Αποτέλεσμα εικόνας για οικονομια
arxigramma-Lamdaοιπόν, αναγνώστη μου, στην Οικονομία τα πράγματα κατά κανόνα δεν είναι όπως φαίνονται. Το χρήμα έχει κρυφές διαδρομές, τις οποίες σπανίως βλέπει κάποιος από μας, απ’ τους «απ’ έξω». Ακόμη κι έξυπνος να είναι.
Δεν σας έλεγα τις προάλλες ότι ο μέσος νεοέλλην αδυνατεί να κάνει έναν απλό πολλαπλασιασμό (γιά να υπολογίσει το κόστος των σπουδών του ΕΑΠ) ; Δεν ξανάλεγα ότι ουδείς σκέφτεται το πώς (βρίσκεται χρήμα -καί πόσο- ώστε να) ταΐζονται τέσσερα εκατομμύρια λαθρομετανάστες κάθε μέρα;
Σκατά αντίληψη περί Οικονομίας, δηλαδή. Καί πού να πάμε καί στα δύσκολα!…
Δεν είναι μονάχα η ανύπαρκτη ικανότητα γιά εκτίμηση μεγεθών, που διακρίνει τον νεοέλληνα, είναι καί το: «- Τί με νοιάζ’ εμένα!» Η αντίληψη, δηλαδή, ότι τα δημόσια πράγματα, καθήκον / συμφέρον / περιουσία, δεν αφορούν κανέναν, παρά μόνο την εκάστοτε «κυβέρνηση». (Γι’ αυτό μας πήρε καί μας σήκωσε.) Γι’ αυτό βλέπεις να μην τη λέει κανένας στους παρανομούντες.
Γιά παράδειγμα, κανένας να μη μιλάει στο μαλακισμένο που δεν φοράει κράνος. (Εσύ θα το πληρώσεις το μαλακισμένο, «ανεκτικέ», αν πάει στο νοσοκομείο με σπασμένο κεφάλι κι επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.) Κανένας να μη μιλάει στο έτερο μαλακισμένο, που σπάζει πλακάκια στις πλατείες, γιά να τα πετάξει στα ΜΑΤ. Θ’ αποκατασταθούν τα πλακάκια, ναί, αλλά με κόστος πολλαπλάσιο της τιμής της πιάτσας. (Διότι, πώς αλλοιώς θα βγάλει το κατιτίς του κι ο κυρ-δήμαρχος; ) Κόστος που θα το πληρώσει ο «ανεκτικός» πατέρας του νεαρού «επαναστάτη ενάντια στο μπουρζουάδικο κατεστημένο», μη χέσω. Καί μαζί μ’ αυτόν, που πληρώνει το βλαμμένο του, κι όλοι εμείς.
Εν πάσει περιπτώσει, εμείς δεν πτοούμαστε. Σήμερα θα επιχειρήσουμε καί τα δύσκολα.

Κακό χοντρό προηγούμενο 1
Η (προ ετών) κατάργηση του άνω ορίου των μισθών / αμοιβών στον εγχώριο ιδιωτικό τομέα, εκτίναξε τις τιμές των αγαθών στα ύψη. Διότι, ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει υψηλούς μισθούς, εφ’ όσον κερδίζει από πωλήσεις προϊόντων κι υπηρεσιών. Καί κάνει πολλές πωλήσεις, εφ’ όσον πληρώνει αρκετά στη διαφήμιση.
Όπως καταλαβαίνετε, ούτε το αφεντικό της επιχείρησης, ούτε ο διαφημιστής θα πληρώσουν διαφήμιση καί μισθούς εργαζομένων καί «μπόνους» των διαφόρων «γκόλντεν μπόϋζ» (καί γκέρλζ) απ’ την τσέπη τους. Αυτά θα τα πληρώσει το κορόϊδο ο πελάτης / αγοραστής, με την ανατίμηση των ειδών που πουλάει η επιχείριση. (Πχ το πανάκριβο αυτοκίνητο του «γκόλντεν μπόϋ» το πλήρωσες εσύ, αγαπητέ αναγνώστη. Ως μή ώφειλες.) Καί θα τα πληρώσουμε όλοι μας, ακόμη κι αν δεν αγοράζουμε τα προϊόντα της συγκεκριμένης επιχείρισης, μέσωι του πληθωρισμού.
Έτσι, κάθε φορά που ακούω κάποιον να λέει: «- Έλα μωρέ! Τί παιράζει που παίρνουν τόσα; Ιδιωτικός τομέας είναι!», απλώς υπολογίζω πόσα καντάρια μαλάκας είναι. Να τον θεωρήσω έξυπνον, αποκλείεται.

Κακό χοντρό προηγούμενο 2
Η (τρομάρα της) «Ενωμένη Ευρώπη» με τις «επιδοτήσεις» της.
Δηλαδή, ωρέ νεοέλληνες, νομίζετε πως ο κάθε Γάλλος, Γερμανός, Βέλγος, Άγγλος, κτλ κτλ, ξαφνικά μίαν ωραίαν πρωΐαν το 1981 άνοιξε το πορτοφόλι του κι άρχισε να δίνει λεφτά σ’ εμάς έτσι, αέρα-πατέρα; Άρχισαν όλοι αυτοί τα χουβαρνταλίκια, επειδή έχουμε ωραία μάτια;
Δε μου λέτε… Σας πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό ότι κι εμείς δίνουμε κάθε χρόνο λεφτά στην «Ευρώπη»; Καί πόσα;
Ψάξτε το, βγάλτε καί το ισοζύγιο, καί θα σας πω τί πράγμα (μήκους σημαντικόν) ακριβώς μας έδωσαν τόσα χρόνια οι διάφοροι Άγγλοι / Γάλλοι / Γερμανοί. Τί, δηλαδή; Επειδή όλα τα ΜΜΕ τήρησαν αυστηρή ομερτά γι’ αυτή την ιστορία επί 34 χρόνια (παρεκτός από καναδυό περιπτώσεις, που …τους ξέφυγε – γιά να καρφώσουν πολιτικό αντίπαλο), πάει να πεί ότι μόνον εισπράτταμε καί δεν δίναμε;
Όχι μόνον δεν πήραμε χρήματα απ’ τους «Ευρωπαίους», αλλά τους χαρτζηλικώσαμε κι από πάνω.
Απλώς, ο μηχανισμός κατανομής «μέσωι Βρυξελλών» χρήματος σε ημετέρους στήθηκε γιά να μη μπορούν οι υπόλοιποι (όσοι δεν φάγανε, δηλαδή) να ζητήσουν ευθύνες. (Καί …μερίδιο στο φαΐ.) Πώς; Δοκιμάστε να ζητήσετε ευθύνες πχ από γνωστό σας συνοικιακό μπακάλη, από τον οποίο αγοράσατε ελαττωματικό προϊόν. Δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο (γιά την ίδια περίπτωση) καί σε πολυεθνική. Καί θα καταλάβετε τί εννοώ.
Καί, μ’ αυτά καί μ’ αυτά, φτάνουμε στο

Κακό χοντρό παρόν
Έχοντας διαβάσει το -άριστα τεκμηριωμένο- βιβλίο του μοναχού Δωροθέου γιά το «Σόα» των ιουδαίων (εδώ το α’ μέρος – πρόσφατα δημοσιεύτηκε καί η τελευταία συνέχεια), έμαθα πως η Γερμανία πληρώνει συνεχώς (σχεδόν σε βάση …μισθοδοσίας) αποζημιώσεις σε «διασωθέντες» ιουδαίους, ακόμη καί γεννηθέντες το …1952!
Θα μου πείς, καί τί με κόφτει εμένα ο δείκτης νοημοσύνης των Γερμανών, το κουμάντο της οικονομίας τους, ή το ποσοστό ιουδαίων καί φιλοϊουδαίων στην κυβέρνησή τους;
Ουδόλως με κόφτουν αυτά. Αλλά, ήδη καταλάβατε πως αυτή η «μισθοδοσία» δεν βγαίνει απ’ τις τσέπες των βαρβάρων του Ρήνου, αλλά απ’ τις δικές μας. Δηλαδή, η Γερμανία έχει -με τη συνδρομή προδοτών πωλητικώνξεσκίσει τους Έλληνες, γιά να πληρώνει «μισθό» στον κάθε ιουδαίο όπου γής!!!!! Εκεί τ’ ακουμπάει τα κλεμμένα των Ελλήνων η Γερμανία.
Θα με ξαναρωτήσεις, τί με νοιάζει πού τα δίνουν, εφ’ όσον ούτως ή άλλως …μας τα παίρνουν;
Σωστά μιλάς. Εφ’ όσον μας τα παίρνουν αδίκως, δεν έχει καμμία σημασία πού τα δίνουν.
Αλλά, ένα έχω να πω: Έρχονται ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ κλύσματα γιά τα (πάσης σημαίας) κρονάκια, καί προσωπικά έχω διαγράψει από το λεξιλόγιό μου τη λέξη «οίκτος».
Όποιος αδικεί τους Έλληνες, στο διάολο κι ακόμα παραπέρα.

Υγ: Εσχάτως διάβασα μιά άλλη προφητεία ( ; ) του Παΐσιου ( ; ), ότι δήθεν μετά το πέρας του Γ’ ΠΠ «οι εβραίοι θα γίνουν χριστιανοί».
Ναί, έ;
Δηλαδή, πρώτα ο ευτελισμός της Ορθοδοξίας με το βάπτισμα γύφτων, καί τώρα το ξεπούλημά της; Κανείς δεν έβαλε μυαλό από το πόσο «χριστιανοί» γίνανε οι εβραίοι πχ στην Ισπανία; Όταν φύγανε το 1492 καί πήγανε στην Κωνσταντινούπολη, κάνανε ουρά έξω από τα κουρεία, που με τα ξυράφια τους κάνανε καί περιτομές. Τόσο «χριστιανοί» έγιναν!
Ο εβραίος είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γίνει χριστιανός, πολλώι δε μάλλον ορθόδοξος, διότι το θέμα είναι φυλετικό. Είπαμε, η θρησκεία κάθε λαού είναι φυλετική του έκφρασηκαί χωνέψτε το.
Ο ιουδαίος, καί δη ο Πελασγογενής, ίσως. Έχει μιά μικρή πιθανότητα.
Αλλά, είναι δυνατόν μ’ ένα βάπτισμα να σβηστούν όλα τα υπερχιλιόχρονα εγκλήματα κατά των Ελλήνων, από την εποχή των Ατλάντων καί των κρονίων Πελασγών; Σιγά!
Όθεν, αυτή η «προφητεία» είναι μία αισχρή προβοκάτσια κάποιων πονηρών, καί τίποτ’ άλλο. (Καί, παπάδες, ξέρετε πολύ καλά πως ούκ εν τώι πολλώι το εύ.)

Προσέξτε οι ιστολόγοι τί διαβάζετε καί τί αναπαράγετε με κόπυ-πέηστ.