arxigramma-Etonνα ακόμη επιχείρημα εναντίον του Γ’ ΠΠ, είναι αυτό με τη «σκεπτομορφή». Επίτηδες δεν το ανέφερα, διότι πρώτον δεν είναι συνηθισμένο. Δεν θα το ακούσεις από πολλούς. (Χρειάζεται οπωσδήποτε αρκετή εμπειρία στον χώρο του Παράξενου, ώστε να φτάσεις να έχεις γνώσεις γιά σκεπτομορφές.) Καί δεύτερον, θεματολογικώς τοποθετείται παρακάτω στο κείμενο. Είχα σκοπό να το παραθέσω αργότερα, αλλά με πρόλαβε αναγνώστης στα σχόλια – άρα, κατά κάποιο τρόπο αναγκάζομαι να το αναλύσω εδώ.
Περίπου λέει τα εξής: πως, όταν κάποιος βάλει κάτι στο μυαλό του, σ’ έναν χώρο κάπου στο Σύμπαν (στον αιθέρα; στον κόσμο των ιδεών;…) σχηματίζεται ένα είδος φαντάσματος (ειδώλου, αν θέλετε), που ονομάζεται «σκεπτομορφή». Αυτή, τώρα, φέρεται ως κανονικό όν. Μεγαλώνει, μικραίνει, τρέφεται, ατονεί, ζεί, πεθαίνει. Άρα, εάν πρόκειται γιά σκεπτομορφές-τέρατα (πχ πολύνεκρους πολέμους), καλά θα κάνουμε εμείς να μην τις ενισχύουμε με τις δικές μας σκέψεις, διότι γιγαντώνονται. Καί στο τέλος περνάνε στη σφαίρα του πραγματικού, με τραγικές συνέπειες. Κοντολογίς, οι σκέψεις μας πράγματι γίνονται πράξεις.
Βάλε, τώρα, κι όλες αυτές τις πρόσφατες συζητήσεις (σχετικών κι ασχέτων) περί Μάτριξ ως φυλακής, με τις οποίες γέμισε η «μπλογκόσφαιρα» (τουλάχιστον η εγχώρια), κι ήρθε το γλυκό κι έδεσε.
Άρα (μας συνοψίζει το επιχείρημα), εάν ενισχύουμε την ιδέα του Γ’ ΠΠ (προς μέγιστη χαρά του Μάτριξ κι όσων το φτιάξανε καί το διατηρούν), τότε θα την κάνουμε πραγματικότητα, καί το κρίμα/κάρμα στο λαιμό μας. (Καί τα λοιπά.)
Απαντώ:
Αυτή τη σκεπτομορφή δεν τη δημιουργήσαμε εμείς οι Έλληνες. Ούτε τη γιγαντώσαμε. Ήταν ήδη δημιουργημένη καί ήδη γιγαντωμένη από άλλους, κι επιπλέον δεν μπορεί ένας ελάχιστος πληθυσμός συνειδητοποιημένων Ελλήνων -μέσα στην ανθρωπότητα των εφτάμιση δίς– να κατηγορείται ότι προσπαθεί να γιγαντώσει ένα ήδη τεράστιο θηρίο. (Προς το παρόν, μόνον ο Μάρκο ντεΣάντ με τους «Σπαρτιάτες» του κι η αφεντιά μου λέμε αμήν καί πότε να ξεκινήσει ο Γ’ ΠΠ, καί να γίνουν όλα όπα!) Είναι σα να έχεις ένα σακκουλάκι με φυστίκια, καί να προσπαθείς να χορτάσεις μ’ αυτό μιά ολόκληρη αγέλη ελεφάντων.
Φυσικά καί είναι παράλογο, βλακώδες, αδύνατον. Φυσικά καί δεν έχουμε ευθύνη, πολλώι δε μάλλον ενοχές.
(Ας μην ξεχνάμε, όλες αυτές οι κουβέντες περί κάρμα κτλ κάπου στο βάθος τους κρύβουν καί τη δημιουργία ενοχών. Τί προπαγάνδα θα ήταν, άλλως τε, αν δεν είχε κρυμμένα όπλα ψυχολογικού πολέμου; Γι’ αυτό σας προέτρεψα κατ’ επανάληψη να κλείσετε τον διακόπτη του οίκτου σας. Αλλοιώς, θα σας κάνουν ΠΟΛΥ κορόϊδο μερικές λέξεις καί φράσεις, που βλέπετε γραμμένες στις οθόνες σας. Γιά σκεφθείτε το!… Ο δόκτωρ Χάννιμπαλ Λέκτερ -που, με όσα έλεγε, έκανε ανθρώπους ν’ αυτοκτονούν- μπορεί να είναι φανταστικό πρόσωπο, αλλά οι τεχνικές του είναι πραγματικές. Καί …επεξεργασμένες εδώ καί δεκαετίες απ’ τις «υπερεσίες».)
Καί, γιά να κλείσουμε με τα βλακώδη επιχειρήματα ότι δεν μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε ένα θηρίο, άρα δεν πρέπει κατ’ αρχήν να τ’ αφήσουμε να γίνει θηρίο, απαντώ πως, όσοι τα επικαλούνται, δεν έχουν ιδέα από πολεμικές τέχνες. (Κι αν ποτέ μπήκαν σε κανένα γυμναστήριο, ήταν γιά να τους ρίχνουν ξύλο οι υπόλοιποι ασκούμενοι.) Οι πολεμικές τέχνες βγήκαν γιά να καθαρίζει κι ο αδύναμος. Αλλοιώς, …δεν θα έβγαιναν. Θα τρώγαμε όλοι πενήντα κιλά φαγητό ημερησίως, να γίνουμε σαν τους παλαιστές του Σούμο γιά να επιβιώσουμε.
Στο κάτω-κάτω, στον πλανήτη δεν επεβίωσαν οι δεινόσαυροι.
Ούτε από πολεμικές τέχνες έχουν ιδέα αυτοί οι λεβέντες, ούτε από πόλεμο.
Η ανάλυση των …πολεμικών τεχνών, παρακάτω. Ως τότε, να προσθέσω πως όλες αυτές οι ιστορίες με τις «σκεπτομορφές» θυμίζουν -απ’ την ανάποδη- εκείνους τους απίθανους «ομαδικούς διαλογισμούς γιά την Ελλάδα». Δεν …παραλείψαμε να τους βάλουμε μπρος καί δαύτους, αλλά δείτε πού καταντήσαμε ως χώρα. Μη σταματάτε ούτε στιγμή να το βλέπετε.
Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Νομίζω.

Τί ακριβώς περιμένουν, όσοι σπρώχνουν με νύχια καί με δόντια την έλευση του Γ’ ΠΠ; Κατ’ αρχήν, να τις πάμε …ιεραρχικώς τις ερωτήσεις: ποιοί είν’ αυτοί;
Η απάντηση είναι εύκολη. Από τους σημερινούς «γίγαντες του Ιάσονα», οι Ρώσσοι καί οι Κινέζοι τον επιθυμούν μεν, αλλά δεν βιάζονται καθόλου δε. Γιά πολλούς λόγους. Θες επειδή θέλουν να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι αυτοί, θες επειδή τα οπλικά τους συστήματα δεν είναι 100% έτοιμα, θες επειδή έχουν άλλα, δικά τους παράλληλα σχέδια, τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν πρώτα; Πάντως, δεν θα τον ξεκινήσουν αυτοί.
Άλλες χώρες, αξιοσημείωτης πυρηνικής ισχύος (πχ Ινδία, Πακιστάν, Οξαποδουήλ, Αγγλία, Γαλλία), ή μη πυρηνικής ισχύος (Γερμανία, Τουρκία – αν καί γιά την τελευταία παίζεται), έχουν χίλιους δυό λόγους (πχ σοβαρώτατη εδαφική μείωση της επικράτειάς τους) να φοβούνται την «επόμενη μέρα». Άρα, δεν το προχωράνε το πράγμα προς πολεμική σύγκρουση.
Άρα, μας μένουν οι ηπαπάρα με τους Χαζαροβραίους που τις διευθύνουν.
Ακριβώς οι ηπαπάρα είναι, που όχι μόνον επισπεύδουν την έλευση του Γ’ ΠΠ, αλλά κάνουν κι όσα προτείνω εγώ: τσιγκλάνε τους μελλοντικούς τους αντιπάλους, ώστε να τους πετάξουν εκτός ισορροπίας. Αρα, να ξεκινήσει το «παιχνίδι» να παίζεται καθαρά με τους όρους ηπαπάρα-Χαζαροβραίων.
Λοιπόν, τί ακριβώς επιδιώκει το πολεμόχαρο μπουλούκι ηπαπαραίων-Χαζαροβραίων;

Εδώ έρχονται διάφορες «προσγειωμένες» απαντήσεις, όπως πχ οι βασιζόμενες στην Οικονομία. «- Χρωστάνε παντού, καί θέλουν να σβήσουν τα φέσια!», λένε διάφοροι «σοβαροί αναλυτές». Κάπως, όπως ο Φίλιππος Δ’ της Γαλλίας (ο «Ωραίος») μπουζούριασε τους Ναΐτες, στους οποίους χρώσταγε αγρίως.
Κρατάμε την κεντρική ιδέα: σβήσιμο χρεών, κι επιβολή του δολλαρίου ως παγκοσμίου νομίσματος. Σωστό, δε λέω. Ακόμη κι εγώ, αν ήμουνα στη θέση του λουστράκου, τα ίδια θά ‘κανα.
Άλλοι, πάλι, «συνομωσιολόγοι» αυτοί, κανοναρχούν άλλα: «- Ποιά Οικονομία, καί τρίχες! Ξυπνάτε!», μας λένε. «Η παγκόσμια κυριαρχία τους ενδιαφέρει, καί η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού!»
Συμφωνώ …εν μέρει. Διότι οι λεβέντες παραβλέπουν το ότι παγκόσμια κυριαρχία ίσον πιθανότατο παγκόσμιο αντάρτικο. Δηλαδή, πιθανός παγκόσμιος διαρκής μπελάς γιά τους «κυριάρχους». Άρα, ποιά «παγκόσμια κυριαρχία» σε τελική ανάλυση; (Αν καί η βασική σκέψη είναι σωστή.)
Τότε, τί;
Θα σας το πω εγώ. Είν’ αυτό το τέρας, που πετάγεται από τα βάθη των αιώνων: η ΑΠΟΛΥΤΗ κυριαρχία επί των ανθρώπων, που είχε καταφέρει η μαύρη Ατλάντεια κλίκα λίγο προ του 9,600 πΧ. Κι επειδή ακόμη σήμερα δεν …(ξανα)προόδευσε τόσο πολύ η «επιστήμη», ώστε -όπως τότε- να βάζει τηλεπαθητικά δεσμά στα μυαλά (θα σας τ’ αφηγηθώ άλλη φορά αυτά…), τότε οι της «Νέας Ατλαντίδος» επιδιώκουν το αμέσως επόμενο καλύτερο: να «ξεπλύνουν» τα μυαλά όλων παγκοσμίως με την προπαγάνδα τους.
Κι η κορυφή της προπαγάνδας είναι η θρησκεία.
Μ’ άλλα λόγια, στο τρίπτυχο των επιδιώξεων της «Νέας Ατλαντίδος» (που σίγουρα κάπου τό ‘χετε δεί), «Μιά κυβέρνηση, ένα νόμισμα, μιά θρησκεία», το σημαντικώτερο είναι το τελευταίο: η μία θρησκεία (του Κρόνου). Η επίτευξη του τρίτου σκέλους ενέχει τα 990 στα χίλια της προσπάθειας, καί τα δύο πρώτα σκέλη μοιράζονται το υπόλοιπο 10 στα χίλια.
Ακριβώς γιά να διευκολυνθούν αυτά τα μαλακισμένα σχέδια μερικών-μερικών, σπρώχνεται παντί τρόπωι (καί …«παιντί τρόπωι» :-) – ο βλάξ ο ΓΑΠ θέλει …παγκόσμια κυβέρνηση, το χρυσό μου!) η επερχόμενη τρομερή ανθρωποσφαγή του Γ’ ΠΠ. Διότι, με τα λόγια καί τα χάδια καί τις υποσχέσεις, κανείς δεν θα πάει να περιτμηθεί. (Γιά παράδειγμα, βάλε αναγνώστη μου στα ψαχτήρια τη φράση «mass African circumcision», να δεις τί χαμός γίνεται υπέρ αυτής της βαρβαρότητας – καί τα λέμε μετά αν είναι ή όχι σημαντική γι’ «αυτούς» η προώθηση της κρόνιας «πανθρησκείας».)

Λοιπόν, τί θέλω εγώ, ο τρελλός κι επιδιώκω (μαζί με τους εγκληματίες των ηπαπάρα) το να ξεκινήσει το μπάχαλο; Τι θα κερδίσω; Τί θα κερδίσει η Ελλάδα, αν ο πόλεμος έρθει – καί μάλιστα γρήγορα; Τί θα κερδίσουμε όλοι, αν υλοποιηθούν αυτά τα βρωμερά σχέδια;
Πρώτον, αν είναι να συμμετάσχουμε στον πόλεμο (εκόντες, ή άκοντες), δεν θα μας ρωτήσουν. Στην παρούσα ιστορική φάση της, η Ελλάδα είναι πολύ μικρή, γιά να την πάρουν οι σημερινοί «γίγαντες του Ιάσονα» στα σοβαρά. Άλλως τε, η μελέτη μονάχα των δύο προηγουμένων ΠΠ, μονάχα της Ιστορίας του 20ου αιώνα, δείχνει πως μας έμπλεξαν, χωρίς να μας ρωτήσουν. Ακόμη καί τότε, που οι συσχετισμοί δυνάμεων ήταν σαφώς καλύτεροι υπέρ μας. (Πριν τον Β’ ΠΠ φτιάχναμε τη δική μας πυρίτιδα καί τα δικά μας βλήματα – αν αυτό σας λέει κάτι. Σήμερα, πάμε να …καταργήσουμε ολοσχερώς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας – αν κι αυτό σας λέει κάτι.)
  • Στον Α’ ΠΠ, οι μεν Γερμανοί με τους Βουλγάρους μπουκάρανε στην Ελλάδα καί κάνανε τα δικά τους, χωρίς κάν να είμαστε εμπόλεμοι. Οι δε «Σύμμαχοι» επέβαλαν τον διχασμό της επικράτειας, καί βομβάρδισαν τον Πειραιά καί την Αθήνα.
  • Στον Β’ ΠΠ μας έμπλεξαν τόσο ο Μουσσολίνι, όσο κι οι άγγλοι. Κι όταν μας πάτησαν από κάτω οι βρωμογερμανοί, οι βρωμοάγγλοι δεν άφησαν τον Ερυθρό Σταυρό να φέρει τρόφιμα στην Ελλάδα τον φοβερό χειμώνα του 1941.
Άρα, ούτε τώρα πρόκειται να μας ρωτήσουν, αν θέλουμε συμμετοχή καί στον Γ’ ΠΠ ή όχι. Επομένως, γιατί να μην κάνουμε ό,τι κάνουμε (συμμετοχή ή όχι) με τους δικούς μας όρους, κι όχι με τους -υπό καθεστώς ανάγκης κι εκβιασμών- δικούς τους;

Δεύτερον, θα τελειώσει η παρούσα νοσηρή κατάσταση. Με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο.
Έτσι κι αλλοιώς, η Ελλάδα, όπως είναι τώρα, δεν έχει τίποτε να χάσει. Τί να χάσουμε, δηλαδή; Τις αυτοκτονίες, την πείνα, τους φόρους, ή την απελπισία;
Καί τρίτον…
…Αγάαααπες μου!…
Ποιός σας βεβαίωσε πως το αποτέλεσμα του Γ’ ΠΠ είναι σίγουρο;
(συνεχίζεται