ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙς,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΙ Η ΙΔΙΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ,ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ-ΝΑ ΕΚΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ...Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

ΦΤΙΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ......[Αφιερωμένο]

Φτιάξε πρώτα τον εαυτό σου...  • ...και μετά (αν ακόμα πιστεύεις ότι το μπορείς) άρχισε να φτιάχνεις τον κόσμο γύρω σου
Όποιος είναι στραμμένος στους άλλους πιστεύει ότι ο κόσμος/η κοινωνία είναι προβληματική, γι’ αυτό κι εκείνος ζει χάλια. Περιμένει πρώτα να φτιάξει ο κόσμος (να διεκδικήσει το δίκιο του, να νοιάζεται για τον διπλανό του, να μην εκμεταλλεύεται, να σέβεται, να είναι δίκαιος κλπ), και μετά θα μπορέσει κι εκείνος να γίνει σωστός άνθρωπος (Σημείωση: για όλους τους υπόλοιπους, ο κόσμος είσαι εσύ που δεν φτιάχνεις γιατί τους περιμένεις).

Είναι πανεύκολο να λύσω το πρόβλημα ενός ξένου, πανδύσκολο να λύσω ένα δικό μου. Γιατί.. το πρόβλημα του ξένου δεν με πονάει. Επειδή δεν με αφορά, δεν με βάλλει το πρόβλημά του, βλέπω ξεκάθαρα τι φταίει, βλέπω ξεκάθαρα και τη λύση, και του λέω εύκολα «κάνε αυτό». Και η λύση πάντα είναι πολύ απλή, αν δεν είσαι εσύ αυτός που πρέπει να το πράξει.

Το ζήτημα είναι ότι αυτός που έχει το πρόβλημα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ!! Δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει γιατί βάλλεται. Βάλλεται σημαίνει πονά. Ο πόνος τον κάνει να μην μπορεί, να μην αντέχει.

Παράδοξο (φαινομενικά) είναι ότι αυτός που προτείνει τις λύσεις, αυτός που θέλει να σώσει τους λοιπούς, τα δικά του τα προσωπικά διλλήματα τα βρίσκει αδιέξοδα, δεν μπορεί να τα υπερβεί.

Φαινομενικά είναι παράδοξο, στην πραγματικότητα είναι ανθρώπινο. Είναι ανθρώπινο γιατί: Οι συνθήκες είναι τέτοιες που σε κάνουν να νιώθεις ανίσχυρος. Ενώ βλέπεις ολοκάθαρα αυτό που πρέπει να κάνεις, δεν έχεις τη δύναμη να το κάνεις. Ανθρώπινο (λογικό) είναι να σκεφτείς ότι πρέπει πρώτα να γίνεις ισχυρός και μετά να το υπερπηδήσεις. Οπότε στρέφεσαι στο ν’ αλλάξεις αυτό που σε κάνει ανίσχυρο, δηλαδή στις συνθήκες. Οι συνθήκες είναι ο κόσμος, θες ν’ αλλάξουν αυτοί που σου έβαλαν τη δοκιμασία, για να εξαφανιστεί το εμπόδιο (πρόβλημα), για να μην αναγκαστείς να το λύσεις. Μα σκέψου.. ο εαυτός σου είναι ολοκληρωτικά του χεριού σου κι όμως δεν μπορείς να του πεις «κάνε αυτό». Αν δεν μπορείς να πεις στον εαυτό σου «κάνε αυτό», πώς μπορείς να διατάξεις τον περίγυρο; Πώς μπορείς να διατάξεις τις συνθήκες σου ν’ αλλάξουν, στις οποίες δεν έχεις κανέναν έλεγχο;

Διέταξε τον εαυτό σου να πηδήξει το εμπόδιο. Κάνε αυτό που δεν μπορείς. Πέρνα το όταν είσαι ανίσχυρος, την ώρα που πονάς.

(Στην αντίπερα όχθη τα πράγματα είναι εντελώς αλλιώς. Δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν υπάρχει περίγυρος, δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει μόνο η υπέρβαση. Η υπέρβαση σε κάνει να βλέπεις αλλιώς τα πράγματα…).

Στεφανία Λυγερού

Υ.Γ.
• Το όποιο πρόβλημα μπορεί να εξυψώσει αλλά μόνον αυτόν που το περνάει (όσο στέκεις απέναντί του τόσο λιγοστεύεις).
• Δεν μπορεί κανένας να μάθει κανέναν το σωστό. Έχουμε τη ζωή γι' αυτή τη δουλειά. Η ζωή είναι ο μεγαλύτερος, σοφότερος, σπουδαιότερος Δάσκαλος.

Υ.Γ.2 Το 2012 θα είναι μία αξέχαστη χρονιά. Το κατά πόσο θα είναι θετική ή αρνητική θα εξαρτηθεί από τα μάτια τους καθενός. Ανάλογα με τα μάτια που θα την δεις έτσι και θα την κρίνεις.http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_8959.html?utm_source=BP_recent

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς μας ήλθες και πάλι...
η υπέρβαση του καθενός απέναντι στα εμπόδια και στα διλήμματα είναι προσωπική απόφαση και έχεις απόλυτο δίκιο, η ζωή είναι αυτή που θα μας διδάξει να γίνουμε σοφότεροι και "υπερβατικώτεροι" (αν μου επιτρέπεται ο ορος) αν πραγματικά το θελήσουμε τότε θα το νοιώσουμε και απλά θα το βιώσουμε....με αγάπη....

Φιλιά
Μάγια η Μέλισσα

sunnefoula είπε...

Πόσο συμφωνώ με τα υστερόγραφά σου...

Φωτεινή είπε...

ΣΥΝΝΕΦΟΥΛΑ νά είσαι καλά κορίτσιμου..
ΜΑΓΙΑ σε ευχαριστώ γιά τό καλοσώρισμα[πίστεψέ με τό είχα ανάγκη]και συμφωνώ μαζί σου..νά είσαι καλά..φιλάκια

Γιούλα είπε...

Καλώς όρισες και πάλι. Τι χαρά να σε βλέπω.
Όντως έτσι είναι. Η ίδια η ζωή μας παίρνει από το χέρι και μας οδηγεί βήμα το βήμα...

Φωτεινή είπε...

Γιούλα σε ευχαριστώ πολυ καλή μου..να εισαι καλά