστότητα της Χώρας, στον αποπληθωρισμό και στο λαθρεμπόριο, σε συνδυασμό με την αδυναμία των λαμβανόντων τις αποφάσεις να πιάσουν τον σφυγμό των αναγκών του Λαού, οδηγεί την Χώρα στην απομόνωση η και σε ρήξη με τους δανειστές με πρωτοβουλία των τελευταίων] , γίνεται πάνω στην Αφροδίτη του χάρτη του 1830 της Χώρας – η διαχείριση των θεμάτων ρευστότητας της Χώρας , αλλά και των διαφυγόντων εσόδων του Κράτους από το λαθρεμπόριο, θα πρέπει να γίνει σε ρεαλιστική και όχι συναισθηματική βάση - σε αντίθεση με την συζυγία Ωροσκόπου και Βορείου Δεσμού – η αδυναμία να συμβιβασθεί η κυβερνητική πολιτική με τους επιχειρηματικούς στόχους των κεφαλαίου και μάλιστα του διεθνούς όσον αφορά στο λαθρεμπόριο, όχι μόνο καταλήγει σε απώλεια εσόδων από φορολογία και στη αμφισβήτηση του ρόλου της ως σημαντικού κέντρου μεταφορών, αλλά επισείει τον κίνδυνο ασύμμετρων χτυπημάτων κατά της Χώρας προκειμένου να αφεθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που διοικούν το λαθρεμπόριο στην ησυχία τους - και σε τετράγωνο με το Μεσουράνημα – είναι προφανές ότι οι στόχοι της Χώρας είναι σε κάθετη αντιπαράθεση με τους στόχους των εταίρων - αλλά και με τον Αρη της Χώρας – που μας γαργαλάει να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο - με τον Κρόνο της ΗΕ σε συζυγία με τον Αρη του χάρτη του 1830 – που όμως κάνουν εξαιρετικά δύσκολο οι νομικές δεσμεύσεις της Χώρας και ο ασφυκτικός έλεγχος των δανειστών - να τετραγωνίζει την Έκλειψη – η όποια προσπάθεια επίλυσης του θέματος της σύλληψης φορολογητέας ύλης σκοντάφτει στα ξένα κυρίως μεγάλο-συμφέροντα που αναμειγνύονται στο λαθρεμπόριο και στα θέματα ρευστότητας της Χώρας που με νομικά τερτίπια ακυρώνουν την προσπάθεια - και τον Πλούτωνα της ΗΕ να κάνει εξάγωνο με την Έκλειψη και τρίγωνο με τον Βόρειο Δεσμό της Έκλειψης πάνω στον Ωροσκόπο και τον ΒΔ της Χώρας – ενώ τίθεται πάλι επί τάπητος το θέμα της “αποστολής ” και του ελέγχου της Χώρας στα πλαίσια του παγκόσμιου γίγνεσθαι ( η αλλιώς ..ποιος θα πατρονάρει την Χώρα). Η Σεληνιακή Έκλειψη που ακολουθεί γίνεται σε αντίθεση με τον Πλούτωνα της Χώρας – συνθήκες πέρα από τον έλεγχο της Χώρας φέρνουν κατακλυσμιαίες αλλαγές που όχι μόνο δεν επιτρέπουν την διατήρηση του χρηματοπιστωτικού κυρίως status quo, αλλά απαιτούν και ξεκαθάρισμα σχέσεων - τρίγωνο με τον Ουρανό της Χώρας – δεν πρέπει η Χώρα να πιαστεί στον ύπνο εν όψει των όσων ανέφερα παραπάνω για τον Πλούτωνα και πρέπει να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τις αλλαγές - και τετράγωνο με τον Δία της Χώρας – και θα πρέπει να λάβει υπόψη της ότι η όποια νομική εμπλοκή στα σχετικά θέματα δεν θα πρέπει να γίνει στην βάση του συναισθήματος αλλά θα πρέπει να έχει ρεαλιστικό υπόβαθρο.
Ανακεφαλαιώνοντας και όσον αφορά στις εκλείψεις του Μαρτίου του 2016, η θεματολογία για την Χώρα έχει να κάνει αφενός με την ταμειακή κατάσταση της και την προσπάθεια σύλληψης διαφυγούσας φορολογητέας ύλης – είτε εξ αιτίας του λαθρεμπορίου είτε εξ αιτίας της φοροαποφυγής – όπου φαίνεται ότι το όλο θέμα σκοντάφτει στην έλλειψη ρεαλισμού από πλευράς Κυβέρνησης αλλά και στα ξένα κυρίως μεγάλο-συμφέροντα που εμπλέκονται στο θέμα, αλλά και αφετέρου με το θέμα του ποια ξένη δύναμη κάνει κουμάντο στην Χώρα.
Όσον αφορά στην Κυβέρνηση, η Ηλιακή Έκλειψη του 3/2016 γίνεται πάνω στον Χείρωνα του χάρτη της - στους Ιχθείς και στον 12ο οίκο - κάνοντας ταυτόχρονα όψη 30ο με τον Ουρανό – στον 1ο και κυβερνήτη του 12ου της Κυβέρνησης - και 150ο με την Αφροδίτη – στον 5ο και κυβερνήτη του 2ου και του 7ου της Κυβέρνησης, ενώ η Σεληνιακή Έκλειψη γίνεται πάνω στον Ήλιο της Κυβέρνησης – κυβερνήτη του 6ου του ενα - και τετραγωνίζει τη Σελήνη της Ορκωμοσίας του Πρωθυπουργού. Τι σημαίνουν αυτά; Μα απλά ότι οι μυστικές συμφωνίες που αφορούν στην χρηματοπιστωτική πολιτική της Χώρας και που έχουν να κάνουν και με το τραπεζικό σύστημα , αλλά και με το νόμισμα της Χώρας , καθώς επίσης και στις αιτίες και στις μεθοδεύσεις για να μπει η Χώρα στην προκρούστια κλίνη του Μνημονίου, μπορεί να αποκαλυφθούν σε όλο τους το μεγαλείο – πιθανά σαν αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων - και να συνταράξουν συθέμελα και υπαρξιακά την Κυβέρνηση και σε βαθμό που μπορεί να πάψει να υπάρχει η και να αναγκαστεί ο Πρωθυπουργός να αλλάξει ρότα, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του και συνειδητοποιώντας πάντως ότι άνθρωποι στους οποίους στηρίχθηκε δεν είναι αξιόπιστοι!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Η τακτικίστικη κίνηση να προκηρυχτούν εκλογές ναι μεν του βγήκε του Πρωθυπουργού – μια και απαλλάχθηκε από συνιστώσες που οδηγούσαν τα πράγματα σε μια μη ρεαλιστική κατεύθυνση όπως σας ανέλυσα στην ανάρτηση μου για την “Ανοιξη του ΣΥΡΙΖΑ” – χάρις στην προσωπική του χημεία με τον Λαό, αλλά φοβάμαι χωρίς αντικρισμα. Και αυτό γιατί από την ανάλυση προκύπτει πως τα ενθεν κακείθεν σχέδια για παρακάτω θα παραμείνουν σε επίπεδο σχεδίων, εξ αιτίας του χρόνου που επιλέχθηκε για να γίνουν οι εκλογές. Άσε που φαίνεται ότι πρέπει να υπάρχουν σκελετοί στο ντουλάπι των εκλογών που μπορεί να βγουν στο φώς στους επόμενους έξη μήνες, εκτός εάν όλα έγιναν βάσει σχεδίου και μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον και αφού έχει ξεπεραστεί ο σκόπελος της διαπραγμάτευσης του Χρέους, να υπάρξουν κινήσεις εκπλήξεις.
Οι εκλογές οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από έμπειρο μηχανισμό στις σχετικές διαδικασίες και η σύνθεση της σημερινής βουλής είναι τουλάχιστον περίεργη εκ του αποτελέσματος και κατ’ ελάχιστον διαμορφώνει συνθήκες όχι μόνο στήριξης του Μνημονίου και “προφύλαξης” των εντός και εκτός της Χώρας συμφερόντων από καμιά στραβή που θα τινάξει τους σχεδιασμούς στον αέρα, αλλά και αναθεωρητικής βουλής.
Εν πάση περιπτώσει ένα είναι σίγουρο. Ότι δηλαδή ο Τσίπρας εμμένει στο αρχικό του σχέδιο – αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου και της θέσης της Χώρας για άσκηση αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής – άσχετα αν για τακτικίστικους λόγους αναγκάζεται να ελίσσεται. Και αυτό το γνωρίζουν και οι σημερινοί πάτρωνες της Χώρας και οι εντός συνόρων σύμμαχοι τους, όπως επίσης γνωρίζουν και την προνομιακή σχέση του Τσίπρα με την Αμερικανική Διοίκηση. Για τον λόγο αυτό το σενάριο του διεμβολισμού του συμπαγούς του κυβερνητικού σχήματος θα πρέπει να περιμένουμε να δουλευτεί μετ’ επιτάσεως, μια και ο στόχος θα είναι ο διορισμός “οικουμενικής” κυβέρνησης. Κάτι που δεν θα πρέπει να αποκλείουμε την Άνοιξη του 2016, με το πρόσχημα των αδυναμιών του τραπεζικού συστήματος και της παραπαίουσας ρευστότητας της Χώρας.
Το πρόβλημα της Κυβέρνησης – όσον αφορά στην παραγωγή έργου – είναι ότι οι εκτός πορείας και ανάδρομοι κυβερνήτες διαμορφώνουν ένα αντιπαραγωγικό και συνάμα απαγορευτικό σκηνικό για να παράγει έργο η Κυβέρνηση και το καλύτερο που θα έχει να κάνει είναι να κοιτάξει να συμμαζέψει όσο μπορεί τα ασυμμάζευτα του δημόσιου τομέα και να βάλει χέρι στο ντόπιο “σύστημα”. Αν και αμφιβάλω ότι θα έχει από μόνη της την πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο.
Το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2015 θα αναλωθεί σε διαπραγματεύσεις για το 3ο μνημόνιο και το Χρέος, ενώ παράλληλα και μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις θα φανεί και το μέγεθος της πρόθεσης του κρεμάσματος του Λαού.
Φοβάμαι πως τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων θα είναι αρνητικά για την Χώρα, όχι τόσο γιατί η στρατηγική Σόϊμπλε θα υπερισχύσει – τα προβλήματα για τα οποία σας έγραψα στην σχετική μου ανάρτηση αρχίζουν να φαίνονται με την έννοια ότι η ακολουθούμενη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με αυτή της παραγωγικότητας ναι μεν μπορεί να βολεύει τους Γερμανούς, αλλά δεν μπορεί να συνεχισθεί χωρίς σοβαρές συνέπειες στους Λαούς της ΕΕ, κάτι που θα γίνει φανερό και στα αποτελέσματα των εκλογών του Φθινοπώρου – αλλά κυρίως γιατί η Ευρωζώνη θα μπει σε ένα κανάλι αρνητικής υπαρξιακής διολίσθησης αρχής γενομένης από τα μέσα Νοεμβρίου 2015 που θα κρατήσει περί τον ένα χρόνο. Εξυπακούεται ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα θορυβήσουν και το διευθυντήριο των Βρυξελλών που θα αναγκασθεί να ξανασκεφθεί το εάν η ΕΕ έχει λοξοδρομήσει από τον αρχικό λόγο δημιουργίας της.
Εν τω μεταξύ ο Σόϊμπλε θα προχωράει τα σχέδια του με την Ελλάδα στην κατεύθυνση της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου, της υφαρπαγής του μεταφορικού έργου της Χώρας και των επενδύσεων σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας με γερμανικά κεφάλαια. Παρόλο που το μερίδιο της Ελλάδας στις επενδύσεις αυτές θα είναι μηδαμινό, φυσικά η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει τίποτα μια και όλα θα πηγαίνουν για την αποπληρωμή του Χρέους. Τα σχέδια αυτά θα ανακοινωθούν μέσα στον Οκτώβριο πιθανά στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης. Το πρόβλημα όμως για τα σχέδια αυτά είναι ότι θα πάσχουν στην νομιμότητα των Συμβάσεων (όπως όλα τα μνημόνια άλλωστε). Θα πρέπει κατά συνέπεια να περιμένουμε να προσβληθούν.
Από την άλλη, θα γίνει φανερό και όλο το εύρος των προαπαιτούμενων μνημονιακών δεσμεύσεων και αυτό θα εξοργίσει τον Κόσμο και λόγω ουσίας αλλά και λόγω κοροϊδίας (για άλλη μια φορά) και θα πρέπει να περιμένουμε και οργανωμένες και μαχητικές διαμαρτυρίες.
Υπάρχει επίσης η σοβαρή πιθανότητα να αρχίσουν να βγαίνουν δικαστικές αποφάσεις που θα χαρακτηρίζουν ως αντισυνταγματικά τα μνημονιακά μέτρα και το θέμα που θα πρέπει να παρακολουθήσουμε θα πρέπει να είναι το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και τι θα πει ο Άρειος Πάγος για αυτό. Και το λέω αυτό γιατί αυτό που προκύπτει είναι ότι οι δανειστές θα εξοργισθούν με δικαστικές αποφάσεις που αμφισβητούν τις εντολές τους, ενώ η όποια προσπάθεια κάλυψης του θέματος με νομοθετική ρύθμιση θα συναντήσει αντίσταση και μέσα στο Κοινοβούλιο.
Ίσως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης να δώσουν το πάτημα στους δανειστές να αθετήσουν τα υπεσχημένα. Στην πράξη όμως αυτό θα είναι μια δικαιολογία για να κρύψουν τις δικές τους αδυναμίες που θα έχουν να κάνουν με τα προβλήματα που θα έχουν στις χώρες τους και αναφέρομαι κατά κύριο λόγο στην Γερμανία και στην Γαλλία.
Πέρα όμως από αυτό, το πρόβλημα της Χώρας θα είναι η Κυβέρνηση. Και αυτό γιατί δεν μπορείς να ζητήσεις από κάποιον που δεν πιστεύει σε κάτι να το υλοποιήσει –π.χ. να “εκσυγχρονίσει” την Δημόσια Διοίκηση διώχνοντας κόσμο - εκτός βέβαια αν είναι αριβίστας. Αλλά και πάλι κομματάκι δύσκολο. Πέρα από αυτό θα παρατηρηθεί το φαινόμενο η Κυβέρνηση να εμφανίζει έργο σε τομείς που δεν ενδιαφέρουν ή που βολεύουν τους δανειστές – π.χ. μεταναστευτικό, ανεξιθρησκία κλπ – και το αποτέλεσμα θα είναι όχι μόνο να εξοργίζεται ο Λαός περισσότερο, αλλά να κινδυνεύει να διαλυθεί και ο κυβερνών συνασπισμός η και οι συνιστώσες του.
Ενώ δεν αποκλείω κυβερνητικό ανασχηματισμό νωρίτερα, σαν αποτέλεσμα αλλαγής ρότας από πλευράς Πρωθυπουργού εξ αιτίας της κοροϊδίας των εταίρων/δανειστών, οι εκλείψεις του Μαρτίου 2016 θα είναι καθοριστικές για την μακροβιότητα της Κυβέρνησης, αν και η γνώμη μου είναι ότι οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες που θα υποχρεώσουν τον Πρωθυπουργό σε ευρύ μετασχηματισμό που θα ανταποκρίνεται στις τότε περιβαλλοντολογικές εξελίξεις. Πάντως εκλογές δεν μου προκύπτουν τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του 2016.https://www.facebook.com/groups/politicalastrology/permalink/721210374678425/

Δεν υπάρχουν σχόλια: