ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ.......


ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Οι κλασικοί ελληναράδες। Αυτοί που καβλώνουν με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και έχουν ποδοσφαιροποιήσει και την πολιτική। Ακούς κατά καιρούς για το “ελληνικό μεγαλείο”, για τον “περήφανο ελληνικό λαό”, για το “οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”। Μάλλον οι μαλάκες αντέχουν σαν Έλληνες। Δεν αντέχω ν’ ακούω πλέον άλλες τέτοιες “πατριωτικές” υστερίες। Η μεγάλη σαπίλα αυτής της κοινωνίας, αυτή που κυοφορείται στα σπλάχνα της, είναι πολύ πιο βαρυσήμαντη από τα ποσοστά της ΝΔ ή του εκφασισμού του 7% που ψήφισε Χρυσή Αυγή। Οι δικαιολογίες είχαν τελειώσει εδώ και καιρό। Δεν μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πια, πως δεν ήξερε। Όλα έγιναν συνειδητά। Ο σκεπτόμενος πολίτης σαφώς θα νιώθει μια βαθιά απογοήτευση για την κατάντια αυτής της μάζας। Που υπέκυψε σε μια μακρά λίστα εκβιασμών, τρομοκρατικών διλημμάτων και ωμών παρεμβάσεων από το εξωτερικό। Που γονάτισε υπό το βάρος ενός νομίσματος κι από αυτό που ήταν μια ζωή: Μια μάζα φιλοτομαριστών και εγωκεντρικών, ένα τσούρμο παρτάκηδες। Απορεί κανείς για το πόσοι κρετίνοι μπορούν να χωρέσουν σε μια τόσο μικρή χώρα। Είναι όλοι αυτοί, που δεν έχουν ούτε ένα δράμι ηθικής. Αρκεί που έχουν καταθέσεις (αλήθεια σε λίγους μήνες χωρίς αυτές, τι θα κάνουν;), το αυτοκινητάκι τους και για όλα τα υπόλοιπα που αφορούν την ζωή τους να κάνουν κουμάντο άλλοι. Με ποιο ανάστημα αυτά τα φοβισμένα ανθρωπάκια, θα έχουν το θράσος να διαμαρτυρηθούν για τους νέους φόρους, για την μείωση του μισθού ή της σύνταξης, για τον άνεργο που έχουν σπίτι τους; Κοιτάω τ’ αποτελέσματα των εκλογών και παρατηρώ: Στην πιο φτωχή περιφέρεια της Ελλάδας (και από τις φτωχότερες στην Ευρώπη), την Ήπειρο, η ΝΔ ξεπερνάει το 34%. Η αποχή συνολικά, ξεπέρασε το 38%. Προφανώς, αυτοί που δεν ψήφισαν έχουν λυμένα τα προβλήματά τους και οι εκλογές είναι ένα βαρετό σπορ. Κάποιοι τους έπεισαν ότι η συμμετοχή τους δεν έχει σημασία. Επίσης, οι δημοσιογράφοι των μεγάλων καναλιών, ξαναβρήκαν το χρώμα τους. Τους βλέπεις ότι χαίρονται και χαμογελάνε ανακουφισμένοι. Η Τρέμη, ο Πρετεντέρης, ο Καψής. Παραδίπλα, όλοι οι “δεινόσαυροι” της ΝΔ. Αυτές τις μέρες, μέχρι να έρθει η ημερομηνία των επαναληπτικών εκλογών, σε πολλούς εργασιακούς χώρους, από την Eurobank και τον Μαρινόπουλο, μέχρι μικρότερες επιχειρήσεις που τυχαίνει να δουλεύουν άτομα του περιβάλλοντός μου, οι εργοδότες σαν να ήταν συνεννοημένοι, απειλούσαν τους εργαζόμενους πως αν δεν βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ, οι ίδιοι δεν θα είχαν δουλειά. Κι όμως ο Σαμαράς έχει χάσει. Αρχικά, γιατί ο φόβος μπορεί να χειραγώγησε ένα μεγάλο κομμάτι, αλλά δεν θα κρατήσει για πάντα. Κι ούτε είναι απόδειξη εξουσίας με γερά ποδάρια. Δεύτερον, η εμμονή του σε λαϊκίστικα διλήμματα τύπου “ευρώ ή χάος”, του στερούν και την παραμικρή διαπραγματευτική δυνατότητα που ο ίδιος νομίζει πως έχει. Δεν είναι τυχαίο που

στις πρώτες του δηλώσεις, δεν υπάρχει πουθενά η λέξη ”επαναδιαπραγμάτευση” που την είχε θέσει ως προμετωπίδα της προεκλογικής ρητορείας. Μόνο τήρηση των υπογραφών. Και σιγά που ο Αντωνάκης θα κάτσει σε τραπέζι για διαπραγματεύσεις. Η ΝΔ θα συνεχίσει ακόμη πιο απόλυτα το πρόγραμμα λιτότητας και θα είναι ακόμη πιο “συμβατή” με τις έξωθεν εντολές. Η δεξιά πάντα ήταν αυταρχική και το σκληρό της πρόσωπο σε συνδυασμό με τον ναζισμό, είναι καμπανάκια κινδύνου για όλους μας. Η ατομική ευθύνη πλέον είναι μεγαλύτερη. Η κοινωνική διάλυση βρίσκεται προ των πυλών. Για μένα, ακόμη πιο επικίνδυνος, είναι ο λόγος που χρησιμοποίησε η ΝΔ για να σπείρει εμφυλιακό κλίμα, που σε συνδυασμό με τον υπό διαμόρφωση ναζισμό μέσα στην ελληνική κοινωνία, προοιωνίζει για πολύ άσχημες καταστάσεις. Για μαύρες μέρες. Η βία πλέον ρέει στις γειτονιές και στους δημόσιους χώρους. Κάποια στιγμή για να τραφεί θα θελήσει αίμα, περισσότερο αίμα.
Και τότε θέλω να σε δω μαλάκα ελληναρά. Όταν μετά την φτώχεια, θα ζήσεις και πόλεμο. Και τότε θα παρατήσεις το smartphone σου και τις τσάρκες στα clubs. Τότε δεν θα σου μείνει τίποτα από αυτά που σήμερα ακόμη πιστεύεις ως θεούς σου. Και θα καταρρεύσεις. Αλλά δεν θα σε λυπηθώ. Ούτε όταν σου πάρουν το σπίτι, ούτε όταν χάσεις την δουλειά σου. Γιατί να το κάνω; Στα φώναζα για χρόνια, για καιρό πολύ, αλλά δεν ήθελες ν’ ακούσεις. Δεν βρίσκω λόγο να γράφω πια χιλιοειπωμένα πράγματα που όλοι βλέπουμε, αλλά μερικοί κάνουν πως δεν βλέπουν. Έχει στεγνώσει το σάλιο, έχουν τελειώσει μελάνια, έχουν πιαστεί τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο. Καληνύχτα Ελλάδα. Τα χειρότερα έρχονται. Τίποτα δεν είναι όπως ήταν.
Πηγή: http://www.netnewsgr.gr/2012/06/blog-post_7202.html#ixzz1y7vuZHiU

ΖΗΤΩ Η ΦΤΩΧΕΙΑ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο κύβος ερρί

φθη. Έστω και οριακά. Έστω και προσωρινά μιας και κανείς δεν πιστεύει πως θα έχουμε κυβέρνηση τετραετίας. Οι Έλληνες λοιπόν, ή καλύτερα μια χούφτα τους, αποφάσισαν να παραμείνουμε ΡΑΓΙΑΔΕΣ. Ορισμένοι πανηγυρίζουν για αυτό. Η χώρα παραμένει …ισχυρή, διατηρείται …στο ευρώ, έστω κι αν δε μας έχει απομείνει πλέον ούτε ένα ως συλλεκτικό κομμάτι. Πλέον δε θα υπάρχει καμία δικαιολογία για όσους επέλεξαν την εξακολούθηση της υποτέλειας: > όταν θα πληρώνουν τα χαράτσια > όταν θα τους επιβληθεί φόρος ιδιοκατοίκησης > όταν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα έχουν γίνει όλες παρελθόν σε λιγότερο από δώδεκα μήνες και θα εργάζονται για ψίχουλα > όταν θα συνεχίσουν να τους κλέβουν, να τους βιάζουν και να τους σκοτώνουν > όταν θα συνεχιστεί η πορεία της χώρας μέσα στο σκοτεινό τούνελ της ύφεσης, της φτώχειας και της κοινωνικής έκρηξης > όταν θα λαμβάνονται νέα μέτρα αντί για επαναδιαπραγμάτευση Ζητώ η φτώχεια, ζήτω η ανεργία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία!
ΠηγήΠηγή: http://www.netnewsgr.gr/2012/06/blog-post_1377.html#ixzz1y7xCSWN5

4 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Οπως στρώσανε ας κοιμηθούν οι Ελληνες!
το κακό είναι ότι μας παίρνει η μπάλα όλους και αυτούς που προσπαθήσαμε ν'αντισταθούμε στους εκφοβισμούς της Μέρκελ και του Αντωνάκη που ωρυόταν στους προεκλογικούς του λόγους!

Κουράστηκα, αηδίασα δεν θέλω ν'ακούω ούτε για πολιτικά ούτε για τίποτα πια θα χαθώ στα γαλάζια μου νερά ώσπου να μου περάσει:((

Καλή εβδομάδα να ευχηθώ γιατί την έχουμε όλοι ανάγκη
με πολλά φιλιά θαλασσινά!

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Το προτεκτοράτο, παραλαμβάνοντας καντάρια ραγιαδισμού από τις χιλιετίες ανθελληνισμού, τις διεύρυνε και τις εμβάθυνε. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν γνωστό εδώ και καιρό και δεν μπορεί να εκπλήσσει. Αντί να αναλωνόμεθα με τούς γραικύλους, ας ασχοληθούμε με τούς Έλληνες. Την ιστορία των αγώνων του Ελληνισμού δεν την δημιούργησαν οι συμπορευόμενοι. Ο Ελληνισμός παραμένει ανέπαφος στην πολύ δύσκολη, αλλά αναπόφευκτη αποστολή του. Ας εργαστούμε με αποφασιστικότητα και σύστημα.

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

Καλησπέρα Ζουζούνι μου!!οσο κι αν το ξέραμε τι θα συμβει η θλιψη χτυπάει την πόρτα τής ψυχης μας..αλλα δες πιο κάτω το σχόλιο του Μποτίλια του φίλου μας και διάβασε και τήν εγγραφη του ,να πάρουμε μια ανάσσα και δυναμη και πάλι στον αγωνα..μην το βάλουμε κάτω,ετσι καλό μου;;φιλάκιαα

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

Καλησπέρα Μποτίλια,η αλήθεια ειναι πώς το πρωι "δεν μιλιόμουν",μέχρι που διάβασα την αναρτησή σου...να εισαι καλα που μας απλωνεις το χερι οταν "πέφτουμε",-μεσα απ την καρδιά μου το λέω αυτο[και ξερεις πόσο φειδωλή ειμαι στα λόγια]-ετσι ειναι..ας αφησουμε τους γραικύλους κι ας επικεντρωθουμε στην Ελληνικη υπόθεση...να εισαι καλά..ασπασμούς!!