ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΠΝΕΥΜΑ,ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΕΣ...

Ο άνθρωπος έχει τρεις εαυτούς . Τον πνευματικό εαυτό (συμπαντικός νους ή πνεύμα ) , τον ανθρώπινο εαυτό ( ανώτερος νους ή ψυχή ) και τον ζωϊκό εαυτό ( κατώτερος νους ή ζωική ψυχή ) . Μπορούμε να πούμε ότι λειτουργεί με τρείς νόες . Ο άνθρωπος είναι ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ και όχι εν ενεργεία Θεός , όπως λαθεμένα υποστηρίζει το new age για τους δικούς του λόγους που δεν είναι καθόλου πνευματικοί και θα γίνει εν ενεργεία Θεός όταν ο νους του ταυτισθεί με τον συμπαντικό Νου δηλαδή με τον πνευματικό του εαυτό . Πριν όμως από αυτό θα πρέπει ο ζωικός νους να εγκαταλειφθεί και να αντικατασταθεί από τον ανθρώπινο νου δηλαδή από τη διάνοια που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζωα . Όταν σταματήσει να λειτουργεί ο ζωικός νους και αρχίζει να λειτουργεί ο ανώτερος ή ανθρώπινος νους τότε αυτός θα κατευθύνει τον άνθρωπο κατευθείαν στον συμπαντικό Νου του οποίου είναι αντανάκλαση . Στην πραγματικότητα υπάρχουν Επτά εαυτοί ή Νοες αλλά σε γενικές γραμμές είναι αυτοί οι τρείς .
Αυτή η πορεία του ανθρώπου από το ζωικό στο θείο δεν είναι βέβαια καθόλου ευκολη αλλά και ούτε μπορεί να επιτευχθεί αποκλειστικά και μόνο με τις δυνάμεις του ίδιου του ανθρώπου . Οποιος σας λεει ότι ο άνθρωπος είναι ο ίδιος δάσκαλος του εαυτού του ή ότι η αλήθεια βρίσκεται μέσα μας και δεν χρειαζόμαστε πνευματικούς δασκάλους ή ότι οι πνευματικοί δάσκαλοι καταργούν την ελευθερία του ανθρώπου είναι σε βαθιά πλάνη ή ενεργούν με άλλα κίνητρα . Η πνευματικότητα δεν είναι χιπισμός ούτε sex drugs και rock n roll . H πνευματικότητα είναι ιερός σκοπός και δεν μπορεί να βρωμίζεται από διάφορες ιδεολογίες του όχλου .
Στις αρχαίες εποχές πριν από αρκετά εκατομμύρια χρόνια , οι Θεοί ενσαρκώθηκαν στη Γη για να διδάξουν τους αρχέγονους ανθρώπους τις τέχνες τις επιστήμες και τα μυστήρια . Οι ίδιοι οι Θεοί ήταν τότε Διδάσκαλοι και ηγέτες των ανθρώπων . Μετά οι Θεοί εγκατέλειψαν το υλικό πεδίο αλλά άφησαν στη θέση τους μυημένους Ιερείς και Μάγους οι οποίοι αποτέλεσαν την ουράνια ιεροσύνη του Μελχισεδέκ , την πηγή από την οποία εξάγονταν η γνώση , η δικαιοσύνη , ο πολιτισμός και η εξουσία . Οι Ιερείς αυτοί ήταν επίσης και οι ιεροφάντες οι οποίοι οδηγούσαν τους ανθρώπους στη Θέωση μεσω των ιερών μυστηρίων των Θεών . Στο ιερατείο εισέρχονταν μόνο όσοι αποκτούσαν μεγάλες μυήσεις και είχαν άμεση επαφή με τους Θεούς . Το ιερατείο ήταν ο συνδετικός κρίκος του υλικού με τους πνευματικούς κόσμους .
Αργότερα το ιερατείο εξέπεσε , έχασε την επαφή με τους Θεούς και θεοποίησε τον εαυτό του μετατρέποντας αρκετούς από αυτούς σε μαύρους μάγους . Την εποχή της Ατλαντίδας οι περισσότεροι ιερείς είχαν μετατραπεί σε μαύρο ιερατείο . Με τον κατακλυσμό και την καταβύθιση της ηπείρου της Ατλαντίδας το μαυρο ιερατείο καταστράφηκε , πολλοί όμως διασώθηκαν . Οι Θεοί που δεν ήθελαν να αφήσουν τους ανθρώπους χωρίς καθοδήγηση , μετά την πτώση του ιερατείου δημιούργησαν πνευματικές αδελφότητες και τάγματα που αποτέλεσαν πλέον αυτές τη σύνδεση των κόσμων και τους λειτουργούς των μυστηρίων .Τέτοιες αδελφότητες ήταν οι Νεοπλατωνικοί , οι Γνωστικοί , οι Εσσαίοι , οι Ροδόσταυροι και οι Θεοσοφιστές . Δυστυχώς σήμερα εξέπεσαν και αυτές οι αδελφότητες και μετατράπηκαν σε κερδοσκοπικά σωματεία και σε εστίες παραπλάνησης και διαστρέβλωσης των πνευματικών διδασκαλιών με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους ψευτοδασκάλους του new age . Υπάρχουν βέβαια ακόμη ελάχιστα αληθινά πνευματικά τάγματα και αδελφότητες τα οποία όμως είναι πλέον απολύτως μυστικά και απόρρητα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την τεράστια πλέον και καθολική κατάπτωση και εξαθλίωση του ανθρώπινου γένους .
Δυστυχώς σήμερα ο άνθρωπος είναι απολυτα και αποπνικτικά μόνος ενάντια σε πανίσχυρες μαύρες αδελφότητες , στην απάτη και την εξαθλίωση των ψευτοθρησκειών και των ψευτοπαπάδων και στην απόλυτη κατάπτωση και εξαχρείωση των λεγόμενων πνευματικών αδελφοτήτων που δεν είναι όμως πλέον παρά οι γραφικές και αστείες καρικατούρες του παρελθόντος τους . Οι ψευτοδάσκαλοι ευδοκιμούν και η πνευματικότητα έχει μετατραπεί σε εμπόριο και πηγή κέρδους από τους διάφορους δήθεν ενεργειακούς θεραπευτές . Ειλικρινά ελπίζω οι Θεοί και οι δυνάμεις του Σύμπαντος να μην αφήσουν για πολύ καιρό ακόμη τους ανθρώπους έρμαια και ανυπεράσπιστα θύματα σε όλους αυτούς τους απατεώνες , τους λαοπλάνους ,τους ψευτοδασκάλους και τους ψευτοπαπάδες . Είναι καιρός πια να δημιουργηθεί κάτι νέο και ελπιδοφόρο σε αυτούς τους μαύρους καιρούς .

2 σχόλια:

ΑΘΗΝΑ είπε...

Το κειμενο στοχευμενο σωστα...αλλα το nic name αμφιλεγομενο!
Ποιος διαλεγει για αβαταρ τον Αγγελο του Θανατου ;

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

χαχαχ μά ο Ιεροκλής!!!απίστευτη περίπτωση ανθρώπου,τι να σάς λέω.....φιλάκια Αθηνά μου!