ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

ΦΟΡΚΥΣ-ΚΡΥΦΟΣ..ΕΝΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΜΥΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

Γράφει ο Διονύσης Χρυσάφης
Ένας Κεφαλονίτικος Θεός και η Τελική Μύηση του Οδυσσέα.
......από τη Γη και τον Ουρανό γεννήθηκαν ο Ωκεανός και η Τηθύς, κι απ' αυτούς ο Φόρκυς, ο Κρόνος, η Ρέα και αρκετοί άλλοι μαζί τους' κι ότι από τον Κρόνο και τη Ρέα γεννήθηκαν ο Δίας και η Ήρα και όλοι εκείνοι τους οποίους θεωρούμε αδελφούς και απογόνους τους......
Τίμαιος Πλάτωνος (40-41)
Ο Πλάτων στην Κοσμογονία του αναφέρει σειρά Θεών,ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζουν οι Ιδέες,τα Στοιχεία και οι Αστέρες.Στην αναφορά παραπάνω προσεγγίζει τον Όμηρο,τον παλαιότερο Έλληνα ποιητή που έκανε κοσμογονία.Εκεί αναφέρει και 3 θαλάσσιες θεότητες,τον Ωκεανό ως κατοικία του Νου την Τηθύ ως αρχική Πηγή του Νου και τον σχετικά άγνωστο θεό..τον Φόρκυ,αδελφό του Νηρέα,μιας άλλης υδάτινης θεότητας που παραπέμπει στον Ρέοντα-Νου (Νέει-Ρέει).Ο Νηρεύς παντρεύεται τη Δωρίδα και γεννά μια άλλη μεγάλη θεά τη Γαλήνη!
Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν σε τεχνική ησυχασμού του Νου,που ρέει ακατάπαυστα (Νηρεύς) και γεννά Σκέψεις (ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ=1216=Ο ΩΚΕΑΝΟΣ).Ο σκοπός του Μύστη είναι η σιωπή του νου με την καταλαγή των σκέψεων μέχρι να μηδενιστούν ,γιατί μόλις οι σκέψεις γίνουν
 ΜΗΔΕΝ=107=Η ΠΗΓΗ  φτάνουμε στην Τηθύ την πρώτη Πηγή ,απόπου ρέουν οι έννοιες οι οποίες δείξαμε ότι είναι:
ΑΠΑΤΗ=390=ΕΝΝΟΙΕΣ και ΕΙΝΑΙ=466=ΣΤΥΞ.Δηλ η μαύρη πηγή που συμπίπτει με την τιτανίδα Τηθύς.Το δώρο λοιπόν που προκύπτει από τον ησυχασμό του νου είναι η Γαλήνη,το αιώνιο αυτό αίσθημα που συμπίπτει με την αρχή των πάντων,ως :
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΗΝΕΜΙΑ(ΗΡΕΜΙΑ)=1063=Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗ=ΑΛΗΘΕΣ ΕΓΩ=ΑΠΟΛΛΩΝ
Δηλ.το Απλό ΟΝ ή το σημείο απ'όπου ξεκινά ο χορός των σκέψεων: 
(ΧΟΡΟΣ ΕΣΤΙ=1061=ΑΠΟΛΩΝ)
Έτσι με το Απλό Ον το ΕΙΜΑΙ σκέτο φτάνουμε στην ΑΙΩΝΙΑ ΓΑΛΗΝΗ που ΕΣΤΙ=993=ΑΦΡΟΔΙΤΗ ..μια άλλη θεότητα-Ιδέα που αναδύεται από τον ωκεανό των σκέψεων και είναι:
Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ=1001=ΑΠΟΛΥΤΟΝ.
Μια ακόμη θαλλάσια θεότητα ήταν ο δαίμων Πρωτεύς της Αιγύπτου ο οποίος μεταμορφώνεται σε ότι ήθελε ξεγελώντας τον κυνηγό του.Οι ορφικοί εντόπισαν σε αυτόν την prima materia.Δηλ.απλά την ύλη..την μητέρα των πάντων.
Όμως ας ρίξουμε και μια ματιά στον Απόστολο Παύλο τι κήρυξε στους Αρχαίους Αθηναίους :
" Διότι καθὼς περνοῦσα καὶ ἐκύτταζα τὰ ἱερά σας, εὑρῆκα καὶ ἕνα βωμόν, εἰς τὸν ὁποῖον ὑπῆρχε ἐπιγραφὴ, «Εἰς τὸν ἄγνωστον Θεόν». Αὐτὸν λοιπὸν ποὺ λατρεύετε, χωρὶς νὰ τὸν ξέρετε, αὐτὸν ἐγὼ σᾶς κηρύττω". 
Βέβαια 400 χρόνια πρίν, τον είχε ήδη κηρύξει τον Άγνωστο Θεό,ως Εαυτόν,ο Σωκράτης και τον καταδίκασαν σε θάνατο.Αυτή τη φορά οι Αθηναίοι,όμως θυμήθηκαν και αντιλήφθηκαν ότι ένα νέος Σωκράτης εμφανίστηκε και δεν έκαναν το ίδιο λάθος,αντιθέτως ,πολλοί από αυτούς  μυήθηκαν στην διδασκαλία του απόΚΡΥΦΟΥ θεού....
Κάπου εδώ λοιπόν προσεγγίσαμε τον κρυφό θεό,αυτό που στέκεται μακριά μας,αλλά τελικά είναι κοντά μας.Θα τον βρούμε μέσα στο σπήλαιο της Καρδιάς όπως περιγράφει και ο Ραμάνα Μαχάρσι.
Είναι ο ΚΡΥΦΟΣ=ΦΟΡΚΥΣ
O μύστης Οδυσσέας σε αυτό καταλήγει τελικά.Εκεί τον αφήνουν οι Φαίακες όταν φτάνει στην Ιθάκη.Πρόκειται γεωγραφικά για τον κόλπο του Φόρκυνα που αντιστοιχεί στον σημερινό κόλπο της Σάμης,πίσω από την Ιθάκη δυτικά,όπου υπάρχει και το σπήλαιο των Νυμφών για το οποίο ο Όμηρος έγραψε,ότι είχε δύο πύλες.
Τη βόρεια των θνητών και τη νότια των αθανάτων.Το σπήλαιο ,αντιστοιχεί γεωγραφικά στο σημερινό σπήλαιο της Δρογγαράτης,ένα σχετικά μεγάλο σπήλαιο για νησί με σταλακτίτες και σταλαγμίτες.Σίγουρα σε αυτό το σπήλαιο,ο Οδυσσέας εμυήθηκε στο απώτατο μυστικό.Στην αποκάλυψη του αληθινού θεού,του κρυφού θεού που βρίσκεται μέσα στον καθένα μας στο σπήλαιο της καρδιάς.Αυτό το σπήλαιο συμβολίζει τον ΦΟΡΚΥ-ΚΡΥΦΟ την Αρχή των Πάντων που είναι ΠΑΝΤΟΥ=901=ΙΑΚΧΟΣ ως Πανταχού Παρών και τα Πάντα Πληρών.
Και απ'αυτόν ξεκινούν οι δύο πύλες του σπηλαίου.Η Βόρεια ,θνητή ως Γιν-Τίγρης στην Ταοιστική Γιόγκα,ή αρσενική-ενεργής και η Νότια των Αθανάτων ως Γιανγκ-Δράκος,θηλυκή αθάνατη.
Με μια άλλη μορφή τους περιγράψαμε στην Ελένη με τους Διόσκουρους ως Θνητός Κάστωρ και Αθάνατος Πολυδεύκης.Απ'αυτές ακολουθούν οι τρείς γκούνας ή τρείς ιδιότητες της ύλης ως αρμονία(sattva),κίνηση-δράση(raja) και αδράνεια-παύση(tamas).Eίναι οι Φορκίδες κόρες του Κρυφού Θεού,ως οι τρείς Γραίες που θα συναντήσει αργότερα ο μύστης Περσεύς.Συμβολίζονται και με το 666=ΙΑΠΕΤΟΣ γιατί πρέπει να πεταχτεί το ΙΩ-ΕΓΩ από τον μύστη,ώστε να προσεγγίσει τον Θεό ΚΡΥΦΟ-ΦΟΡΚΥ.
Όπως παρατηρούμε όλη η Οδύσσεια είναι τελικά ένα ταξίδι μύησης του Οδυσσέα-Ατομικού Νου μέσα στη θάλασσα των παθών και από ζωή σε ζωή ή από νησί σε νησί μέχρι να φτάσει στην τελική πηγή την Ιθάκη.Εκεί θα λάβει την τελευταία μύηση του κρυφού θεού,και θα ξαναδεί την χαμένη Πηνελόπη,το ΟΛΟΝ ως Συμπαντική πια Συνείδηση μακριά από διάκριση-επιθυμία και ατομικότητα.
Μια σημαντική στιγμή στη διαδικασία μύησης του Οδυσσέα,είναι η επαφή του με την τεράστια εκείνη δύναμη που αναδύεται στον διαλογισμό και συμβολίζεται με τον κύκλωπα Πολύφημο.Αυτή η δύναμη του προσφέρει την ικανότητα της ενόρασης ως Τρίτο Μάτι στον μονόφθαλμο Πολύφημο.
Όμως είναι δύναμη που πρέπει να απορριφθεί,όπως και οι άλλες sintis( δυνάμεις) για να φτάσει ο μύστης Οδυσσέας στον τελικό στόχο του.Στον Φορκυ και την Πηνελόπη.Γι'αυτό τυφλώνει τον Πολύφημο,απορρίπτει δηλαδή τις υπερφυσικές δυνάμεις και φωνάζει παντού ότι είναι ο ΟΥΤΙΣ δηλαδή Εκείνος,ο Ευατός,το ΑΠΟΛΥΤΟΝ=1001=ΟΥΤΙΣ ΕΣΤΙ!Αυτή είναι τεχνική διαλογισμού με την επανάληψη του ονόματος του Θεού(mantra) ως το "Κύριε Ελέησον Με τον Αμαρτωλόν".
Είναι mantra ως το Εκείνος Είμαι (ΟΥΤΙΣ ΕΣΤΙ) ,ώστε να ησυχάσει ο νους και να φτάσει στον τελικό στόχο του Απόκρυφου-Άρρητου Θεού.Του Θεού Φόρκυ που χιλιάδες χρόνια πριν γνώριζαν οι Αιολείς πρόγονοι μας και πέρασε ο Όμηρος στο έπος της Οδύσσειας,το Ιερό Βιβλίο των Γραικών.
Γι'αυτό θα επαναλάβουμε ότι τιμωρήθηκε με Τύφλωση από το Ιωνικό-κυρίαρχο τότε ιερατείο.
Τελειώνοντας,να πούμε ότι γεωγραφικά,το σπήλαιο του Φόρκυνος είναι το σπήλαιο της Δρογγαράτης,έξω από την Σάμη απ'οπου ξεκίνησε ο αργοναύτης Αγγαίος να ιδρύσει αποικία στην Σάμο,ανατολικά της Ελλάδας,Από τη Σάμο ως γνωστόν κατάγεται ο Μέγιστος Μύστης και ιδρυτής των Τεκτονικών Σχολών της Δύσης,ο Πυθαγόρας.
Επίσης ιστορικά και γεωγραφικά το βασίλειο του Οδυσσέα περιελάμβανε τα νησιά της Κεφαλονιάς,Ιθάκης,Ζακύνθου,Λευκάδας και τη ΒΔ Πελοπόννησο μαζί με τα μικρότερα νησιά του Καστού,Κάλαμου,Μεγανησίου και Εχινάδων.Το παλάτι του είναι ολοφάνερο,ότι θα το έφτιαχνε όσο πιο απλό και λιτό μπορούσε ,στην πιο άγονη και φτωχή περιοχή του βασιλείου του.
Άρα ορθά υποστηρίζεται ότι βρίσκεται στη σημερινή βόρεια Ιθάκη,όπου ανακαλύφθηκαν και ερείπια του, από την αρχαιολογική υπηρεσία των Ιωαννίνων (ζεύγος Παπαδόπουλου).
Ο Μύστης Οδυσσέας είχε μάθει καλά τι είναι η Ιθάκη και γνώριζε την Απλότητα και Λιτότητα ως Αρχή των Πάντων.Ήξερε τι ήταν ο Κρυφός Θεός ο πρόγονος του ο ΦΟΡΚΥΣ και ήξερε τι σημαίνει να είσαι Παιδί Θεού.
Ο Οδυσσέας έζησε και πέθανε σχεδόν σαν ζητιάνος γιατί έμαθε στη ζωή από τους δάσκαλους του ότι δεν είναι ,ο ίδιος,το σώμα και ο νους,αλλά κάτι αιώνιο και παντοτινό που ουδέποτε γεννήθηκε και ποτέ δε θα πεθάνει.Ήξερε και βίωσε τον Εαυτό του ως Αληθινό Θεό,καθοδηγούμενος από τη Θεά της Σοφίας,την Αθηνά και νικώντας τον Θεό των Παθών τον Σείστη Ποσειδώνα.Έτσι νίκησε κάθε πάθος και αποκάλυψε μέσα του τον ,Άγνωστο Θεό,τον Απόκρυφο Θεό,τον Πατέρα και Ποιητή των Πάντων,ως τον ίδιο τον Εαυτό του.
Τον Θεό ΚΡΥΦΟ=ΦΟΡΚΥ.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: