ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

Πώς λειτουργεί η Αστρολογία - Ανάπτυξη της Ελεύθερης Βούλησης.
Ξεκινώντας ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε πώς περιγράφεται το Σύμπαν από τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους.
Ο Παρμενίδης μας μιλά για το Ον, το οποίο υπάρχει παντού και είναι Ακίνητο, Ανώλεθρο, χωρίς Αρχή και Τέλος, σαν κύκλος, και όλα ενυπάρχουν μέσα σε Αυτό. Το συναντάει ο "Ήρωας" όπως μας περιγράφει στο ποίημα του, όταν πηγαίνει να βρει την Θεά παρέα με 4 ηνιόχους, τις οποίες τις αφήνει σε κάποιο σημείο και προχωράει μόνος του.
Ο Ηράκλειτος από την άλλη μας μιλάει για έναν Κόσμο όπου όλα κινούνται.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΖΩΔΙΑΚΟς
Ο Πλάτων στον διάλογο Τίμαιο μας μιλά για έναν Δημιουργό που έφτιαξε τον Χρόνο, ως είδωλο, αντίγραφο του αιωνίου, επίσης έδωσε Ψυχή στα όντα του κόσμου, έδωσε όμως το ανώτερο κομμάτι της, αυτό που λέει ως Λογιστικό. Έφτιαξε και τους "νέους Θεούς" όπως τους αποκαλεί τους οποίους "έβαλε στο πόδι του" για να πλάσουν τα κατώτερα στοιχεία της Ψυχής, που είναι το Θυμοειδές και το Επιθυμητικό. Το Θυμοειδές έχει να κάνει με την ανάγκη για δόξα, για τιμές, για προβολή και αξίωση, τονώνεται το Εγώ, το Επιθυμητικό με τα πάθη και τις επιθυμίες μας. Στην συνέχεια μας αναφέρει τους νέους Θεούς ως Αστερισμούς και Πλανήτες οι οποίοι ελέγχουν το πεπρωμένο μας. Βλέπουμε εδώ λοιπόν καθαρά αναφορά στην επίδραση των πλανητών στην ζωή μας και στο πεπρωμένο μας. Ομοίως και στον Ορφικό Ύμνο των Άστρων.
Πώς όμως μπορεί να συμβαίνει αυτό;
Όλος ο Κόσμος είναι ένας ωκεανός ενέργειας όπου όλα αλληλοεπηρεάζονται . όπως λένε οι Ερμητιστές: όπως πάνω έτσι και κάτω. Το Σύμπαν είναι Γαλαξίες, που περιέχουν Αστερισμούς, οι Αστερισμοί Ηλιακά συστήματα και κάθε Ηλιακό σύστημα έχει έναν Ήλιο στο κέντρο και γύρω γύρω Πλανήτες. Κάθε Πλανήτης τώρα επηρεάζεται από ό,τι "φαίνεται" να γυρίζει γύρω από αυτόν. Δεν γυρίζει όντως γύρω από την Γη, γι αυτό μιλάμε για πλάνη, εξου και Πλανήτης.
Ας μιλήσουμε για την Γη λοιπόν στην προκειμένη. Ας υποθέσουμε οτι γεννιέται σε κάποιο σημείο της μια ζωή. Αυτόματα τυπώνεται σαν φωτογραφία ο χάρτης του ουρανού την στιγμή που γεννήθηκε, ο αστρολογικός της χάρτης δηλαδή. Ό,τι υπάρχει εκείνη την στιγμή στον ουρανό, αυτό ακριβώς βρίσκεται και μέσα στην ψυχοσύνθεσή της, στα κατώτερα στοιχεία της Ψυχής της, και ερχόμαστε και θυμόμαστε τώρα τους "νέους Θεούς" που αναφέρει ο Πλάτων στον διάλογο Τίμαιο. Το Λογιστικό κομμάτι της Ψυχής είναι του Πνεύματος και τα δύο κατώτερα είναι αυτά που έφτιαξαν οι νέοι Θεοί. Πλανήτες και Αστερισμοί. Πώς; Με τις γεωμετρικές όψεις μεταξύ τους.
Είμαστε Αστρόσκονη, παιδιά των Άστρων, όπως είναι λοιπόν ο Ουρανός έτσι είναι και τα κέντρα του εγκεφάλου μας. Λένε πως το Σύμπαν είναι ολογραφικό, πως ό,τι υπάρχει σε ένα σημείο, υπάρχει παντού. Ό,τι υπάρχει λοιπόν στον Ουρανό υπάρχει και μέσα μας. Γιατί λοιπόν ενώ είμαστε όμοιοι είμαστε συνάμα και διαφορετικοί μεταξύ μας; Διότι ο Ουρανός ποτέ δεν είναι ίδιος, συνεχώς αλλάζει (εδώ έρχεται ο Ηράκλειτος) , και τα Αρχέτυπα μέσα μας είναι πλεγμένα στον καθέναν με διαφορετικό τρόπο. Δεν θα βρεθούν ποτέ και πουθενά δύο όντα με ακριβώς ίδια Αρχέτυπα. Κάθε δευτερόλεπτο όλα αλλάζουν και τίποτα δεν είναι όπως πριν. Σε αυτό κάνει αναφορά και ο Πλούταρχος στο "περί του Ε εν Δελφοίς".
Οι αρχαίοι κατείχαν αυτήν την γνώση και την έκρυψαν με κώδικες μέσα στο Πάνθεον και στα γεγονότα της Μυθολογίας. Οι 12 Θεοί είναι τα Αρχέτυπα, τα κέντρα μας, ο τρόπος που βιώνουμε την ζωή, και τα μυθολογικά γεγονότα διαδραματίζονται όλα μέσα στην ψυχή μας, οι δε Ήρωες, Οδυσσέας, Ηρακλής, οι δοκιμασίες τους είναι το ταξίδι της Ψυχής μέσα στον Ζωδιακό. Ξεκινώντας από τον Κριό, όπου βρίσκεται ο σπόρος που ψάχνει να βρει την μήτρα (Ταύρος) για να γονιμοποιήσει και να ζήσει, φτάνοντας μέχρι και τους Ιχθύες όπου γυρίζει πίσω.
Ας περιγράψουμε τον τρόπο με τον οποίον γίνεται όλο αυτό! Είναι θέμα συχνοτήτων.. Στην μυθολογία ο Απόλλων συνδυάζει τέσσερις φαινομενικά διαφορετικές τέχνες μεταξύ τους: την τοξευτική, την ιατρική, την μαντική και την μουσική. Με την τοξευτική ρίχνει βέλη ως Ήλιος, ως φως στα σκοτάδια της ψυχής μας, με την μαντική βλέπει ενώνοντας το συνειδητό με το ασυνείδητο τις πράξεις του και ελέγχει το πεπρωμένο – πεπραγμένο του,γίνεται Κύριος του εαυτού του. Η ιατρική τώρα και η μουσική πώς δένουν... Η μουσική είναι οι συχνότητες, οι δονήσεις του Σύμπαντος. Ο,τι δήποτε πάνω στο Σύμπαν μεταφράζεται σε δονήσεις. Κάθε Ον έχει την δική του μουσική, κάθε Αστρολογικός χάρτης λοιπόν έχει την δική του συχνότητα και αυτή διαχέεται προς τα έξω. Είναι η μουσική που παίζουν οι Πλανήτες και τα Άστρα μεταξύ τους την ώρα της γέννησης του όντος, και αυτή το ακολουθεί. Όταν λοιπόν υπάρχει κάποια δυσαρμονία στην μουσική μεταξύ κάποιων συγκεκριμένων Πλανητών – Αρχετύπων, μέσα στον Αστρολογικό χάρτη, είναι η πρόκληση στον άνθρωπο να φέρει αυτούς τους Πλανήτες σε Αρμονία. Έτσι λοιπόν έρχεται και δένει και η τελευταία τέχνη του Απόλλωνος, η ιατρική. Θεραπεύεται κάποιος αλλάζοντας τις εσωτερικές του συχνότητες, έρχεται η αυτο- ίαση. Μπορεί όμως κάποιος να έχει ίαση και απο το εξωτερικό περιβάλλον, ακούγοντας σωστή “μουσική”, δηλαδή την αρμονία της φύσης, έξω από τεχνητούς χώρους, ή ακόμη και την “μουσική” κάποιου άλλου ανθρώπου, που έχει καλή συναστρία μαζί του, δηλαδή ταιριάζουν οι συχνότητές τους, και μπορεί να υπάρξει ίαση.
Ας μιλήσουμε όμως περισσότερο για την αυτό- ίαση.. Γιατί είναι γεγονός πως, αν δεν καταφέρουμε μόνοι μας να συντονίσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο με το Σύμπαν, κάποιος άλλος δύσκολα θα το κάνει για εμάς. Η σκέψη παράγει δονήσεις... δημιουργεί ύλη. Όταν κάποιος σκέφτεται δυσαρμονικά, δηλαδή είναι γεμάτος φόβους και ανεξέλεγκτα πάθη, στέλνει λάθος σήματα στο φυσικό του σώμα, με αποτέλεσμα να επέλθει πρόβλημα σε κάποιο όργανο του σώματος. Έχει ειπωθεί πως όλο αυτό λαμβάνει χώρα στο αστρικό πεδίο, εκεί στέλνονται οι πληροφορίες από κάποια δύσκολη διέλευση Πλανήτη πάνω σε Πλανήτες – κέντρα μας, ή εκεί διαδραματίζονται οι γενέθλιες όψεις μας, στέλνεται λοιπόν η πληροφορία από εκεί στον φυσικό κόσμο, στο φυσικό μας σώμα, και γίνεται το συμβάν. Κάποιες φορές το βλέπουμε να γίνεται άμεσα, με κάποια άσχημη σκέψη μας πιάνει κατευθείαν το στομάχι μας ή κάποια ενοχλητική φαγούρα. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε λοιπόν είναι να καθαρίσουμε τις σκέψεις μας... να τις κάνουμε θετικές. Δεν είναι βέβαια τόσο απλό. Πρέπει να εντοπίσουμε την αιτία των άσχημων σκέψεων, να βρούμε την ρίζα και να την μετουσιώσουμε. Σίγουρα κάποιο άσχημο γεγονός θα βρίσκεται από πίσω το οποίο δεν αλλάζει... Αλλάζει όμως ο τρόπος που εμείς το βλέπουμε. Επίσης αρκετά συχνά αγχωνόμαστε για καταστάσεις που δεν έχουν συμβεί ακόμη, προσπαθώντας να τις προλάβουμε, ζούμε δηλαδή με ανύπαρκτους φόβους. Πίσω από αυτά κρύβεται κάποια δύσκολη αστρολογική όψη την οποία και πρέπει να δουλέψουμε.
Το να δουλευτεί κάτι τέτοιο σαφώς και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί υπομονή και επιμονή, καθώς και ειλικρίνεια με τον εαυτό μας. Απαραίτητο ως πρώτο βήμα η προσπάθεια Αυτογνωσίας λοιπόν... Ποιος πραγματικά είμαι και όχι ποιος νομίζω ή θα ήθελα να είμαι. Έπειτα χρειάζεται να βλέπουμε με ήρεμο τρόπο τα όποια γεγονότα.. Να πάμε πίσω και να δούμε κάθε “κακό” που μας συνέβη, τί πραγματικά μας έφερε.. Μήπως μέσα από αυτό αναγκαστήκαμε να ΔΟΥΜΕ τον εαυτό μας κατάματα; Μήπως ήταν το έναυσμα για μια νέα ζωή, για έναν άλλο τρόπο αντιμετώπισης των καταστάσεων; Βοηθάει πολύ κάθε τι που μας συμβαίνει, να το αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και να προσπαθούμε να δούμε τι πραγματικά μας φέρνει, να μπούμε δηλαδή στο υποσυνείδητο και να μιλήσουμε με την ψυχή μας. Εκείνη γνωρίζει το ταξίδι... Από την αρχή μέχρι το τέλος. Γνωρίζει ποια λιμάνια θα συναντήσει. Εμείς είμαστε η ψυχή μας!
Αφού αναλογιστούμε αυτά και αρχίσουμε να βλέπουμε "πίσω από την κουρτίνα"και δούμε στα αρνητικά γεγονότα τα αποτελέσματα που μας έφεραν, συγχωρούμε αυτούς που μας προκάλεσαν τα αρνητικά γεγονότα γιατί τελικά καλό μας έκαναν και όταν συμβεί αυτό ανοίγει η καρδιά μας και νοιώθουμε ευγνωμοσύνη για τον Θεό και το Σύμπαν. Κατόπιν να χαλαρώσουμε και να ζούμε την κάθε στιγμή χωρίς να σκεφτόμαστε για το πώς θα πάει η κάθε κατάσταση, διότι θα έχουμε αντιληφθεί πως, αν πάει καλά, καλώς, αν δεν πάει καλά τότε κάποιος λόγος υπάρχει και κάποιο καρμικό μάθημα είναι να πάρουμε. Οπότε φεύγει το άγχος και οι στενοχώριες και ζούμε στο Τώρα.
Αφού πετύχουμε τα παραπάνω έρχεται η ώρα για πιο βαθιά Αυτογνωσία, οπότε μελετάμε τον Αστρολογικό μας Χάρτη και εστιάζουμε σε κάποια συγκεκριμένη δύσκολη όψη για κάποιο διάστημα, προσπαθώντας να την ανεβάσουμε επίπεδο. Μετά κάνουμε το ίδιο και με τις άλλες όψεις. Είναι όμως μια μακριά διαδικασία που ίσως μας πάρει μια ζωή για να την φέρουμε εις πέρας. Ίσως και να μην φτάσει καν μια ζωή. Είναι όμως ένα πολύ όμορφο ταξίδι, το ταξίδι στην Αυτογνωσία, το οποίο μας αλλάζει την ζωή και δημιουργεί ευτυχισμένους ανθρώπους.
Όλα τα παραπάνω λοιπόν εφόσον ξεκινήσουμε να τα εφαρμόζουμε, η ευτυχία μας χτυπάει την πόρτα και έρχεται για να μείνει. Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Κανένας εξωτερικός παράγοντας σιγά σιγά δεν θα επηρεάζει το εσωτερικό πανέμορφο Σύμπαν μας και ούτε θα ταράζει την ηρεμία μας. Θα είμαστε εμποτισμένοι με Αγάπη.
Η Κόλαση και ο Παράδεισος είναι εδώ.. Έγκειται στην Ελεύθερη μας Βούληση αν θα επιλέξουμε να είναι Κόλαση ή Παράδεισος ο Βίος μας εδώ.. https://www.facebook.com/prwtogenia

Δεν υπάρχουν σχόλια: