ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...



Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.......Η 4Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΝΙΑ

Γράφει η Σοφια Πάνου
Ο χώρος και ο χρόνος του Νεύτωνα
Ο νευτώνειος χρόνος ήταν διαχωρισμένος από τον χώρο, σα ν' αποτελούσε μια σιδηροδρομική γραμμή η οποία εκτιενόταν επ' άπειρον και προς τις δύο κατευθύνσεις της.

Όταν θέλουμε να ορίσουμε ένα δυναμικό σχήμα, οι τρείς γνωστές μας χωρικές διαστάσεΙς - μήκος, πλάτος, ύψος, δεν είναι αρκετές. Ένα δυναμικό σχήμα εξελίσσεται στον χρόνο. Χρειαζόμαστε λοιπόν και μία τέταρτη, χρονική, η οποία θα περιγράφει την εξέλιξη του σχήματος στον χρόνο.
Τι είναι ο χρόνος ; Κανείς δεν μπορεί στην πραγματικότητα να το πει. Ο Charles Lamp, συγγραφέας του 19ου αιώνα, είχε γράψει : " Τίποτε δεν θεωρώ μεγαλύτερο αίνιγμα από τον χρόνο και τον χώρο. Εντούτοις, τίποτε δεν με απασχολεί λιγότερο από τον χρόνο και το χώρο, επειδή ποτέ δεν τα σκέφτομαι. " Οι περισσότεροι από μας δεν ανησυχούμε για τον χρόνο και τον χώρο τον περισσότερο καιρό, ότι κι αν σημαίνει αυτό, όμως όλοι μερικές φορές αναρωτιόμαστε τι είναι ο χρόνος, πως ξεκίνησε και που μας οδηγεί.
Το 1687, ο Ισαάκ Νεύτων παρουσίασε το πρώτο μαθηματικό μοντέλο για τον χρόνο και τον χρόνο στο έργο του " Philosophiae Naturalis Principia Matematica " ( Μαθηματικές αρχές της φυσικής φιλοσοφίας ).
Στο μοντέλο του, ο χρόνος και ο χώρος συνιστούσαν ένα υπόβαθρο όπου διαδραματιζόταν τα γεγονότα, το οποίο όμως δεν επηρεαζόταν από αυτά. Ο χώρος ήταν διαχωρισμένος από το χώρο και θεωρούνταν ως μία ανεξάρτητη γραμμή, κάτι σαν σιδηροδρομική γραμμή, η οποία εκτεινόταν επ' άπειρον και προς τις δύο κατευθύνσεις της ( πάνω ). Θεωρούνταν επίσης παντοτινός, υπό την έννοια ότι είχε υπάρξει από πάντα και θα υπήρχε για πάντα.
.Ο χώρος και ο χρόνος του Αϊνστάιν
Η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, η οποία βρίσκεται σε συμφωνία με τ' αποτελέσματα μεγάλου πλήθους πειραμάτων, καταδεικνύει ότι ο χώρος και ο χρόνος είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι. Ο χώρος δεν μπορεί να καμπυλωθεί χωρίς να εμπλακεί σ' αυτό ο χρόνος. Άρα, ο χρόνος έχει σχήμα. Φαίνεται, ωστόσο, ότι ο χρόνος ρέει προς μία μόνο κατεύθυνση - όπως οι ατμομηχανές της εικόνας.

Το 1915, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν πρότεινε ένα εντελώς νέο μαθηματικό μοντέλο για τον χώρο και τον χρόνο : τη γενική θεωρία της σχετικότητας.

Η γενική θεωρία της σχετικότητας συνδυάζει τη διάσταση του χρόνου με τις τρείς διαστάσεις του χώρου για να σχηματίσει τον επονομαζόμενο χωροχρόνο ( πάνω ). Το φαινόμενο της βαρύτητας ενσωματώνεται στη θεωρία μέσω της θεώρησης ότι η κατανομή ύλης και ενέργειας ατο Σύμπαν στρεβλώνει το χωροχρόνο με αποτέλεσμα αυτός να μην είναι επίπεδος. Τα αντικείμενα μέσα στον χωροχρόνο τείνουν να κινηθούν κατά μήκος ευθείων γραμμών, επειδή όμως αυτός είναι καμπυλωμένος, οι διαδρομές τους εμφανίζονται κυρτωμένες. Μέσα στο χωροχρόνο, τα αντικείμενα κινούνται σαν να επηρεάζονται από ένα βαρυτικό πεδίο.

Η γενική σχετικότητα επιβεβαιώθηκε με θεαματικό τρόπο το 1919, όταν μια βρετανική αποστολή στη δυτική Αφρική παρατήρησε, κατά τη διάρκεια κάποιοας έκλειψης, μια μικρή κύρτωση των φωτεινών ακτίνων που διερχόταν κοντά από τον Ήλιο. Η εν λόγω παρατήρηση αποτελούσε σαφή ένδειξη ότι ο χώρος και ο χρόνος είναι στρεβλωμένοι - ιδέα που πυροδότησε τη μεγαλύτερη αλλαγή στην αντίληψή μας για το Σύμπαν το οποίο ενοικούμε από την εποχή που ο Ευκλείδης συνέγραψε τα Στοιχεία, γύρω στο 300π. Χ.




Το τηλεσκόπιο Hooker

Το τηλεσκόπιο Hooker, με κάτοπτρο διαμέτρου 2.56 μέτρων, το οποίο βρίσκεται στο αστεροσκοπείο του Όρους Ουϊλσον, στην Καλιφόρνια.

Η γενική θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν μετέτρεψε τον χώρο και τον χρόνο από παθητικό υπόβαθρο στο οποίο λάμβαναν χώρα τα γεγονότα σε ενεργούς μετόχους της δυναμικής του Σύμπαντος. Αυτό φώτισε ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο παραμένει στην πρώτη γραμμή της φυσικής του 21ου αιώνα.


Το Σύμπαν είναι γεμάτο με ύλη, και η ύλη στρεβλώνει τον χωροχρόνο έτσι ώστε τα σώματα να πλησιάζουν το ένα το άλλο. Ο Αϊνστάιν βρήκε ότι οι λύσεις στις εξισώσεις του δεν περιέγραφαν ένα στατικό κι αμετάβλητο Σύμπαν : καταδείκνυαν αντίθετα ότι ο χρόνος, άρα και το ίδιο το Σύμπαν, έπρεπε να είχαν μια ελάχιστη ή μέγιστη τιμή, με άλλα λόγια μια αρχή ή ένα τέλος. Αντί όμως ν' απορρίψει αυτό το παντοτινό σύμπαν - για την ύπαρξη του οποίου η πεποίθηση τόσο του ιδίου όσο και των περισσότερων ήταν πολύ ισχυρή, - τροποποίησε τις εξισώσεις προσθέτοντας έναν όρο τον οποίο ονόμασε κοσμολογική σταθερά. Ο όρος αυτός στρέβλωνε το χωροχρόνο κατά την αντίθετη έννοια, έτσι ώστε τα σώματα ν' απομακρύνονται μεταξύ τους. Η απωστική δράση της κοσμολογικής σταθεράς μπορούσε να εξισορροπήσει την ελκτική δράση της ύλης, επιτρέποντας κατ' αυτόν τον τρόπο, μια στατική λύση για το Σύμπαν.

Το γεγονός αποτέλεσε μία από τις χαμένες μεγάλες ευκαιρίες της θεωρητικής φυσικής. Αν ο Αϊνστάιν είχε μείνει πιστός στις αρχικές εξισώσεις του, θα μπορούσε να είχε προβλέψει ότι το Σύμπαν θα πρέπει είτε να διαστέλλεται είτε να συστέλλεται. Όπως είχαν τα πράγματα, η προοπτική ενός χρονοεξαρτώμενου Σύμπαντος δεν λαμβανόταν σοβαρά υπόψη μέχρις ότου, κατά τη δεκαετία του 1920, πραγματοποιήθηκαν παρατηρήσεις από το διαμέτρου 2.56 μ. τηλεσκόπιο του Όρους Ουϊλσον.
Η διαστολή του σύμπαντος

Παρατηρήσεις των γαλαξιών υποδεικνύουν ότι το σύμπαν διαστέλλετσι : η απόσταση μεταξύ δύο σχεδόν οποιωνδήποτε γαλαξιών διαρκώς αυξάνει.

Οι παρατηρήσεις αυτές αποκάλυψαν ότι όσο μακρύτερα βρίσκονται οι άλλοι γαλαξίες από εμάς τόσο ταχύτερα απομακρύνονται. Το Σύμπαν διαστέλλεται με τέτοιον τρόπο ώστε η απόσταση μεταξύ των δύο οποιονδήποτε γαλαξιών ν' αυξάνεται σταθερά με τον χρόνο ( πάνω ). Αυτή η ανακάλυψη ήρε την ανάγκη για μιά κοσμολογική σταθερά η οποία να επιτρέπει την ύπαρξη στατικής λύσης για το Σύμπαν. Ο Αϊνστάιν χαρακτήρισε αργότερα την κοσμολογική σταθερά ως το μεγαλύτερο σφάλμα της ζωής του. Ωστόσο, σήμερα διαφαίνεται ότι η επιλογή του μάλλον δεν ήταν εντελώς λανθασμένη : πρόσφατες παρατηρήσεις, οι οποίες όμως θ' αποτελέσουν θέμα μιας άλλης ενότητας, υποδεικνύουν ότι ενδεχομένως υπάρχει όντως μια μικρή κοσμολογική σταθερά.

Παρότι από την εποχή του Αϊνστάιν μέχρι σήμερα έχουν προστεθεί κάποια νέα στοιχεία, το μοντέλο για το χώρο και το χρόνο ουσιαστικά στηρίζεται στην γενική θεωρία της σχετικότητας. Μεγάλο πλήθος επιστημόνων αναπτύσσουν κι επαληθεύουν τις ιδέες της ριζοσπαστικής αυτής εργασίας του Αϊνστάιν. Μεταξύ αυτών κι ο Stephen Hawking, ο οποίος, στο βιβλίο του απ' όπου άντλησα τα παραπάνω στοιχεία, γράφει : " Πρόκειται για ένα επίπονο έργο και προσωπικά αισθάνομαι υπερήφανος για την δική μου μικρή συνεισφορά στο έργο αυτό."
Πηγή στοιχείων : Stephen Hawking, Το σύμπαν σ' ένα καρυδότσουφλο, Κάτοπτρο 2001. http://sp-naturalsciences.blogspot.gr/
=================
4η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΝΙΑ

Γιατί άραγε να είναι δύσκολο να προσεγγίσουμε αυτήν την διάσταση, αφού είναι το ανώτερο μέρος του δικού μας φυσικού κόσμου , που κινούμαστε , ζούμε , και δημιουργούμε? .
Ο λόγος νομίζω είναι στο ότι << γοητευόμαστε >> από την ιδέα μιας τέτοιας εμπειρίας τετραδιαστατικής , και απλά μένουμε στο να την συζητάμε και να θεωρητικολογούμε για αυτήν, ισχυροποιώντας με αυτό τον τρόπο το πιο σημαντικό μας εμπόδιο για αυτήν την…. μετάβαση.
Τον ΝΟΥ !!

Και έτσι χάνουμε πολύ χρόνο, με την ελπίδα ότι κάποτε θα βιώσουμε μια τέτοια εμπειρία.
Επίσης οι ....δανικές ιδέες και η νοητική και συναισθηματική προσκόλληση που έχουμε για τον χώρο των τριών διαστάσεων που έχουμε τοποθετημένο το φυσικό μας σώμα, δηλαδή των δογμάτων, ιδεών, αντιλήψεων, αισθησιακές προσκολλήσεις , συνήθειες και εξαρτήσεις , και ψευδαισθήσεις, δεν μας επιτρέπουν τέτοιες εμπειρίες .
Το αποτέλεσμα από τα παραπάνω είναι να μένουμε στην θεωρητικολογία, στη φαντασία και μόνο με την ….ελπίδα .
Η σύγχρονη φυσική συμφωνεί απόλυτα με την αρχαία γνώση, στο ότι όλη η ύλη, είναι ενέργεια σε διάφορες δονητικές καταστάσεις.
Τα << πράγματα >> έχουν αλλάξει,
Η ενέργεια έχει αλλάξει [ δονητικά ] τα τελευταία χρόνια, και πολλές από τις εμπειρίες που παλαιότερα θεωρούσαμε μακρινό όνειρο, μπορούν να επιτευχθούν ευκολότερα και με λιγότερη προσπάθεια , αρκεί να υπάρχει ειλικρινές ενδιαφέρον και διάθεση.

Η ενθύμηση του εαυτού μας για παράδειγμα, που χωρίς αυτήν την συνειδησιακή κατάσταση δεν μπορεί να προχωρήσει κανένας ούτε ένα μικρό βήμα σε αυτές τις εργασίες, μπορεί να επιτευχθεί….. άμεσα ! και τώρα ! .

Και εξαρτάται από εμάς τελικά, το πόσο πολύ θέλουμε να…. Είμαστε ο εαυτός μας και να ζούμε στο τώρα μας, …………. ώστε να αυτοεκπαιδευτούμε, στο να διατηρούμε αυτήν την συνειδησιακή κατάσταση .
Κανένας άγγελος, κανένας δάσκαλος, ή γκουρού, κανένα βιβλίο θρησκευτικό , καμιά φιλοσοφία , δεν μπορεί να μας κάνει συνειδητούς με εμπνευσμένα όμορφα και μυστικιστικά λόγια, μόνο να μας ενδυναμώσει μπορεί….!.
Και από εμάς πάλι εξαρτάται το τι θα κάνουμε με την ενδυνάμωση, και την πνευματική ενέργεια που λάβαμε ….

Αυτή η συνειδησιακή μας κατάσταση [ ενθύμηση του εαυτού ] είναι ο παράγοντας ο οποίος εναρμονίζει την σχέση με τον εαυτό μας, με την μητέρα γαία, και με την τρίτη διάσταση που ζούμε, και αντιλαμβανόμαστε.

Και είναι η βάση όπου πατάμε για την παραπέρα ψυχολογική και διαστασιακή μας έρευνα και εμπειρία .

Ο Τοβίας μας λέει ………… << …….ακριβώς εδώ στο τώρα …….αρχίζει εδώ! αρχίζει στο τώρα! και μην το ξεχάσετε ποτέ αυτό. δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο πεδίο, δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στους διαδρόμους της διαστατικότητας εάν δεν είστε στο τώρα ! >> απόσπασμα από τσάνελιγκ [http://www.nowdirection.gr/ ].

Η γαία θέλει να μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε την τέταρτη διάσταση.

Την δικαιούμαστε! Η τέταρτη διάσταση είναι περιοχή που δικαιωματικά μας ανήκει, όπως και οι άλλες διαστάσεις.

Ο αιθερικός κόσμος είναι το ανώτερο μέρος του φυσικού μας κόσμου , ο φιλόσοφος Πλάτων θεωρούσε τον αιθέρα σαν το πέμπτο στοιχείο της φύσεως εδώ και 2000 χρόνια .

Η γη θέλει να αλλάξει, και το κάνει!
Επιθυμεί επίσης και την δική μας παράλληλη ανάπτυξη , ώστε να επιτύχουμε μια υπαρξιακή αλλαγή όλοι μαζί σαν ανθρωπότητα, αλλά είναι απαραίτητη και η δική μας ενεργή και συνειδητή συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια, σε αυτήν την αλλαγή, ώστε αυτή η αλλαγή να γίνει όσο γίνετε πιο ομαλά .




Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες ερευνητών επιστημόνων ,[ γεωλόγων , φυσικών, από γαλλικό πανεπιστήμιο Denis Diderot], η γη επιβραδύνει εδώ και κάμποσα χρόνια την ταχύτητα περιστροφής της, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνετε το μαγνητικό πεδίο της γης.

Από την άλλη όμως αυξάνετε ο παλμός της , η δόνηση της , και ενώ μέχρι και πριν από 20 ή 30 χρόνια υπήρχε ένας σταθερός παλμός περίπου στα 7,8Hz , τα τελευταία χρόνια έχει μια αυξητική τάση, και σήμερα έχει φτάσει να υπάρχει μια δόνηση της τάξης των 9Hz και πάνω.
 

Αυτή η αλλαγή που συμβαίνει στο μαγνητικό πεδίο και στις δονήσεις της γης έχει σαν αποτέλεσμα όλα τα << παράξενα >> φαινόμενα και τα γεγονότα που βλέπουμε να συμβαίνουν και να επικρατούν στον πλανήτη μας και σε όλα τα επίπεδα .…

Δηλαδή….. παράξενα καιρικά φαινόμενα , γεωλογικά , και κλιματικά , και φυσικά αφού ο άνθρωπος είναι κάτοικος και άμεσα εξαρτώμενος από την γη, επηρεάζει και αυτόν ............σωματικά αλλά και ψυχολογικά .
Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε και κρίση...... αξιών, θρησκευτικών, πολιτικών , κοινωνικών , πολέμους , και γενικά να επικρατεί μια γενική αναταραχή παγκοσμίως, και όλα τα συστήματα που στηρίζονται οι κοινωνίες να κλονίζονται .
Αντί όμως να αναλογιστούμε τι συμβαίνει, και γιατί να συμβαίνει όλο αυτό που συμβαίνει, ρίχνουμε ακόμα ευθύνες ο ένας στον άλλον, όπως κάναμε πάντα εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Αλλά ακόμα και αυτό είναι φυσιολογικό .... διότι είναι όπως το νερό, το οποίο πρέπει να φτάσει τελικά στο όριο βρασμού του, για να μπορέσει να εξατμισθεί και να γίνει....... ατμός.

 Πίσω από όλα αυτά τα γεγονότα, υπάρχει ένα κοσμογονικό γεγονός , η γη αλλάζει συχνότητα , εξελίσσετε, και αυτό επιδρά στην ανθρωπότητα άμεσα.

Όλα τα στοιχεία της φύσης και όλα τα βασίλεια επηρεάζονται , τα αδύναμα συστήματα τα οποία επικρατούσαν έως σήμερα γνωστά σαν φούσκες , έχουν αρχίσει και σκάνε , δεν μπορούν να αντέξουν την εξέλιξη αυτή, την νέα ενέργεια, και την νέα κατάσταση .

Διότι είναι απαρχαιωμένα τα περισσότερα , αν όχι όλα , και πρέπει να αλλάξουν και να προσαρμοστούν αργά η γρήγορα στη νέα κατάσταση ….

Αυτό θα συμβαίνει και σε προσωπικό επίπεδο, σε ατομικό ,σε επίπεδο σχέσεων , επαγγελματικό , υγείας ,ψυχολογικό , ιδεών κλπ


.

Το ηλιακό μας σύστημα , μετά από 25.000 χρόνια περίπου, περνάει μέσα από ένα χείμαρρο φωτονίων, και το οποίο πέρασμα θα διαρκέσει μερικές εκατοντάδες χρόνια .

Λες και ο πλανήτης το κάνει επίτηδες και επιβραδύνει την περιστροφή του, ώστε να απενεργοποιηθούν τα μαγνητικά του πεδία , και τα φωτόνια να λούζουν τον πλανήτη χωρίς το παραμικρό εμπόδιο.
Παράλληλα ανεβάζει την δόνηση του ώστε να συγκρατήσει όσο γίνετε περισσότερο……. φως από αυτά .
Ο άνθρωπος είτε το γνωρίζει είτε όχι , συνειδητά ή ασυνείδητα, είναι συμμέτοχος σε αυτό που συμβαίνει σε όλο το ηλιακό μας σύστημα .
Αυτό είχαν προφητεύσει οι Μάγιας με το ημερολόγιο τους που τελείωνε στις 21.12.12, είχαν υπολογίσει το πότε θα τελείωνε το << Μεγάλο έτος >>,κατά τους Ινδούς, το μεγάλο << Μανχαβατάρα >> των 25000 ετών, που πάντα το συνοδεύουν μεγάλες κοσμογονικές αλλαγές .

Ποια θέση επιλέγουμε να έχουμε εμείς, μπροστά σε αυτό το γεγονός ?

Ας υποθέσουμε ότι είμαστε μέσα σε μια κυματώδη θάλασσα και θέλουμε να βγούμε στην αμμουδιά .

Πίσω μας έρχεται ένα μεγάλο κύμα με δύναμη και ορμή , και ξέρουμε ότι σε λίγα δευτερόλεπτα το κύμα αυτό θα μας φτάσει … υπάρχουν πολλές επιλογές δράσης,,,,,,,,,,,, ας δούμε μερικές …….

α] .Πιθανόν να πανικοβλιθούμε , να βρίζουμε τον ...... καιρό, και μέσα στον πανικό μας να ξεφύγουμε από το κύμα , μπορεί και να…. Πνιγούμε.

β]. Ελπίζουμε ότι θα αντέξουμε την πίεση ή την σύγκρουση μαζί του, και ότι τελικά με λίγη τύχη και λίγες γρατσουνιές ίσως και να τα καταφέρουμε.

γ] . Βλέπουμε το κύμα που έρχεται αλλά είμαστε σίγουροι ότι είναι .... ακίνδυνο για μας, διότι είναι ο ναυαγοσώστης περίπου κοντά , ή ότι ξέρουμε καλό μπάνιο, και έτσι συνεχίζουμε ανέμελα το μπάνιο μας .

δ]. Αφού είναι τόσο κοντά, αποφασίζουμε να συνεργαστούμε με το κύμα και την δύναμη του, και να βρεθούμε στην παραλία…. μαζί του .

Η τελευταία εκδοχή ίσως είναι η πιο << έξυπνη >> για όσους ενδιαφέρονται για αυτές τις εργασίες.

Να συντονιστούμε δηλαδή με το κύμα, και όταν έρθει δίπλα μας, να συμμετέχουμε στην ώθηση του, να επιτρέψουμε να μας παρασύρει , και έτσι να βγούμε πιο εύκολα και γρήγορα στη παραλία μαζί του ….διότι το κύμα στην παραλία καταλήγει …εκεί που θέλουμε και εμείς να πάμε.


Αυτό λέγετε και αποδοχή, επιτρέπουμε .....και γινόμαστε ένα με την ροή, επίσης είναι εμπιστοσύνη, και επίσης δηλώνουμε στην πράξη την πρόθεση μας να συμμετέχουμε στην νέα ενέργεια και να συν δημιουργήσουμε μαζί .

Το ίδιο κάνει και η γη ....

Ο άνθρωπος είναι γνωστό ότι περιβάλλεται επίσης από ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το οποίο διαμορφώνετε από την συχνότητα και δόνηση των σκέψεων και συναισθημάτων του .

Τα συναισθήματα μας σαν ανθρωπότητα ,[συλλογικά ],και η ποιότητα αυτών των συναισθημάτων και ο βαθμός δόνηση τους, είναι που παράγουν ανάλογη μαγνητική δόνηση και στηρίζουν και βοηθούν την γη στη μεγάλη αλλαγή που πραγματοποιεί …είναι σαν να λέμε ότι …. η ανθρωπότητα είναι τώρα το μαγνητικό πεδίο της γης .
Τα μαγνητικά πεδία του ανθρώπου, είναι, που έλκουν αυτό που επιλέγει στη ζωή του σύμφωνα με το νόμο της έλξης.

Από την στιγμή που η γη αποδυναμώνει τα μαγνητικά της πεδία, είναι φανερό ότι παραχωρεί στον άνθρωπο την διαχείριση του πλανήτη, και ο άνθρωπος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του σε όλα τα επίπεδα.
Σαν άνθρωπος να αφυπνιστεί, αλλά και σαν γιος και κόρη της γης , να εναρμονιστεί μαζί της και να την βοηθήσει σε αυτή την μετάβαση .

Η γη μας προσφέρει μια ευκαιρία αυξάνοντας την συχνότητα της .

Μας προσεγγίζει δονητικά και καθιστά εύκολη την δική μας προσαρμογή στην δική της συχνότητα .

Η τέταρτη διάσταση είναι μέρος της φύση μας, αλλά σε μια ανώτερη δόνηση από αυτήν που έχουμε συνηθίσει και είμαστε προσκολλημένοι .
Όταν ενθυμούμαστε τον εαυτό μας, και συνειδητά αναπνέουμε το ζωτικό στοιχείο... αέρα , συντονιζόμαστε και προσεγγίζουμε την δόνηση των φωτονίων που λούζουν τον πλανήτη.
Τότε αρχίζουμε να προσεγγίζουμε την 4η διάσταση ....

Μόνο συνειδητά μπορούμε να τραφούμε από το ….<< μάνα που έρχεται από τον ουρανό ….>>

Τα φωτόνια είναι κάτι σαν το μάνα που έπεσε στην έρημο, στο λαό του Ισραήλ και είναι φορείς ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, και φωτός, και προκαλούν βαθιές και ριζικές αλλαγές στο DNA σε αυτούς που ξέρουν να<<τραφούν >> από αυτό.

Παλαιότερα για να μπορέσουμε να φτάσουμε τα 7,8 ΗΖ [ Κύματα Θήτα ] που ήταν η συχνότητα της γης από τα 14-30 ΗΖ [ κύματα Βήτα ]που είμαστε σε ανθρώπινη κατάσταση φυσιολογική …… θα έπρεπε να κάνουμε ασκήσεις βαθιάς συγκέντρωσης , ασκήσεις οραματισμού και διαλογισμού .

Τώρα επιτυγχάνετε αυτή η κατάσταση ευκολότερα, αφού η συχνότητα της γης έχει αυξηθεί πάνω από 9 ΗΖ ……………και συνεχώς αυξάνετε.

Είναι φανερό ότι όποιος προσαρμόζει τις σκέψεις του και τα συναισθήματα του σε αυτές τις συχνότητες της γης ............είναι σαν να καβαλάει το κύμα !!

Και αυτό συνεπάγεται όλα τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν από μια τέτοια δράση ……με πρώτη την ομαλή μετάβαση σε μια νέα κατάσταση υπαρξιακή και ψυχολογική, και μετά σαν φυσική πραγματικότητα σε ένα όμως επίσης ανώτερο διαστασιακό επίπεδο.http://atheatos.blogspot.gr/

δείτε το video ΤΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ ΦΩΤΟΝΙΑ, διάρκειας 3 λεπτών. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lLHDFUn9Nhk






Η 4η διάσταση όπως και όλες οι υπόλοιπες διαστάσεις είναι πλεγμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να περνούν η μια μέσα στην άλλη χωρίς να μπερδεύονται , να συνεργάζονται στη δημιουργία, και να δίνουν << σύμπαν >> για την έκφραση της ζωής σε όλα επίπεδα .
Όλα αυτά τα επίπεδα των διαστάσεων βρίσκονται παντού στη φύση και μέσα μας .

Κάθε ορυκτό ,φυτό και ζώο εμπεριέχει και περιέχεται σε πολλές διαστάσεις.
Όλα τα αρχαία κείμενα , παραμύθια , και μύθοι , μας μεταφέρουν πληροφορίες κωδικοποιημένες για αυτές τις διαστάσεις , και μερικές φορές μας λένε και πώς μπορούμε να τις προσεγγίσουμε.
Το << άνοιξε σουσάμι >> η μαγική λέξη του Αλί Μπαμπά, λέγετε ότι ….ίσως είναι ένα είδος μάντραμ, το οποίο ανοίγει τις πύλες του υποσυνείδητου, όπου υπάρχουν οι κρυμμένοι θησαυροί της ανθρώπινης ιστορίας.

Ο λόγος που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε και να βιώσουμε αυτές τις διαστάσεις είναι ο τρόπος που << χειριζόμαστε >> τον Νου ![ ή μας χειρίζεται αν θέλετε καλύτερα ]
Ο αισθησιακός Νους έχει μετατραπεί σε ένα κυρίαρχο καθεστώς, που λειτουργεί μηχανικά, και ασυνείδητα, ενώ είναι ένα εργαλείο το οποίο θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε οι άνθρωποι συνειδητά, για να δημιουργούμε στη γη, και όταν δεν θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε να έχομε μια τέτοια σχέση συνεργασίας και κατανόησης ώστε απλά να μην μας παρεμποδίζει .
Η φυσιολογική του κατάσταση είναι να είναι ……κενός ! ώστε να μπορεί να βιώνει η συνείδηση την εμπειρία μέσω της καρδιάς, με διαίσθηση, και χωρίς ταμπέλες, κρίσεις , και παρεμβολές ……
Και μέσα στην κενότητα του να γεννά και να εμπνέει πρωτότυπες ιδέες, καινούριες, και να τις εκφράζει , να τις υλοποιεί προς το συμφέρον όλων των ανθρώπων .

<<Αφού λοιπόν φτιάχτηκε έτσι το σύμπαν, καταλαβαίνουμε ότι φτιάχτηκε σύμφωνα με το αμετάβλητο πρότυπο που γίνεται αντιληπτό μόνο από την σκέψη και τη λογική. Αφού επομένως δεχόμαστε όλα αυτά, τότε αναγκαστικά αυτός ο κόσμος πρέπει να είναι εικόνα κάποιού άλλου πραγματικού κόσμου>>. [ Πλάτων ]

Η αιτία του ότι δεν μπορούμε να έχουμε αντίληψη μιας ανώτερης διάστασης, είναι το επίπεδο των δονήσεων που κινούνται οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας, τα οποία αναβλύζουν σαν αντιδράσεις σε εξωτερικά και αισθησιακά γεγονότα της υλιστικής και επιφανειακής καθημερινότητας μας.
Το επίπεδο συνειδησιακής και υπαρξιακής μας κατάστασης είναι ανάλογο αυτών των εξωτερικών γεγονότων , και εσωτερικών μας καταστάσεων .
Όταν αυτά δεν αντιστοιχούν , ή δεν συγχρονίζονται στην ιδία συχνότητα δόνησης , και υπαρξιακής κατάστασης που είναι η 4η , 5η ,και 6η διάσταση τότε δεν είναι δυνατόν να έχουμε μια τέτοια εμπειρία ζωής .

Στο Α ΜΕΡΟΣ ανέφερα ότι η γη ανυψώνει τις δονήσεις της συνεχώς και ότι παράλληλα περνάμε μέσα από ένα χείμαρρο φωτονίων.
Αυτό είναι ένα συμπαντικό γεγονός, και μια ευκαιρία για την ανθρωπότητα να αλλάξει υπαρξιακό επίπεδο αφού και ο πλανήτης ανυψώνετε συνεχώς διαστασιακά, και αγκαλιάζει μαζί του οτιδήποτε συγγενεύει δονητικά .
Η ενθύμηση του εαυτού είναι η κατάλληλη δονητική βάση, για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την διαστασιακή μετάβαση.

Είναι προφανές ότι οι δονήσεις που αντιστοιχούν στα στοιχεία της βίας , του φόβου της εκδίκησης , της απληστίας , του διχασμού κλπ, δεν μπορούν να ακολουθήσουν, και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, [ για αυτό και βρίσκονται και σε έξαρση τα τελευταία χρόνια, και προσπαθούν να κρατηθούν και να τραφούν, δημιουργώντας γεγονότα και συμβάντα ανάλογα των δονήσεων τους ].
Από αυτό συνεπάγετε ότι και οι άνθρωποι που συνεχίζουν να ελέγχονται από τα παραπάνω ψυχολογικά στοιχεία, δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην νέα κατάσταση, διότι οι δονήσεις τους είναι ανάλογες .
Τα ελαττώματα της…….. προσωπικότητας με χαμηλή δόνηση όπως αυτά που προανέφερα , θα πρέπει να μετατραπούν ή να μεταλλαχθούν μέσα από την σύνθεση, αποδοχή, και κατανόηση του εαυτού μας, σε αρετές της ψυχής.[ ειρήνη ,ελευθερία , συνεργασία ,ενότητα ] που είναι αγάπη.

Στη 4η ,5η, και 6η διάσταση δεν υπάρχει η οικογένεια με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε εδώ στον τρισδιάστατο κόσμο, [αδέλφια , ξαδέλφια , σύζυγοι, συγγενικό περιβάλλον, συμπολίτες κλπ .]
Σε αυτές τις διαστάσεις είμαστε όλοι μια ενωμένη οικουμενική οικογένεια.
Έτσι λοιπόν άνθρωποι που διαχωρίζουν τους συνανθρώπους τους για τα πιστεύω τους, τα θρησκευτικά , τα εθνικά , πολιτικά , λόγω χρώματος, καταγωγής κλπ οι πόρτες των ανώτερων διαστάσεων είναι μάλλον κλειστές .

Το κλειδί υπάρχει όμως, και παραμένει, και είναι για ΟΛΟΥΣ που επιθυμούν την εσωτερική τους αλλαγή .
Και έχει δοθεί στην ανθρωπότητα από πολλούς δασκάλους που έχουν πειραματιστεί, και έχουν κάνει την μετάβαση , ή τον εσωτερικό δρόμο.

Ένας από αυτούς τους δάσκαλους μας λέει ………………
<< ………..O νους σχετίζετε ψυχολογικά με την ύλη κατά συγκεκριμένο τρόπο . όταν αλλάζουμε την ψυχολογική σχέση του νου με την ύλη , τότε η ατομική κίνηση λαμβάνει μια ριζική αλλαγή και η φυσική ύλη, το φυσικό σώμα , μπορεί να εγκαταλείψει τον τρισδιάστατο κόσμο και να περάσει στην τέταρτη , πέμπτη, ή έκτη διάσταση του διαστήματος .
Ο άνθρωπος [ ο μαθητής ] μπορεί να αλλάζει την ψυχολογική σχέση που κανονικά υπάρχει μεταξύ του νου και της ύλης .
Όταν πραγματοποιείτε αυτή η αλλοίωση , τα μόρια του φυσικού σώματος δονούν πιο γρήγορα, και τότε ο μαθητής μπορεί να βάζει το φυσικό του σώμα στις διαστάσεις , τέταρτη, πέμπτη, κι έκτη………. >>……….Samael Awn Veor


Ο τρόπος χρήσης αυτού του εργαλείου [ Νους ] που στην εποχή μας βασίζετε κυρίως στην απόκτηση δύναμης και κέρδους , και που επενδύει στον ανταγωνισμό και στο διαχωρισμό………………. και το συναίσθημα που ελέγχετε επίσης από τον φόβο, και την ανασφάλεια , έχει χαμηλώσει την δόνηση και τον κραδασμό του ανθρωπίνου όντος πολύ χαμηλά , με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνεται ούτε καν την διάσταση που κινείτε, ζει, και αναπνέει.
Και πολλές φορές να μην τον ενδιαφέρει αυτή η γνώση , ή να ζει μέσα σε ψεύτικες αντιλήψεις, και να ακολουθεί ιδέες που δεν είναι δικές του .


Η 4Η διάσταση αποκαλύπτετε όταν επιτευχθεί η αλλαγή της οπτικής μας σαν διανοητικά όντα , σε σχέση με την ύλη και όλα όσα μας περιβάλουν.[ εντυπώσεις ]
Αποκαλύπτετε όταν επιτύχουμε την σύνθεση των τριών διαστάσεων………. [ νοητική αντίληψη, αισθησιακή διάνοια ]……………….
μέσα από την κατανόηση και την διαίσθηση………...[ εσωτερική διάνοια, συνείδηση ].

Όπως η ψυχολογική απελευθέρωση αποκαλύπτετε, όταν γίνεται η σύνθεση και η αποδοχή, ενός ελαττώματος , ή μιας πτυχής μας, που δημιουργεί ενόχληση και παρεμποδίζει την ζωή μας και την αρμονική ροή μιας εμπειρίας που βιώνουμε .

Για παράδειγμα
Ο θυμός και η πραότητα είναι δυο αντίθετα ψυχολογικά στοιχεία τα οποία όταν τα συνθέσουμε [αφού πρώτα τα γνωρίσουμε και τα βιώσουμε σαν ενέργειες ] φτάνουμε στην…. κατανόηση …..ότι ……είναι .....σαν δυο όψεις ……οι οποίες όψεις βρίσκονται πάνω σε ένα , ίδιο νόμισμα.
Κατά τον ίδιο τρόπο όπως τα παραπάνω ψυχολογικά χαρακτηριστικά, βρίσκονται στην ιδία κλίμακα, αλλά διαφέρουν όμως στη δόνηση τους.
Βιώνοντας αυτά τα συναισθήματα διακρίνουμε την διαφορά στις δονήσεις τους.
Έτσι την πραότητα την θεωρούμε αρετή λόγω των υψηλών και ευχάριστων δονήσεων της , και τον θυμό ελάττωμα λόγω των δυσάρεστων και χαμηλών δονήσεων του.
Η κατανόηση όμως αυτή, μέσα από την σύνθεση μας οδηγεί στην γνώση και των δυο…. σαν ένα………… με διαφορά μόνο στον βαθμό δόνησης τους .

Έτσι μπορούμε να φτάσομε στην αποδοχή τους.
Διαφορετικά ο διανοητικός διαχωρισμός σε δύο όψεις, δηλαδή καλού και κακού δεν μας το επιτρέπει.
Η δυαδικότητα μας υποχρεώνει να πάρουμε μια θέση από τις δυο ….
η σύνθεση των δυο μας επιτρέπει την υπέρβαση και την αποδοχή .
Κατόπιν μας οδηγεί στην απελευθέρωση .
Η σύνθεση ….αυτή η ψυχολογική εργασία, είναι μια αλλαγή νοητικής << οπτικής>>, και η αρχή μια βαθύτερης κατανόησης , ή μιας πιο εσωτερικής και ψυχολογικής αντίληψης .
Κάπως έτσι είναι και η 4η διάσταση, είναι η σύνθεση των τριών διαστάσεων, και η σύνθεση τους οδηγεί στην επόμενη διάσταση που είναι ο ….4η την οποία ονομάζουμε και .αιθερικός κόσμος

Στον αιθερικό κόσμο αντιστοιχεί το αιθέριο μας σώμα, γνωστό και σαν ζωτικό σώμα .
Η ακτινοβολία αυτού του σώματος [ αύρα ] έχει φωτογραφηθεί εδώ και πολλά χρόνια από ένα Ρώσο μηχανικό τον Κίρλιαν .
Η αύρα η οποία εμφανίζετε πολλές φορές γύρω από ανθρώπους είναι ένα πολύ μικρό μέρος αυτού του 4αδιαστατικου σώματος .

Το αιθερικό μας σώμα καθορίζει την υγεία του φυσικού σώματος, και κατά την διάρκεια του ύπνου ενεργεί ώστε να το εξισορροπήσει ενεργειακά , και να μπορέσει την επόμενη μέρα να συνεχίσει τις δραστηριότητες του.
Από το 4αδιαστατικο μας σώμα επίσης και από την κατάσταση του, καθορίζετε η υγεία και ο χρόνος ζωής μας στο φυσικό κόσμο . .[ εκτός αν έχουμε την δυνατότητα να το αλλάξουμε αυτό συνειδητά ].
Η 4η διάσταση είναι η πηγή ζωής για τον κόσμο των τριών διαστάσεων , μια απλή δραστηριότητα της φύσης στην 4η διάσταση, προκαλεί το φαινόμενο των 4 εποχών στο κόσμο των τριών διαστάσεων.
Και πολλά φαινόμενα της φύσης τα οποία θεωρούμε τεράστια προκαλούνται από << ασήμαντα >>…γεγονότα σε άλλο επίπεδο .
Ενδιαφέρον είναι ότι έχουμε συμμετοχή σε αυτό, έστω και….. ασυνείδητα .

Η 4η διάσταση και οι άλλες διαστάσεις είναι ζήτημα …δονήσεων, και ο άνθρωπος για να τις πειραματιστεί και να έχει εμπειρία από αυτές, θα πρέπει να έχει τις ανάλογες δονήσεις .

Είναι λοιπόν θέμα αντίληψης, επίπεδου ύπαρξης, και συνειδητότητας .

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα λουλούδι στο μπαλκόνι μας και αρχίζει να ξεραίνετε .
το βλέπουμε λοιπόν εμείς , και μετακινούμε την γλάστρα σε ένα πιο ευήλιο περιβάλλον, επίσης το ποτίζουμε και το φροντίζουμε .
Μετά από ένα δυο μέρες το λουλούδι μας έχει συνέλθει, και είναι πάλι ζωντανό με λαμπερά χρώματα , και ομορφαίνει ξανά το χώρο μας .
Το λουλούδι ξανάνιωσε ,και αναζωογονήθηκε ,αντιλήφθηκε πιθανόν ότι κάτι συνέβη και ξανάνιωσε, όμως ποτέ δεν αντιλήφθηκε το χέρι που το μετακίνησε, που το φρόντισε και το πότισε .
Έτσι είμαστε σαν αυτά τα λουλούδια , συμβαίνουν πράγματα στη ζωή μας τα οποία δεν μπορούμε να εξηγήσουμε διότι η νοητική αντίληψη μας και ο τρόπος που χειριζόμαστε τον Νου, δεν μας επιτρέπει να τα αντιληφθούμε .

Τέτοιου τύπου αντίληψη, χωρίς να προηγηθεί αλλαγή της σχέσης του νου με την ύλη και χωρίς την ενθύμηση του εαυτού μας , δεν μπορεί να υπάρξει .

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τρεις διαστάσεις στην ορατή φύση, το ύψος , το μήκος , και το πλάτος .
Γνωρίζουμε επίσης [ σύμφωνα με το κυμβάλειον ] ότι….<< ότι υπάρχει πάνω υπάρχει και κάτω >>…ότι υπάρχει έξω, υπάρχει και μέσα .
Πως θα μπορούσαμε αυτές τις διαστάσεις να τις αναζητήσουμε μέσα μας λοιπόν , ώστε να φθάσουμε να πειραματιστούμε την 4Η, 5Η , 6Η διάσταση ?

Πρώτη διάσταση [ ύψος ] είναι ο εαυτός μας ……..συμβολίζετε με μια σκάλα που οδηγεί στον ουρανό εκεί ανεβοκατεβαίνουν άγγελοι και άνθρωποι, και συμβολίζει τα υπαρξιακά επίπεδα συνειδητότητας των ανθρώπων και θεών, που ξεκινούν από την γη και φθάνουν στον ουρανό …..όπως το είδε ο Ιακώβ στο όνειρο του.
Θα πρέπει να μεταφέρουμε το κέντρο βαρύτητας από έξω ,δηλαδή από την προσωπικότητα προς τα μέσα , να εστιάζουμε στην καρδιά , για να γνωρίζουμε σε πιο σημείο της σκάλας βρισκόμαστε την κάθε στιγμή.
Από την καρδιά ξεκινάει η σκάλα …..[ εκεί είναι η δόνηση μας , ο κραδασμός μας ]
Η σκάλα δεν είναι έξω …είναι μέσα μας .
Και είναι τα υπαρξιακά μας επίπεδα που εναλλάσσονται ανάλογα με το πια πτυχή ελέγχει τον ψυχισμό μας .
Ανάλογα με το πόσο υψηλή είναι δόνηση μας κάθε στιγμή .
Δεύτερη διάσταση ….Σαν φυσική διάσταση [ εξωτερικό κόσμο ] σχετίζετε με την απόσταση, και τον διαχωρισμό, είναι η σχέση μας με το αντικείμενο, το πρόσωπο, ή το γεγονός με το οποίο εμπλεκόμαστε στην καθημερινότητα μας.

Μέσα μας ψυχολογικά, σχετίζετε με την σκέψη και το συναίσθημα , την ψυχολογική προσκόλληση μας και την αντίδραση μας με τα πράγματα , τα πρόσωπα , και την ταύτιση μας με τα γεγονότα που βιώνουμε γενικά στον υλικό κόσμο .
Η ποιότητα της ψυχολογικής , η συναισθηματικής , και νοητικής σχέσης που έχουμε με τα πρόσωπα , τα αντικείμενα κλπ, επηρεάζουν άμεσα, και το ύψος της σκάλας στο οποίο βρισκόμαστε .

Σε πιο υψηλότερες δονήσεις έχει να κάνει με το πόσο μπορούμε να επεκταθούμε και να διευρυνθούμε ψυχολογικά .
Πόσο μπορούμε να αγκαλιάσουμε , και να συν χωρέσουμε , έχει να κάνει με την αποδοχή και το πόσο αγάπη τελικά μπορούμε να δώσουμε .

Το<< πλάτος>> μας είναι ανάλογο με το <<ύψος>> μας , τα οποία πάντα διασταυρώνονται σε κάποιο σημείο και σχηματίζουν σταυρό .
Όσο περισσότερο είμαστε [ συνειδητοί ],τόσο περισσότερο αγάπη μπορούμε να δώσουμε και να αγκαλιάσουμε, και ανάλογα επίσης να έλκουμε..


Τρίτη διάσταση , εμπεριέχει τις προηγούμενες διαστάσεις .
Είναι ο ψυχολογικός χώρος , ο εσωτερικός μας κόσμος , το σύμπαν μας, όπου μέσα εκεί διαδικάζονται τα προηγούμενα , η συνείδηση, οι σκέψεις ,και τα συναισθήματα .
Είναι δηλαδή ο ψυχολογικός κόσμος που συνδέετε με το άπειρο .[ κύκλος]

Όλες αυτές οι διαδικασίες που δημιουργούνται και βιώνοντε μέσα σε ένα θαυμαστό οργανικό περιβάλλον, στο σώμα μας , μέσα σε ένα ναό[ καρδιά ] που μας έχει δοθεί με απίστευτη πολυπλοκότητα .και συνδέετε με το σύμπαν .

Τόσο το πλάτος ,όσο και το μήκος πάντα διασταυρώνονται με το ύψους και σχηματίζουν σταυρό.
Από όποια πλευρά και αν το δούμε ….στο κέντρο είναι η καρδιά .

Η σύνθεση λοιπόν αυτών των τριών διαστάσεων μέσα μας είναι η βάση , και το σημείο εκκίνησης για όλες τις άλλες διαστάσεις …και όσο και αν προεκτείνουμε καταλήγουμε σε άπειρο.

Η σύνθεση αυτών των τριών , είναι η ενθύμηση του εαυτού μας εδώ και τώρα …στο φυσικό κόσμο …με κέντρο την καρδιά .
Στη καρδιά…. εκεί που ανθίζει το Ρόδο των ροδόσταυρων .

Όποιος ξυπνάει στις τρεις διαστάσεις , ξυπνάει παντού …για αυτό είναι τόσο σημαντική η ζωή μας στη γη .
Όταν επιτευχθεί η σύνθεση αυτή τότε παύει να υφίσταται και οι περιοριστική αίσθηση του σώματος, τότε βιώνουμε μια διαφορετική αίσθηση ελευθερίας και άνεσης, ενώ βρισκόμαστε [ σαν ουσία ] μέσα σε ένα υλικό σώμα .
Η αντίληψη των τριών διαστάσεων μετατρέπετε σε μια ενιαία αντίληψη διαισθητική για όλα τα πράγματα που υπάρχουν γύρω μας και που συνδέονται με το σημείο που είμαστε εστιασμένοι δηλαδή την καρδιά μας ………………………………………………


Πρέπει να αλλάξουμε την οπτική μας
το πώς δηλαδή βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο …
Πρέπει να ανοίξουμε το δικό μας εσωτερικό << βιβλίο >> .
Και να α ισορροπήσουμε αυτό το οποίο αποκαλούμε εξωτερικό κόσμο, με τον εσωτερικό και ψυχολογικό μας κόσμο

Για παράδειγμα....... ο μηχανικός τρόπος οπτικής και αντίληψης του σύγχρονης εποχής είναι ότι …. τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας τα κατατάσσουμε με το Νου μας σε θετικά και σε αρνητικά , ευχάριστα ή δυσάρεστα κλπ .
Και έχουμε παράλληλα μέσα μας, και τα ανάλογα συναισθήματα τα οποία αναβλύζουν σαν αντίδραση μπροστά σε αυτά τα γεγονότα …και έτσι κυλάει η ζωή μας .
Είτε είμαστε ευχαριστημένοι είτε είμαστε δυσαρεστημένοι.
Με αποτέλεσμα η ζωή μας, η καθημερινότητα μας ,να έχει πάντα την γεύση και τον ρυθμό των γεγονότων που συναντάμε, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα για να τα αλλάξουμε .

Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος να σχετιστούμε με την ζωή, και μάλιστα απόλυτα δημιουργικός ……
Και έχει να κάνει με την ιδέα , ότι η ζωή και τα γεγονότα είναι αποκαλυπτικά .
κάθε στιγμή μας αποκαλύπτει κάτι από τον εαυτό μας που πρέπει να δούμε …
πως ….?
Με το συναίσθημα …!
Εκεί αναβλύζει αυτό που πρέπει να δούμε και αν χρειάζεται να αλλάξουμε.
Πάντα μπροστά σε κάποιο γεγονός, κάποια πτυχή, κάποιο εγώ, θα εκδηλωθεί μέσα από το συναίσθημα ..
Εμείς πρέπει να είμαστε εκεί και να το δούμε .!
Όταν ενθυμούμαστε τον εαυτό μας το βλέπουμε .!
Όταν δεν είμαστε εκεί απλά ταυτιζόμαστε με το γεγονός και ……τρέχα γύρευε !!
Η ταύτιση του Νου με τα πράγματα , είναι αποτέλεσμα της αισθησιακής αντίληψης , είναι η γοητεία του κόσμου των τριών διαστάσεων
Ενθύμηση του εαυτού είναι αυτογνωσία , εκεί είναι η αποκάλυψη!!!!

Το πρόσωπο, το αντικείμενο ,ή το γεγονός ….δεν έχει τόση σημασία όσο η αντίδραση μας σε αυτό το πρόσωπο ,αντικείμενο, η γεγονός.
Και ακόμα πιο πολύ, η αποκάλυψη του.
Η ζωή δεν είναι έξω όπως λανθασμένα πιστεύουμε αλλά μέσα μας …


Μόνο στην πράξη κατανοούμε ότι η ζωή είναι ένα σχολείο ,και μας αποκαλύπτει κάθε στιγμή τα πιο απίθανα πράγματα .
Η πόρτα για τις διαστάσεις είναι εκεί στην καρδιά ………οι άλλοι δρόμοι δεν οδηγούν πουθενά , αλλά ακόμα και αν κάπου οδηγούν μετά από πολύ περιπλάνηση στην καρδιά ξανά καταλήγουν .

Η άλλη οπτική λοιπόν είναι, ότι από κάθε τι στη ζωή, και από τα γεγονότα που την εμπλουτίζουν, μας δίνουν την ευκαιρία που θέλουμε να αυτογνωριστούμε και να αλλάξουμε .
Όταν την Ζωή και το κόσμο τον βλέπουμε σαν ένα εργαλείο αυτογνωσίας ,σαν ευκαιρία , σαν καθρέπτη που μας αποκαλύπτει και αντανακλά μέσα μας αυτό που πραγματικά είμαστε, τότε ο νους αλλάζει την ψυχολογική του σχέση με την ύλη .

Τότε πραγματικά είμαστε!! …..

Αυτό μπορούμε να το διαβάσουμε σε χίλια βιβλία , να το ακούσουμε από χίλια στόματα, αν δεν το βιώσουμε όμως , τότε απλά είμαστε οπαδοί μιας ιδέας , μιας φιλοσοφίας , ή ενός κινήματος που απλά μας αρέσει .

Όταν αυτό που είπε ένας δάσκαλος , ή ένας σοφός , το κάνουμε πράξη στη ζωή μας , τότε παύει να είναι μια απλή ιδέα ,ή μια φιλοσοφία , και εμείς παύουμε να είμαστε ακόλουθοι μιας ιδέας .
Γιατί αυτήν την ιδέα η την διδασκαλία την κατακτήσαμε και είναι πλέον και δική μας .
Τότε είμαστε εμείς η ίδια η διδασκαλεία . .................[ τρόπος ζωής ]

Δεν υπάρχουν μυήσεις
<< Μύηση είναι η ίδια η ζωή……… βιωμένη με σοφία >>

<<………………όταν αλλάζουμε την ψυχολογική σχέση του νου με την ύλη , τότε η ατομική κίνηση λαμβάνει μια ριζική αλλαγή και η φυσική ύλη, το φυσικό σώμα , μπορεί να εγκαταλείψει τον τρισδιάστατο κόσμο και να περάσει στην τέταρτη , πέμπτη, ή έκτη διάσταση του διαστήματος ……………………>>.S.A.W.

<< Μην ξεχνάτε ποτέ ότι δεν είναι η ζωή και τα γεγονότα τα οποία νικούν , είναι το άτομο που υπερνικά στο πρόσωπο της ζωης και των γεγονότων .
Η ζωή συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τους θριάμβους η με τις καταστροφές …


Είναι μονό το πρόσωπο το οποίο μπορεί να τροποποιήσει τα γεγονότα τα οποία συμβαίνουν σε αυτόν >> Lakhsmi





 







3 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ευρύνοος είπε...

Με λίγα λόγια απο το 2003

http://otrelostouxwriou.blogspot.gr/2008/12/blog-post_22.html

καθώς και το ρητό μου "όλος ο κόσμος μια αγκαλιά", συν το "πιστεύω" μου πως ΔΕΝ υπάρχει καλό και κακό..
απλά ΕΙΝΑΙ..

ασπασμοί :)

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

Μαζι σου κι εγω αγαπητέ μου τρελέ..ασπασμούς!!