ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ,ΤΟ Δ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝ...…

[Το μπλόγκ δημιουργήθηκε εξ αρχής,γιά να εξυπηρετεί,την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου...υπό το κράτος αυτού επιλέγω με σεβασμό για τους αναγνώστες μου ,άρθρα που καλύπτουν κάθε διάθεση και τομέα έρευνας...άρθρα που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο κι αντιπροσωπεύουν κάθε άποψη και με τά οποία δεν συμφωνώ απαραίτητα.....Τά σχόλια είναι ελεύθερα...διαγράφονται μόνο τά υβριστικά και οσα υπερβαίνουν τά όρια κοσμιότητας και σεβασμού..Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές..]
Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ-ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ[Μέρος Β΄]

Αποτέλεσμα εικόνας για λογος και δονηση ουρανιαΓράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ξεκινώντας να γράψω αυτό το κείμενο ένιωθα να ανοίγεται εμπρός μου ένα ρήγμα στόν χώρο και τον χρόνο.
Είδα ανθρώπους που έζησαν χιλιάδες χρόνια πρίν και άλλους που έρχονται και είναι ακόμα αγέννητοι.
Τούς είδα να περνάνε δεξιά και αριστερά από το σημείο που ήμουν εγώ.Κάτι μου ψιθύριζαν και οι φωνές τους ήταν
ανάμικτες με χρώματα.
Αυτά που άκουγα ήταν οι ανάσες των αιώνων και τα χρώματα άλλαζαν ανάλογα με την ιστορία που έφτιαχναν
οι πράξεις των ανθρώπων.
Εδώ που στέκομαι και χτυπάει η γραφίδα το λευκό χαρτί είδα να πηγάζουν εικόνες και άκουσα ήχους που έμαθα να τα λέω 
'ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
Είδα μια ένωση στεριάς και πελάγους με ψηλά βουνά και εύφορες κοιλάδες και πάνω σε αυτή την ένωση Ουρανού και Γής
ανθρώπους να δημιουργούν με πρωτοήχους την μίμηση της Φύσης.
Ηταν η εποχή που ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ συνειδητοποίησε την ΥΠΑΡΞΗ  του και έκανε τους ήχους συλλαβές και φθόγους και άνοιξε
το κουτί της Πανδώρας που ήταν ο Νούς του και διαχωρίστηκε σε Δημιουργικό και επεξεργαστικό.
Και έγινε η Μεταβολή από τον κόσμο των μορφών και των πρωτοήχων στον κόσμο τον κτιστό με θεμέλιο τον ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ
ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
Στην ΕΛΛΑΣ οι ιδέες πυροδότησαν την έκφραση των εννοιών θεμελιώνοντας τις βάσεις του πολιτισμού  όπου οι Αξίες έγιναν νόμοι 
με επικεντρό τους τον νομο της ΥΠΑΡΞΗΣ.
Εν αρχή έγινε ο ΗΧΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ με μέρη εναλασσόμενα που έγιναν λέξεις και φτιάχτηκαν δεσμοί ένωσης που δημιούργησαν την Φυλή των Ελλήνων.
Πέρασαν οι αιώνες και ο τόπος των Ελλήνων άλλαζε χρώματα .Το γαλάζιο του ουρανού και το λευκό του φωτός έγιναν κατακόκκινα από το αίμα του Γένους των Ελλήνων   που μάχονταν για τις αξίες ,τις ιδέες τους την Πατρίδα τους την ίδια και το σπουδαιότερο την Γλωσσά τους.
Σταμάτησαν να κυλούν οι στιγμές της Ιστορίας και ήρθα στο παρόν.Είδα τους συνανθρώπους μου τους Έλληνες να πασχίζουν να κρατήσουν την πατρίδα τους ανεξάρτητη και ελεύθερη επειδή άλλοι λαοί δεν δέχθηκαν να μοιράστουν εν δικαιοσύνη την αλήθεια του ΛΟΓΟΥ της ΑΡΧΗΣ  και θέλησαν να γίνουν εξουσιαστές και επικυρίαρχοι.
Εσύ πού διαβάζεις αυτούς τους παλμούς ψυχής έχεις ένα κοινό μαζί μου.
Σκέπτεσαι και διαλέγεσαι τον Λόγο τον Ελληνικό και γινόμαστε μέρη του ίδιου κώδικα που γραφτηκάν τα ιερά κείμενα του Ελληνικού πνεύματος.
Ακόμη και τώρα που η πατρίδα αλώνεται ,το Σπέρμα του Λόγου είναι επαρκές να ενώσει τις υπαρξείς μας και να πυροδοτήσει την ενθύμιση του Πρώτου Ήχου που δημιούργησε το σύμπαν.
Ισως σε παραξενεύουν τα λόγια αυτά συνανθρωπέ Έ λληνα αλλά πολύ όμορφα ο ποιητής αναφέρει
"ΣΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ"
Ο Ελληνάς προηλθέ απο την ένωση του πατέρα Λόγου και της μητέρας πατρίδας και είναι αυτά τα ιερά στοιχεία που αποτελούν τα άγια των αγίων της Φυλής μας.
Σήμερα καλούμαστε να συμπράξουμε απο καρδιάς γιατί έλαχε σε εμάς να εκινήσουμε την Ιστορία λύνοντας τον γόρδιο δεσμό των αδιεξόδων του ανθρώπου βοηθόντας αυτόν απο την θέση του τεχνοσκλάβου να  εξελιχθέι σε Οικουμενικό κατα σκεψιν ανθρωποφιλόσοφο μέσω του ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ-ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ-ΕΓΓΥΑ ΠΑΡΑ Δ'ΆΤΤΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: